Cotlet de porc in sos de vin
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneCotletele se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se presara fiecare bucata cu nucsoara macinata proaspat.Se...Citeste continuarea
Costite de porc cu spanac si rosii
Postat de: vero_closca in Porcse spala si se sterg cu un servet costitele,rosiile si spanacul.intr-o cratita se pun 2 linguri ulei de masline si se rumenesc usor costitele taiate cat mai subtiri,se presara cu sare si piper,se...Citeste continuarea
Compot de cirese rosii
Postat de: rocsi_1612 in ConserveCiresele se spala foarte bine si se scot coditele. Borcanele se spala si ele si se scurg de apa. se umplu cam pe jumatate cu cirese . apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu...Citeste continuarea
Coltunasi cu cartofi si jumari
Postat de: anisoara in Mancaruri de postToata descrierea , cum se prepara aluatul de coltunasi si singuri coltunasii o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/3469/coltunasi-sau-vareniki-cu-brinza-de-vaci.html Eu am sa ma...Citeste continuarea
Clatite gaurite
Postat de: anisoara in DulciuriPrima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine , se adauga jumatate de faina , se...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie
Postat de: vero_closca in Ciorbese curata,se spala si se taie legumele dupa preferinta.se pun la calit intr-o oala ceapa,morcovul,pastarnacul si cand s-au inmuiat putin se toarna 2-3 l de apa,se adauga cartofii,fasolea...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: jolygina in Puitaiem feliile de sunca sau parizar foarte subtiri,eu le-am luat gata taiate,cascavalul il taiem in fasii cam cat degetul de groase si le punem in centrul feliei de sunca si rulam ca pe o sarmaluta...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: jolygina in Supe/CiorbeSe spala bine burta si se lasa cam -1-2 ore in apa rece cu otet sa-i mai ia din miros,dupa care se pune la fiert impreuna cu osul. Dupa ce a fiert jumate de ora se pune ceapa intreaga si...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii se spala si se pun la fiert in coaja cam 30 min. intre timp preparam umplutura:ciupercile se spala bine si se toaca bucatele mici. ceapa se curata ,se spala si se taie marunt....Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm spalat bine ciupercile si le-am scos piciorusele. Am dat pe razatoare branza si cascavalul. Am tocat marunt frunze de ceapa si mararul. Rosiile si cateii de usturoi au fost feliate subtiri....Citeste continuarea
Crema de fasole alba-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe pune fasolea sa se scurga ,apoi se zdrobeste bine cu badidora ,iar dupa ce s-au zdrobit bine toate boabele se pune cate putin ulei asa ca la maioneza si se amesteca bine,va deveni albicioasa,la...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei cu...
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata zeama. Curatam si morcovul si il dam pe razatoarea...Citeste continuarea
Cheesacake cremos
Postat de: nadina73 in DulciuriAluatul: Se ameteca toate ingredietele si se framanta un aluat omogen,care se intinde intr-o tava cu pereti detasabili inclusiv pe pereti vasului,tava mea e de 25 de cm si de 8 inalta, dar...Citeste continuarea
Carbonara rapida
Postat de: Roxana in PasteSe pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie. Taiem ceapa marunt, in cazul meu baconul ca am avut fasii, si cascavalul ca era felii :) fac rime :) Amestecam bine smantana cu...Citeste continuarea
Copanele la punga
Postat de: Ramonaky in Mancaruri cu carneSpalam copanelele bine. Le uscam si le ungem cu putin ulei. Le presaram cu condimente si le punem in punga de copt pe care o gaurim in 2-3 locuri cu o scobitoare. Punga o punem intr-un vas...Citeste continuarea
Cuburi de patrunjel
Postat de: Sylvia in ConservePreparare: spalam bine si alegem patrunjelul. Intr-un vas cu apa clocotita aruncam patrunjelul ales si il amestecam in apa pret de cateva clipe. In strecuram apoi repede si il punem...Citeste continuarea
Ciorba de bob
Postat de: Julie in CiorbeSpalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul,morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin. Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele(...Citeste continuarea
Caras in crusta la cuptor
Postat de: medioto59 in Crap / CarasSe curata, se spala , se lasa la scurs pestele.Se cresteaza , se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Fiecare bucata de peste se da printr-un amestec de...Citeste continuarea
Chiftelute de pui in sos de...
