A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Suberec cu carne de vita

Postat de: tarasmariana in Aperitive / Garnituri

Aluat : Se pun intr-un bol faina cernuta, uleiul, sarea si apa fierbinte. Se framanta aluatul. Punem aluatul intr-o pungulita timp de 30 de minute. Intre timp, preparam umplutura de carne....Citeste continuarea

Somon cu rosii la cuptor si...

Postat de: momo121 in Somon

Am spalat fileurile in apa rece, le-am sters intr-un servet de bucatarie. Intr-o tava mai mica, (este de preferat yena, eu am avut rotunda si detasabila si am fost nevoita sa ii pun...Citeste continuarea

Strudel cu fructe de padure

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o cratita punem fructele, zaharul si apa, amestecam si punem pe foc pana ce devine un sos gros. Lasam sa se raceasca. Luam cate o foaie de placinta o ungem cu unt topit si racit, o indoim...Citeste continuarea

Supa de galbiori

Postat de: mihaelar63 in Supe

 Curatati si spalati legumele si ciupercile .  Cartofi se taie cuburi . Slaninuta cubulete si ardeiul feliute  . Morcovul se taie fasii . Intr-o oala cu 3 l apa sarata + foaia...Citeste continuarea

Sirop de capsuni

Postat de: carla27carla in Sirop / Compot

Se aleg si se spala capsunele bine de impuritati.Sticlele pentru sirop se spala ,se usuca si se sterilizeaza in cuptor.Intr-o oala se pun capsunii si se pun pe foc sa si lasa sucul.Cand si -au...Citeste continuarea

Smoothie cu banane si nectarine

Postat de: Dya in Bauturi

Portocala o taiem in doua si cu ajutorul unui storcator (manual) obtinem sucul proaspat. Curatam de coaja banana si nectarinele, le feliem si le asezam in vasul unui blender (eu nu detin unul, asa...Citeste continuarea

Supa de gaina

Postat de: Dya in Supe

Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora). Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata....Citeste continuarea

Sirop de coacaze

Postat de: aliliana in Sirop / Compot

Coacazele de culeg si se curata bine de frunze, codite si alte impuritati. Se spala. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Le transferam intr-o craticioara/cana ( ceva inalt sa fie). Peste ele se...Citeste continuarea

Salata Orientala (De Cartofi Noi)

Postat de: Valyvalentyna in Salate

Curatam si spalam bine cartofii, punem o oala cu apa la fiert cu putina sare si fierbem cartofi pina intra furculita in ei. Separat punem ouale la fiert si intre timp curatam ceapa si o taiem...Citeste continuarea

Supă de casă cu găluşte pufoase

Postat de: farfuriavesela in Supe

Punem legumele la foc mediu, ele vor fi fierte atunci când intră cu ușurință furculița în ele. Nu le fierbeți mult, pentru că legumele noastre își vor pierde toate...Citeste continuarea

Sarmale de post in foi de vita

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele. Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam. Ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: momo121 in Salate

Fierbem cartofii si ouale si le lasam sa se raceasca. Intre timp taiem bucati mai mari sau mai mici restul ingredientelor in functie de preferinte, ceapa o taiem julienne, apoi cartofii fierti,...Citeste continuarea

Sufleu de zmeura

Postat de: Oana in Dulciuri

Se prepara mai intai jeleul de zmeura: pastaia de vanilie am crestat-o si am scos miezul, apoi am pus-o la fiert impreuna cu zmeura si zaharul. Am lasat la fiert pana a inceput sa se ingroase...Citeste continuarea

Snitele crocante din piept de curcan

Postat de: Elena_Daria in Curcan

Pieptul de curcan il spalam, il taiem felii, il punem intr-o folie transparenta si il batem cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata. Batem ouale,...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de legume

Postat de: Valclaudia in Spaghete

Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare,urmand instructiunile de pe ambalaj. Curatam dovlecelul, il taiem cubulete,il calim cu rosia taiata cubulete (asezonat cu sare si piper) timp de 10...Citeste continuarea

