Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tocana cu costite si gat de batal
Postat de: mihaelar63 in OaieCarnea se portioneaza si se opareste cu apa clocotita . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Incepeti sa caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi si ciuperci,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele, se spală, se taie rondele (cea verde) și se feliază cea roșie. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente și se spală în câteva ape. Se...Citeste continuarea
Desert tarta rustica cu mere,...
Postat de: RuxyRux in DulciuriAluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza...Citeste continuarea
Zama de cartofi cu moare si jambon...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeJambonul se spala si se pune la fiert in zeama de varza . Puneti acum tija de marar uscat . Zeama de varza se fierbe separat si se adauga in oala la sfarsitul...Citeste continuarea
Salata de iarna Suba
Postat de: Bunica in SalatePentru inceput curata cartofii, morcovii si sfecla rosie. Spala-le si pune-le la fiert in apa cu sare. Sfecla se fierbe separat de cartofi si morcovi. Cat fierb radacinoasele faci...Citeste continuarea
Desert tort trei ciocolate cu aroma...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaua date priprin...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu lapte de cocos
Postat de: licurici_lra in PuiPulpele de pui se spala bine si se taie cubulete, apoi se dau cu sare si piper. Ceapa, tocata marunt, se caleste in putin ulei de cocos, apoi se adauga carnea. Se adauga cate putina apa, pentru...Citeste continuarea
Vin fiert, cu mirodenii
Postat de: ancutsa in BauturiSe toarnă vinul roșu într-un ibric mai mare, deoarece la fiert se umflă, apoi se adaugă mirodeniile preferate și îndulcitor. Se fierbe pe foc...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si crema...
Postat de: eumimi in PrajituriMixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri),...Citeste continuarea
Pui pe sticla cu cartofi si gutui,...
Postat de: VI in PuiUn pui cam de 2 kg, condimente: sare piper, boia dulce, iute, delikat, patrunjel, usturoi, ulei. Amestecam toate aceste ingrediente si ungem bine puiul pe toate partile, apoi il fixam pe o...Citeste continuarea
Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati cotletul, il stergeti cu niste servetele. Il subtiati usor cu un cutit, pana obtineti un dreptunghi, apoi il bateti cu un ciocan de snitele, dar aveti grija sa nu il rupeti. Ciupercile le...Citeste continuarea
Desert melci cu nuca, stafide si...
Postat de: lucy2002 in DulciuriIntr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place) Intindem foaia de foitaj si...Citeste continuarea
Salata turceasca de vinete cu nuci,...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se inteapa din loc in loc cu furculita , se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie sub capac pana se inmoaie . Aceasta operatiune se desfasoara foarte repede si...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza
Postat de: violeta30 in PrajituriPentru aluat Batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat pana se topește, apoi adăugăm uleiul, laptele, făina cu praful de copt și amestecăm bine. Jumătate din aluat îl vom...Citeste continuarea
Tortellini cu sos cheddar, jambon...
Postat de: mihaelar63 in TortelliniJambonul se taie cubulete si se prajeste direct in tigaia teflonata . Puneti la fiert apa cu sare .Decongelati fasolea verde . Cand apa da in clocot se fierb tortellini in...Citeste continuarea
Jumari extra
Postat de: mihaelar63 in PorcBucata de piept se taie in bucati de marimea unei cutiute de chibrituri . Se pune carnea impreuna cu un jumatate pahar cu apa in vasul aparatului de gatit . Eu prepar...Citeste continuarea
Rondele de crap cu sos
Postat de: Constelatialeu in Crap / CarasImi place mai mult sa curat si sa pregatesc pestele decat sa-l mananc. Am curatat crapul de solzi, apoi i-am scos maruntaiele, l-am decapitat ( capul l-am dat unui motan care bantuie pe sub geamul...Citeste continuarea
Pulpe crocante la cuptor
Postat de: lucy2002 in PuiPulpele se curata, se spala si se lasa sa se scurga apa din ele. Dupa ce s-au zvantat, se presara sare si piper. Intr-un castron amestecam mustarul cu uleiul ca la maioneza pana obtinem o pasta...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca, cu carne de porc
Postat de: vasimur in CiorbeCum se prepara Ciorba taraneasca, cu carne de porc Pregătirea c ărnii . Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele...Citeste continuarea
Supa de rosii, cu ciuperci si orez...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Pizza picanta de post, cu peste
Postat de: RODIMUR in PizzaMai întâi se face aluatul din: făină, sare, drojdie, zahăr și apă caldă. După ce se încorporează aceste ingrediente, se adaugă uleiul și se mai frământă...Citeste continuarea
Salata Suba cu piept de pui
Postat de: eumimi in SalateFierbem mai intai cartofii si morcovii curatati de coaja. Separat fierbem sfecla rosie. Legumele fierte le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, la fel si ceapa. Pieptul de pui il taiem...Citeste continuarea
Tarta cu legume si carne de pui
Postat de: eumimi in PuiPunem mai intai pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute. Morcovul il taiem cubulete si ii punem 15 minute la fiert. Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol,...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi si cascaval
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe amestecă toate ingredientele de mai sus până devin un aluat lipicios. Dacă avem cașcavalul mai sărat nu vom pune sare. Vom praji o buletă și vom vedea dacă mai necesită sare....Citeste continuarea
Reteta veche de desert - Grau fiert
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postPreparare Reteta veche de desert - Grau fiert Grâul (arpacașul) se spală în mai multe ape și se pune la fiert, la foc mic, cu 300-400 ml de apă rece și cu praful de sare....Citeste continuarea
