Esenta de vanilie si zahar vanilat
Postat de: mitinita in DulciuriPentru zaharul vanilat ,am desfacut batonul si cu varful cutitului am scos bobitele pe care le-am amestecat cu zaharul pe care il macinasem putin in prealabil. Se poate adauga si zaharului pudra...Citeste continuarea
Estonian Kringel
Postat de: Criss in DulciuriIn laptele caldut punem zaharul, vanilia, drojdia si untul si lasam pana incepe sa faca o usoara spuma deasupra. Intr-un bol punem faina, galbenusul de ou si turnam amestecul de lapte cu unt si...Citeste continuarea
Ștrudel vienez cu sos de vanilie
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriPregătirea aluatului este bine să se facă cu o zi înainte. Cernem făina, facem în mijloc o gaură și adăugăm restul ingredientelor. Amestecăm ușor cu o lingură, după care...Citeste continuarea
Eclere cu budinca de vanilie
Postat de: Valclaudia in DulciuriApa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a...Citeste continuarea
Eros Pista
Postat de: mitinita in ClasiceSe spala ardeii si se taie codita. Ardeii iuti se vor taia in bucati,cu tot cu seminte si se introduc in tocator (chopper),impreuna cu sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta. Borcanul se...Citeste continuarea
Eclere cu crema de budinca
Postat de: ana77 in PrajituriEclere: - intr-o cratita punem la fiert uleiul apa si zaharul, iar cand clocoteste adaugam faina si amestecam bine pana obtinemun aluat omogen pe care il lasam sa se raceasca bine - in...Citeste continuarea
Eclere rotunde
Postat de: merisor67 in PrajituriAm folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara...Citeste continuarea
Eclere cu crema de ciocolata -...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Intr-o cratita punem apa si uleiul. Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata faina. Cu o lingura de lemn amestecam energic pana incorporam toata faina. Lasam sa se...Citeste continuarea
Evantai de mere calde
Postat de: nico15 in DulciuriMerele se spala se curata de coaja si seminte si se taie in felii mai grosute (marul se taie in opt). Intr-o tigaie se pune 100 g de unt si jumatate din cantitatea de zahar se vor adauga...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: privatelaura in PrajituriPt aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta. Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se adauga...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: Elena_Daria in PrajituriPentru coji: Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza...Citeste continuarea
Esenta de vanilie DIY
Postat de: mimmi in ConserveSe despica pastaile de vanilie si se pun intr-o sticla curata. Se toarna peste ele alcoolul si se inchide sticla . Tinem esenta intr-un loc racoros timp de 1-2 luni. Pe masura ce folositi...Citeste continuarea
Espresso panna cotta
Postat de: diaconta in DulciuriGelatina o punem la hidratat in laptele rece. Cafeaua o amestecam cu zaharul si o fierbem pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,punem frisca amestecand,punem vasul din nou pe foc si...Citeste continuarea
Eclere dezordonate
Postat de: LadyCrs in PrajituriApa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu...Citeste continuarea
Eierspatzle cu ficat de pui si legume
Postat de: adriana65 in FicatSe fierb Spatzle în 3 litri de apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se pun 15 g unt, se amestecă şi se păstrează la cald în vasul în care au fiert acoperit....Citeste continuarea
Escalop de vitel
Postat de: sufletista in VitaCarnea o spalam,o stergem dupa care o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele, Le condimentam cu sare si piper,acoperim vasul si dam la rece 30 min,(eu le-am lasat cca 1 ora) Amestecam...Citeste continuarea
Escalop cu sos de rosii
Postat de: sufletista in VitaCarnea o taiem felii,o batem cu ciocanul pentru snitele. Faina o amestecam cu condimentele, Tavalim bucatile de carne prin faina dupa care le prajim in putin ulei de masline, O scoatem pe...Citeste continuarea
Șnițel din piept de pui
Postat de: LadyCrs in PuiTăiem feliile de piet subțirele ( dacă e cazul le batem ). Într-un vas punem făina, în altul pesmetul, în altul ouăle bătute cu muștarul , sarea și piperul. Tăvălim...Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc se clateste cu apa,se condimenteaza cu piper si se trece prin faina,se scutura pentru a se duce surplusul de faina si se pune la prajit pe o parte si pe alta in ulei de masline,dupa...Citeste continuarea
Evantai din dovlecei și vinete &...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Paste- Se spală, se taie dovlecelul în două (depinde de mărimea lui) apoi felii de-a lungul. - Vinetele se decojesc și se taie la fel ca dovleceii. Se stropesc cu zeamă de...Citeste continuarea
Știucă umplută
Postat de: DinDragostePentruGatit in PesteSe pregăteşte ştiuca: - se taie capul; - se scoate pieliţa - la început cu ajutorul cuţitului, după care am tras cu mâna; - capetele se păstrează; Se...Citeste continuarea
Escalop de porc cu ghiveci de legume
Postat de: bubulina44 in PorcLegumele se spala cu apa din abundenta si se feliaza: ciupercile, morcovii si ceapa se taie rondele, ardeiul, dovelecelul, vanata si ceapa se taie bucatele. Aveam o gulie si pana la urma am pus-o...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriSe amesteca pe foc, laptele, apa, untul, zaharul si sarea, pana se topeste untul si da un clocot. Se adauga toata faina o data si se amesteca rapid pana se ingroasa aluatul. Dupa ce s-a ingrosat...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: deyutzky in PrajituriCojile de eclere: Intr-o craticioara punem apa cu uleiul si cu sarea la foc mic. Cand incepe sa fiarba punem faina si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Lasam aceasta...Citeste continuarea
Eclere sau minieclere
Postat de: Geanina87 in PrajituriSe pune apa cu uleiul la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecandu-se repede.Se lasa deoparte la racit si se amesteca din cand in cand.Cand s-a racit complet se adauga ouale...Citeste continuarea