Sirop de visine cu menta

Postat de: Lia1 in Sirop / Compot

1. Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in...Citeste continuarea

Strudel cu mere din foietaj de casa

Postat de: delia64 in Prajituri

200 gr. faina se amesteca cu 400 gr. untura  si se fac 3 bile egale  cu care se unge coca . 600 gr. faina se amesteca cu galbenusurile ,uleiul, otetul  si se framanta adaugand...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: Mokuska in Supe/Ciorbe

Rosiile se pun la oparit in apa clocotita 3-4 minute. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, ceapa se toaca marunt si se pun la...Citeste continuarea

Sarmalute cu varza dulce

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carne

Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii,...Citeste continuarea

Sirop din muguri de brad

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Mugurii de brad se curata de codite si se spala in mai multe ape.La 1 kg de muguri am pus 2 litri de apa.I-am pus intr-o oala si i-am lasat sa fiarba 1 ora.Dupa ce au fiert am acoperit vasul si am...Citeste continuarea

Salata de varza cu fasole rosie

Postat de: lucy2002 in Salate

Legumele( varza si ceapa) curatate si spalate le-am taiat marunt, am pus conserva de fasole , am potrivit de gust : sare, piper,  otet  balsamic am avut eu , voi puneti de care...Citeste continuarea

Sarmale

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

Dam carnea de porc prin masina de tocat, orezul il punem la fiert dar nu in totalitate, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare, amestecam, punem oul, condimentam cu sare si piper dupa...Citeste continuarea

Salata de legume cu mezel

Postat de: pity19 in Salate

Legumele le clatim bine ; Cele 3 oua le batem cu furculita impreuna cu branza data pe razatoare ; Adaugam carnatul , salamul si polonezul , de pe care am dat jos pielita ; Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Sirop de trandafiri cu vanilie

Postat de: privatelaura in Sirop / Compot

Rupem si spalam petalele de trandafir. Le punem intr-o oala mare. Adaugam 3 l apa. Punem la fiert. Lasam sa fiarba. O sa vedeti ca petalele isi pierd culoarea, transferandu-se asupra lichidului....Citeste continuarea

Spuma de capsuni cu iaurt

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele.  Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem mixa o banana in el.  Turnam iaurtul in cupe de...Citeste continuarea

Sandvis cald cu ou si cascaval

Postat de: Elena_Daria in Sandvisuri

Pe una dintre parti ungem felia de paine cu unt, apoi decupam miezul astfel incat sa ramana doar coaja. Am pus coaja de paine in tigaie, cu partea unsa cu unt in jos. In mijlocul feliei am...Citeste continuarea

Sufleu de dovlecei si leurda (by...

Postat de: Alina26 in Mancaruri de legume

Am spalat dovleceii,am taiat extremitatile,le-am dat pe razatoarea mare,am pudrat cu putina sare si i-am lasat 5-10 minute.Dupa care i-am stors. Intr-un bol am pus 100g mozzarella rasa,leurda...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu...

Postat de: miha in Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si nuca Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul, vom obtine astfel un pesmet de biscuiti amestecat cu bucati mai maricele de...Citeste continuarea

Salata orientala cu ton

Postat de: cristeena20 in Salate

 Fierbem cartofii in coaja si ouale. Apoi le curatam de coaja.  Intr-un castron taiem cartofii reci , ouale si adaugam tonul . Optional puteti adauga masline negre (eu nu am avut asa...Citeste continuarea

Sarmale cu carne si ciuperci

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4...Citeste continuarea

Salata de legume, cu sos de usturoi...

Postat de: merisor67 in Salate

Tocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie. Rosiile le taiem in feliute subtiri, iar castravetii rondele. Ardeiul il taiem julien, iar...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: Anett in Supe

Curatam legumele si le taiem in bucatele. Intr-o oala turnam apa si punem la foc. Adaugam ceapa, morcovul si patrunjelul, cubul de supa , sare si piper. Fierbem putin, si adaugam bucatele de gulii...Citeste continuarea

Saramura de lin

Postat de: Dya in Peste

Pestele se curata, se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Se trece apoi prin faina si se prajeste la foc iute, pe ambele parti, cat sa se rumeneasca usor. In paralel, tocam legumele si le...Citeste continuarea

Supa de pui cu fidea

Postat de: Dya in Supe

Fierbem carnea, intr-o oala cu 4 litri de apa, adunand spuma formata. Cand aceasta este bine patrunsa, adaugam legumele tocate dupa bunul plac sau pastrate intregi. Saram dupa gust si le fierbem...Citeste continuarea

