A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Crema de branza cu marar

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Nimic mai simplu decat prepararea acestei paste tartinabile. Pregatim ingredientele, le punem toate intr-un vas, bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam mararul tocat , condimentam cu...Citeste continuarea

Chiftele de curcan la cuptor /...

Postat de: ANCA in Curcan

Carnea se toaca la masina sau robot, se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, verdeata si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea fina. Daca vi se pare prea moale compozitia,...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de capsuni

Postat de: mihaelab in Dulciuri

Punem intr-un vas cele 3 oua si le batem dupa care punem laptele,zaharul vanilinat,smantana si putin cate putin faina,amestecam bine pana devine un aluat nici prea subtire dar nici prea...Citeste continuarea

Clătite cu pui şi legume

Postat de: Retetegg in Pui

Am pregatit compozitia pt clatite, le-am copt si le-am pastrat calde in cuptor. Pieptul de pui l-am taiat fasii, apoi l-am calit in tigaie in putin ulei incins. Am adaugat peste el...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: lia in Pui

 Curatam ciupercile de pielita si le indepartam codita. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam ciupercile, presaram sare mare peste ele si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru...Citeste continuarea

Crema desert cu oua si zahar caramel

Postat de: LUK in Prajituri

  Punem zaharul tos la topit intr-o tava care poate fi folosita in cuptor.Puteti folosi o cratita sau s acaramelizati zaharul intr-un ibric si apoi sa il turnati in vasul in care facem...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: ella87 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii, se curata de coaja si se taie felii. Se unge un vas cu margarina, asezam un rand de felii de cartofi, deasupra felii de kaiser sau carnaciori, sare, piper ,boia, cimbru....Citeste continuarea

Copanele cu cartofi,rosii si...

Postat de: lilik in Pui

Spalam copanelele si le punem la rumenit in tava unde le vom baga la cuptor,le intoarcem pe toate partile,apoi punem rosiile(transformate in suc),cartofii taiati cubulete,apa,sare,piper si...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu susan

Postat de: alinutza1983 in Pui

1. Facem o compozitie omogena din carnea de pui tocata, legumele putin calite in ulei, verdeata tocata marunt ( in cazul in care nu avem putem apela si la varianata de verdeata uscata), oul si...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: miha in Prajituri

Untul se freaca bine cu zaharul pana devine pufos. Se pun apoi galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi o incorporam usor in crema...Citeste continuarea

Cotletele de purcel pe gratar cu...

Postat de: MVMih in Porc

Cotletele de purcel proaspete, spalate un pic, batute usor cu ciocanelul de specialitate, date cu putina sare, speriate cu putin piper si cremuite bine cu condimentele si uleiul de masline. Cam...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: susu in Prajituri

Untul se topeste si se lasa la topit iar ciocolata se taie bucati mici. Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol si adaugam ciocolata maruntita. Amestecam ingredientele umede (laptele,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu leurda

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert.Se curata zarzavatul.Cand apa incepe sa fiarba se pune 1 ceapa alba tocata marunt,apoi morcovul,patrunjelul si ardeiul tocate marunt si se lasa sa fiarba.Cand zarzavatul e...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu inimi de pui si...

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Inimile de pui, le sectionam in doua, pe lungime si le spalam bine. Morcovul il curatam, spalam si-l dam pe razatoarea mare. Ciupercile spalate le feliem. Patrunjelul il tocam, iar ouale le batem...Citeste continuarea

Croasante (croissants)

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mod de preparare Am pus intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea, doua linguri unt si zaharul. Am inceput sa adaug treptat laptele rece pana am obtinut un aluat ferm, destul de tare,...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la greque

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Pentru inceput punem puiul la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba in clocot aproximativ 5 minute, apoi punem zarzavatul taiat in cuburi mai mari. Cand acestea s-au fiert strecuram supa....Citeste continuarea

Colarezi fini

Postat de: bucatarimcudiana in Mancare copii

intr-un castron am pus faina, am facut un gol in mijloc unde am pus oul si am inceput sa framant bine pana s-a inglobat toata faina iese un amestec nisipos am pus la fiert 1,5 l lapte si...Citeste continuarea