Postat de: epurasha2bb in PuiSe toaca marunt carnea de pui sau se pune in robot impreuna cu ceapa curatata si morcovul.Se amesteca apoi cu sare si piper, un ou batut bine si putina faina.Puteti pune si putina paine i...Citeste continuarea
Cartofi noi umpluti la cuptor
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala cartofii apoi se taie un capacel in partea de sus si se scoate cu ajutorul unei lingurite o parte din miez.acesta se trece prin masina de tocat apoi se amesteca cu kaizerul...Citeste continuarea
Chifle cu miere si fulgi de migdale
Postat de: medioto59 in PiineAluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare, miere,faina, drojdie.Dupa ce se termina programul , se scoate aluatul din cuva , se pune...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: LALY in Supe/CiorbeSe spala carnea de vita si burta,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie,pana cand zeama ramane limpede. Se curata morcovii,ceapa,pastarnacul si...Citeste continuarea
Cartofi cu roşii la cuptor
Postat de: articook in Mancaruri de postPuneti cartofii curatati la fiert, si lasati-i pana cand s-au fiert aproape de tot. Apoi puneti-i intr-un vas mare si cu degetul sau o lingura apasati cartofii astfel incat sa se crape putin, nu e...Citeste continuarea
Choco joben
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe fac bomboane mici din fulgi de cocos amestecati cu unt la temperatura camerei, zahar pudra, lapte praf totul in cantitati egale(cam 200 g din fiecare e suficient).Se mai adauga si 1...Citeste continuarea
Chiftelute din cartofi si orez
Postat de: medioto59 in Mancaruri de postCartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc cu ajutorul unei furculite. Separat orezul se spala bine si se pune la fiert...Citeste continuarea
Ciorba de legume, reteta delicioasa...
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCum se prepara Ciorba de legume, reteta delicioasa cu bors de casa Legumele spalate se taie in bucati mici, apoi se pun la fiert in apa cu sare...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: nadina73 in ConserveSe spala ciresele, se curata de codite si se aseaza in borcane .Se fierbe apa cu zaharul ,apoi se pune un varf de cutit de conservant dupa care se pun peste cirese in borcane se pune capacul, se...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati si oua la cuptor
Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carneAm fiert cartofii in coaja . Am fiert 5 oua. Intr-o forma de yena unsa cu unt am asezat un strat de cartofi taiati rondele, un strat de carnati de casa, un strat de oua si la sfarsit un...Citeste continuarea
Cheesecake cremos
Postat de: miha in TorturiAm pornit catre bucatarie cu gandul la cheesecake-ul Nataliei, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala...Na, am si eu un defect. :)))) Blat: Se amesteca toate...Citeste continuarea
Cartofi noi umpluti
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii se curata cu un burete de sarma sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot pe un platou, se lasa sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Clatita de cartofi
Postat de: Roxana in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja 95%. Prima data cand am facut nu i-am fiert asa bine si a ramas nefiert cand terminasem pregateala. Dupa ce au fiert ii lasam la racit apoi ii curatam de coaja. Ii dam...Citeste continuarea
Chicken noodles
Postat de: Roxana in PasteNoodles-ul se prepara dupa instructiunile de pe cutie. Punem putina apa la fiert si cand da clocot adaugam noodles-ul si condimentele din punguta. Ar trebui sa aiba condimementele proprii, de aia...Citeste continuarea
Carnaciori proaspeti la cuptor
Postat de: gaby_d in PorcRulam fiecare carnacior in jurul unei rosii cherry si-l asezam pe un betisor pentru frigarui. Tapetam o tava cu folie de aluminiu si asezam betele cu carnaciori in interior. Intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: izulika in Supe/CiorbeFasolea se spala si se pune intr-o oala acoperita de apa pe foc pana da in fiert si se umfla,se scurge apa si se repeta inca odata acelasi procedeu.Dupa se adauga apa fiarta peste fasole si se...Citeste continuarea
