A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chefal la cuptor cu legume

Postat de: carla27carla in Peste

Se curata morcovii,dovlecelul,ceapa si ciupercile si se spala.Se spala ardeiul verde si rosu, conopida si brocolii rupte in buchetele.Se taie bastonase morcovii,ardeii,dovlecelul...Citeste continuarea

Carne de porc cu mustar si legume...

Postat de: xana in Porc

Taiem carnea in fisii subtiri, ca la strogonoff si o dam cu sare si piper. O punem intr-o tigaie cu uleiul de masline si margarina si o lasam la prajit pana incepe sa se rumeneasca, apoi adaugam...Citeste continuarea

Cornuri fragede cu finetti

Postat de: aliliana in Prajituri

Untul se topeste putin la cuptor. Faina se cerne . Peste ea se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine, bine pana rezulta un aluat. Acesta se pune la  frigider ccca 30 minute. ...Citeste continuarea

Cușcuș

Postat de: panacris in Paste

Apa se pune la fiert cca. 10 minute. Cușcuș-ul se pune la călit într-o tigaie cu uleiul de măsline, la foc mic, neacoperit, cca. 5 minute. Apoi se adaugă apa clocotită, se asezonează...Citeste continuarea

Cosulete fragede cu nuca si dulceata

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare apoi adaugam esenta de rom. Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se...Citeste continuarea

Chec cu banane (Multicooker)

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Margarina se freaca cu zaharul Apoi se adauga ouale , esenta de  vanilie  si bananele si se mixeaza cateva minute. Se adauga smantana (iaurtul) si se mixeaza in continuare. Se...Citeste continuarea

Crema de zahar ars (Multicooker)

Postat de: Dya in Dulciuri

Caramelizam cele 2-3 linguri cu zahar,  folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu). Intre timp, amestecam ouale cu cele 2 linguri cu zaharul, adaugam esenta de...Citeste continuarea

Clatite cu lapte acru si ghimbir

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Intr-un castron incapator se bat ouale cu ingredientele lichide . Adaugati mirodeniile si sarea .Amestecati cu telul sau mixerul. Incorporati uleiul treptat . La sfarsit adugati faina...Citeste continuarea

Cornuri cu surpriza

Postat de: delia64 in Aperitive / Garnituri

Se pune drojdia la inmuiat. Se amesteca faina cu drojdia , apa   si  sarea , se framanta bine si la final adaugam uleiul . Lasam la dospit  la loc caldut pana ce coca isi...Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava

Postat de: andaoana in Dulciuri

Incalzim  laptele si dizolvam drojdia in el. Lasam  la dospit 5 minute. Intr-un bol punem faina , ouale , zaharul , sarea si untul topit. Adaugam laptele cu drojdia si framantam pana...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem de prune

Postat de: Luckycake in Prajituri

Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu sos de portocale...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline,se pune vinul si se lasa la marinat 24 ore. Intr-o tava punem carnea cu sosul format de la marinare,taiem prazul rondele,punem deaspura...Citeste continuarea

Chec cu morcovi si mere - Multicooker

Postat de: TAB1TA in Prajituri

Se curata morcovii si merele si se dau pe razatoarea mica. Zaharul, vanilia si uleiul se mixeaza 1-2 minute. Se adauga sucul de portocala (lamaie) si apa minerala. Se adauga morcovii si...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: pity19 in Prajituri

Aluat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat. Mixam usor pana devine spuma galbuie....Citeste continuarea

Crochete de peste

Postat de: pity19 in Peste

Pestele: Lasam pestele la dezghetat, scurgem de apa, punem in blender, lasam cateva secunde impreuna cu condimentul de peste, sarea si piperul. Turnam intr-un castron si adaugam 7 linguri...Citeste continuarea

Coltunasii Bunicii

Postat de: Ksenya in Paste

Se framanta aluatul din toate ingridientele  si se lasa la frigider  o jumatate de ora. Se pregateste umplutura . Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu...Citeste continuarea

Cartofi noi cu maioneza

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Trebuie pusi in frigider pentru a nu se sfarama. Se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se taie solzisori. Otetul se amesteca...Citeste continuarea

