A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

COZONAC CU MAC CU FOI DE...

Postat de: babi5 in Prajituri

Se lasa foile de placinta sa se decongeleze bine, apoi se imparte in doua. Intr-un castron se sparg 5 oua si se adauga zaharul si 2 zahar vaniliat, apoi cu mixerul mixam bine, bine pana devine...Citeste continuarea

Cuiburi de piure cu oua

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca piureul cu busuioc,sare,patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras. Se adauga si pesmet cat sa nu se mai lipesca piureul de maini. Formele se ung cu ulei si se tapeteaza cu...Citeste continuarea

Cozonac rapid

Postat de: georgiana04 in Prajituri

Faina se pune intr-un castron incapator.Se face o gaura in mijloc in care se pune drojdia amestecata cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de lapte.se lasa la dospit timp de 10-15 min, intr-un loc...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu cocos

Postat de: xana in Dulciuri

Punem laptele (inafara celui de cocos) si coaja de portocala pe foc iar cand da in clocot dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cele 250 gr de zahar si apa se pun si pe foc pana zaharul...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu smantana, reteta...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de varza cu smantana, reteta gustoasa pentru intreaga familie: Varza se taie fideluta . Restul legumelor se curata , se spala si se taie cubulete . Caliti usor in...Citeste continuarea

Coaja de portocala confiata

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Curatam cojile de portocale de partea alba. Taiem partea portocalie in fasii foarte subtiri pe care le punem la fiert in apa rece intr-o craticioara. Apa se pune cat sa cuprinda intreaga...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: caroline in Porc

Curatam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai...Citeste continuarea

Crochete cu brinza de burduf

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Amestecam intr-un bol brinza de burduf maruntita cu ajutorul unei furculite,oul intreg,faina si praful de copt.Amestecam bine toate ingredientele. Din compozitie facem bilute si le trecem prin...Citeste continuarea

Ciorba de burta "a la Flori"

Postat de: flori24 in Ciorbe

Se spala burta in 2 ape  si se pune la foc mic cu  o lingurita de piper boabe ,3 catei de usturoi ,sare si folie de dafin .Din momentul cand incepe sa fiarba  se mai lasa vreo 30-40...Citeste continuarea

Covrigei cu cascaval

Postat de: comanligia in Dulciuri

Faina cu untul se amesteca. Se adauga praful de copt,cascavalul ras si sarea. Se framanta,se adauga 3-4 linguri de smantana,atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor,dar sa...Citeste continuarea

Ciorba de varza acra cu carnat afumat

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Ceapa ,morcovul si telina se taie cubulete si se pun la fiert in 2 l apa cu sare . Cand morcovul este aproape fiert se adauga si cartofii...Citeste continuarea

Cipsuri din cartofi

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Cartofii fara coaja se taie felii cat se poate de subtiri. Presuram peste felii condimentele, in cantitatile dorite apoi adaugam si 2-3 linguri de ulei de masline. Amestecam bine ca sa ramana toti...Citeste continuarea

Cornulete cu branza si chimen

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Amestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura. Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de...Citeste continuarea

Cozonac franțuzesc(brioșă)

Postat de: Ade200 in Dulciuri

Se amestecă faina cu sarea și cu zahărul. Drojdia se diluează cu laptele călduț, apoi cu ouăle. Se toarna în făină lichidul si se amestecă bine(eventual cu robotul de aluat). Se...Citeste continuarea

Carnati de porc cu vita

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carne

Carnea se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper, boia si usturoi. Se framanta bine , si se pune cate putina apa calduta , iarasi se framanta pana este compozitia putin mai moale. Se pune...Citeste continuarea

Cheesecake cu portocala si ciocolata

Postat de: privatelaura in Prajituri

Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si...Citeste continuarea

Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene

Postat de: timea in Mancaruri cu carne

Mai intai punem ouale la fiert timp de 7-8 minute. Ouale trebuie sa fie fierte tari.Le luam de pe foc si le punem in apa rece 1-2 minute apoi le decojim.  Cartoful si morcovul le dam pe...Citeste continuarea

Cheesecake cu mandarine si ciocolata

Postat de: gabrielacuisine in Torturi

Baza: Macinam biscuitii in robotul de bucatarie pana se fac ca o pulbere fina apoi ii amestecam cu o lingura de zahar pudra. Topim untul la microunde (sau pe foc) apoi il adaugam in...Citeste continuarea

Cremsnit cu foietaj de casa

Postat de: aliliana in Prajituri

Foile:  Din 350 g faina, apa, un praf de sare  si 4 linguri ulei am facut un aluat. Din unt ( adus la temeperatura camerei), 6 linguri faina am facut un alt aluat.  Primul...Citeste continuarea

Cosulete de ciocolata cu crema de...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Cosulete:   Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o punga.   Scufundam punga in apa calda pana cand se topeste bine toata ciocolata.   Cu o pensula luam din ciocolata...Citeste continuarea

Caltabos

Postat de: Constelatialeu in Supe/Ciorbe

Pregatim umplutura,carnea tocata amestecata cu ceapa taiata marunt si orezul,potrivim de sare si piper . Cu acest amestec umplem matele de caltabos si le punem la fiert cu 2-3 cepe si 2-3...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: raluka93 in Dulciuri

Faci o maia din putin lapte caldut, faina si 50 g drojdie si o lasi sa creasca acoperita.Pui intr-un lighean faina de calitate foarte buna, cernuta.Amesteci laptele caldut cu coaja de lamaie, 250...Citeste continuarea

Cosulete de mamaliga cu cabanos si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ungeti niste forme cu ulei,puneti mamaliga si modelati-o dupa forma. Cabanosul se taie feliute si se pune intr-o tigaie la prajit fara ulei. Dupa cateva minute se scot si se pun in...Citeste continuarea

Cozonac cu multe galbenusuri

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Pregatim din timp ingredientele la temperatura camerei. Intr-un vas incapator cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata. Galbenusurile le frecam bine cu sarea si le lasam la odihnit 45-60 de...Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de: merisor67 in Prajituri

In reteta din caiet(reteta mamei soacre), la 8 oua trebuia sa folosesc 2 cani de zahar, dar eu am pus 1 si 1/2, pentru ca s-au batut asa de bine albusurile incat nu am putut pune tot zaharul....Citeste continuarea

Cornete cu crema si krantz

Postat de: Ela68 in Prajituri

Pentru obtinerea cornetelor se amesteca intr-un castron toate ingredientele. Se tapeteaza tava cu unt sau cu hartie de copt care a fost unsa cu unt si se toarna cate o lingurita din compozitie. Nu...Citeste continuarea

Chec de cacao cu stafide

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si 2 linguri zahar pudra pana obtinem o spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza cu alte doua linguri de zahar...Citeste continuarea

Carnati cu muraturi si varza acra

Postat de: Dya in Porc

Carnatii preparati si uscati in prealabil, se prajesc, la foc potrivit, intr-o tigaie acoperita cu un capac. Se intorc pe ambele parti pentru a se patrunde uniform. Se servesc calzi, cu un pui...Citeste continuarea

Cozonac " Bradut" de Craciun cu...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Aluatul este cealalta jumatate ramasa de la cozonacul "Floare".  Pt umplutura: amestecati lichiorul Amaretto cu apa si adaugati peste stafidele, merisoarele si caisel;e taiate...Citeste continuarea

Cozonac "Floare" cu nuca

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pt aluat : am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am selectat masina pt framantare de 2 ori a cate 15 minte, iar cand a fost gata de framantat am mutat aluatul intr-un...Citeste continuarea

