Pulpa de porc la cuptor cu vin si...
Postat de: katty in PorcAsezam pulpa spalata intr-o tava. Presaram condimentele (sare, piper, boia, cimbru) si masam usor carnea. Stropim carnea cu ulei. Punem vinul in tava, foaia de dafin si cateii de...Citeste continuarea
Pizza vegana, cu tofu
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face mai întâi un aluat elastic și nelipicios din: făină albă, drojdie proaspătă, sare, zahăr tos și apă caldă. Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat de bumbac,...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: mihaelar63 in PiineSe prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia . Veti vedea...Citeste continuarea
Placinta cu carne tocata de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare....Citeste continuarea
Pizza cu coronita de cabanosi
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaDrojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se...Citeste continuarea
Placinta melc cu branza si ceapa verde
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana. Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea. Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt...Citeste continuarea
Piept de pui, cu cartofi noi, la...
Postat de: RODIMUR in PuiSe curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare. Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari....Citeste continuarea
Placintele sarate
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si...Citeste continuarea
Pavlova cu nutella si frisca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am continuat s...Citeste continuarea
Paine taraneasca ruseasca cu...
Postat de: Ksenya in PiineIntr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, cu smantana...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund....Citeste continuarea
Pui pe sticla cu pere, dovlecel si...
Postat de: panacris in PuiPuiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de...Citeste continuarea
Paine turceasca
Postat de: mihaelar63 in PiineDrojdia proaspata se faramiteaza si se amesteca cu apa incalzita la 45 grade cu uleiul, zaharul si cu putina faina alba. Zaharul ajuta la activarea drojdiei ....Citeste continuarea
Paine cu smantana
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineIntr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua...Citeste continuarea
Paine alba de casa cu susan
Postat de: katty in PiineCernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata cu zaharul in putina apa calda. Pe o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si...Citeste continuarea
Pizza rapida cu blat pufos (fara...
Postat de: deyutzky in PizzaCum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea....Citeste continuarea
Pulpa de porc la slow cooker Crock...
Postat de: Bunica in Slow CookerToate condimentele uscate le-am pus intr-un bol si le-am amestecat. Pulpa de porc am spalat-o, uscat-o cu servetele de hartie. Am presarat condimentele peste carne si am...Citeste continuarea
Piept de curcan in stil mongolez cu...
Postat de: Bucataras in CurcanSpala orezul negru si lasa-l la inmuiat macar 30 minute, pentru a scurta timpul de preparare. Pune-l la fiert, timp in care poti trece la prepararea pieptului de curcan in stil mongolez. ...Citeste continuarea
Paella cu creveti si chorizo
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele....Citeste continuarea
Placinta cu pui si pate de ficat
Postat de: madi_marin in PuiSe pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...Citeste continuarea
Pizza quattro formaggi
Postat de: rocsi_1612 in PizzaAluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat...Citeste continuarea
Paste in stil italian
Postat de: ancutsa in FusilliSe pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente. Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul...Citeste continuarea
Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan
Postat de: ancutsa in PizzaPentru aluat: într-un bol încăpător, se fărâmițează drojdia în apă caldă, se adaugă uleiul de măsline și făina în care am amestecat sarea. Se...Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: ancutsa in PizzaSe dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă...Citeste continuarea
Panna Cotta cu cafea si ciocolata
Postat de: ancutsa in DulciuriSe pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece. Se înfierbântă frișca lichidă împreună cu laptele (până la 50 de grade), într-un ibric,...Citeste continuarea
Paine alba de casa
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineIntr-un castron mare se amesteca drojdia cu zaharul, apa calda si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga sarea si se incepe framantarea, adaugand faina cat...Citeste continuarea
Pizza cu paine
Postat de: cristinutanicolita in PizzaSe bat ouale cu un praf de sare și cu laptele. Se înmoaie fiecare felie de pâine in amestecul de ou cu lapte si se pune in tava. Se unt feliile de pâine cu sos...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui (taiat cubulete) se amesteca cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si miere, apoi se lasa la marinat cel putin o jumatate de ora. Pieptul de pui, inclusiv sosul in...Citeste continuarea
Paine cu malai
Postat de: mihaelar63 in PiineAluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei . Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2...Citeste continuarea
Pui la borcan
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea . Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform ....Citeste continuarea
Parjoale moldovenesti pufoase,...
