A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de vacuta

Postat de: Ubulika in Ciorbe

Carnea se pune la fiert in apa rece si o lingurita de sare. Se toaca ceapa si legumele se taie cuburi. Spumam cat este necesar fiindca face multa spuma. Cand nu se mai face spuma punem si...Citeste continuarea

Clafoutis cu struguri si migdale

Postat de: Poliana in Prajituri

Acest clafoutis este putin diferit, are lichid mai putin si seamana mai degraba cu o prajitura/souffle, dar daca va place reteta clasica de cafoutis, puteti sa o luati de  aici ...sau sa...Citeste continuarea

Cartofi aromati la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii subtiri pe latime, dar nu de tot, ci lasam o mica baza. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol amestecam uleiul, usturoiul pisat, sarea,...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor cu sos de...

Postat de: lilik in Porc

Curatam legumele,le spalam si le taiem bucatele. Bucata de cotlet o masam bine cu sare si paprika,apoi cu condimentele pentru fripturi. In tava in care o vom pregati punem untul si uleiul de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: portiadelumina in Mancaruri de post

M-am hotârât să fac pentru vineri o ciorbă de fasole. E un fel de mâncare după care unii aleargă iar alţii se fac că nu vor să o vadă. În fine, de gustibus et...Citeste continuarea

Clatite cu piept de pui si ciuperci

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Punem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: gaby_d in Muraturi

Spala bine castravetii in mai multe ape, rupandu-le coditele. Spala hreanul, usturoiul, ardeiul si usturoiul cat de bine poti :)) FARA A CURATA COAJA. Pregateste marar uscat, frunze de...Citeste continuarea

Curry de conopida si cartofi

Postat de: ralu_river in Mancaruri de legume

Ceapa, ghimbirul si usturoiul, toate tocate, se calesc in putin ulei. Se adauga condimentele si putina apa, conopida, cartofii si ardeiul tocat. Se acopera vasul si se lasa la foc mic 30 de...Citeste continuarea

Chec-aperitiv

Postat de: ralu_river in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale cu sare si piper, dupa care se adauga urda, faina, ulei, cascaval ras si praf de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete, ciupercile maruntite si maslinele...Citeste continuarea

Curry cu 3 tipuri de cartofi si oua...

Postat de: ralu_river in Mancaruri de legume

Curry: Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei de masline. Se condimenteaza si se pun cartofii cuburi, un pahar de apa, lapte de cocos si se lasa la fiert la foc mic pana scade sosul si se...Citeste continuarea

Cheesecake cu buline de ciocolata...

Postat de: ralu_river in Torturi

Biscuitii se maruntesc in robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu scortisoara la biscuiti. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza.  Se aseaza "blatul" intr-o tava cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu galuste

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Puiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf. Luam fiecare bucata din el si o spalam bine. Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul. Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o...Citeste continuarea

Ciuperci sote cu ficat prajit

Postat de: Ela68 in Ficat

Spalam si curatam ciupercile si le taiem felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase. Punem uleiul ( sau untul ) la incins in tigaie si turnam ciupercile, lasandu-le la calit la foc...Citeste continuarea

Compot de-o zi

Postat de: portiadelumina in Sirop / Compot

E simplu. Într-o zi rece de toamnă, când te dai după treburi dar touşi mai ai timp şi de bucătărie te apuci de ciopârţit fructele prezentate. Zic eu ciopârţit dar...Citeste continuarea

Cottage Pie (placinta traditionala...

Postat de: gaby_d in Vita

Pune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare. Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt. Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute....Citeste continuarea

Ciorba de legume cu bors

Postat de: timea in Ciorbe

Punem apa la fiert intr-un vas de aprox 2.5 l. Spalam si curatam legumele. Morcovii si pasarnacul ii taiem rondele iar ceapa si gogosarul tocate marunt. Cand fierbe apa turnam legumele si lasam...Citeste continuarea

Coltunasi din aluat de cartofi...

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam sare, oul si faina putin cate putin....Citeste continuarea

Caracatita á larareíro

Postat de: cristeena20 in Fructe de mare

1. Fierbem caracatita in putina apa, vin rosu si o ceapa cu coaja cu tot (fara sare) Scurgem de apa si apoi portionam tentaculele si le punem pe gratar sa se prajeasca bine. Le scoatem intr.un...Citeste continuarea

Chec (paine) cu banane si ciocolata

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Preincalziti cuptorul la 180 grade. Intr-un castron se amesteca ingredientele umede (ouale batute, bananele pisate, untul), intr-un altul cele uscate (cacaoa, faina, zaharul, bicarbonatul de...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Se toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina. Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul...Citeste continuarea

Chec cu mere si nuca de cocos

Postat de: mimmi in Prajituri

Intr-un bol,amestecam laptele cu nuca de cocos. Frecam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam peste crema de unt,ouale pe rand,mixand dupa fiecare. Adaugam si nuca de cocos si mixam...Citeste continuarea

Cum se pune varza la murat

Postat de: elucubratiiculinare in Muraturi

Varza trebuie luata cu vreo 2-3 zile inainte sa va apucati sa o puneti la butoi. Se inlatura primele 2-3 foi, scoatem miezul si se umple locul liber cu o lingurita de sare grunjoasa....Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Fasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam...Citeste continuarea

Covridog

Postat de: annemarry in Aperitive / Garnituri

Batem ouale bine cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste acesta. Apoi adaugam drojdia, apa calduta si faina in ploaie. Framantam bine cu ulei pana nu se mai lipeste de mana. Se lasa sa...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: Ubulika in Porc

