Clătite cu stafide, brânză de...
Postat de: Flori in DulciuriLa treaba, dragii mei! Si nu uitati sa zambiti, ca altfel se lipesc clatitele!:) Incepem cu clatitele: Batem ouale cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, 2-3 min., apoi adaugam apa...Citeste continuarea
Coaste de berbecuţ în sos de vin alb
Postat de: ANCA in OaieCoastele de berbecut/miel se aseaza intr-o tava sau vas yenna, se ung cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu cimbru, maghiran, sare, piper, toate dupa gust. Eu am mai pus si cativa ardei...Citeste continuarea
Cous-cous cu cărniţă şi legume...
Postat de: ANCA in Mancare copiiSe fierb legumele(morcov, dovlecel, cateva pastai fasole verde, o feliuta de ceapa, telina, pastarnac, ardei gras). 3 lingurite de cuscus se amesteca cu cateva picaturi de ulei de masline...Citeste continuarea
Cum păstrăm măslinele
Postat de: ANCA in Aperitive / GarnituriPreparam un amestec din ulei de masline (noi folosim extravirgin), cativa catei de usturoi maruntiti, boabe de piper purpuriu (rosu, alb, verde si negru), putin ardei iute tocat marunt, sau pasta...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Postat de: Oana in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie in patru pe lung. Se aseaza intr-un vas termorezistent. usturoiul se curata si se taie rondele fine, rosiile cherry se spala si se curata de pielita....Citeste continuarea
Cannelloni cu spanac si branza
Postat de: Oana in CannelloniSosul beshamel este bine sa fie rece, asa ca il preparam primul: se topeste untul, se adauga faina si se amesteca repede si continuu cu un tel-para, apoi se adauga lapte, putin cate putin si se...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Oana in PuiPentru sos, trebuie sa inabusim mai intai ceapa si ardeiul. Le curatam, spalam si le taiem cubulete si le punem intr-o craticioara cu putin ulei (de palmier folosesc eu). Usturoiul il curatam si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole in paine
Postat de: Oana in CiorbeMai intai ciorba de fasole. Am pus o cana mare de fasole la inmuiat, de cu seara, in apa rece. Dimineata am aruncat apa si am clatit fasolea tot cu apa rece, apoi am pus-o in oala cu apa clocotita...Citeste continuarea
Chiftelute de pui
Postat de: Bucataras in PuiSe dau prin masina de tocat pieptul de pui, cepele si morcovul. Se toaca marunt verdeata, dupa care se amesteca toate ingredientele. Se potriveste de sare. Se pune uleiul la incins, iar chiftele...Citeste continuarea
Cartofi copti cu boia dulce
Postat de: Oana in Mancaruri de postSe spala bine cartofii, cu coaja cu tot, se taie in patru pe lung, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, se contimenteaza cu sare,...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: Oana in CiorbeRasolul trebuie sa fie cu maduva, carnea o taiem cubulete, le dam intr-un clocot si aruncam apa. Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa limpede. Carnea de vitel fierbe mai greu, asa ca o...Citeste continuarea
Cirnati de casa afumati
Postat de: Mirel in Mezel de casaDupa ce s-au tocat carnurile trecem la condimentarea acestora. Pentru aceasta etapa eu folosesc urmatoarele mirodenii: piper negru macinat, boia dulce, boia iute, usturoi trecut prin masina de...Citeste continuarea

















