Ciorba de vacuta
Postat de: Ubulika in CiorbeCarnea se pune la fiert in apa rece si o lingurita de sare. Se toaca ceapa si legumele se taie cuburi. Spumam cat este necesar fiindca face multa spuma. Cand nu se mai face spuma punem si...Citeste continuarea
Clafoutis cu struguri si migdale
Postat de: Poliana in PrajituriAcest clafoutis este putin diferit, are lichid mai putin si seamana mai degraba cu o prajitura/souffle, dar daca va place reteta clasica de cafoutis, puteti sa o luati de aici ...sau sa...Citeste continuarea
Cartofi aromati la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii subtiri pe latime, dar nu de tot, ci lasam o mica baza. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol amestecam uleiul, usturoiul pisat, sarea,...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor cu sos de...
Postat de: lilik in PorcCuratam legumele,le spalam si le taiem bucatele. Bucata de cotlet o masam bine cu sare si paprika,apoi cu condimentele pentru fripturi. In tava in care o vom pregati punem untul si uleiul de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postM-am hotârât să fac pentru vineri o ciorbă de fasole. E un fel de mâncare după care unii aleargă iar alţii se fac că nu vor să o vadă. În fine, de gustibus et...Citeste continuarea
Clatite cu piept de pui si ciuperci
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: gaby_d in MuraturiSpala bine castravetii in mai multe ape, rupandu-le coditele. Spala hreanul, usturoiul, ardeiul si usturoiul cat de bine poti :)) FARA A CURATA COAJA. Pregateste marar uscat, frunze de...Citeste continuarea
Curry de conopida si cartofi
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeCeapa, ghimbirul si usturoiul, toate tocate, se calesc in putin ulei. Se adauga condimentele si putina apa, conopida, cartofii si ardeiul tocat. Se acopera vasul si se lasa la foc mic 30 de...Citeste continuarea
Chec-aperitiv
Postat de: ralu_river in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu sare si piper, dupa care se adauga urda, faina, ulei, cascaval ras si praf de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete, ciupercile maruntite si maslinele...Citeste continuarea
Curry cu 3 tipuri de cartofi si oua...
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeCurry: Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei de masline. Se condimenteaza si se pun cartofii cuburi, un pahar de apa, lapte de cocos si se lasa la fiert la foc mic pana scade sosul si se...Citeste continuarea
Cheesecake cu buline de ciocolata...
Postat de: ralu_river in TorturiBiscuitii se maruntesc in robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu scortisoara la biscuiti. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se aseaza "blatul" intr-o tava cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu galuste
Postat de: rocsi_1612 in CiorbePuiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf. Luam fiecare bucata din el si o spalam bine. Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul. Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o...Citeste continuarea
Ciuperci sote cu ficat prajit
Postat de: Ela68 in FicatSpalam si curatam ciupercile si le taiem felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase. Punem uleiul ( sau untul ) la incins in tigaie si turnam ciupercile, lasandu-le la calit la foc...Citeste continuarea
Compot de-o zi
Postat de: portiadelumina in Sirop / CompotE simplu. Într-o zi rece de toamnă, când te dai după treburi dar touşi mai ai timp şi de bucătărie te apuci de ciopârţit fructele prezentate. Zic eu ciopârţit dar...Citeste continuarea
Cottage Pie (placinta traditionala...
Postat de: gaby_d in VitaPune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare. Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt. Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu bors
Postat de: timea in CiorbePunem apa la fiert intr-un vas de aprox 2.5 l. Spalam si curatam legumele. Morcovii si pasarnacul ii taiem rondele iar ceapa si gogosarul tocate marunt. Cand fierbe apa turnam legumele si lasam...Citeste continuarea
Coltunasi din aluat de cartofi...
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam sare, oul si faina putin cate putin....Citeste continuarea
Caracatita á larareíro
Postat de: cristeena20 in Fructe de mare1. Fierbem caracatita in putina apa, vin rosu si o ceapa cu coaja cu tot (fara sare) Scurgem de apa si apoi portionam tentaculele si le punem pe gratar sa se prajeasca bine. Le scoatem intr.un...Citeste continuarea
Chec (paine) cu banane si ciocolata
Postat de: ionela2682 in PrajituriPreincalziti cuptorul la 180 grade. Intr-un castron se amesteca ingredientele umede (ouale batute, bananele pisate, untul), intr-un altul cele uscate (cacaoa, faina, zaharul, bicarbonatul de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina. Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul...Citeste continuarea
Chec cu mere si nuca de cocos
Postat de: mimmi in PrajituriIntr-un bol,amestecam laptele cu nuca de cocos. Frecam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam peste crema de unt,ouale pe rand,mixand dupa fiecare. Adaugam si nuca de cocos si mixam...Citeste continuarea
Cum se pune varza la murat
Postat de: elucubratiiculinare in MuraturiVarza trebuie luata cu vreo 2-3 zile inainte sa va apucati sa o puneti la butoi. Se inlatura primele 2-3 foi, scoatem miezul si se umple locul liber cu o lingurita de sare grunjoasa....Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: Zamfira in CiorbeFasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam...Citeste continuarea
Covridog
Postat de: annemarry in Aperitive / GarnituriBatem ouale bine cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste acesta. Apoi adaugam drojdia, apa calduta si faina in ploaie. Framantam bine cu ulei pana nu se mai lipeste de mana. Se lasa sa...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Ubulika in PorcSe fac chiftelele. Se amesteca ceapa,usturoiul,condimentele,oul ,carnea tocata,patrunjelul.Se fac bilute si se pun la prajit. Pentru sos: Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea
Chec pufos aromat
Postat de: Ela68 in Prajituri1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul. 2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte. 3....Citeste continuarea
Chiftele grecesti
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriCarnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele. Se modeleaza...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: RuxyRux in PrajituriDesigur cantitatea poate fi injumatatita. Se cerne faina si aici insist si va rog sa o faceti neaparat. Saptamana trecuta intr-un lot de faina cumparata din Metro am gasit viermi, asa ca am...Citeste continuarea
Colac cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriFaina o amestecam cu sarea,facem o gaura in mijloc,adaugam praful de copt dizolvat in otet,adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul,esenta de portocale si incepem sa framantam adaugand treptat...Citeste continuarea
Ciuperci cu cascaval la cuptor
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala , li se inlatura coditele si se pun la scurs pe un servetel.Intr-o tava se aseaza ciupercile si coditele lor ( puse printre ciuperci) Cascavalul se da pe razatoare. In fiecare...Citeste continuarea
Croque madame
Postat de: mimmi in SandvisuriAm uns o tigaie de teflon cu unt,si am pus felia de paine sa se rumeneasca putin.Intre timp am aprins focul la cuptor.Cand s-a rumenit felia de paine am uns-o cu branza topita cu aroma de sunca,am...Citeste continuarea
Cannelloni alla bolognese
Postat de: lilik in CannelloniPrima data pregatim sosul ragù: Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce cu perisoare...
Postat de: panacris in CiorbeSe curata zarzavaturile, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei si apa. Intre timp se taie varza fideluta, adaugandu-se peste amestecul de zarzavat. Se asezoneaza de sare, piper, boia,...Citeste continuarea
Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)
Postat de: panacris in SupeCarnea se pune la fiert in apa cu putina sare, dupa ce clocoteste, se spumeza si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari. Se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute, la foc mediu....Citeste continuarea
Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit mai întâi aluatul. Drojdia am pus-o sa dospeasca în laptela caldut (mare atenţie sa nu fie fierbinte). Intr-un bol am amestecat faina cernuta cu sarea,zaharul...Citeste continuarea
Ceapa conservata in otet balsamic
Postat de: Sim0naWorld in ConserveCepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am...Citeste continuarea
Castraveti in saramura
Postat de: Sim0naWorld in MuraturiCastravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste...Citeste continuarea
Ciorba de praz dreasa cu iaurt
Postat de: gaby_d in CiorbeCurata si spala morcovul. Da-l pe razatoarea cu ochiuri mari. Pune putin ulei in oala si caleste usor morcovul. Adauga 2 l - 2 l 1/2 apa in care pui cartofii curatati si taiati cubulete,...Citeste continuarea
Chec portocale si nuci
Postat de: simo_brkic in DulciuriMai intai batem albusurile cu zaharul spuma,pana devine o crema alba si densa,poi adaugam galbenusurile.Amestecam bine adaugand si sucul de portocale si uleiul,dupa care se adauga faina cu praful...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: Zamfira in CannelloniSos Bechamel: topim untul, adaugam treptat faina (amestecam tot timpul), focul sa fie foarte mic, dupa ce untul se omogenizeaza cu faina adaugam treptat laptele fierbinte, lasam sa fiarba 2-3...Citeste continuarea
Ciorba de afumatura cu smantana si...
Postat de: Toamna07 in CiorbeMod de preparare: Am spalat scaricica sub jet de apa calduta si apoi am taiat-o bucati. Am pus afumatura la fiert in 4 litri de apa si cand am vazut ca incepe sa se inmmoaie am aruncat...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu scarita
Postat de: Sidy in CiorbePunem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata. Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de rodii
Postat de: nico15 in PorcSe ia bucata de carne se maseaza cu ulei, se piseaza boabele de coriandru si piper, se adauga sare si cimbru si se va trece friptura prin acest amestec dupa care se poate praji intr-o tigaie...Citeste continuarea
Carne de porc á la Portuguesa
Postat de: cristeena20 in Porc-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb. - intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: alice_ciobanu in BulionCum se face sucul de rosii. Sa incepem....beti o cafea strasnica! Apoi spalati toate rosiile. Montati masinaria! (eu am avut una din aia batrina-batrina... ii mai sarea coarda si curgea sucul... o...Citeste continuarea
Cupcakes cu banane
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriLuati ouale si mixati-le, ca pentru omleta, impreuna cu laptele condensat. Terciuiti cu furculita, bine de tot, n-are rost de mazgaliti blenderul pentru doua banane supercoapte. Amestecati-le...Citeste continuarea
Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci
Postat de: cristina_s_world in Mancaruri de postCepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac. Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc...Citeste continuarea
Ciabatta
Postat de: cristina_s_world in PiineIncepem cu "biga" care este o plamadeala. Recomand ca biga sa fie facuta seara, pentru a-i da voie sa creasca peste noapte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Intr-un castron incapator...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu branza topita
Postat de: LALY in PiinePunem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu iaurt
Postat de: Sidy in CiorbePrazul se spala bine si se taie rondele. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei,pina lasa o culoare portocalie. Cartofii ii curatam si ii taiem...Citeste continuarea















