Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mancarica de pastai, cu ciolan afumat
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeCurățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...Citeste continuarea
Pui cu sos ca la Buzau
Postat de: gaby_d in PuiTrebuie sa ai pregatit puiul in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 80 gr. unt cu putin ulei, la foc mic (daca nu pui ulei, untul se arde) Cand untul s-a topit pune bucatile de pui....Citeste continuarea
Slanina cu usturoi si boia - fiarta...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaSe taie bucatile de slanina de marimea unei palme . Puneti la fiert slanina in apa cu sare . In apa de fiert se adauga boabe de piper si o foaie de dafin. Acum se...Citeste continuarea
Supa de salau cu chorizo
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert ...Citeste continuarea
Tortellini cu sunca si rosii uscate
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in...Citeste continuarea
Purcel cu morcovi si mazare verde
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca...Citeste continuarea
Ciupercute umplute cu cascavea, la...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata de pelite si se scot coditele . Sarati ciupercile si le ungeti in interior cat si in exterior cu ulei de masline . Taiat cascaveaua cubulete marunte...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi cu costita...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita afumata se spala si se pune la fiert in 3l apa cu foaia de dafin. Nu sarati, afumatura de casa are suficienta sare. Cat timp fierbe costita ,curatati si spalati...Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: RODIMUR in PizzaSe pregătesc mai întâi ingredientele necesare: se feliază ardeii grași, se feliază salamul (dacă trebuie) se spală și se feliază roșia, se spală sub jet măslinele și se...Citeste continuarea
Rulada Pavlova, un desert delicios...
Postat de: mirela0911 in PrajituriCum se prepara Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza...Citeste continuarea
Friptura de curcan servita cu piure...
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...Citeste continuarea
Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot
Postat de: katty in Slow CookerCuratam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de...Citeste continuarea
Supa de legume
Postat de: mirela0911 in SupeSe spala carnea si se taie in cubulete. Se pune o craticioara cu apa la fiert. Cand clocoteste apa, se pune carnea si se lasa cca 1 minut la oparit. Se scoate carnea si se pune intr-o oala de 4...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...Citeste continuarea
Supa greceasca de linte rosie
Postat de: katty in SupeCuratam ceapa si morcovii, ii spalam si ii taiem in bucatele mai mari. In uleiul incins intr-o oala punem legumele cu un praf de sare si amestecam ocazional pana se inmoaie. Cand sunt moi...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu dovlecei si...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina...Citeste continuarea
Ciorba de somn in zeama de varza
Postat de: katty in CiorbeSpalam pestele si il punem la fiert pentru 10 minute intr-o oala cu apa cat sa il acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea si trecem zeama printr-o sita, Curatam legumele, le...Citeste continuarea
Desert cu caise si zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCrema : Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul le-am mixat bine, apoi am diluat cu lapte, am asezat o cratita cu apa pe foc, apoi am asezat castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte....Citeste continuarea
Zmeurata
Postat de: Constelatialeu in BauturiMai intai am cules zmeura ( iese mai buna zmeurata cand iti culegi singur materia prima), pentru ca am cules-o dupa ploaie ( ca tot ploua in fiecare zi), nu a mai fost nevoie sa o spal. Am un soi...Citeste continuarea
Desert rapid cu capsuni
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pregatit frisca, smantana pentru frisca rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am spalat capsunile si le-am lasat sa se...Citeste continuarea
Snitel de pui, copt versus prajit
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai am portionat pieptul de pui, partile mai mici cca 400 g le-am folosit pentru snitele coapte, restul de cca 600 g pentru snitelele prajite. Pentru ca pieptul de pui se destrama foarte...Citeste continuarea
Macaroane cu biscuiti
Postat de: Adrianele in Mancare copiiSe fierb pastele în apă clocotită cu sare.Se scurg de apă, se clătesc și se amestecă cu biscuiții sfărmați într-o cratiță cu ulei. Se încălzesc puțin și se servesc...Citeste continuarea
Desert rulada cu cacao si jeleu de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati...Citeste continuarea
Desert inghetata de merisoare
Postat de: katty in DulciuriMerisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie...Citeste continuarea
Salata de dovlecei la gratar cu...