Chilli con "carne" :)

Postat de: Anamaria7 in Mancaruri de post

Daca fasolea e proaspata, se tine la muiat cel putin 2 ore. Soia se fierbe in apa cu sare. Ceapa taiata solzisori se caleste in putin ulei, apoi se adauga rosiile feliate subtire si boiaua de...Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

se pune faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc, apoi se adauga drojdia, sarea, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 3 linguri lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca...Citeste continuarea

Covrigi cu mac

Postat de: sufletista in Piine

se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga drojdia, uleiul, zaharul  si sarea. Se amesteca cu 2 linguri faina si se lasa 15 min, dupa care se framanta coca. Se...Citeste continuarea

Chiftelute cu za'atar si sumac

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se dau legumele pe razatoare. Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare. Se adauga zaatarul,usturoiul,sarea si piperul. Se formeaza chiftelutele,udati mana ca sa fie mai...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu cascaval si ciuperci

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Taiem cascavalul in cuburi paralelipipedice cu o lungime de 4-5 cm, spalam si strecuram ciupercile, tocam patrunjelul.Batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu legume

Postat de: adasev12 in Ciorbe

am perpelit aripa bine la flacara pt a indeparta toate firicelele de par, fiindca eu pun cu piele cu tot , doar la final indepartez pielea de la carnita. Am pus carnea la fiert pana a...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Pregatim mai intai de toate aluatul: punem intr-un bol borsul ,uleiul si zaharul. le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste. adaugam esenta si coaja de lamaie. praful de...Citeste continuarea

Crochete de cartofi

Postat de: esmerandra in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartoffi, se decojesc , se zdrobesc si se adauga ouale, se amesteca bine , apoi se adauga parmezanul, faina, oregan, sare si piper. Se obtine un aluat compact. Intindeti aluatul si cu...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Dya in Ciorbe

Spalam si curatam legumele, le tocam marunt si le punem la fiert, impreuna cu delikatul. Intre timp pregatim perisoarele.Amestecam carnea impreuna cu sarea, piperul si cele doua oua. Din...Citeste continuarea

Ciorba de leurda

Postat de: Corina33 in Ciorbe

In uleiul incins se prajeste oul jumari, apoi se adauga 3 litri de apa sau supa de legume si se lasa sa dea in clocot.  Se spala leurda, se taie fasii si se adauga la supa cand fierbe....Citeste continuarea

Cum se face untul de casa

Postat de: mitinita in Mancare copii

Se pune intr-un recipient inalt,eu am folosit cel de la stick blender. Incepe sa bati untul. Dupa un minut obtii o crema,similara la consistenta cu Cremoso din comert. Initial am crezut...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec(dupa reteta...

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune carnea de pui la fiert si se ia spuma care se formeaza.Se curata si se toaca marunt toate legumele.Cand e fiarta carnea pe trei sferturi se adauga ceapa,apoi zarzavatul,si o mana de orez...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: sufletista in Ciorbe

se curata cartofii si morcovii, se spala si se taie cubulete. Se adauga ceapa, pasta de tomate, apoi apa si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga 3 linguri de orez spalat inainte, se...Citeste continuarea

Covrigi sarbesti

Postat de: postavaru in Piine

Amestecam drojdia cu laptele si zaharul si lasam 10 minute sa creasca. Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc. Punem sarea pe margine. In gropita formata punem maiaua, apa...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu kofta fierti in...

Postat de: aziz in Vita

preparam kofta amestecind carnea cu ceapa taiata marunt usturoi patrunjel tocat si condimentele. Facem o biluta din carne pe care o infasuram in folie si o dam la frigider cam 30 minute cit sa se...Citeste continuarea

Colac impletit cu nuca, ciocolata...