Colacei pentru colindatori

Postat de: adnia in Piine

  1. Se introduc toate ingredientele in masina de paine (intai lichidele, apoi cele uscate) si se seteaza masina pe programul special pentru aluat (la mine dureaza cca 90 minute) 2....Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Cernem faina intr-un lighean mai mare de doua ori, pentru a iesi cozonacul mai pufos. Laptele cu zaharul si vanilia se pun pe foc pana se dizolva complet zaharul.     Pregatim maiaua:...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Dya in Mezel de casa

Carnea se toaca, se adauga condimentele si usturoiul pisat si se omogenizeaza compozitia.  Se lasa la rece, peste noapte, intr-un vas acoperit, pentru a se aromatiza uniform.  Daca este...Citeste continuarea

Cozonac floare cu nuca

Postat de: timea in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecata cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Cernem faina intr-un bol,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: mihaelam90 in Ciorbe

Perisoarele: Amestecam carnea tocata cu orezul umflat,un ou pentru a lega compozitia, patrunjel si sare si piper dupa gust. Tocam ceapa,ardeiul si morcovul il dam pe razatoare si le punem...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si mac

Postat de: babi5 in Dulciuri

Se pun uleiul, apa, laptele, 3 linguri de zahar, zaharul vaniliat intr-un castron. Drojdia se dizolva in lichidul din castron si se amesteca bine, apoi adaugam coaja de lamaie rasa si faina si...Citeste continuarea

Ciocolata de casa in foi de napolitana

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc. Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile...Citeste continuarea

Cozonac cu ciocolata si rahat

Postat de: xana in Dulciuri

Pentru inceput ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam zaharul cu drojdia, o lingura cu varf din cantitatea de faina si laptele caldut pana obtinem o pasta omogena. O...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu legume coapte

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati , spalati si taiati cuburi legumele . La maciuliile de usturoi taiati doar varfurile , spalati si puneti totul intr-o tava. Amestecati legumele cu pastele de ardei , ulei si sare ....Citeste continuarea

Cornulete vanilate cu nuca

Postat de: RuxyRux in Prajituri

O portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete. Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot.  Zaharul se face pudra la masina de cafea....Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci cu taitei

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Morcovii, telina, ardeiul rosu, ceapa se toaca cuburi, se pune la fiert in apa sarata. Dupa 15-20 min. cand morcovul este patruns se pun ciupercile feliate ....Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Curatam cartofii , ii spalam si-i feliem .  In tava pe care-o vom baga la cuptor, turnam uleiul si asezam cartofii felii astfel incat fundul tavii sa fie uniform acoperit. Presaram...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: Larisel in Prajituri

Untura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta. Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si...Citeste continuarea

Chefal cu sos de portocale si orez...

Postat de: simona72 in Peste

Chefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea

Caramele de casa

Postat de: abstract01 in Dulciuri

Se topeste untul intr-o oala, se adauga zaharul si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza (5-10 min.). Cand s-a topit, se ia de pe foc si se dauga frisca si zaharul...Citeste continuarea

Chiftele picante

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul.  Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana. Se condimenteaza boia,ardei iute,  sare si piper....Citeste continuarea

Clatite cu cacao

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Amestecam ouale cu zaharul,smantana si uleiul,omogenizam.Apoi adaugam faina si subtiem cu laptele cu cacao,daca mai e nevoie sa subtiem,folosim apa de la chiuveta,ca altceva nu mai...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si mac

Postat de: ione21 in Dulciuri

Se pregăteşte maiaua din drojie cu apa minerală călduţă şi făina şi se lasă la dospit După ce a dospit, se amestecă zahărul cu laptele până se dizolvă bine şi se pune...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: krysty in Ciorbe

Curatam legumele ,le spalam cu apa rece ,apoi le punem la fiert intregi ,impreuna cu pieptul de pui spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le...Citeste continuarea

Cocktailuri: Kir Royal, Bellini,...

Postat de: Bucataras in Cocktail

Kir Royal  ( 100 ml) : 17 ml afinata si  restul spumant Rhein Extra Brut Imperial Bellini (100 ml)  : 33 ml nectar piersici s restul spumant Rhein Extra Brut Imperial...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]