Anason

Postat de Bucataras in Condimente pe 11 Iul 2009, 09:10

Anason

Anasonul (Pimpinella anisum) este o plantă medicinală, aparţinând familiei Apiaceae, foarte des utilizată.

Anasonul este o plantă anuală, erbaceee, putând atinge o înălţime de 60 - 80 cm. Perioada de înflorire este iunie - septembrie. Fructele sunt mici şi verzui, şi pot fi culese de la sfârşitul lui august până la sfârşitul lui septembrie.

Utilizare

Anasonul, ca plantă medicinală, are multe proprietăţi, multe dintre care sunt neconfirmate:

- Se foloseşte la tratarea anumitor afecţiuni digestive ( în special ale intestinului) şi respiratorii;

- Afecţiuni ale căilor urinare;

- Slab efect laxativ.

Sursa : ro.wikipedia.org

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]