Escalop de vita cu gorgonzola
Postat de: Bucataras in VitaTaiati gorgonzola in felii. Dati prin faina carnea. Topiti untul intr-o tigaie si prajiti carnea pe fiecare parte pana cand devine aurie. Adaugati vinul si lasati cateva minute pana se...Citeste continuarea
Ecler
Postat de: gatiticuspor in PrajituriSe pune untul cu apa intr-o cratita si se pune la fiert pe foc mic pana se topeste untul, se lasa sa dea in clocot. Cand apa a dat in clocot se stinge focul si se adauga faina si un praf de...Citeste continuarea
Estonian Kringel cu nuca si rahat
Postat de: brunetica in DulciuriDrojdia o topim cu zaharul si laptele caldut si o lasam pentru 15 minunte la dospit. Cernem faina intr-un bol si adaugam maiaua , galbenusul , praful de sare , esenta si untul topit si...Citeste continuarea
Ecler cu ciocolata si frisca
Postat de: mikidaniro in PrajituriCojile Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc,adaugam faina toata...Citeste continuarea
Empanadas cu spanac si branza
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriAluat: Eu am amestecat in robot toate ingredientele pana s-au legat, apoi am mai framantat putin cu mana pana am format o bila, am impachetat-o in folie si am pus-o in frigider pana am...Citeste continuarea
Enchilada de pui
Postat de: elucubratiiculinare in PuiPieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la fiert într-o cratiță cu apă rece și un praf de sare. Se fierbe pentru 15 minute, după care se scoate într-un castronel, iar...Citeste continuarea
Escalop de pui
Postat de: marinicayou10 in PuiSe pune carnea de pui taiata bucatele intr-o cratita cu putin ulei pe foc. Dupa ce s-a inabusit putin se adauga kaizerul, se mai lasa putin si se adauga ciupercile si o ceasca de apa. Se lasa sa...Citeste continuarea
Eclere cu ciocolata
Postat de: Giorgia_gio in DulciuriCojile: Punem apa la fiert cu uleiul, sarea si zaharul, cand a inceput sa fiarba apa adaugam faina in ploaie si omogenizam bine,\. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: nadiuta123 in PrajituriCOJILE: Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc...Citeste continuarea
Ștrudel cu mere și nuci
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in PrajituriPe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat. Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și...Citeste continuarea
Eclere cu vanilie si ciocolata
Postat de: alinutzika in PrajituriC ojile: Puneti la fiert apa+untul+ zaharul + sarea si lasati sa fiarba. Luati vasul deoparte si adaugati faina. Amestecati bine. Cand compozitia e calduta, adaugati pe rand ouale, unul cate...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: lia in PrajituriPunem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece. Intre timp pregatim crema: topim...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: Gina_Cristina in PrajituriSe pun apa, uleiul si sarea la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina si se ia de pe foc. Se invarte bine pentru a se omogeniza compozitia, dupa care se adauga ouale pe rand (dupa fiecare...Citeste continuarea
Estonian Kringel
Postat de: angyb in PrajituriIntr-un bol puneti drojdia frecata si zahar si un pic de lapte caldut. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald pana se umfla. Intr-un bol puneti faina la care adaugati drojdia, ouale si...Citeste continuarea
Estonian kringel
Postat de: diaconta in DulciuriAmestecam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut si o lingura de faina(sa nu fie fierbinte).Lasam pana cand amestecul incepe sa dospeasca si creste ca si o spuma.Cernem faina...Citeste continuarea
Evantai de vinete
Postat de: miha in Mancaruri de legumeVinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor. Ceapa si rosia se feliaza. Intre feliile de vanata se...Citeste continuarea
Eclere cu crema de patiserie
Postat de: adasev12 in Prajituricojile: se pune pe foc apa cu uleiul si sarea si se aduce la pc de fierbere. Se toarna apoi toata faina odata si se amesteca energic sa nu faca cocoloase, se lasa cateva sec, pana...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: deliciousflavours in PrajituriIntr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Eclere cu budinca de vanilie!
Postat de: panacris in PrajituriSe pune la fiert apa şi untul. După ce a clocotit se dă la o parte de pe foc şi se adaugă făina dintr-o data amestecându-se energic pentru ca să se omogenizeze fără a se forma...Citeste continuarea
Estonian Kringel
Postat de: Oana in PrajituriEu am pus la masina de paine ingredientele pentru aluat si am setat programul de framantat si dospit. Am pus cantitate dubla si s-a umplut cuva dupa ce a crescut! Am separat apoi aluatul in...Citeste continuarea
Eclere (pentru sarbatoritii...
Postat de: caroline in PrajituriSe toarna apa si uleiul intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga si sarea. Cand amestecul da in clocot se adauga faina toata in acelasi timp si se amesteca bine (eu am folosit mixerul) pana...Citeste continuarea
Ecler in foitaj
Postat de: laylalala in Prajituri1. Pune intr-o cratita laptele, lichiorul, untul,sarea si zaharul. Dup ace au dat intr-un clocot,ia cratita de pe foc si adauga faina dintr-o data apoi...Citeste continuarea
Estonian kringel
Postat de: alice_ciobanu in DulciuriPuneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte, ca o distrugeti. Lasati bolul la loc cald, acoperit cu un prosopel curat, pana ce se umfla si face...Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci
Postat de: Onesta in PorcNe pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie...Citeste continuarea
Evantai de vinete in sos de rosii
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeVinetele se spala si se taie in felii pe lung groase de 1 cm. Nu se taie pana la codita, lasand 2 cm pentru a putea forma evantaiul fara sa se rupa. Ceapa se curata si se taie felii subtiri....Citeste continuarea