Coronita de iaurt cu capsuni

Postat de: amalia01 in Prajituri

Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati, in functie de cat sunt de mari. Bati 250 ml de frisca si o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul...Citeste continuarea

Carne de porc prajita cu ceapa

Postat de: Ica_mama in Porc

Intr-o cratita cu pereti mai grosi punem untura la incins pe aragaz. Spalam carnea ,o condimentam cu sare si piper. Punem carnea la prajit,aproximativ 7-8 minute pe ambele parti. Intre...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam morcovii, ceapa, ardeiul, le spalam si le taiem ca pentru ciorba (ceapa tocata marunt, ardeiul bucatele iar morcovii ii taiem rondele). Le calim usor in 2 linguri de ulei, cca 5 minute,...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si menta -reteta 200

Postat de: andaoana in Prajituri

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri . Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade . Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit...Citeste continuarea

Cosulete de rosii cu pasta de...

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Rosiile se spala, se taie un capac si se scoate miezul. Se presara cu sare pe dinauntru si se pun cu gura in jos o jumatate de ora. Pregatim umplutura: intr-un vas se pune 200 gr branza de...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde si macris

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert intr-o oala. Se spala salata verde si macrisul sub jet de apa .Se spala ceapa verde si mararul. Ceapa verde se toaca marunt. Cand fierbe apa se pune ceapa verd  .Se da un...Citeste continuarea

Cataif

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Amestecati primele 5 ingrediente intr-un vas si stropiti apoi cu coniacul dupa care amestecati iar. Desfaceti foile de cataif (firele) ptr a se aera si a nu fi lipite, si impartiti in 30-35 de...Citeste continuarea

Chec cu dulceata de capsuni

Postat de: Luana in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumate din zahar pana devine o bezea. Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Cu ajutorul unei lingure de lemn se pun...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata neagra si curmale

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am curatat prima data curmalele de sambure si le-am taiat in cubulete mici,apoi le-am pus la inmuiat in putina apa rece.Ciocolata am taiat-o in bucati mici,ca niste fulgi. Am separat...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: papabundetot in Aperitive / Garnituri

Inainte cu o zi de a le face am curatat ciupercile si le-am spalat bine,apoi le-am sarat pentru a prinde gust pana a 2-a zi. Am facut un aluat din 2 oua,4 linguri de iaurt,chilly,sos de stridii...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan afumat...

Postat de: babi5 in Ciorbe

De cu seara fasolea se alege se  spala si se lasa la inmuiat ,tot de cu seara ciolanul se opareste in douaape apoi se lasa in apa rece pina a doua zi (pentru a se desara ).A doua zi punem...Citeste continuarea

Cum sa faci Churros mexicanos acasa

Postat de: Criss in Dulciuri

Cum sa faci Churros mexicanos acasa Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i...Citeste continuarea

Capsunata

Postat de: rocsi_1612 in Bauturi

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati. Luam un borcan de sticla, cam de 5...Citeste continuarea

Cartofi la microunde

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Punem punga de cartofi intr-o farfurie si dam la cuptorul cu microunde cca 13 minute ; Cand acestia sunt gata , scoatem din punga , condimentam cu sare ; Adaugam ulei de...Citeste continuarea

Ciuperci cu creier

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala bine si li se scot cozile care se taie marunt,creierul se lasa 10 minute in apa rece apoi se curata de pielite si se taie si el marunt. Calim in ulei ceapa si cozile de la...Citeste continuarea

Cookies

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se amesteca untul moale cu zaharul si zaharul brun. Se adauga ouale,apoi faina strecurata,praful de copt,sarea si se amesteca. Se adauga pepite de ciocolata si se amesrteca iar. Se pun...Citeste continuarea

Chiftelute cu spanac

Postat de: Dea_Dea in Porc

Spanacul il tocam. Punem la incins uleiul si adaugam usturoiul pisat sa se caleasca cateva secunde, adaugam faina, omogenizam , punem spanacul si adaugam laptele. Se lasa la fiert 20-25 min la foc...Citeste continuarea

Chiftele de pui la cuptor

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se spala frunzele de ceapa verde,leurda,marar si patrunjel si se toaca marunt.Se amesteca carnea tocata de pui cu verdeata tocata si cu 1/4 lgt bicarbonat de sodiu.Se adauga condimentul pentru...Citeste continuarea

Clatite cu branza, brocoli si bacon

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Pentru clatite, amestecam bine oul cu laptele si uleiul. Adaugam faina, sare si praful de copt si omogenizam. Intr-o tigaie, punem ingredientele umpluturii inafara de branza si lasam la calit...Citeste continuarea

Chec gen tort pufos cu ciocolata si...