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Pentru inceput pregatim maiaua, asa cum am facut la toti cozonacii: intr-o cana punem drojdia, adaugam 1 lingura de zahar si una de faina, acoperim cu lapte, amestecam putin cu o lingurita, apoi...Citeste continuarea

Cartofi de cacao

Postat de: carmenvlad in Prajituri

Se face un sirop pe foc din apa, zahar si cacao peste care se adauga stafidele. Cand este gata, se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se macina...Citeste continuarea

Chiftelute de carne (Piftele)

Postat de: housy in Aperitive / Garnituri

carnea tocata se amesteca cu ouale, patrunjelul, mararul, sarea, piperul painea se inmoaie bine in apa, dupa care se stoarce ff bine si se adauga peste carne se pune...Citeste continuarea

Crantanele cu masline

Postat de: burdulea56 in Aperitive / Garnituri

Lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti pasta de tomate, presarati bucatele de masline negre si verzi fara samburi, piperati, presarat cascaval razuit, rulati foaia strans...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui

Postat de: lia in Pui

Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam marunt. Scoatem feliile de paine muiate, le stoarcem foarte bine si le dam pe razatoare sau...Citeste continuarea

Crochete de sparanghel si mozzarella

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se scoate foaia de placinta din frigider si se mai tine putin la temperatura camerei,apoi se intinde si se taie dupa preferinte,eu am taiat sa se vada putin saranghelul si in latime 1-2 cm,apoi se...Citeste continuarea

Chec straciatella cu glazura duo

Postat de: dentistutza in Prajituri

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.Mixand se adauga ouale unul cate unul.Urmeaza laptele amestecat in prealabil cu sucul de portocala si vanilia.Bucatelele de ciocolata se amesteca cu...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de rosii

Postat de: divainbucatarie in Mancaruri cu carne

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata si calita, cartoful si usturoiul date prin masina de tocat, marar, ou, sare si piper. Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care...Citeste continuarea

Crema prajita cu lamaie si scortisoara

Postat de: esmerandra in Dulciuri

Se bat galbenusurile cu zaharul , dupa care se adauga faina treptat amestecand mereu , si laptele cald cate putin. Se pune amestecul intr-o cratita si se pune pe foc mediu , amestecand mereu...Citeste continuarea

Chiftele pe pat de mamaliga

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Se inmoaie painea in apa,se stoarce bine,se adauga carnea,morcovul dat prin razatoare,usturoiul curatat si pisat. Se adauga si restul ingredientelor,se amesteca bine. Udam mana si dam forma...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: sufletista in Dulciuri

Eu am pus faina intr-un lighean am facut gaura in mijloc si am adaugat ouale,margarina,drojdia,sarea,2 linguri de zahar,2 linguri apa calduta si amestecam. Acoperim si lasam 15 min . Dupa ce...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu salata de primavara

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Luam cele doua cotlete de porc si le spalam bine. le tamponam cu niste servete de bucatarie. le batem putin cu ciocanul de snitele. curatam catelul de usturoi,il taiem in doua si cu el...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu ghebe

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Intai de toate pregatim toate legumele. cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. morcovul il curatam si il dam pe razatoarea...Citeste continuarea

Coltunasi cu branza

Postat de: bucatarimcudiana in Paste

Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert cu cateva picaturi de ulei si sare. Facem un aluat din oua, apa si sare. Pe blatul de lucru infainat intindem o foaie subtire din aluat Taiem cercuri...Citeste continuarea

Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor

Postat de: bucatarimcudiana in Porc

Mai intai pregatim 2 buc. de ceafa de porc (cu os in cazul meu, parca este mai delicioasa cu os) si le punem  in tigaia cu uleiul incins, le rumenim usor, adaugam sarea,piperul , condimentele...Citeste continuarea

Conopida cu trei feluri de branza...

Postat de: diaconta in Salate

Conopida se spala,se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca. Branza de vaca se amesteca cu telemeaua razuita,2...Citeste continuarea

Cartofi picanti si aromati la cuptor

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Spalam si curatam cartofii dupa care ii taiem cubulete. Pregatim sosul prin care ii vom da: Amestecam 1 lingurita de mustar cu hrean ( care este foarte picant :D ) cu boiaua, sare, piper...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. Taiem o felie groasa de cascaval pe diagonala, astfel incat sa obtinem 2 bucati; trebuie ca acesta sa fie rece( nu la temperatura camerei), astfel incat sa nu avem surpriza ca la prajire sa ni...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

pe 01.10 la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 01.10 la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]