Cum sa dezghetati carnea

Postat de laurapopescu in Tipsuri pe 25 Noi 2012, 01:23

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

O dezghetare buna a carnii este foarte importanta. Acest lucru se datoreaza faptului ca ea contine multe substante nutritive importante pentru organism, care s-ar pierde daca nu o decongelam in mod corespunzator.

Cele mai gustoase bucate si sanatoase sunt pregatite din carne incet dezghetata.

Nu dezghetati carnea in apa rece. Daca totusi folositi apa rece dati la cuptorul cu microunde.
Pentru a pastra carnea cu un gust bun urmati urmatoarea regula: o congelati rapid si o dezghetati mai lent.
De exemplu 2 sau 3 kg de carne se decongeleaza intre 18-20 de ore la temperatura camerei si se congeleaza in 30 de ore daca este lasat in frigider.
Nu lasati carnea cruda dezghetata pentru o lunga perioada de timp. Cand incepe decongelarea acesteia, incepeti imediat prelucrarea.
Cand doriti sa gatiti o masa cu carne, care a fost congelata anterior, incercati intotdeauna sa o scoateti din timp de la congelator pentru a se dezgheta bine. In caz contrar, daca va amintiti prea tarziu, gatiti altceva, iar a doua zi gatiti carnea.

sursa: bucatarulpriceput.ro

Comentarii (1)

03.12.2012, 17:08

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]