Ficateii se spala si se curata de vinisoare.
Ceapa, morcovul si rosia se spala si se curata. Ceapa, usturoiul si rosia se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare.
Intr-o tigaie, se pune ulei de masline si se adauga ceapa, usturoiul si morcovul si se rumenesc. Se adauga ficateii si...
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharulul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc potrivit cam 40 min.
Smantana lichida se infierbanta si se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si apoi...
Se ia o forma de copt, se unge cu putin unt, se tapeteaza cu faina.
Branza de vaci si urda se bat bine cu zaharul. Se adauga ouale si grisul, apoi se subtiaza cu laptele condensat.
In forma de copt, se intind foile de placinta si se ung cu putin unt; se toarna compozitia de branza. Deasupra...
Pastele se pun la fiert cu sare, pentru vreo 8 min.
Mozzarella se da pe razatoarea mare si se pastreaza si cateva feliute pentru decor.
Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg si se spala sub un jet de apa rece.
Se adauga ulei de masline peste ele, si mozzarella rasa, putina sare si se...
Se curata si se spala legumele. Se taie ceapa rondele, ardeiul julien si rosia felii.
Intr-o tigaie, se pun doua linguri de ulei masline si se pun la calit ceapa, ardeiul, maslinele, porumbul si rosiile. Se pune un praf de sare, condimente.
Dupa ce s-au rumenit, se adauga ouale batute usor...
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se intaresc si se transforma intr-o bezea. Se adauga galbenusurile, se amesteca si se adauga faina si cacaoa. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Se da la cuptor pentru...
Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs.
Intre timp, curatam si zdrobim usturoiul, spalam si tocam patrunjelul.
Intr-un castron, punem vinetele, un praf de sare si le pasam usor cu furculita. Apoi, dupa ce le-am pasat, adaugam ulei si le frecam bine, bine. Daca mai este nevoie, putem...
Am spalat afinele si am dat deoparte.
Am pus la fiert apa cu zaharul si dupa ce s-a topit, am adaugat afinele.
A lasat sa fiarba la ochi mic cam 20 min si apoi am adaugat zeama de la lamaie si am mai lasat la fiert cam 5 min.
Am dat deoparte sa se raceasca putin si apoi am turnat in...
Am spalat usor fraguta si zmeurica si am lasat putin deoparte.
Intr-un vas de gatit, am pus zaharul si un pahar cu apa si am dat la fiert, amestecand continuu cu o lingura de lemn.
Dupa ce s-a topit zaharul, am pus fraguta si zmeura si am lasat sa fiarba la mic.
Am lasat sa fiarba la foc...
Pastele se pun la fiert circa 10 min. Trebuie fierte mai bine, nu al dente.
Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se spala sub un jet de apa rece.
Intr-un castron, se amesteca branza de vaci cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua batute si nuca de cocos. Compozitia rezultata se va dilua cu...
Intr-un bol, batem frisca lichida pana se intareste si adaugam zaharul pudra si mai amestecam putin.
Adaugam apoi crema de branza si iaurtul dulce. Amestecam usor sa se omogenizeze.
Impartim compozitia in trei boluri (eu am folosit galetuse de iaurt).
In prima punem lichiorul...
Intr-un vas de marime potrivita ( a se vedea in imagine) se aseaza piscoturile. Iaurtul se amesteca cu lichiorul si se toarna peste piscoturi.
Deasupra se pune zmeurica spalata si cateva bucatele de cioco cu menta.
Dam la frigider si servim apoi rece.
Super racoritor si delicios!
Curatam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt.
Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine.
Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie usor, dar nu prea mult.
Adaugam si mazarea la compozitia de carne si 2 linguri pesmet alb si...
Se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine.
Se toarna compozitia in forme de briose. Deasupra se pune cate o jumatate de caisa spalata si curatata.
Se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce...
Rosia se spala si se taie in doua cu taieturi oblice astfel incat sa obtinem doua jumatati diamantate.
Castravetele se spala si se curata, se taie circular dar nu in felii, astfel ca sa obtinem ca un acordeon.
Pozitionam cate o branzica pe jumatatile de rosii, ca sa formam ochii, una in...
Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare.
Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga...
Se spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare.
Casul se da si el pe razatoare si se amesteca cu dovlecelul ras. Se adauga sare si ouale batute si se amesteca bine. La sfarsit se adauga pesmetul si se formeaza mici gogoloase si se pun intr-o tava,pe hartie de copt.
Dam la cuptor...
Amestecam carnea tocata cu sare si condimente, adaugam pesmetul si formam niste piftele mai mari si plate si le frigem pe gratar.
Smantana o amestecam cu putin usturoi granulat si sare si putin ulei.
Spalam salata si o uscam pe niste servete de hartie.
Taiem chiflele in doua, si ungem...
Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam ardeiul taiat julien si dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada si apoi dam deoparte.
Mozarella se taie felii...
Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie.
In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit faina cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la...
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.
Crema:
Se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam...
