laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE567
PRIETENI336
Retete

Ficatei de pui cu piure de cartofi

In Ficat la 2 Aug 2012

Ficateii se spala si se curata de vinisoare. Ceapa, morcovul si rosia se spala si se curata. Ceapa, usturoiul si rosia se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare. Intr-o tigaie, se pune ulei de masline si se adauga ceapa, usturoiul si morcovul si se rumenesc.  Se adauga ficateii si...

Tort rinichi

In Torturi la 2 Aug 2012

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharulul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc potrivit cam 40 min. Smantana lichida se infierbanta si se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si apoi...

Coronita de branza cu zmeura

In Prajituri la 26 Iul 2012

Se ia o forma de copt, se unge cu putin unt, se tapeteaza cu faina. Branza de vaci si urda se bat bine cu zaharul. Se adauga ouale si grisul, apoi se subtiaza cu laptele condensat. In forma de copt, se intind foile de placinta si se ung cu putin unt; se toarna compozitia de branza. Deasupra...

Spaghettini cu mozzarella si sos picant de legume

In Spaghete la 26 Iul 2012

Pastele se pun la fiert cu sare, pentru vreo 8 min. Mozzarella se da pe razatoarea mare si se pastreaza si cateva feliute pentru decor. Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg si se spala sub un jet de apa rece. Se adauga ulei de masline peste ele, si mozzarella rasa, putina sare si se...

Clatite mexicane

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2012

Se curata si se spala legumele. Se taie ceapa rondele, ardeiul julien si rosia felii. Intr-o tigaie, se pun doua linguri de ulei masline si se pun la calit ceapa, ardeiul, maslinele, porumbul si rosiile. Se pune un praf de sare, condimente. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ouale batute usor...

Tort cu mure si afine

In Torturi la 24 Iul 2012

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se intaresc si se transforma intr-o bezea. Se adauga galbenusurile, se amesteca si se adauga faina si cacaoa. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Se da la cuptor pentru...

Salata de vinete cu usturoi, iaurt si patrunjel verde

In Salate la 23 Iul 2012

Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs. Intre timp, curatam si zdrobim usturoiul, spalam si tocam patrunjelul. Intr-un castron, punem vinetele, un praf de sare si le pasam usor cu furculita. Apoi, dupa ce le-am pasat, adaugam ulei si le frecam bine, bine. Daca mai este nevoie, putem...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2012

Am spalat afinele si am dat deoparte. Am pus la fiert apa cu zaharul si dupa ce s-a topit, am adaugat afinele. A lasat sa fiarba la ochi mic cam 20 min si apoi am adaugat zeama de la lamaie si am mai lasat la fiert cam 5 min. Am dat deoparte sa se raceasca putin si apoi am turnat in...

Dulceata de fraguta si zmeura

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2012

Am spalat usor fraguta si zmeurica si am lasat putin deoparte. Intr-un vas de gatit, am pus zaharul si un pahar cu apa si am dat la fiert, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a topit zaharul, am pus fraguta si zmeura si am lasat sa fiarba la mic. Am lasat sa fiarba la foc...

Budinca de branza cu lapte de cocos

In Prajituri la 21 Iul 2012

Pastele se pun la fiert circa 10 min. Trebuie fierte mai bine, nu al dente. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se spala sub un jet de apa rece. Intr-un castron, se amesteca branza de vaci cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua batute si nuca de cocos. Compozitia rezultata se va dilua cu...

Inghetata de curacao, pina colada si ciocolata

In Dulciuri la 19 Iul 2012

Intr-un bol, batem frisca lichida pana se intareste si adaugam zaharul pudra si mai amestecam putin. Adaugam apoi crema de branza si iaurtul dulce. Amestecam usor sa se omogenizeze. Impartim compozitia in trei boluri (eu am folosit galetuse de iaurt).  In prima punem lichiorul...

Desert cu zmeura

In Prajituri la 18 Iul 2012

Intr-un vas de marime potrivita ( a se vedea in imagine) se aseaza piscoturile. Iaurtul se amesteca cu lichiorul si se toarna peste piscoturi. Deasupra se pune zmeurica spalata si cateva bucatele de cioco cu menta. Dam la frigider si servim apoi rece.  Super racoritor si delicios!

Bulete de pui cu orez si mozzarella

In Mancaruri cu carne la 18 Iul 2012

Curatam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt. Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine. Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie usor, dar nu prea mult. Adaugam si mazarea la compozitia de carne si 2 linguri pesmet alb si...

"Ochiuri"

In Prajituri la 17 Iul 2012

Se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine. Se toarna compozitia in forme de briose. Deasupra se pune cate o jumatate de caisa spalata si curatata. Se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce...