Salata de legume cu ou si branza

Postat de: pity19 in Salate

Clatim rosia  , castravetele si cartoful ; Castravetele il curatam de coaja ; Cartoful il curatam folosind o furculita ; Rosia o taiem in doua dupa care rondele sau felii ; Oul il...Citeste continuarea

Sarmale mixte de primavara ( la vas...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Puneti vasul roman sa stea in apa minim 30 minute . Pregatirea frunzelor:Puneti la fiert 3 l apa cu sare si otet .Opariti mai intai foarte usor frunzele de salata si loboda . Urmeaza oparirea...Citeste continuarea

Salau pane cu cimbrisor lamaiat

Postat de: mihaelar63 in Salau

Salaul se curata , se spala si se feliaza bucati . Sarati si piparati pestele . Se sparg doua oua care se bat bine cu lapte , sare si cimbrisor tocat. Pestele se da prin faina alba ....Citeste continuarea

Spaghetti cu piept de pui si sos de...

Postat de: Dya in Mancare copii

Taiem pieptul de pui in cuburi si il rumenim frumos. Adaugam usturoiul si ceapa verde, ardeiul capia tocat si calim usor pana devin translucide. Saram dupa gust si adaugam sucul /pasta de rosii....Citeste continuarea

Supa crema de legume cu linte rosie

Postat de: Dya in Supe

Tocam ceapa marunt si o calim intr-un cub de unt. Cand devine translucida adaugam restul legumelor (tocate dupa bunul plac) , acoperim vasul cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce se...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de: Cocktail_of_Senses in Supe

Reteta este extrem de simpla. Caliti ceapa taiata cubulete in unt si ulei de masline. Adaugati morcovul taiat rondele si lasati 5-7 minute la foc mediu amestecand din cand in cand. Turnati...Citeste continuarea

Spuma cu capsuni

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam capsunii taiati si mixam bine pana la omogenizare. Adaugam coaja de lamaie si dam la rece pana la servire. Citeste continuarea

Salata de paste cu ton - Reteta cu...

Postat de: claudiaO in Fusilli

Punem o oala cu 4 l apa la fiert - cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita cu sare si pastele,pe care le fierbem max 8-10 minute. Le scurgem si le clatim cu apa rece - le dam deoparte....Citeste continuarea

Spuma de capsuni

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, Adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si sa topit zaharul, Intr-un vas adaugam capsunii si ii mixam cu mixerul vertical...Citeste continuarea

Sirop din muguri de brad

Postat de: AdrianUdrea in Sirop / Compot

Se spala bine mugurii de brad sub jet de apa rece si se scurg. Se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Se pune vasul la foc mediu pana incepe sa fiarba siropul, apoi se micsoreaza...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: Giana in Supe

Se pune intr-o cratita ulei si se calesc morcovul razuit si ceapa tocata marunt. Dupa ce s-au calit se adauga pe rand ardeii, cartoful, rosia, conopida, toate tocate cubulete mici. Peste...Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de: delia64 in Crap / Caras

Se curata de coaja painea si se pune in apa rece  . Curatam icrele de pelite  , se sareaza si se freaca cu putin ulei . Painea scursa de apa se amesteca cu icrele cu ajutorul...Citeste continuarea

Socata reteta bunicii diferita

Postat de: MotanLaOale in Bauturi

Socata reteta bunicii Se topeste zaharul in putina  apa calda si se toarna intr-un borcan de 5 litri. Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan. Se stoarce...Citeste continuarea

Salata de piept de pui cu ciuperci...

Postat de: Alina26 in Salate

Am spalat carnea si am pus-o la fiert.Dupa aceea am lasat la racit si am taiat-o marunt. Intre timp am curatat,am spalat si am tocat marunt ciupercile.Le-am pus la calit cu doua linguri de ulei...Citeste continuarea

Socata reteta bunicii

Postat de: MotanLaOale in Bauturi

Socata reteta bunicii Se topeste zaharul in putina  apa calda si se toarne intr-un borcan de 5 litri. Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan. Se stoarce o lamaie...Citeste continuarea

Savarine

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Aluat: intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]