Telina

Postat de Irina in Legume pe 8 Mai 2009, 21:15

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Este o leguma radacinoasa, cu o textura crocanta.
Sursa bogata de acid folic, vitamina C, potasiu si fibre a fost folosita de romani pentru valoarea ei medicinala.

Cea mai familiara intrebiuntare a telinei este cea de remediu impotriva reumatismului, gutei si artritei. Semintele sunt si un antiseptic eficient si, alaturi de efectul lor diuretic, sunt utile in tratarea cistitei si altor infectii urinare. De asemenea este un aliment cu efect calmant, util impotriva stresului.

Telina poate fi rasa pentru salate, taiata si fiarta inabusit ca garnitura, sau taiata cubulete si adaugata in supe pentru aroma. Si sa nu uitam de tijele de telina.

Se potriveste foarte bine cu usturoi, oregano, sos de soia, ulei de susan.

Comentarii (1)

12.02.2011, 20:23

ador telina in salate, supe si ciorbite

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]