A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cotlet de porc in sos de vin

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Cotletele se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se presara fiecare bucata cu nucsoara macinata proaspat.Se...Citeste continuarea

Costite de porc cu spanac si rosii

Postat de: vero_closca in Porc

se spala si se sterg cu un servet costitele,rosiile si spanacul.intr-o cratita se pun 2 linguri ulei de masline si se rumenesc usor costitele taiate cat mai subtiri,se presara cu sare si piper,se...Citeste continuarea

Compot de cirese rosii

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele. Borcanele se spala si ele si se scurg de apa. se umplu cam pe jumatate cu cirese . apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu...Citeste continuarea

Coltunasi cu cartofi si jumari

Postat de: anisoara in Mancaruri de post

Toata descrierea , cum se prepara aluatul de coltunasi si singuri coltunasii o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/3469/coltunasi-sau-vareniki-cu-brinza-de-vaci.html   Eu am sa ma...Citeste continuarea

Clatite gaurite

Postat de: anisoara in Dulciuri

Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine , se adauga jumatate de faina , se...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie

Postat de: vero_closca in Ciorbe

se curata,se spala si se taie legumele dupa preferinta.se pun la calit intr-o oala ceapa,morcovul,pastarnacul si cand s-au inmuiat putin se toarna 2-3 l de apa,se adauga cartofii,fasolea...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: jolygina in Pui

taiem feliile de sunca sau parizar foarte subtiri,eu le-am luat gata taiate,cascavalul il taiem in fasii cam cat degetul de groase si le punem in centrul feliei de sunca si rulam ca pe o sarmaluta...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: jolygina in Supe/Ciorbe

Se spala bine burta si se lasa cam -1-2 ore in apa rece cu otet sa-i mai ia din miros,dupa care se pune la fiert impreuna cu osul. Dupa ce a fiert jumate de ora se pune ceapa intreaga si...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja cam 30 min. intre timp preparam umplutura:ciupercile se spala bine si se toaca bucatele mici. ceapa se curata ,se spala si se taie marunt....Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am spalat bine ciupercile si le-am scos piciorusele. Am dat pe razatoare branza si cascavalul. Am tocat marunt frunze de ceapa si mararul. Rosiile si cateii de usturoi au fost feliate subtiri....Citeste continuarea

Crema de fasole alba-post

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pune fasolea sa se scurga ,apoi se zdrobeste bine cu badidora ,iar dupa ce s-au zdrobit bine toate boabele se pune cate putin ulei asa ca la maioneza si se amesteca bine,va deveni albicioasa,la...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei cu...

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata zeama. Curatam si morcovul si il dam pe razatoarea...Citeste continuarea

Cheesacake cremos

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Aluatul: Se ameteca toate ingredietele si se framanta un aluat omogen,care se intinde intr-o tava cu pereti detasabili inclusiv pe pereti vasului,tava mea e de 25 de cm si de 8 inalta, dar...Citeste continuarea

Carbonara rapida

Postat de: Roxana in Paste

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie. Taiem ceapa marunt, in cazul meu baconul ca am avut fasii, si cascavalul ca era felii :) fac rime :) Amestecam bine smantana cu...Citeste continuarea

Copanele la punga

Postat de: Ramonaky in Mancaruri cu carne

Spalam copanelele bine. Le uscam si le ungem cu putin ulei. Le presaram cu condimente si le punem in punga de copt pe care o gaurim in 2-3 locuri cu o scobitoare. Punga o punem intr-un vas...Citeste continuarea

Cuburi de patrunjel

Postat de: Sylvia in Conserve

Preparare: spalam bine si alegem patrunjelul. Intr-un vas cu apa clocotita aruncam patrunjelul  ales si il amestecam in apa  pret de cateva clipe. In strecuram apoi repede si il punem...Citeste continuarea

Ciorba de bob

Postat de: Julie in Ciorbe

Spalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul,morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin. Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele(...Citeste continuarea

Caras in crusta la cuptor

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

Se curata, se spala , se lasa la scurs pestele.Se cresteaza , se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Fiecare bucata de peste se da printr-un amestec de...Citeste continuarea

Chiftelute de pui in sos de...

