 
		Postat de Adinuta in Bucataras hai hui pe 17 Oct 2011 | 5219 vizualizari
Adinuta, guguluful se numeste Germknödel mit vanillesauce,ai servit ceva fantastic  
   
   
   
   ,Berlin este foarte frumos,intr-adevar foarte scump dar merita vazut.Felicitari pentru studiile care le faci ,iti urez numai bine in viata
 ,Berlin este foarte frumos,intr-adevar foarte scump dar merita vazut.Felicitari pentru studiile care le faci ,iti urez numai bine in viata  
   
   
   
   Sper ca daca ai fost in Berlin ai mancat si Currywurst
 Sper ca daca ai fost in Berlin ai mancat si Currywurst  
   
   
   Mit dem Schiff auf der Spree durch Berlin
Mit dem Schiff auf der Spree durch Berlin  
   
   ,iar Weisswurst mit brezel este specialitate bavareza
,iar Weisswurst mit brezel este specialitate bavareza 
Foarte frumos articolul, Adinuta! mi-au placut pozele   
   
  
fain articol....si ce de bunatati am vazut imi lasa gura apa  
   
   
   
   
   
   
   
   
  
strudelu ala cu sos si painicile ma dau gata  
   
   
   
   
  
Adinuta  
   
   frumos tare ce ai povestit si imaginile pe care ni le-ai impartasit
 frumos tare ce ai povestit si imaginile pe care ni le-ai impartasit  
   
 
am furat si vreo doua idei de meniu,ca se mananca bine "studenteste" 
Cris2711, daca stii numele, poate ai si reteta de guguluf   
   mie mi-ar placea, a fost tareee bun! Cat despre Currywurst, n-am incercat
  mie mi-ar placea, a fost tareee bun! Cat despre Currywurst, n-am incercat   nu prea mananc carne, so ... Dar precis o fi bun
  nu prea mananc carne, so ... Dar precis o fi bun  
Eu am sarit repede sa o conving pe cris sa puna reteta de guguluf si nu v-am multumit   Deci: multumesc, fetelor!
  Deci: multumesc, fetelor!   
   
  
Eheee...viata de student... 
Frumos Adinuto, frumos! Frumos oras, frumos povestit, frumos transpus in imagini! Bravo!  
Miha, chiar ma gandeam asa ca ar fi fain sa existe job-ul de student   Cumva sa ma tot inscriu la facultate dupa facultate, sa invat chestii si sa fiu platita pentru asta. Why not? Sa am si vechime
  Cumva sa ma tot inscriu la facultate dupa facultate, sa invat chestii si sa fiu platita pentru asta. Why not? Sa am si vechime   Ca la partea teoretica a vietii sunt buna asa, dar practica ma omoara
 Ca la partea teoretica a vietii sunt buna asa, dar practica ma omoara   
  
Adinuta scumpa,recunosc ca o fac dar pana acum doar cu germknödel cumparate si faceam doar sosul de vanilie.Daca intru in posesia retetei o voi face de dragul tau  
   
   
   
   
   
  
Reteta Germknödel se face in Bavaria si Austria si nu numai:
5  linguri faina
10 grame drojdie
1 lingurita zahar
30 grame faina
500 grame faina
40 grame zahar
sare
2 oua
1galbenus
1 lingurita coaja de lamaie
100 grame unt 
1/8 l lapte
60 grame unt
30 grame mac
20 grame zahar pudra
450 grame pflaumenmus
Intai se pune drojdia in laptele caldut(5 linguri de lapte),1 lingurita de zahar si 30 grame faina si se lasa la odihnit ) 10 minute.Intr-un castron se pun cele 500 grame de faina,se adanceste in mijloc si se pune compozitia pregatita anterior.Se adauga 40 grame zahar ,in varf de sare, oauale si galbenusul si coaja de lamaie.
) 10 minute.Intr-un castron se pun cele 500 grame de faina,se adanceste in mijloc si se pune compozitia pregatita anterior.Se adauga 40 grame zahar ,in varf de sare, oauale si galbenusul si coaja de lamaie.
Se adauga 100 grame unt si 1/8 l laptecaldut si se framanta aluatul bine cu mixerul pana cand incepe sa se deslipeasca de peretii castronului.Eventual este necesar inca putina faina.Cand este gata se acopera si se lasa la un loc caldut circa 30 de minute.Aluatul se ruleaza sa arate ca un sucitor si apoi se taie in 12 bucati.,apoi se fac forme rotunde si pe partea de jos plata cas si germködel,vezi pe Google foto
 si apoi se taie in 12 bucati.,apoi se fac forme rotunde si pe partea de jos plata cas si germködel,vezi pe Google foto .Bucatile se pun pe hartia de copt si se acopera din nou cu un prosop pentru inca 15 minute.Se pune apa din abundenta in doua oale mari si se sareaza usor.Se lasa sa fiarba,cand fierbe se da pe foc mediu ,cand fierbe doar usor se adauga 3-4 bucati si nu mai mult.Se lasa la foc mic,se pune capacul si se lasa in oala cu capac 20 de minute in baia de abur.
.Bucatile se pun pe hartia de copt si se acopera din nou cu un prosop pentru inca 15 minute.Se pune apa din abundenta in doua oale mari si se sareaza usor.Se lasa sa fiarba,cand fierbe se da pe foc mediu ,cand fierbe doar usor se adauga 3-4 bucati si nu mai mult.Se lasa la foc mic,se pune capacul si se lasa in oala cu capac 20 de minute in baia de abur.
Separat se pregateste 60 grame unt intr-o tigaie si se lasa incet la topit,se scot Germknödel din apa ,se scurg bine de apa se pun pe o farfurie si se orneaza untul incalzit deasupra.Se serveste cu mac si sos de prune sau cu sos de vainilie asa cum le pregatesc si eu .
Pofta buna
Pup Cristina  
   
  
   
   
 
Reteta nu imi apartine,am preluat-o de pe Marions Kochbuch.de,mi-a parut cea mai originala din cate am citit 
Cris, te iubesc si te ador si de pofta de guguluf o sa mooor   
   
   ma bucur tare mult ca ai gasit reteta
  ma bucur tare mult ca ai gasit reteta    
   Si ia zi, cand o faci?
  Si ia zi, cand o faci?   eu poate ma incumet si incerc, sper numa' sa-mi iasa.
  eu poate ma incumet si incerc, sper numa' sa-mi iasa.
Adinuta si eu te iubesc tare  ,sa vad daca ma incumet in curand
 ,sa vad daca ma incumet in curand  saptamana viitoare trimit ceva pe posta
 saptamana viitoare trimit ceva pe posta  ce ti-am promis
 ce ti-am promis  
   
   daca fac reteta o voi si posta
 daca fac reteta o voi si posta  
   
   
   
   
   
   
  
Ei, lasa tu ce ai promis, trimite un guguluf mare si gras facut de tine   
   
   
  
De dragul tau o sa ma incumet sa fac si sa-ti trimit  
   
   
   
   
  
 
   
   
   
  
felicitari pentru experienta avuta  
   
  