Postat de: MaryanYma in Prajituri

1 Se separa ouale si batem albusul spuma cu zaharul pana spuma este lucioasa si nu mai cade din bol 2 Galbenusul se amesteca cu ulei 3 Faina se adauga in albus cate o lingura si amestecati...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de pui

Postat de: DanaModog in Pui

Carnea tocata se amesteca cu ouale, faina, painea inmuiata si bine stoarsa, cartoful razuit fin si stors si cu condimente dupa gust. Ca sa faci chiftelutele pui intr-un paharel un pic de ulei cu...Citeste continuarea

Clatite din gris cu miere si unt

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Intr-un vas din plastic mai inalt punem sarea, drojdia, praful de copt si adaugam laptele caldut. Amestecam cateva minute, apoi adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului sa nu obtinem...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: JulyCris in Mancaruri de post

Intr-o oala punem uleiul. Ceapa si morcovul,spalate si taiate marunt le punem peste ulei si le calim putin. Dovleceii si cartofii spalati si curatati ii taiem cuburi si-i punem peste ceapa si...Citeste continuarea

Clatite aperitiv

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Aluat : Ouale le amestecam cu sarea si oregano , cu un tel amestecam bine ; Adaugam treptat faina , amestecand continuu , apa cat sa fie un aluat tip smantana ; Pregatim o tigaie pe care o...Citeste continuarea

Ciuperci champignon la cuptor

Postat de: Mokuska in Mancaruri de legume

Spalam ciupercile, le punem la scurs, taiem cozile si le punem deoparte. Ceapa, ardeii, cozile de la ciuperci le tocam foarte marunt si le punem la inabusit cu 2 linguri de unt sub capac cca 15...Citeste continuarea

Ciorba de potroace (curcan)

Postat de: Mokuska in Curcan

Spalam carnea de curcan si punem la fiert intr-o oala mai mare,  cca 1 h 30 min. (despumam cand este nevoie) Pana cand fierbe carnea pregatim zarzavatul si putin leustean, tocam foarte...Citeste continuarea

Clafoutis cu cirese

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Ungem o forma cu unt din abundenta. Daca forma este de silicon,sarim peste aceasta etapa. Ciresele spalate si curatate de samburi se aseaza in forma. Intr-un vas,punem laptele,ouale,zaharul si...Citeste continuarea

Cod la cuptor si gratin de legume

Postat de: comanligia in Peste

Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu  ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata...Citeste continuarea

Cartofi gratinati (Multicooker)

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Feliem cartofii si ii fierbem folosind programul BOIL pentru 30 de minute (optional). Ii scurgem apoi de apa, adaugam untul si cascavalul ras, amestecat impreuna cu casul de oaie, smantana si cele...Citeste continuarea

Chiftele de curcan

Postat de: pity19 in Curcan

Carnea tocata o amestecam cu 6 linguri de pesmet , 1 ou , vegeta , sare , piper , oregano ; Cu o lingura de lemn amestecam foarte bine compozitia si lasam la congelator 15 minute ; Cand le-am...Citeste continuarea

Cozonac unguresc

Postat de: pity19 in Dulciuri

Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ; Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina +...Citeste continuarea

Chec marmorat (reteta Multicooker)

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand devin spumoase se adauga zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura pana se intaresc ca la bezea....Citeste continuarea

Chiftelute in sos de dovlecel si rosii

Postat de: merisor67 in Mancare copii

Chiftelutele le-am preparat in felul urmator: http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-la-multicooker-61334.html Pentru sos, curatam dovlecelul si il dam pe razatoare sau il maruntim in...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]