Cirighele (Minciunele)
Postat de: Corina33 in PrajituriSe bat bine ouale cu zaharul pana se topeste, apoi se incorporeaza treptat margarina, untura, sarea, bicarbonatul, coaja de lamaie si laptele. La sfarsit se adauga faina, cat sa fie un aluat...Citeste continuarea
Ciorbita de pui ca la tara
Postat de: jolygina in Supe/CiorbeSpalam bine aripioarele si le taiem in doua ,dupa care le punem la fiert in oala si cand incepe sa fiarba luam bine spuma deasupra. Tocam legumele cubulete, ceapa marunt si le punem si pe ele la...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu leustean
Postat de: Brindusa in Supe/CiorbeIncalzeste uleiul in oala si caleste putin ceapa. Adauga celelalte legume (fara dovlecel) si caleste-le putin. Pune apa (sau apa + supa ) si fierbe la foc mic pana ce legumele sunt putin...Citeste continuarea
Chec cu zmeura, ciocolata si caramel
Postat de: laylalala in Mancare copiiSe incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si se mixeaza.Se incoporeaza apoi...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu frisca
Postat de: nadina73 in DulciuriSe ard 5 linguri de zahar care se intind pe toata cratita inclusiv pe pereti vasului. Merele se taie feliute subtiri si se pun peste zaharul caramelizat. Ouale se amesteca bine cu...Citeste continuarea
Cartofi noi la capac
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriCuratam cartofiorii de coaja, ii spalam, ii condimentam si ii punem pe capac unde punem cateva linguri de apa si o lingura de ulei , iar capacul pe oala in care am pus apa ( acelasi procedeu...Citeste continuarea
Ciuperci "pastramoase"
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala bine, li se scot coditele si se curata de pielita. Se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se condimenteaza cu sare si piper,se stropec cu putin ulei si zeama...Citeste continuarea
Chiftelute cu verdeata
Postat de: izulika in Mancaruri cu carneSe pune carnea intr-un bol mai mare dupa care se adauga, cartoful fiert si zdrobit,usturoiul pisat,cele 2 linguri cu faina,oul, foile la ceapa tocate marunt, patrunjelul 3 linguri, si marar la...Citeste continuarea
Cornulete din aluat in foi
Postat de: anisoara in DulciuriMod de preparare : Aici veti gasi reteta de preparare a aluatului in foi : Se intinde aluatul cu un sucitor foarte apasat( asa nu se infoaie aluatul tare la copt). Se...Citeste continuarea
Cod File, la cuptor
Postat de: articook in Peste(gasesti aici reteta garniturii de cartofi ) Se pun bucatile de peste la marinat in otetul de vin rosu, pentru 20 min. Dupa care se sterg punandu-le pe un servetel de...Citeste continuarea
Chec rapid cu mere
Postat de: articook in PrajituriSe curata si se taie merele bucatele. Se pune intr-un vas mare faina cu zaharul, sare, vanilie, scortisoara si se amesteca. Praful de copt se pune intr-o lingura peste care se stoarce, putina...Citeste continuarea
Ciulama cu aripioare
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneDin 6-8 aripioare, o ceapa, un morcov, un ardei, sare si cca 2 litri de apa se face o supa . Intr-o cratita...Citeste continuarea
Cartofi cu carnaciori albi /...
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carneEcrasée-ul de cartofi e reteta simpla si gustoasa de cartofi mai fermi fierti in coaja si zdrobiti apoi cu furculita, incat sa ramana si bucatele mai mari, amestecati cu diverse ierburi...Citeste continuarea
Cornuri umplute cu cartofi,varza si...
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe framanta aluatul din faina,apa,ulei drojdie,zahar si coaja de portocale.Se framanta bine apoi se lasa la dospit. Intre timp se toaca varza si se pune la calit in ulei se pune sare si...Citeste continuarea
Coffechoco Muffins
Postat de: laylalala in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si se mixeaza.Se incoporeaza apoi liciorul.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea si...Citeste continuarea
Chocolate-chip Muffins
Postat de: laylalala in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si esenta de rom apoi se mixeaza.Se incoporeaza apoi laptele.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful...Citeste continuarea

