Desert mere in foitaj
Postat de: lucy2002 in DulciuriLasam foaia de foitaj la decongelat. Merele se spala, se curata si se scoate cotorul. Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara...Citeste continuarea
Desert cataif cu nuca
Postat de: mirela0911 in PrajituriTaiteii se rup mai marunt si se pun intr-un bol. Se topeste untul, se lasa usor sa se racoreasca si se toarna peste taitei. Se amesteca cu mana in asa fel incat untul sa fie distribuit uniform,...Citeste continuarea
Placinte Poale-n brau de post, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe face un aluat potrivit de moale din: făină albă, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și la urmă, ulei de floarea soarelui, pentru definitivarea aluatului, care trebuie să fie, în...Citeste continuarea
Desert American chocolate chip cookies
Postat de: Criss in PrajituriUntul moale se amesteca cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi oul, extractul de vanilie si se omogenizeaza, dupa care se adauga ingredientele uscate (faina amestecata cu sarea si...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci pleurotus
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare....Citeste continuarea
Friptura de curcan cu sos de gutui
Postat de: mirela0911 in CurcanPieptul de curcan se spala si se sterge. Se taie in felii groase de cca 1.5 cm sau cum le nimeriti. Intr-un bol se pun uleiul impreuna cu condimentele si se amesteca. Se dau bucatile de carne prin...Citeste continuarea
Frittata cu cartofi si afumatura de...
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe spală cartofii și se fierb în coajă, într-o cratiță cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit....Citeste continuarea
Baghete frantuzesti
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, fărâmițând drojdia în 110 ml apă călduţă și amestecând până se dizolvă, se adaugă şi aprox 120 g...Citeste continuarea
Desert prajitura cu multa ciocolata
Postat de: alinutza2018 in PrajituriCiocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi (bain marie). Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si cresc in volum. Faina se amesteca cu praful de copt...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu tomate si...
Postat de: mihaelar63 in PorcIncalziti o tigaie cu ulei in ea . Curatati spalati si taiati rondele cartofii . Spalati si taiati rondele rosiile . Cotletele de porc se sareaza si se prajesc usor cate...Citeste continuarea
Desert buturuga de Craciun
Postat de: ancutsa in PrajituriRulada: Se separa ouăle și se bat albușurile cu un praf sare, până se obține o bezea, apoi se adaugă gălbenușurile, uleiul, sucul de la două portocale (100...Citeste continuarea
Supa cu baby spanac si smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele .Spalati spanacul si-l scurgeti de apa . Morcovii se taie pe jumatate pe lungime si apoi se feliaza . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Ardeiul...Citeste continuarea
Piure de dovleac copt, congelat
Postat de: lucy2002 in ConserveDovleacul se spala, se sterge, se scot semintele cu ajutorul unei linguri, dupa care se taie in bucati potrivite. Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de dovleac si dam tava la...Citeste continuarea
Mix pentru ciocolata calda de casa
Postat de: rocsi_1612 in BauturiRupeti ciocolata bucatele, apoi o puneti in robotul de bucatarie si o maruntiti. Rasturnati ciocolata macinata intr-un bol, puneti cacaoa, indulcitorul si amidonul, amestecati bine. La final...Citeste continuarea
Desert fursecuri glazurate, asortate
Postat de: ancutsa in DulciuriSe bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, apoi făina, amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine. Din...Citeste continuarea
Salau cu gremolata si orez
Postat de: cristina1985 in SalauGremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu...Citeste continuarea
Desert prajitura Nicoleta
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si...Citeste continuarea
Sarmale de post cu soia
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postAlegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele. Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cartofi
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa...Citeste continuarea
Penne rigati cu broccolini si sprot...
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in apa clopcotita cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti pastele intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece. Broccolini se pun...Citeste continuarea
Desert chec de dovleac copt, aromat...
Postat de: lucy2002 in DulciuriPunem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200 grade C. Dupa ce s-a copt, se scot semintele si din miez vom face un piure fin. Separam albusul de galbenus. Albusul se bat spuma cu...Citeste continuarea
Varza dulce cu piept de porc afumat
Postat de: lucy2002 in PorcCuratam varza de primele foi, o taiem fideluta, o presaram cu sare si o amestecam bine dupa care o punem la foc intr-o oala potrivita. Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe...Citeste continuarea
Varza calita de post cu mamaliguta
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postSe toacă varza mărunt. Se pregătește o cratiță în care vom pune uleiul, când se încălzește adăugăm varza. Dacă varza e de toamnă vom pune și o ceșcuță de apă și...Citeste continuarea
Desert tort cu crema straciatella...
Postat de: claudiaO in TorturiMai intai pregatim blatul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iute
Postat de: sufletista in ConserveSpalam ardeii si ii curatam de seminte si nervuri (sa avem multa rabdare si manusi ), ii taiem bucati mai mari. La fel procedam si cu ardeii kapia. Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau...Citeste continuarea



















