A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Castraveti murati rapid

Postat de: COSTEO in Muraturi

Castravetii cei mai buni sunt cei cu coaja subtire, cu broboane multe de culoare verde inchisa, camasa semintelor cat mai mica si miezul carnos. Se aleg castraveti proaspeti ( cei vestezi se...Citeste continuarea

Cuiburi de viespi (sau melcisori cu...

Postat de: antonelamaka in Prajituri

Pentru aluat: Se pune faina intr-un vas, se adauga ouale si un praf de sare. Laptele se pune la incalzit, indulcit bine, iar drojdia se pune la dizolvat in putina apa calduta. Cand laptele e cald...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: AlexandraOrdean in Muraturi

Se spala bine castravetii, frunzele de visin, cimbrul si mararul Hreanul, usturoiul si morcovul se curata fiecare de coaja Se aseaza pe fundul borcanului hrean, frunze de visin, cimbru si...Citeste continuarea

Clatite cu banane si ciocolata

Postat de: caroline in Dulciuri

Laptele,zaharul,sarea si scortisoara le amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam faina treptat si amestecam in continuu pana cand va deveni unaluat de consistenta unei smantani mai groase....Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Se aleg piersicile coapte dar mai tari,se spala puful de pe ele se taie in felii potrivite si se aseaza in borcane de 800 g.Se adauga cca 50 g zahar la borcan,se umplu cu apa,se pune capacul se...Citeste continuarea

Ciocanele cu sos de vin si lapte de...

Postat de: andaoana in Pui

Curatam ciocanelele si le punem sa stea putin cu sare si piper . Incingem o tigaie si punem putin ulei . Punem pulpele si le lasam putin la rumenit. Adaugam vinul alb si lasam sa fiarba. Cand...Citeste continuarea

Cheescake cu zmeura

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Punem in blender biscuitii rupti,zaharul iar dupa ce s-au facut firimituri adaugam untul topit;rasturnam in tava mica de tort cu hartie de copt,presam bine si dam la cuptor 10min. Pentru...Citeste continuarea

Chiftele din carne de vita cu multe...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Carnea se toaca , legumele la fel si se pun intr-un castron mai inalt ( ca sa putem sa amestecam bine ) . Adaugam oul , sare , piper si pesmetul . Amestecam bine si lasam putin sa se odihneasca ....Citeste continuarea

Chec cu lamaie si mure

Postat de: gurita_ta2005 in Prajituri

Murele se dau sub jet de apa rece,se spala si se pun la scurs.Se pun intr-un castron impreuna cu esenta de lamaie si zaharul vanilat si se lasa peste noapte in frigider. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: papabundetot in Ciorbe

Usturoiul l-am taiat feliute subtiri si l-am calit putin in uleiul de masline,am adaugat apoi frunzele de salata spalate si rupte in bucati mai mici si am lasat la foc pana salata s-a inmuiat....Citeste continuarea

Cacao cu lapte si frisca

Postat de: AlexandraOrdean in Cafea

Laptele se pune la incalzit Frisca se bate tare Intr-o cana se freaca bine cacaua cu putin lapte pana devine o pasta, ulterior turnandu-se tot laptele Intr-un pahar inalt se pune cacaua...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: xana in Muraturi

Am spalat bine borcanul si am asezat castravetii inauntru ocupand cat mai mult spatiu posibil. Apoi am pus usturoiul si morcovul taiate rondele apoi mararul si tarhonul deasupra. Am presarat sarea...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu carnati afumati...

Postat de: artistique in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea. Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine...Citeste continuarea

Churros

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem la fiert la foc mediu, laptele,apa,untul si zaharul. Cand amestecul incepe sa fiarba se inchide focul.Se adauga toata faina si se amesteca cu ajutorul unui mixer pana ce va avea...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un bol amestecam laptele ,sarea,scortisoara si zaharul. Treptat adaugam faina amestecand continuu cu un tel. Punem o tigaie pe foc ,ungem cu ulei si cu ajutorul unui polonic turnam din...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei a la grec

Postat de: adnia in Ciorbe

  Dovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute.  Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Porc

Cum preparam chiftelutele: Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de  sare ,  piper  si adaugam putina boia. Cu...Citeste continuarea

Clatite cu merisoare,inghetata si mure

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Se amesteca bine oul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie,faina si laptele,pana se formeaza o compozitie subtire-groasa pentru clatite.Daca mai este nevoie se mai adauga lapte. Adaugam si...Citeste continuarea

Chec brazilian

Postat de: caroline in Prajituri

Intr-un bol amestecam cacaua,zaharul si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Intr-un ibric incalzim laptele in care am adaugam cafeaua. Punem laptele in bol peste celelalte...Citeste continuarea

Covrigi

Postat de: caroline in Piine

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute. Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce...Citeste continuarea

Cupe cu spuma de capsuni

Postat de: alba_zori in Dulciuri

Cel mai simplu de facut este spuma si este si foarte buna! Am spalat bine caspunii,i-am dat prin blender si i-am strecurat de seminte cu ajutorul unei site. Am pus albusurile impreuna cu...Citeste continuarea

Clatite americane cu cirese

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Topim untul si il lasam sa se raceasca. Intr-un vas punem oul, laptele, zaharul vanilat  si praful de sare. Mixam bine. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pana...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu mazare

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Am folosit mazare din gradina noastra :), pe care am fiert-o, cateva clocote, in apa sarata. Am mixat bine ouale, am adaugat iaurtul, uleiul, branza si la urma faina cernuta impreuna cu praful de...Citeste continuarea

Cuiburi cu mazare

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa. Se pun in robot cartofii ,ouale,parmezanul ras si unt.Se adauga sare dupa gust si se amesteca totul...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Spalam sflecla , o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Costita o...Citeste continuarea

Ciorba (zeama de gaina )

Postat de: COSTEO in Ciorbe

Se curata gaina si se spala,se pune la fiert cu apa rece.Se spumuieste,cand e pe jumatate fiarta se adauga radacinoasele,ardeiul si morcovul,taiate cubulete sau date pe razatoarea mare si...Citeste continuarea

Caisata

Postat de: Valclaudia in Bauturi

Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele. Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l. Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu paste fainoase

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Punem cca 4l de apa la foc. Cand da in clocot adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, uleiul, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem totul la foc mic cca 10...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: simona72 in Ciorbe

Ciorba de burta se incepe de fapt prin a face o supa de vita. Deci, punem osul de vita (neaparat sa fie cu maduva) cu apa suficienta, tinand cont si ca dupa ce fierbe apa mai scade si dupa ce...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si aroma de...

