A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...Citeste continuarea

Pui cu sos ca la Buzau

Postat de: gaby_d in Pui

Trebuie sa ai pregatit puiul in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 80 gr. unt cu putin ulei, la foc mic (daca nu pui ulei, untul se arde) Cand untul s-a topit pune bucatile de pui....Citeste continuarea

Slanina cu usturoi si boia - fiarta...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

 Se taie bucatile de slanina de marimea unei palme . Puneti la fiert slanina in apa cu sare . In apa de fiert se adauga boabe de piper si o foaie de dafin. Acum se...Citeste continuarea

Supa de salau cu chorizo

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert ...Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si rosii uscate

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in...Citeste continuarea

Purcel cu morcovi si mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca...Citeste continuarea

Ciupercute umplute cu cascavea, la...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele . Sarati ciupercile si le ungeti in interior cat si in exterior cu ulei de masline . Taiat cascaveaua cubulete marunte...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu costita...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata se spala si se pune la fiert in 3l apa cu foaia de dafin. Nu sarati, afumatura de casa are suficienta sare. Cat  timp fierbe costita ,curatati si spalati...Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se pregătesc mai întâi ingredientele necesare: se feliază ardeii grași, se feliază salamul (dacă trebuie) se spală și se feliază roșia, se spală sub jet măslinele și se...Citeste continuarea

Rulada Pavlova, un desert delicios...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cum se prepara Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza...Citeste continuarea

Friptura de curcan servita cu piure...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...Citeste continuarea

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Postat de: katty in Slow Cooker

Curatam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: mirela0911 in Supe

Se spala carnea si se taie in cubulete. Se pune o craticioara cu apa la fiert. Cand clocoteste apa, se pune carnea si se lasa cca 1 minut la oparit. Se scoate carnea si se pune intr-o oala de 4...Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...Citeste continuarea

Supa greceasca de linte rosie

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa si morcovii, ii spalam si ii taiem in bucatele mai mari. In  uleiul incins intr-o oala punem legumele cu un praf de sare si amestecam ocazional pana se inmoaie. Cand sunt moi...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu dovlecei si...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras  le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina...Citeste continuarea

Ciorba de somn in zeama de varza

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pestele si il punem la fiert pentru 10 minute intr-o oala cu apa cat sa il acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea si trecem zeama printr-o sita, Curatam legumele, le...Citeste continuarea

Desert cu caise si zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul le-am mixat bine, apoi am diluat cu lapte, am asezat o cratita cu apa pe foc, apoi am asezat castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte....Citeste continuarea

Zmeurata

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai am cules zmeura ( iese mai buna zmeurata cand iti culegi singur materia prima), pentru ca am cules-o dupa ploaie ( ca tot ploua in fiecare zi), nu a mai fost nevoie sa o spal. Am un soi...Citeste continuarea

Desert rapid cu capsuni

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit frisca, smantana pentru frisca rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am spalat capsunile si le-am lasat sa se...Citeste continuarea

Snitel de pui, copt versus prajit

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai am portionat pieptul de pui, partile mai mici cca 400 g le-am folosit pentru snitele coapte, restul de cca 600 g pentru snitelele prajite. Pentru ca pieptul de pui se destrama foarte...Citeste continuarea

Macaroane cu biscuiti

Postat de: Adrianele in Mancare copii

Se fierb pastele în apă clocotită cu sare.Se scurg de apă, se clătesc și se amestecă cu biscuiții sfărmați într-o cratiță cu ulei. Se încălzesc puțin și se servesc...Citeste continuarea

Desert rulada cu cacao si jeleu de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati...Citeste continuarea

Desert inghetata de merisoare

Postat de: katty in Dulciuri

Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie...Citeste continuarea

Salata de dovlecei la gratar cu...

Postat de: katty in Salate

Spalam dovleceii bine si ii decojim. Taiem rondele subtiri de aproximativ 7 mm pe care presaram putina sare, ii amestecam bine si ii punem la scurs intr-o sita pentru o ora. Incintam bine un...Citeste continuarea

Ciorba greceasca de miel

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam carnea si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2 degete. Spumam bine, apoi punem legumele intregi curatate si spalate.Punem orezul si mai fierbem 10 minute....Citeste continuarea

Ciorba de pleurotus

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...Citeste continuarea

Sangria

Postat de: cristina1985 in Cocktail

Eu am cumparat un vin dulce, la sticla si nu a fost nevoie de prea mult zahar. Trebuie gustat inainte,de a face sangria! Se spala fructele. Apoi, se taie portocala in doua jumatati. Una din ele...Citeste continuarea

Desert Felii London

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze. Se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza sarata

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut...Citeste continuarea

Gulii umplute cu branza si spanac

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se...Citeste continuarea

Salata de vinete orientala a la Ruxy

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate...Citeste continuarea

Desert pandispan cu fructe confiate

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Albușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, mixând întruna:...Citeste continuarea

Desert Cusma lui Guguta

Postat de: panacris in Prajituri

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...Citeste continuarea

Salata cu ficat de strut, cu ceapa,...

Postat de: panacris in Ficat

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până  a doua zi. Ficatul se scurge...Citeste continuarea

Aperitiv trandafiri cu cascaval si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

După ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul...Citeste continuarea

Smoothie cu mar, spanac si banana

Postat de: oanapl in Love Smoothies

Speli frunzele de spanac și le pui în blender. Cureți mărul de coajă, îndepărtezi cotorul și îl tai cubulețe, apoi le adaugi în blender. Banana o cureți, o...Citeste continuarea

Supa crema de linte in stil marocan

Postat de: oanapl in Supe

Speli lintea bine (în 5-6 ape) și o lași să se înmoaie timp de o oră. Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe. Pui legumele...Citeste continuarea

Supa crema de naut cu broccoli

Postat de: oanapl in Supe

Fierbi ceapa tocată julien, usturoiul și morcovul tăiate felii, în apă cu un strop de sare. Când sunt aproape fierte, adaugi buchețelele de broccoli desfăcute și năutul și...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu branza si sos...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Speli și scurgi ciupercile într-o strecurătoare. Cele mari le tai în sferturi, iar cele mici în jumătăți. Pui la încins 2 linguri de ulei într-o tigaie...Citeste continuarea

Humus cu avocado

Postat de: oanapl in Vegan / Raw vegan

În vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și...Citeste continuarea

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.  Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul...Citeste continuarea

Desert chec cu nuci si stafide

Postat de: oanapl in Prajituri

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Mixezi untul moale cu galbenusurile si cu esenta de vanilie. Adaugi treptat laptele, smantana si...Citeste continuarea

Desert mere umplute cu nuci

Postat de: oanapl in Dulciuri

Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Începem cu blatul: Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va...Citeste continuarea

Desert placinta insiropata cu iaurt

Postat de: eumimi in Prajituri

Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le...Citeste continuarea

Mancare de vinete cu carne de vita

Postat de: eumimi in Vita

Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca...Citeste continuarea

Frittatensuppe sau supa de clatite

Postat de: eumimi in Supe

Pregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la...Citeste continuarea

Reteta de mancare de fasole verde...

Postat de: eumimi in Porc

Preparare Reteta de mancare de fasole verde cu carne de porc, in suc de rosii  Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa impreuna cu carnea de porc portionata la calit in ulei incins....Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese, crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]