Festivalul Sarmalelor editia a IV-a -Salonta 02 septembrie 2012

Postat de Sidy in Bucataras in oras pe 4 Sep 2012, 15:37

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

"Fă-ţi oleacă de vreme şi vină duminică, 2 septembrie, la noi, pe uspăţ. Vină să vezi mândrele noastre obiceiuri, să asculţi hidedea cu goarnă, dar, mai ales, să-ţi astâmperi setea cu un strop de pălincă de prune şi foamea, cu nişte sarmale gătite ca la mama acasă", este invitaţia venită din partea gazdei evenimentului, consilierul judeţean Ioan Sala şi a "ajutoarelor" lui, consilierii locali Ramona Buz şi Răzvan Sala.

Ca-n fiecare an, în prima duminică din luna septembrie, în Parcul Maria( în zona Muzeului Ţăranului Român) din municipiul Salonta, s-a desfăşurat Festivalul sarmalelor, ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie. La acest eveniment au fost prezenţi participanţi din localităţile: Avram Iancu, Batăr, Ghiorac, Mădăras, Salonta, Tinca, Tulca şi restaurantele "Slavia" şi "Millenium".

De ce acest festival? Pentru că nu există praznic, petrecere sau eveniment important din tradiţia românească fără acele rulouri umplute cu orez, carne, condimente, ciolan afumat sau şorici.

Focul la ceaune a fost dat în jurul orei 13:00, după deschiderea festivă a evenimentului cultural-gastronomic şi a continuat să ardă mocnit aproape două ore, timp în care muzica populară autentic românească a completat ingredintele sofisticate folosite de maeştrii bucătari în prepararea şi fierberea sarmalelor. 

Organizatorii au pregătit un spectacol artistic inedit susţinut de mai multe ansambluri si cantareti bihoreni,muzica populară autentic românească a completat apropiata zi a comemorarii a 140 ani de la plecarea dintre români a eroului nostru naţional, Crăişorul munţilor, Avram Iancu .

Momentul cel mai aşteptat al festivalului a fost cel al degustării sarmalelor. Toată lumea a mâncat cu poftă, iar juriului i-a fost greu să decidă cui îi revine trofeul.Asa ca s-a hotarat :„concursul are un singur câştigător: publicul de toate vârstele".Toate echipele de bucătari au primit diplome, o oală de lut pentru sarmale şi premii speciale. 

Sa ne vedem cu bine si la anul.....

Comentarii (3)

04.09.2012, 15:52

ai fost?

06.09.2012, 08:30

Daaaaaaaaaaaaaaaa.....Nu se vede ???

08.09.2012, 01:30

Sidy , anunta-ne cu o saptamana inainte sa ne putem prezenta sa ne lingem si noi pe degeta

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]