Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pui cu legume la cuptor
Postat de: DianaTrucmel in Mancaruri cu carnePentru inceput se spala bine pieptul de pui, se curata de pielite. Se taie cartofii in cubulete sau in orice forma doriti, se taie morcovul rondele, ceapa si ardeiul julien. Se asezoneaza...Citeste continuarea
Tort centenar Romania
Postat de: gurita_ta2005 inCu o seara inainte se pregateste blatul de tort. Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat. Se pun galbenusuriile si esenta si...Citeste continuarea
Sarmale traditionale
Postat de: DianaTrucmel in PorcIntr-un bol incapator, se pune amestecul de carne tocata, dupa care se adauga orezul prefiert, amestecam compozitia, dupa care adaugam celelalte ingrediente ( sare, piper, delicat, pasta rosii,...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu spanac
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeCartofii se curăţă, se spală şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se scurg bine de zeamă şi se amestecă cu spanacul decongelat şi scurs şi el, brânza rasă, oul, usturoiul...Citeste continuarea
Supa-crema de cartofi violet
Postat de: madi_marin in SupeSe spală cartofii şi se pun la fiert în coajă. Din spatele de pui şi restul legumelor facem o supă concentrată pe care o strecurăm la sfârşit. Cartofii fierţi se...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu scarita...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeMai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori. Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe...Citeste continuarea
Friptura la tava
Postat de: amalia01 in PorcCotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum )...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: RodicaSuar inPentru pregătirea blatului batem albușurile tare cu zahărul, turnam uleiul cate putin, adaugam gălbenușurile peste albușurile bătute spuma. Amestecam faina, nucă măcinată, praful de copt...Citeste continuarea
Pizza de casa - Reteta gustoasa de...
Postat de: RODIMUR in PizzaCum se prepara Pizza de casa - Reteta gustoasa de post Pentru aluat, se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul...Citeste continuarea
Drob de porc
Postat de: stefy_a in PorcRinichii si ficatul se spala si se pun la fiert. Separat se fierbe si pulpa de porc, taiata cuburi. Ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste in 3 linguri ulei....Citeste continuarea
Chifle cu fasole batuta, cabanosi...
Postat de: ancutsa in PorcSe lasă fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe...Citeste continuarea
Desert casuta din turta dulce
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freacă margarina cu zahărul, se adaugă ouăle, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt. Se amestecă şi se adaugă în ploaie şi făina cernută, atât cât...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de soia, cu...
Postat de: AdrianUdrea in FicatSe curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti. Se presara...Citeste continuarea
Turte cu gem
Postat de: abetina in PiineSe pune faina de grau intr-un vas. Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara. Se pun intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml apa, se omogenizeaza si se...Citeste continuarea
Casuta cu povesti din turta dulce
Postat de: abetina inSe pun intr-o craticioara margarina, zaharul si se topesc la foc mic sau bain marie, se adauga miere de albine, esenta si ouale si se omogenizeaza compozitia. Se pune intr-un vas...Citeste continuarea
Desert cornuri cu nuca si gem de prune
Postat de: Constelatialeu in DulciuriInainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam...Citeste continuarea
Foccacia cu masline si oregano
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia fărâmițată și zahărul tos....Citeste continuarea
Friptura de vita cu salata calda de...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati,...Citeste continuarea
Musaca de vinete la slowcooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai taiem vinetele rondele si le presaram cu sare, le lasam cca. 20 min , apoi le stergem cu un servetel. Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam amestecul de morcov, ardei rosu si...Citeste continuarea
Desert tort de bezea special
Postat de: GABRIELAGH in TorturiIncepem cu bezeaua: batem cu mixerul albusurile cu praful de sare, adaugand putin cate putin zaharul, zeama de lamaie si amidonul. O mixam pana cand obtinem o bezea foarte ferma si lucioasa....Citeste continuarea
Desert placinta cu branza dulce...
Postat de: RuxyRux in DulciuriAluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si...Citeste continuarea
Tarta cu pui si ghebe
Postat de: rocsi_1612 in PuiAluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cubulete, oul si sarea. Le amestecati putin cu o paleta, apoi puneti faina treptat si apa. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o...Citeste continuarea
Desert melcisori cu nuci, alune de...
Postat de: simona72 in DulciuriPentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se...Citeste continuarea
Desert la pahar cu dovleac si frisca
Postat de: Oana inMarunteste biscuitii la robot, amesteca piureul de dovleac cu scortisoara si mixeaza frisca lichida cu vanilie. Pregateste doua pahare de desert si pune in fiecare cate un strat de biscuiti,...Citeste continuarea
Desert la pahar cu ciocolata si frisca
Postat de: Oana inMarunteste biscuitii la robot. Topeste ciocolata si apoi mixeaz-o impreuna cu ricotta, esenta de portocale si jumatate din frisca batuta. Optional, poti adauga 1-2 linguri de zahar pudra...Citeste continuarea
Tarta cu unt de arahide, crema de...