Punem la fiert apa, dupa ce incepe sa fiarba, adaugam toata cutia de spaghettini si sare si fierbem 6 min. Dupa ce au fiert 6 min, le scoatem si le strecuram sub un jet de apa rece. Lasam deoparte.
Curatam ceapa si usturoiul, taiem ceapa cubulete, usturoiul il zdrobim si punem la calit in ulei...
Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min.
Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar,...
Blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt ( eu am avut dreptunghiulara si am decupat apoi in forma de inima, dupa mi-am tras si forma de inima) si se coace la foc mediu cam 50...
Intr-un borcan mai mare, se toarna 3 litri de apa si se adauga mierea. Agitam putin si lasam sa se dizolve bine mierea.
Se spala bine lamaile si limetele. Se stoarce sucul de la ele, pastrand cateva felii de lamaie.
Menta se spala si se rupe bucati.
Dupa ce s-a dizolvat bine...
Se taie varza fideluta (mie imi iese o fidea mai mare :)).
Se curata si se spala ardeiul si castravetele. Se taie cubulete si se pun peste varza.
Se spala si se toaca putin patrunjel verde si se adauga la salata.
Se condimenteaza cu sare si oregano, se pun vreo 2-3 linguri de ulei foarte...
Briose albe
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine, bine. Se adauga faina si nuca de cocos, iar la sfarsit se amesteca si uleiul.
Briose negre
Se amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul, se adauga oul, apoi uleiul. Adaugam si cacaoa si la...
Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam ciupercile spalate si taiate felii; adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada sosul si apoi dam deoparte.
In alt vas, punem untul la calit cu faina si oregano si desfacem...
Se spala zmeura si se paseaza cu blenderul. Se strecoara printr-o sita (logic :))) si se amesteca cu zaharul si amidonul. Se adauga apa si se pune la fiert pentru cateva minute, cat sa se ingroase un pic.
Se toarna in forme de silicon si se lasa la racit, dupa care se pun la...
Punem untul la topit. Intre timp, macinam biscuitii la robot. Adaugam untul topit peste biscuiti si formam o pasta pe careo intindem uniform intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Asezam bomboanele in cerc si le presam putin in pasta de biscuiti. Dam forma la frigider.
Punem la...
Ficatei de pui cu piure de cartofi
Ficateii se spala si se curata de vinisoare. Ceapa, morcovul si rosia se spala si se curata. Ceapa, usturoiul si rosia se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare. Intr-o tigaie, se pune ulei de masline si se adauga ceapa, usturoiul si morcovul si se rumenesc. Se adauga ficateii si...
Tort rinichi
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharulul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc potrivit cam 40 min. Smantana lichida se infierbanta si se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si apoi...
Coronita de branza cu zmeura
Se ia o forma de copt, se unge cu putin unt, se tapeteaza cu faina. Branza de vaci si urda se bat bine cu zaharul. Se adauga ouale si grisul, apoi se subtiaza cu laptele condensat. In forma de copt, se intind foile de placinta si se ung cu putin unt; se toarna compozitia de branza. Deasupra...
Spaghettini cu mozzarella si sos picant de legume
Pastele se pun la fiert cu sare, pentru vreo 8 min. Mozzarella se da pe razatoarea mare si se pastreaza si cateva feliute pentru decor. Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg si se spala sub un jet de apa rece. Se adauga ulei de masline peste ele, si mozzarella rasa, putina sare si se...
Clatite mexicane
Se curata si se spala legumele. Se taie ceapa rondele, ardeiul julien si rosia felii. Intr-o tigaie, se pun doua linguri de ulei masline si se pun la calit ceapa, ardeiul, maslinele, porumbul si rosiile. Se pune un praf de sare, condimente. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ouale batute usor...
Tort cu mure si afine
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se intaresc si se transforma intr-o bezea. Se adauga galbenusurile, se amesteca si se adauga faina si cacaoa. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Se da la cuptor pentru...
Salata de vinete cu usturoi, iaurt si patrunjel verde
Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs. Intre timp, curatam si zdrobim usturoiul, spalam si tocam patrunjelul. Intr-un castron, punem vinetele, un praf de sare si le pasam usor cu furculita. Apoi, dupa ce le-am pasat, adaugam ulei si le frecam bine, bine. Daca mai este nevoie, putem...
Dulceata de afine
Am spalat afinele si am dat deoparte. Am pus la fiert apa cu zaharul si dupa ce s-a topit, am adaugat afinele. A lasat sa fiarba la ochi mic cam 20 min si apoi am adaugat zeama de la lamaie si am mai lasat la fiert cam 5 min. Am dat deoparte sa se raceasca putin si apoi am turnat in...
Dulceata de fraguta si zmeura
Am spalat usor fraguta si zmeurica si am lasat putin deoparte. Intr-un vas de gatit, am pus zaharul si un pahar cu apa si am dat la fiert, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a topit zaharul, am pus fraguta si zmeura si am lasat sa fiarba la mic. Am lasat sa fiarba la foc...
