Cum se prepara Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele.
Se pune nuca macinata,...
Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat...
Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged.
Untul trebuie sa fie rece,din frigider.
Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare...
Cascavalul se taie felii subtiri.
Rosiile se spala, se sterg si se taie felii subtiri.
Ceapa verde se curata, se spala si se toaca marunt.
Chifla se taie cuburi, dar nu pana jos, partea de jos a...
Pe una din feliile de paine se intinde un strat generos de branzica fina delaco.
Peste aceasta se adauga un ou de prepelita (fiert), cateva cubulete de rosie, frunzele de rucola si sardinele.
Se...
Punem oul intr-un ibiric cu apa la fiert pana devine tare.
Cand este fiert il trecem pe sub jetul de apa, il decojim si il taiem felii pe rotund.
Carnatul il taiem rondele subtiri, il rumenin...
Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand.
A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat (puteti...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Se unge o tava de briose cu...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...
Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat.
Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am...
Intai de toate puneti intr-o oala apa sarata la fiert pentru paste,dupa care spalati rosiile si le taiati in 4,spalati dovlecelul si il taiati fideluta,curatati usturoiul si spalati si...
Blatul
Mixam albusurile cu un praf de sare pana stau pe teluri. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi zaharul mixand in continuare. Cand s-a topit zaharul se adauga cacao, apoi faina amestecand cu o...
Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se...
Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici si le-am pus la fiert...
Se spala orezul in 3 ape. Fierbem 2 L de apa cu concentratul de legume. Curatam usturoiul si-l tocam marunt. Calim usturoiul in unt, il adaugam peste supa de legume, apoi orezul, se gusta de sare...
Am spalat bine spanacul. Am pus o cratita cu apa la fiert si am oparit spanacul pentru cateva minute.
Ceapa verde am taiat-o si am pus-o la calit intr-o tigaie. Am adaugat apoi si spanacul...
Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml...
Curatam legumele si le spalam.
Morcovul se taie rondele (eu am folosit cutitul de taiat cascaval sa obtin acele felii ondulate).
Ceapa se toaca marunt, la fel ardeiul se taie cubulete.
Calim...
Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Ceapa se...
intr-un bol mare am pus faina,la care am adaugat smantana, untura,zaharul,sarea ,drojdia faramata bucatele
am adaugat apoi cam 100ml apa calda,putin ulei si am framantat
se adauga apa atat cat sa...
Legumele se curata ,se spala si se taie cubur .Cartofii si gulia se taie mai mari
Caliti in ulei ceapa , morcovul si telina .
Adaugati apa 2l+ gulia+ cartofii. Sarati.
Spre sfarsitul fierberii[...
Carnatii se taie bucati de 2 cm.Se pune uleiul la incins si se pun carantii, sa se rumeneasca putin. Se adauga usturoiul tocat, sare piper, pasta de rosii si apa. Se lasa sa fiarba pana scade....
Pentru cele patru foi de aluat procedam in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri si frecam galbenusurile cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase(eu folosesc o lingura de...
Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul.
Untul si laptele se pun la foc intr-un craticior...
Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper.
Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă...
Se pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana...
Tocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul.
Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut...
- Ardeii se spala si se scobesc de cotor.
- Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa...
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa, iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare.
Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o...
Dezosam carnea si o taiem bucatele.
Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.
Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.
Ceapa curatata se taie julien.
Punem o lingura cu untura...
Rata se pregateste cu o zi inainte de a fi gatita si ar fi bine sa aveti pe cineva care sa va ajute. Se curata bine si se freaca apoi peste tot cu sare mare pentru a reimprospata pielea. Dupa...
As fi facut poze din timpul prepararii dar e atat de simpla prajitura incat veti intelege din vorbe :))
Am amestecat intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile, zaharul,...
Blat:
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare.Se adauga apoi pe rand cele 5 linguri de zahar si galbenusurile unul cate unul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza...
Blat ciocolatos:
Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va simti...
Pregatim prima data blatul:
separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si la sfarsit faina si cacao.
Compozitia...
Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...
Se fierb pastele conform instrcutiunilor de pe ambalaj.
Se caleste ceapa in unt si ulei de masline, la foc mediu, cateva minute. Se adauga apoi sucul si coaja de lamaie, smantana si broccoliul...
Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam...
Pentru astazi am ales
Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa
Cum se prepara Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele. Se pune nuca macinata,...
Potcoave norocoase MenAncutA
Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat...
Cornuleţe cu nucă
Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged. Untul trebuie sa fie rece,din frigider. Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare...