Chefal la cuptor cu legume
Postat de: carla27carla in PesteSe curata morcovii,dovlecelul,ceapa si ciupercile si se spala.Se spala ardeiul verde si rosu, conopida si brocolii rupte in buchetele.Se taie bastonase morcovii,ardeii,dovlecelul...Citeste continuarea
Carne de porc cu mustar si legume...
Postat de: xana in PorcTaiem carnea in fisii subtiri, ca la strogonoff si o dam cu sare si piper. O punem intr-o tigaie cu uleiul de masline si margarina si o lasam la prajit pana incepe sa se rumeneasca, apoi adaugam...Citeste continuarea
Cornuri fragede cu finetti
Postat de: aliliana in PrajituriUntul se topeste putin la cuptor. Faina se cerne . Peste ea se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine, bine pana rezulta un aluat. Acesta se pune la frigider ccca 30 minute. ...Citeste continuarea
Cușcuș
Postat de: panacris in PasteApa se pune la fiert cca. 10 minute. Cușcuș-ul se pune la călit într-o tigaie cu uleiul de măsline, la foc mic, neacoperit, cca. 5 minute. Apoi se adaugă apa clocotită, se asezonează...Citeste continuarea
Cosulete fragede cu nuca si dulceata
Postat de: Elena_Daria in DulciuriUmplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare apoi adaugam esenta de rom. Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se...Citeste continuarea
Chec cu banane (Multicooker)
Postat de: TAB1TA in DulciuriMargarina se freaca cu zaharul Apoi se adauga ouale , esenta de vanilie si bananele si se mixeaza cateva minute. Se adauga smantana (iaurtul) si se mixeaza in continuare. Se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars (Multicooker)
Postat de: Dya in DulciuriCaramelizam cele 2-3 linguri cu zahar, folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu). Intre timp, amestecam ouale cu cele 2 linguri cu zaharul, adaugam esenta de...Citeste continuarea
Clatite cu lapte acru si ghimbir
Postat de: mihaelar63 in DulciuriIntr-un castron incapator se bat ouale cu ingredientele lichide . Adaugati mirodeniile si sarea .Amestecati cu telul sau mixerul. Incorporati uleiul treptat . La sfarsit adugati faina...Citeste continuarea
Cornuri cu surpriza
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSe pune drojdia la inmuiat. Se amesteca faina cu drojdia , apa si sarea , se framanta bine si la final adaugam uleiul . Lasam la dospit la loc caldut pana ce coca isi...Citeste continuarea
Cornuri de Bratislava
Postat de: andaoana in DulciuriIncalzim laptele si dizolvam drojdia in el. Lasam la dospit 5 minute. Intr-un bol punem faina , ouale , zaharul , sarea si untul topit. Adaugam laptele cu drojdia si framantam pana...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu gem de prune
Postat de: Luckycake in PrajituriPunem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu sos de portocale...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline,se pune vinul si se lasa la marinat 24 ore. Intr-o tava punem carnea cu sosul format de la marinare,taiem prazul rondele,punem deaspura...Citeste continuarea
Chec cu morcovi si mere - Multicooker
Postat de: TAB1TA in PrajituriSe curata morcovii si merele si se dau pe razatoarea mica. Zaharul, vanilia si uleiul se mixeaza 1-2 minute. Se adauga sucul de portocala (lamaie) si apa minerala. Se adauga morcovii si...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: pity19 in PrajituriAluat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat. Mixam usor pana devine spuma galbuie....Citeste continuarea
Crochete de peste
Postat de: pity19 in PestePestele: Lasam pestele la dezghetat, scurgem de apa, punem in blender, lasam cateva secunde impreuna cu condimentul de peste, sarea si piperul. Turnam intr-un castron si adaugam 7 linguri...Citeste continuarea
Coltunasii Bunicii
Postat de: Ksenya in PasteSe framanta aluatul din toate ingridientele si se lasa la frigider o jumatate de ora. Se pregateste umplutura . Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu...Citeste continuarea
Cartofi noi cu maioneza
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Trebuie pusi in frigider pentru a nu se sfarama. Se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se taie solzisori. Otetul se amesteca...Citeste continuarea
Coronita de iaurt cu capsuni
Postat de: amalia01 in PrajituriCapsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati, in functie de cat sunt de mari. Bati 250 ml de frisca si o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul...Citeste continuarea
Carne de porc prajita cu ceapa
Postat de: Ica_mama in PorcIntr-o cratita cu pereti mai grosi punem untura la incins pe aragaz. Spalam carnea ,o condimentam cu sare si piper. Punem carnea la prajit,aproximativ 7-8 minute pe ambele parti. Intre...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam morcovii, ceapa, ardeiul, le spalam si le taiem ca pentru ciorba (ceapa tocata marunt, ardeiul bucatele iar morcovii ii taiem rondele). Le calim usor in 2 linguri de ulei, cca 5 minute,...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si menta -reteta 200
Postat de: andaoana in PrajituriTrebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri . Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade . Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit...Citeste continuarea
Cosulete de rosii cu pasta de...
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriRosiile se spala, se taie un capac si se scoate miezul. Se presara cu sare pe dinauntru si se pun cu gura in jos o jumatate de ora. Pregatim umplutura: intr-un vas se pune 200 gr branza de...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde si macris
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pune apa la fiert intr-o oala. Se spala salata verde si macrisul sub jet de apa .Se spala ceapa verde si mararul. Ceapa verde se toaca marunt. Cand fierbe apa se pune ceapa verd .Se da un...Citeste continuarea
Cataif
Postat de: doralinda72 in DulciuriAmestecati primele 5 ingrediente intr-un vas si stropiti apoi cu coniacul dupa care amestecati iar. Desfaceti foile de cataif (firele) ptr a se aera si a nu fi lipite, si impartiti in 30-35 de...Citeste continuarea
Chec cu dulceata de capsuni
Postat de: Luana in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumate din zahar pana devine o bezea. Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Cu ajutorul unei lingure de lemn se pun...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata neagra si curmale
Postat de: papabundetot in PrajituriAm curatat prima data curmalele de sambure si le-am taiat in cubulete mici,apoi le-am pus la inmuiat in putina apa rece.Ciocolata am taiat-o in bucati mici,ca niste fulgi. Am separat...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: papabundetot in Aperitive / GarnituriInainte cu o zi de a le face am curatat ciupercile si le-am spalat bine,apoi le-am sarat pentru a prinde gust pana a 2-a zi. Am facut un aluat din 2 oua,4 linguri de iaurt,chilly,sos de stridii...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat...
Postat de: babi5 in CiorbeDe cu seara fasolea se alege se spala si se lasa la inmuiat ,tot de cu seara ciolanul se opareste in douaape apoi se lasa in apa rece pina a doua zi (pentru a se desara ).A doua zi punem...Citeste continuarea
Cum sa faci Churros mexicanos acasa
Postat de: Criss in DulciuriCum sa faci Churros mexicanos acasa Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i...Citeste continuarea
Capsunata
Postat de: rocsi_1612 in BauturiCapsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati. Luam un borcan de sticla, cam de 5...Citeste continuarea
Cartofi la microunde
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriPunem punga de cartofi intr-o farfurie si dam la cuptorul cu microunde cca 13 minute ; Cand acestia sunt gata , scoatem din punga , condimentam cu sare ; Adaugam ulei de...Citeste continuarea
Ciuperci cu creier
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala bine si li se scot cozile care se taie marunt,creierul se lasa 10 minute in apa rece apoi se curata de pielite si se taie si el marunt. Calim in ulei ceapa si cozile de la...Citeste continuarea
Cookies
Postat de: comanligia in DulciuriSe amesteca untul moale cu zaharul si zaharul brun. Se adauga ouale,apoi faina strecurata,praful de copt,sarea si se amesteca. Se adauga pepite de ciocolata si se amesrteca iar. Se pun...Citeste continuarea
Chiftelute cu spanac
Postat de: Dea_Dea in PorcSpanacul il tocam. Punem la incins uleiul si adaugam usturoiul pisat sa se caleasca cateva secunde, adaugam faina, omogenizam , punem spanacul si adaugam laptele. Se lasa la fiert 20-25 min la foc...Citeste continuarea
Chiftele de pui la cuptor
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe spala frunzele de ceapa verde,leurda,marar si patrunjel si se toaca marunt.Se amesteca carnea tocata de pui cu verdeata tocata si cu 1/4 lgt bicarbonat de sodiu.Se adauga condimentul pentru...Citeste continuarea
Clatite cu branza, brocoli si bacon
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriPentru clatite, amestecam bine oul cu laptele si uleiul. Adaugam faina, sare si praful de copt si omogenizam. Intr-o tigaie, punem ingredientele umpluturii inafara de branza si lasam la calit...Citeste continuarea
Chec gen tort pufos cu ciocolata si...