Budinca de branza cu lapte de cocos
Pastele se pun la fiert circa 10 min. Trebuie fierte mai bine, nu al dente. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se spala sub un jet de apa rece. Intr-un castron, se amesteca branza de vaci cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua batute si nuca de cocos. Compozitia rezultata se va dilua cu...
Inghetata de curacao, pina colada si ciocolata
Intr-un bol, batem frisca lichida pana se intareste si adaugam zaharul pudra si mai amestecam putin. Adaugam apoi crema de branza si iaurtul dulce. Amestecam usor sa se omogenizeze. Impartim compozitia in trei boluri (eu am folosit galetuse de iaurt). In prima punem lichiorul...
Desert cu zmeura
Intr-un vas de marime potrivita ( a se vedea in imagine) se aseaza piscoturile. Iaurtul se amesteca cu lichiorul si se toarna peste piscoturi. Deasupra se pune zmeurica spalata si cateva bucatele de cioco cu menta. Dam la frigider si servim apoi rece. Super racoritor si delicios!
Bulete de pui cu orez si mozzarella
Curatam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt. Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine. Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie usor, dar nu prea mult. Adaugam si mazarea la compozitia de carne si 2 linguri pesmet alb si...
"Ochiuri"
Se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine. Se toarna compozitia in forme de briose. Deasupra se pune cate o jumatate de caisa spalata si curatata. Se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce...
Smiley face pt copii
Rosia se spala si se taie in doua cu taieturi oblice astfel incat sa obtinem doua jumatati diamantate. Castravetele se spala si se curata, se taie circular dar nu in felii, astfel ca sa obtinem ca un acordeon. Pozitionam cate o branzica pe jumatatile de rosii, ca sa formam ochii, una in...
Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean
Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare. Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga...
Chiftelute de dovlecei cu branza la cuptor
Se spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare. Casul se da si el pe razatoare si se amesteca cu dovlecelul ras. Se adauga sare si ouale batute si se amesteca bine. La sfarsit se adauga pesmetul si se formeaza mici gogoloase si se pun intr-o tava,pe hartie de copt. Dam la cuptor...
Hamburger de vita
Amestecam carnea tocata cu sare si condimente, adaugam pesmetul si formam niste piftele mai mari si plate si le frigem pe gratar. Smantana o amestecam cu putin usturoi granulat si sare si putin ulei. Spalam salata si o uscam pe niste servete de hartie. Taiem chiflele in doua, si ungem...
Lasagna cu pui, legume si mozzarella Granarolo
Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam ardeiul taiat julien si dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada si apoi dam deoparte. Mozarella se taie felii...
Negresa cu sos de ciocolata si cocos
Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie. In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit faina cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la...
Tort chitara
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min. Crema: Se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam...
Spaghettini cu bacon si ciuperci
Punem la fiert apa, dupa ce incepe sa fiarba, adaugam toata cutia de spaghettini si sare si fierbem 6 min. Dupa ce au fiert 6 min, le scoatem si le strecuram sub un jet de apa rece. Lasam deoparte. Curatam ceapa si usturoiul, taiem ceapa cubulete, usturoiul il zdrobim si punem la calit in ulei...
Bombite cu spuma de branza si frisca
Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min. Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar,...
Tort inima
Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt ( eu am avut dreptunghiulara si am decupat apoi in forma de inima, dupa mi-am tras si forma de inima) si se coace la foc mediu cam 50...
Limonada ...dementa
Intr-un borcan mai mare, se toarna 3 litri de apa si se adauga mierea. Agitam putin si lasam sa se dizolve bine mierea. Se spala bine lamaile si limetele. Se stoarce sucul de la ele, pastrand cateva felii de lamaie. Menta se spala si se rupe bucati. Dupa ce s-a dizolvat bine...
Salata de varza cu sos de rosii
Se taie varza fideluta (mie imi iese o fidea mai mare :)). Se curata si se spala ardeiul si castravetele. Se taie cubulete si se pun peste varza. Se spala si se toaca putin patrunjel verde si se adauga la salata. Se condimenteaza cu sare si oregano, se pun vreo 2-3 linguri de ulei foarte...
Bombite delicioase
Briose albe Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine, bine. Se adauga faina si nuca de cocos, iar la sfarsit se amesteca si uleiul. Briose negre Se amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul, se adauga oul, apoi uleiul. Adaugam si cacaoa si la...
Lasagna cu carne si ciuperci
Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam ciupercile spalate si taiate felii; adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada sosul si apoi dam deoparte. In alt vas, punem untul la calit cu faina si oregano si desfacem...
Deliciu cu zmeura
Se spala zmeura si se paseaza cu blenderul. Se strecoara printr-o sita (logic :))) si se amesteca cu zaharul si amidonul. Se adauga apa si se pune la fiert pentru cateva minute, cat sa se ingroase un pic. Se toarna in forme de silicon si se lasa la racit, dupa care se pun la...
Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello
Punem untul la topit. Intre timp, macinam biscuitii la robot. Adaugam untul topit peste biscuiti si formam o pasta pe careo intindem uniform intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Asezam bomboanele in cerc si le presam putin in pasta de biscuiti. Dam forma la frigider. Punem la...