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se toaca marunt carnea de pui sau se pune in robot impreuna cu ceapa curatata si morcovul.Se amesteca apoi cu sare si piper, un ou batut bine si putina faina.Puteti pune si putina paine  i...Citeste continuarea

Cartofi noi umpluti la cuptor

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala cartofii apoi se taie un capacel in partea de sus si se scoate cu ajutorul unei lingurite o parte din miez.acesta se trece prin masina de tocat apoi se amesteca cu kaizerul...Citeste continuarea

Chifle cu miere si fulgi de migdale

Postat de: medioto59 in Piine

Aluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare, miere,faina, drojdie.Dupa ce se termina programul , se scoate aluatul din cuva , se pune...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: LALY in Supe/Ciorbe

Se spala carnea de vita si burta,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie,pana cand zeama ramane limpede. Se curata morcovii,ceapa,pastarnacul  si...Citeste continuarea

Cartofi cu roşii la cuptor

Postat de: articook in Mancaruri de post

Puneti cartofii curatati la fiert, si lasati-i pana cand s-au fiert aproape de tot. Apoi puneti-i intr-un vas mare si cu degetul sau o lingura apasati cartofii astfel incat sa se crape putin, nu e...Citeste continuarea

Choco joben

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Se fac bomboane mici din fulgi de cocos amestecati cu unt la temperatura camerei, zahar pudra, lapte praf  totul in cantitati egale(cam 200 g din fiecare e suficient).Se mai adauga si 1...Citeste continuarea

Chiftelute din cartofi si orez

Postat de: medioto59 in Mancaruri de post

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc  cu ajutorul unei furculite. Separat orezul se spala bine si se pune la fiert...Citeste continuarea

Ciorba de legume, reteta delicioasa...

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

 Cum se prepara Ciorba de legume, reteta delicioasa cu bors de casa          Legumele spalate se taie in bucati mici, apoi se pun la fiert in apa cu sare...Citeste continuarea

Compot de cirese

Postat de: nadina73 in Conserve

Se spala ciresele, se curata de codite si se aseaza in borcane .Se fierbe apa cu zaharul ,apoi se pune un varf de cutit de conservant dupa care se pun peste cirese in borcane se pune capacul, se...Citeste continuarea

Cartofi cu carnati si oua la cuptor

Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carne

Am fiert cartofii in coaja . Am fiert 5 oua. Intr-o forma de yena unsa cu unt am asezat un strat de cartofi taiati rondele, un strat de carnati de casa, un strat de oua si la sfarsit un...Citeste continuarea

Cheesecake cremos

Postat de: miha in Torturi

Am pornit catre bucatarie cu gandul la cheesecake-ul Nataliei, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala...Na, am si eu un defect. :)))) Blat: Se amesteca toate...Citeste continuarea

Cartofi noi umpluti

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata cu un burete de sarma sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot pe un platou, se lasa sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei...Citeste continuarea

Clatita de cartofi

Postat de: Roxana in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii in coaja 95%. Prima data cand am facut nu i-am fiert asa bine si a ramas nefiert cand terminasem pregateala. Dupa ce au fiert ii lasam la racit apoi ii curatam de coaja. Ii dam...Citeste continuarea

Chicken noodles

Postat de: Roxana in Paste

Noodles-ul se prepara dupa instructiunile de pe cutie. Punem putina apa la fiert si cand da clocot adaugam noodles-ul si condimentele din punguta. Ar trebui sa aiba condimementele proprii, de aia...Citeste continuarea

Carnaciori proaspeti la cuptor

Postat de: gaby_d in Porc

Rulam fiecare carnacior in jurul unei rosii cherry  si-l asezam pe un betisor pentru frigarui. Tapetam o tava cu folie de aluminiu si asezam betele cu carnaciori in interior. Intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: izulika in Supe/Ciorbe

Fasolea se spala si se pune intr-o oala acoperita de apa pe foc pana da in fiert si se umfla,se scurge apa si se repeta inca odata acelasi procedeu.Dupa se adauga apa fiarta peste fasole si se...Citeste continuarea