Smiley face pt copii

In Mancare copii la 17 Iul 2012

Rosia se spala si se taie in doua cu taieturi oblice astfel incat sa obtinem doua jumatati diamantate. Castravetele se spala si se curata, se taie circular dar nu in felii, astfel ca sa obtinem ca un acordeon. Pozitionam cate o branzica pe jumatatile de rosii, ca sa formam ochii, una in...

Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean

In Ciorbe la 17 Iul 2012

Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare. Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga...

Chiftelute de dovlecei cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2012

Se spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare.  Casul se da si el pe razatoare si se amesteca cu dovlecelul ras. Se adauga sare si ouale batute si se amesteca bine. La sfarsit se adauga pesmetul si se formeaza mici gogoloase si se pun intr-o tava,pe hartie de copt. Dam la cuptor...

Hamburger de vita

In Vita la 17 Iul 2012

Amestecam carnea tocata cu sare si condimente, adaugam pesmetul si formam niste piftele mai mari si plate si le frigem pe gratar. Smantana o amestecam cu putin usturoi granulat si sare si putin ulei. Spalam salata si o uscam pe niste servete de hartie. Taiem chiflele in doua, si ungem...

Lasagna cu pui, legume si mozzarella Granarolo

In Paste la 16 Iul 2012

Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam ardeiul taiat julien si dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada si apoi dam deoparte. Mozarella se taie felii...

Negresa cu sos de ciocolata si cocos

In Prajituri la 14 Iul 2012

Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie. In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit faina cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la...

Tort chitara

In Torturi la 13 Iul 2012

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min. Crema: Se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam...

Spaghettini cu bacon si ciuperci

In Spaghete la 12 Iul 2012

Punem la fiert apa, dupa ce incepe sa fiarba, adaugam toata cutia de spaghettini si sare si fierbem 6 min. Dupa ce au fiert 6 min, le scoatem si le strecuram sub un jet de apa rece. Lasam deoparte. Curatam ceapa si usturoiul, taiem ceapa cubulete, usturoiul il zdrobim si punem la calit in ulei...

Bombite cu spuma de branza si frisca

In Prajituri la 12 Iul 2012

Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min. Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar,...

Tort inima

In Torturi la 4 Iul 2012

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt ( eu am avut dreptunghiulara si am decupat apoi in forma de inima, dupa mi-am tras si forma de inima) si se coace la foc mediu cam 50...

Limonada ...dementa

In Bauturi la 3 Iul 2012

Intr-un borcan mai mare, se toarna 3 litri de apa si se adauga mierea. Agitam putin si lasam sa se dizolve bine mierea. Se spala bine lamaile si limetele. Se stoarce sucul de la ele, pastrand cateva felii de lamaie. Menta se spala si se rupe bucati.  Dupa ce s-a dizolvat bine...

Salata de varza cu sos de rosii

In Salate la 3 Iul 2012

Se taie varza fideluta (mie imi iese o fidea mai mare :)). Se curata si se spala ardeiul si castravetele. Se taie cubulete si se pun peste varza. Se spala si se toaca putin patrunjel verde si se adauga la salata. Se condimenteaza cu sare si oregano, se pun vreo 2-3 linguri de ulei foarte...

Bombite delicioase

In Prajituri la 30 Iun 2012

  Briose albe Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine, bine. Se adauga faina si nuca de cocos, iar la sfarsit se amesteca si uleiul. Briose negre Se amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul, se adauga oul, apoi uleiul. Adaugam si cacaoa si la...

Lasagna cu carne si ciuperci

In Lasagna la 29 Iun 2012

Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam ciupercile spalate si taiate felii; adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada sosul si apoi dam deoparte. In alt vas, punem untul la calit cu faina si oregano si desfacem...

Deliciu cu zmeura

In Dulceata / Gem la 29 Iun 2012

Se spala zmeura si se paseaza cu blenderul. Se strecoara printr-o sita (logic :))) si se    amesteca cu zaharul si amidonul. Se adauga apa si se pune la fiert pentru cateva minute, cat sa se ingroase un pic. Se toarna in forme de silicon si se lasa la racit, dupa care se pun la...

Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello

In Torturi la 28 Iun 2012

Punem untul la topit. Intre timp, macinam biscuitii la robot. Adaugam untul topit peste biscuiti si formam o pasta pe careo intindem uniform intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Asezam bomboanele in cerc si le presam putin in pasta de biscuiti. Dam forma la frigider. Punem la...

Afisate 511 - 540 din 567 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]