Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.
Zarzavatul l-am curatat...
Spalam ciupercile si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.
Le acoperim cu apa si lasam...
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând ,...
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute.
Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă.
Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru...
Se cresteaza fiecare bucata de carne pe lungime (2-3 taieturi), apoi se bate cu ciocanul de snitele, pana se obtin foi subtiri, uniforme. Se ung cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ung...
Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose.
Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Incorporeaza...
Ouale de prepelita se fierb 4 minute, se pun in apa rece si se curata. Mare chin a fost pentru mine. :))))
Carnea de porc se taie fasiute si se toaca prin masina de tocat NAUMAMM.
Painea se...
Pentru blat: frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt....
Iata cum se prepara Reteta de lucicos ca la Satmar
Spălăm carnea și o porționăm în bucăți, nu prea mari. Spălăm și legumele: roșia, ceapa, rădăcinoasele și varza. Ceapa o...
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită...
Mai întâi spălăm bine florile de salcâm și le lăsăm la uscat pe un prosop de bucătarie.
Între timp pregătim scrobul.
Batem bine ouăle cu telul (pentru...
Spal carnea bine, o tai cubulete, las si pe os ceva carne si o pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei. Spumez bine cand carnea incepe sa fiarba. Tai legumele cubulete mici, ceapa marunt si...
Spalam ciupercile si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.
Le acoperim cu apa si lasam...
Apa si untul se pun la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se ia de pe fos si se adauga toata faina. Se adauga apoi ouale pe rand. Eu folosesc intotdeauna mixerul pentru ca e mai usor de inglobat...
1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...
Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.
Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.
Preparăm...
Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.
Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga...
Se curata morcovii si prazul,apoi se spala si se taie in cuburi mai mari.
Se fierb in apa cu un cub de delikat de pui sau de ierburi aromatice facut in casa.Dupa ce sau fiert se mixeaza impreuna...
Spalam pieptul de pui,il tamponam cu un servet absorbant ,apoi ,cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit taiem pe o parte in lungime fiecare piept ,formand un buzunar.Presaram sare si piper pe...
Cele doua blaturi de tort le-am pregatit cu o zi înainte pentru a se putea taia mai usor.
Ca sa castig timp,eu am pregatit si jeleul de zmeura si ciocolata pentru crema tot cu o zi...
Pentru astazi am ales
Ciorbă de viţel
Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici. Zarzavatul l-am curatat...
Piept de pui cu ciuperci gratinat
Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins. Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile. Le acoperim cu apa si lasam...
Prăjitură ciocolatoasă – Multicooker
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând ,...