Se fac chiftelele. Se amesteca ceapa,usturoiul,condimentele,oul ,carnea tocata,patrunjelul.Se fac bilute si se pun la prajit. Pentru sos: Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea

Chec pufos aromat

Postat de: Ela68 in Prajituri

1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul. 2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte. 3....Citeste continuarea

Chiftele grecesti

Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri

Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele. Se modeleaza...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Desigur cantitatea poate fi injumatatita. Se cerne faina si aici insist si va rog sa o faceti neaparat. Saptamana trecuta intr-un lot de faina cumparata din Metro am gasit viermi, asa ca am...Citeste continuarea

Colac cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Faina o amestecam cu sarea,facem o gaura in mijloc,adaugam praful de copt dizolvat in otet,adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul,esenta de portocale si incepem sa framantam adaugand treptat...Citeste continuarea

Ciuperci cu cascaval la cuptor

Postat de: RoXx in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala , li se inlatura coditele si se pun la scurs pe un servetel.Intr-o tava se aseaza ciupercile si coditele lor ( puse printre ciuperci) Cascavalul se da pe razatoare. In fiecare...Citeste continuarea

Croque madame

Postat de: mimmi in Sandvisuri

Am uns o tigaie de teflon cu unt,si am pus felia de paine sa se rumeneasca putin.Intre timp am aprins focul la cuptor.Cand s-a rumenit felia de paine am uns-o cu branza topita cu aroma de sunca,am...Citeste continuarea

Cannelloni alla bolognese

Postat de: lilik in Cannelloni

Prima data pregatim sosul ragù: Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si...Citeste continuarea

Ciorba de varza dulce cu perisoare...

Postat de: panacris in Ciorbe

Se curata zarzavaturile, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei si apa. Intre timp se taie varza fideluta, adaugandu-se peste amestecul de zarzavat. Se asezoneaza de sare, piper, boia,...Citeste continuarea

Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)

Postat de: panacris in Supe

Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare, dupa ce clocoteste, se spumeza si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari. Se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute, la foc mediu....Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit mai întâi aluatul. Drojdia am pus-o sa dospeasca în laptela caldut (mare atenţie sa nu fie fierbinte). Intr-un bol am amestecat faina cernuta cu sarea,zaharul...Citeste continuarea

Ceapa conservata in otet balsamic

Postat de: Sim0naWorld in Conserve

Cepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am...Citeste continuarea

Castraveti in saramura

Postat de: Sim0naWorld in Muraturi

Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste...Citeste continuarea

Ciorba de praz dreasa cu iaurt

Postat de: gaby_d in Ciorbe

Curata si spala morcovul. Da-l pe razatoarea cu ochiuri mari. Pune putin ulei in oala si caleste usor morcovul. Adauga 2 l - 2 l 1/2 apa in care pui cartofii curatati si taiati cubulete,...Citeste continuarea

Chec portocale si nuci

Postat de: simo_brkic in Dulciuri

Mai intai batem albusurile cu zaharul spuma,pana devine o crema alba si densa,poi adaugam galbenusurile.Amestecam bine adaugand si sucul de portocale si uleiul,dupa care se adauga faina cu praful...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de pui

Postat de: Zamfira in Cannelloni

Sos Bechamel: topim untul, adaugam treptat faina (amestecam tot timpul), focul sa fie foarte mic, dupa ce untul se omogenizeaza cu faina adaugam treptat laptele fierbinte, lasam sa fiarba 2-3...Citeste continuarea

Ciorba de afumatura cu smantana si...

Postat de: Toamna07 in Ciorbe

Mod de preparare: Am spalat scaricica sub jet de apa calduta si apoi am taiat-o bucati. Am pus afumatura la fiert in 4 litri de apa si cand am vazut ca incepe sa se inmmoaie am aruncat...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu scarita

Postat de: Sidy in Ciorbe

Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata.  Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de rodii

Postat de: nico15 in Porc

Se ia bucata de carne se maseaza cu ulei, se piseaza boabele de coriandru si piper, se adauga sare si cimbru si se va trece friptura prin acest amestec dupa care se poate praji intr-o tigaie...Citeste continuarea

Carne de porc á la Portuguesa

Postat de: cristeena20 in Porc

-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb. - intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: alice_ciobanu in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Sa incepem....beti o cafea strasnica! Apoi spalati toate rosiile. Montati masinaria! (eu am avut una din aia batrina-batrina... ii mai sarea coarda si curgea sucul... o...Citeste continuarea

Cupcakes cu banane

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Luati ouale si mixati-le, ca pentru omleta, impreuna cu laptele condensat. Terciuiti cu furculita, bine de tot, n-are rost de mazgaliti blenderul pentru doua banane supercoapte. Amestecati-le...Citeste continuarea

Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci

Postat de: cristina_s_world in Mancaruri de post

Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac. Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc...Citeste continuarea

Ciabatta

Postat de: cristina_s_world in Piine

Incepem cu "biga" care este o plamadeala. Recomand ca biga sa fie facuta seara, pentru a-i da voie sa creasca peste noapte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Intr-un castron incapator...Citeste continuarea

Chifle pufoase cu branza topita

Postat de: LALY in Piine

Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu iaurt

Postat de: Sidy in Ciorbe

Prazul se spala bine si se taie rondele. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei,pina lasa o culoare portocalie. Cartofii ii curatam si ii taiem...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]