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneCum se prepara Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase: Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le...Citeste continuarea
Pizza de casa cu dovlecei, cabanos...
Postat de: oanapl in PizzaÎntr-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se...Citeste continuarea
Pizza cu ton, masline si mozzarella
Postat de: ancutsa in PizzaSe adaugă în bolul de la mixer mai întâi 180 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apa caldă și uleiul de măsline,...Citeste continuarea
Paste ondulate cu afumatura, in sos...
Postat de: RODIMUR in PastePastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Între timp se...Citeste continuarea
Placinte mocanesti
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriMie ca timp, mi-a luat o ora din momentul in care m-am apucat sa le prepar. 1. Am cernut faina, apoi am amestecat-o cu sarea, oul, apa calduta si am framantat aluatul cinci minute doar...Citeste continuarea
Paine cu seminte
Postat de: katty in PiineCernem intr-un vas faina de grau si cea de secara si adaugam taratele. Amestecam apa cu laptele batut astfel incat amestecul sa fie caldut. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia...Citeste continuarea
Placinta cu carne si branza
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneAluat: Cernem faina intr-un castron. Separat punem drojdia cu o lingurita de zahar din cele 25 g si o lingurita de faina si 2 linguri de lapte caldut si lasam cca 10 min pana incepe sa faca...Citeste continuarea
Paine cu unt, lapte si seminte
Postat de: ancutsa in PiineÎntr-un bol sau în bolul de la mixer se adaugă făina, apoi într-o parte drojdia, într-o parte sarea, având grijă să nu se atingă, se toarnă laptele...Citeste continuarea
Piept de pui cu mozarella si rosii
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat. Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de...Citeste continuarea
Placinta cu branza de burduf, urda,...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele...Citeste continuarea
Pizza cu blat pufos
Postat de: Bunica in PizzaIntr-un bol am pus 2 linguri lapte caldut,sare drojdia si am amestecat cu o lingura de lemn. Cand totul a fost incorporat am adaugat restul de lapte si faina ,oul si lingura de ulei. Am...Citeste continuarea
Paine cu crenvursti si mozzarella
Postat de: madi_marin in PiinePunem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...Citeste continuarea
Piept de curcan marinat in crusta...
Postat de: TAB1TA in CurcanAm tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru. Am tocat marunt usturoiul. Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul,...Citeste continuarea
Paine de casa cu seminte de in si...
Postat de: katty in PiineCernem intr-un castron faina de grau. Adaugam faina de secara si taratele si amestecam. Intr-un castronel punem semintele de in si turnam peste ele apa clocotita. Le acoperim si le lasam pana...Citeste continuarea
Paste umplute cu urda si marar
Postat de: andaoana in PasteFaina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor
Postat de: mirela0911 in PuiIntr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul. Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi...Citeste continuarea
Patrate ondulate cu mazare si ton
Postat de: TAB1TA in PastePastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si cateva picaturi de ulei. Se adauga mazarea. Cand pastele s-au fiert, se scurg de apa. Se scot cu o paleta si se pun in farfurii pastele...Citeste continuarea
Paste cu smantana
Postat de: sufletista in PasteIntr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele pe care le vom fierbe timpul scris instructiunilor de pe pachet. Le strecuram de apa si le trecem pe sub un jet de apa...Citeste continuarea
Placinte cu spanac si branza
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriPentru inceput incalzim putin 30 ml lapte in care punem zaharul si drojdia si se dizolva. Intr-un castron mai mare cernem faina si adaugam sarea. In mijlocul ei formam o adancitura in care...Citeste continuarea
Pasta de linte rosie cu ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de postSpalam lintea in mai multe ape, pana cand apa este limpede. Adaugam 250 ml apa, sare, foile de dafin si crenguta de cimbru si fierbem la foc mic pana apa este absorbita in totalitate. Cand...Citeste continuarea