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Se amesteca ingrdientele cu mixerul sau telul pana ce compozitia devine ca o smantana groasa. Se coc in tigaie, se umplu cu finetti   Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem pe lungime in bucati (ca in imagine).  Ii punem intr-un vas incapator si turnam peste ei, uleiul. Amestecam bine, cu mainile astfel incat...Citeste continuarea

Carne de vita cu vinete la cuptor

Postat de: kukibella in Vita

se bat doua oua carnea de vita taiata cubulete se da prin pesmet,oua,pesmet se ıncinge ulei ıntr-o tava,se pune carnea şi dupa se prajeşte la foc mic pana se rumeneşte frumos. se...Citeste continuarea

Ciorbă deasă de dovlecei cu...

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit împreună cu morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă. Între timp se spală...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci champignon

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de legume

Spalam si  taiem felii ciupercile, cu tot cu codita. Tocam marunt ceapa si o punem la calit in uleiul de masline. Dupa aproximativ 10 minute adaugam ciupercile, presaram sare si le...Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: caroline in Ciorbe

Carnea se pune la fiert in apa rece.La primul coloc schimbam apa.In apa cea noua punem sare si lasam carnea sa fiarba luand mereu spuma. Punem morcovul taiat in doua si apoi rondele si tijele...Citeste continuarea

Cosulete de rosii cu ton

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Salata am preparat-o din ingredientele de mai sus.  Rosiile le-am taiat la ambele capete, le-am scos semintele, le-am pus la scurs.  Cand s-a scurs zeama, le-am umplut cu salata....Citeste continuarea

Chiftelute cu branza si marar

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Carnea se pune in castron. Branza se rade . Carnea se condimenteaza cu sare si piper, se adauga , branza , oul si mararul. Se omogenizeaza. Se fac chiftelute in mana si se aseaza in...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala si se curata de coaja.Se taie cuburi. Intr-un robot de bucatarie punem dovlecelul,usturoiul curata de coaja si pisat,condimentele,ouale si parmezanul ras.Se amesteca totul...Citeste continuarea

Cappelletti in sos de smantana cu...

Postat de: caroline in Paste

Punem apa la fiert.Cand aceasta a inceput sa fiarba ,punem sare si pastele.Cappelletti se fierb aproximativ 6 minute.Cand sunt gata se scurg de apa. Separat punem o tigaie la foc mediu.Adaugam...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu afumatura,...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie...Citeste continuarea

Crema de somon

Postat de: ianculubita in Somon

Scurgem tonul fara sa aruncam uleiul,il punem intr-un bol si-l pasam bine cu o furculita,adaugam iaurtul,frecam bine cu uleiul din conserva,adaugam verdeata si caperel taiate marunt,omogenizam...Citeste continuarea

Crochete din branza de burduf

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Amestecam toate ingredientele si le framantam bine pana cand devine un aluat nelipicios. Formam bile de marimea unei nuci ,si le prajim in baie de ulei pana cand plutesc in ulei si devin aurii....Citeste continuarea

Chec cu afine

Postat de: nilgun in Prajituri

Se mixeaza ouale intregi cu praful de sare, pana se deschid la culoare si devin ca o spuma. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare, se toarna apoi frisca lichida si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, untul, coaja de lamaie si praful de sare si batem totul foarte bine pentru cinci minute. Adaugam apoi laptele, faina si praful de copt si omogenizam...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei

Postat de: deea2686 in Mancaruri de legume

Cureti dovleceii si ii dai pe razatoarea mica. Ii scurgi cu palmele de zeama apoi ii pui intr-un bol. Adaugi ouale,sarea,piperul ,patrunjelul  si busuiocul tocate  fin. Adaugi...Citeste continuarea

Ciulama de pui si ciuperci

Postat de: comanligia in Pui

Se spala pulpele si se fierb in apa,apoi se calesc.Dupa ce s-au rumenit putin se adauga ciupercile taiate cubulete si se lasa la calit cu pulpele.Se face o compozitie din faina,apa si smantana si...Citeste continuarea

Clafoutis cu zmeura

Postat de: gurita_ta2005 in Prajituri

Se unge o forma de silicon cu ulei.Se pune jumatate de cantitate de zmeura iar cealalta se pastreaza,se pune deasupra. Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul,am pus si zeama lasata de...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: Dea_Dea in Muraturi

Avem nevoie de 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se aseaza in ele. Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata. Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in...Citeste continuarea

Coronita cu branzeturi la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Lasam aluatul la dezghetat. Il intindem pe masa de lucru si decupam un cerc cu ajutorul capacului de la tigaia dry cocker, apoi decupam mijlocul cu o cana. Asezam aluatul in tava, ingrosam...Citeste continuarea

Ciorba de somn cu dovlecel

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala.Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usorin ulei. Se pune la calit morcovul ardeiul si cartoful taiti cubulete . sarati  . Separat se fierbe usor in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]