Postat de: MaryanYma in Prajituri1 Se separa ouale si batem albusul spuma cu zaharul pana spuma este lucioasa si nu mai cade din bol 2 Galbenusul se amesteca cu ulei 3 Faina se adauga in albus cate o lingura si amestecati...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de pui
Postat de: DanaModog in PuiCarnea tocata se amesteca cu ouale, faina, painea inmuiata si bine stoarsa, cartoful razuit fin si stors si cu condimente dupa gust. Ca sa faci chiftelutele pui intr-un paharel un pic de ulei cu...Citeste continuarea
Clatite din gris cu miere si unt
Postat de: Valclaudia in DulciuriIntr-un vas din plastic mai inalt punem sarea, drojdia, praful de copt si adaugam laptele caldut. Amestecam cateva minute, apoi adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului sa nu obtinem...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: JulyCris in Mancaruri de postIntr-o oala punem uleiul. Ceapa si morcovul,spalate si taiate marunt le punem peste ulei si le calim putin. Dovleceii si cartofii spalati si curatati ii taiem cuburi si-i punem peste ceapa si...Citeste continuarea
Clatite aperitiv
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriAluat : Ouale le amestecam cu sarea si oregano , cu un tel amestecam bine ; Adaugam treptat faina , amestecand continuu , apa cat sa fie un aluat tip smantana ; Pregatim o tigaie pe care o...Citeste continuarea
Ciuperci champignon la cuptor
Postat de: Mokuska in Mancaruri de legumeSpalam ciupercile, le punem la scurs, taiem cozile si le punem deoparte. Ceapa, ardeii, cozile de la ciuperci le tocam foarte marunt si le punem la inabusit cu 2 linguri de unt sub capac cca 15...Citeste continuarea
Ciorba de potroace (curcan)
Postat de: Mokuska in CurcanSpalam carnea de curcan si punem la fiert intr-o oala mai mare, cca 1 h 30 min. (despumam cand este nevoie) Pana cand fierbe carnea pregatim zarzavatul si putin leustean, tocam foarte...Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese
Postat de: JulyCris in DulciuriUngem o forma cu unt din abundenta. Daca forma este de silicon,sarim peste aceasta etapa. Ciresele spalate si curatate de samburi se aseaza in forma. Intr-un vas,punem laptele,ouale,zaharul si...Citeste continuarea
Cod la cuptor si gratin de legume
Postat de: comanligia in PestePestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata...Citeste continuarea
Cartofi gratinati (Multicooker)
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriFeliem cartofii si ii fierbem folosind programul BOIL pentru 30 de minute (optional). Ii scurgem apoi de apa, adaugam untul si cascavalul ras, amestecat impreuna cu casul de oaie, smantana si cele...Citeste continuarea
Chiftele de curcan
Postat de: pity19 in CurcanCarnea tocata o amestecam cu 6 linguri de pesmet , 1 ou , vegeta , sare , piper , oregano ; Cu o lingura de lemn amestecam foarte bine compozitia si lasam la congelator 15 minute ; Cand le-am...Citeste continuarea
Cozonac unguresc
Postat de: pity19 in DulciuriAluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ; Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina +...Citeste continuarea
Chec marmorat (reteta Multicooker)
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand devin spumoase se adauga zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura pana se intaresc ca la bezea....Citeste continuarea
Chiftelute in sos de dovlecel si rosii
Postat de: merisor67 in Mancare copiiChiftelutele le-am preparat in felul urmator: http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-la-multicooker-61334.html Pentru sos, curatam dovlecelul si il dam pe razatoare sau il maruntim in...Citeste continuarea