Cirighele (Minciunele)

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se bat bine ouale cu zaharul pana se topeste, apoi se incorporeaza treptat margarina, untura, sarea, bicarbonatul, coaja de lamaie si laptele. La sfarsit se adauga faina, cat sa fie un aluat...Citeste continuarea

Ciorbita de pui ca la tara

Postat de: jolygina in Supe/Ciorbe

Spalam bine aripioarele si le taiem in doua ,dupa care le punem la fiert in oala si cand incepe sa fiarba luam bine spuma deasupra. Tocam legumele cubulete, ceapa marunt si le punem si pe ele la...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu leustean

Postat de: Brindusa in Supe/Ciorbe

Incalzeste uleiul in oala si caleste putin ceapa. Adauga celelalte legume (fara dovlecel) si caleste-le putin. Pune apa (sau apa + supa ) si fierbe la foc mic pana ce legumele sunt putin...Citeste continuarea

Chec cu zmeura, ciocolata si caramel

Postat de: laylalala in Mancare copii

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si se mixeaza.Se incoporeaza apoi...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu frisca

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se ard 5 linguri de zahar care se intind pe toata cratita inclusiv pe pereti vasului. Merele se taie feliute subtiri si se pun peste zaharul caramelizat. Ouale se amesteca bine cu...Citeste continuarea

Cartofi noi la capac

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofiorii de coaja, ii spalam, ii condimentam si ii punem pe capac unde punem cateva linguri de apa si o lingura de ulei , iar capacul pe oala in care am pus apa  ( acelasi procedeu...Citeste continuarea

Ciuperci "pastramoase"

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala bine, li se scot coditele  si se curata de pielita. Se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se condimenteaza cu sare si piper,se stropec cu putin ulei si zeama...Citeste continuarea

Chiftelute cu verdeata

Postat de: izulika in Mancaruri cu carne

Se pune carnea intr-un bol mai mare dupa care se adauga, cartoful fiert si zdrobit,usturoiul pisat,cele 2 linguri cu faina,oul, foile la ceapa tocate marunt, patrunjelul 3 linguri, si marar la...Citeste continuarea

Cornulete din aluat in foi

Postat de: anisoara in Dulciuri

Mod de preparare : Aici veti gasi   reteta de preparare a aluatului in foi : Se intinde aluatul cu un sucitor foarte apasat( asa nu se infoaie aluatul tare la copt). Se...Citeste continuarea

Cod File, la cuptor

Postat de: articook in Peste

(gasesti aici reteta garniturii de cartofi  ) Se pun bucatile de peste la marinat in otetul de vin rosu, pentru 20 min.  Dupa care se sterg punandu-le pe un servetel de...Citeste continuarea

Chec rapid cu mere

Postat de: articook in Prajituri

Se curata si se taie merele bucatele. Se pune intr-un vas mare faina cu zaharul, sare, vanilie, scortisoara si se amesteca. Praful de copt se pune intr-o lingura peste care se stoarce, putina...Citeste continuarea

Ciulama cu aripioare

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

       Din  6-8 aripioare, o ceapa, un morcov, un ardei, sare si cca 2 litri de apa se face o supa .        Intr-o cratita...Citeste continuarea

Cartofi cu carnaciori albi /...

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

Ecrasée-ul de cartofi e reteta simpla si gustoasa de cartofi mai fermi fierti in coaja si zdrobiti apoi cu furculita, incat sa ramana si bucatele mai mari, amestecati cu diverse ierburi...Citeste continuarea

Cornuri umplute cu cartofi,varza si...

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se framanta aluatul din faina,apa,ulei drojdie,zahar si coaja de portocale.Se framanta bine apoi se lasa la dospit. Intre timp se toaca varza si se pune la calit in ulei se pune sare si...Citeste continuarea

Coffechoco Muffins

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si se mixeaza.Se incoporeaza apoi liciorul.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea si...Citeste continuarea

Chocolate-chip Muffins

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si esenta de rom apoi se mixeaza.Se incoporeaza apoi laptele.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful...Citeste continuarea