Postat de: Oana inMixeaza biscuitii pentru blat si amesteca-i cu untul topit. Rastoarna-i in tava de tarta si preseaza-i bine la baza si pe margini. Pune tava in frigider pana pregatesti umplutura. Mixeaza crema...Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie, banane...
Postat de: Oana inPentru baza , mixeaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit, apoi preseaza-i bine in tava de tarta. Pune tava in frigider. Crema : Intr-o craticioara amesteca zaharul cu faina, amidonul,...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Oana in Slow CookerAmesteca ouale intregi cu smantana, faina, praful de copt si untul moale taiat cubulete. Adauga porumbul scurs bine, ardeiul capia tocat cubuletele, jambonul de curcan maruntit, maslinele negre...Citeste continuarea
Desert tarta cu zmeura si ciocolata
Postat de: simona72 in DulciuriPentru crusta : in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece. Se porneste robotul si se mixeaza pana obtinem niste firimituri. Ulterior ca sa se...Citeste continuarea
Paste cu sos caju si broccoli
Postat de: andaoana in Mancaruri de postTrebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore. Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu gem de...
Postat de: Oana in Slow CookerIntr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia. Faina, praful de copt, cacaua...Citeste continuarea
Somn cu zacusca
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de somn portionate si spalate se sareaza usor. Ungeti fiecare bucata de peste cu zacusca pe ambele parti. Se pune somnul cu zacusca intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Salata de ton cu apio, fasole rosie...
Postat de: mihaelar63 in SalateConserva de fasole se desface si se spala cu apa rece intr-o sita. Conserva de ton se desface. Tijele de apio se spala si se taie marunt. Ceapa verde se spala si se...Citeste continuarea
Ciorbita de vitel cu smantana si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Spalati si carnea. Se pune carnea, legumele, foile de dafin si boabele de piper la fiert in apa rece. Sarati. Eu am folosit pentru fierbere...Citeste continuarea
Friptura rapida de vitel cu morcov
Postat de: mihaelar63 in VitaPulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel. Curatati si spalati morcovii. Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul...Citeste continuarea
Desert brownie cu nuci
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180° C. Topiti ciocolata rupta bucatele cu untul la microunde sau la bain-marie. Amestecati bine si lasati sa se raceasca. Intre timp bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea
Desert strudel cu mere, nuci si fistic
Postat de: ctlina in DulciuriSe curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se...Citeste continuarea
Ravioli proaspete cu sos de...
Postat de: ctlina in PasteCuratati si taiati ciupercile felii. Sautati-le intr-o tigaie in 15 g de unt timp de 8 minute. Curatati si tocati marunt ceapa salota. Prajiti-o in 15 g de unt fara s-o colorati, turnati...Citeste continuarea
Crochete din cartofi si faina de naut
Postat de: ctlina in Mancaruri de postCuratati cartofii si taiati-i bucatele. Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute. Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute. Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul...Citeste continuarea
Humus cu faina de naut
Postat de: ctlina in Mancaruri de postPuneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era...Citeste continuarea
Pilaf cu morcovi si ceapa
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postOrezul se alege, se spală bine în 3-4 ape și se pune la fiert, la foc mediu. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc...Citeste continuarea
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe...
Postat de: simona72 in PastePentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o...Citeste continuarea
Desert tort fin cu nuca si smantana
Postat de: VanessaAli in TorturiFoile: Intr-un castron punem untul moale si il frecam cu zaharul (cel simplu si cel vanilat), dupa care adaugam ouale si mierea. Amestecam pana se incorporeaza bine si apoi punem si laptele....Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Postat de: mirela0911 in PasteSe spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi, rozmarin si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt aproape fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Chiar daca cartofii nu sunt perfecti fierti, nu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePestele bine spalat se pune la fiert in apa cu sare, otet si foaia de dafin. Lasati sa fiarba 10 minute de cand da in clocot [ un clocot ]. Scurgeti zeama de pe peste. Cu...Citeste continuarea
Sandvici cu fasole -de post
Postat de: mihaelar63 in SandvisuriFasolea se intinde pe feliile de paine. Eu am avut o fasole alba -marunta, de anul acesta. La gust parca este ca untul. Peste fiecare felie cu fasole se da un strat subtire de...Citeste continuarea
Tort Feerie de Iarna
Postat de: ancutsa inDecoraţiuni: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă...Citeste continuarea
Tort Red Velvet, cu crema de branza...
Postat de: diaconta inPentru început am pregatit lemon curd (crema de lamâie), pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Ouale întregi si galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat zeama...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu file de...
Postat de: RODIMUR in SalateSe spală bine cartofii și se pun la fiert în coajă. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele. Se curăță usturoiul, se spală și se taie foarte fin. Se taie rondele o...Citeste continuarea




