Postat de: katty in SalateSpalam dovleceii bine si ii decojim. Taiem rondele subtiri de aproximativ 7 mm pe care presaram putina sare, ii amestecam bine si ii punem la scurs intr-o sita pentru o ora. Incintam bine un...Citeste continuarea
Ciorba greceasca de miel
Postat de: katty in CiorbeSpalam carnea si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2 degete. Spumam bine, apoi punem legumele intregi curatate si spalate.Punem orezul si mai fierbem 10 minute....Citeste continuarea
Ciorba de pleurotus
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSe spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...Citeste continuarea
Sangria
Postat de: cristina1985 in CocktailEu am cumparat un vin dulce, la sticla si nu a fost nevoie de prea mult zahar. Trebuie gustat inainte,de a face sangria! Se spala fructele. Apoi, se taie portocala in doua jumatati. Una din ele...Citeste continuarea
Desert Felii London
Postat de: privatelaura in PrajituriSe frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze. Se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza sarata
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriIntr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut...Citeste continuarea
Gulii umplute cu branza si spanac
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeGuliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se...Citeste continuarea
Salata de vinete orientala a la Ruxy
Postat de: mihaelar63 in SalateVanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate...Citeste continuarea
Desert pandispan cu fructe confiate
Postat de: RODIMUR in PrajituriAlbușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, mixând întruna:...Citeste continuarea
Desert Cusma lui Guguta
Postat de: panacris in PrajituriAluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...Citeste continuarea
Salata cu ficat de strut, cu ceapa,...
Postat de: panacris in FicatFicatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până a doua zi. Ficatul se scurge...Citeste continuarea
Aperitiv trandafiri cu cascaval si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDupă ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul...Citeste continuarea
Smoothie cu mar, spanac si banana
Postat de: oanapl in Love SmoothiesSpeli frunzele de spanac și le pui în blender. Cureți mărul de coajă, îndepărtezi cotorul și îl tai cubulețe, apoi le adaugi în blender. Banana o cureți, o...Citeste continuarea
Supa crema de linte in stil marocan
Postat de: oanapl in SupeSpeli lintea bine (în 5-6 ape) și o lași să se înmoaie timp de o oră. Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe. Pui legumele...Citeste continuarea
Supa crema de naut cu broccoli
Postat de: oanapl in SupeFierbi ceapa tocată julien, usturoiul și morcovul tăiate felii, în apă cu un strop de sare. Când sunt aproape fierte, adaugi buchețelele de broccoli desfăcute și năutul și...Citeste continuarea
Ciuperci gratinate cu branza si sos...
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeSpeli și scurgi ciupercile într-o strecurătoare. Cele mari le tai în sferturi, iar cele mici în jumătăți. Pui la încins 2 linguri de ulei într-o tigaie...Citeste continuarea
Humus cu avocado
Postat de: oanapl in Vegan / Raw veganÎn vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și...Citeste continuarea
Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Postat de: oanapl in PrajituriPui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul...Citeste continuarea
Desert chec cu nuci si stafide
Postat de: oanapl in PrajituriBati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Mixezi untul moale cu galbenusurile si cu esenta de vanilie. Adaugi treptat laptele, smantana si...Citeste continuarea
Desert mere umplute cu nuci
Postat de: oanapl in DulciuriCureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele...Citeste continuarea
Desert tort cu capsuni si ciocolata
Postat de: oanapl in TorturiÎncepem cu blatul: Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va...Citeste continuarea
Desert placinta insiropata cu iaurt
Postat de: eumimi in PrajituriLasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le...Citeste continuarea
Mancare de vinete cu carne de vita
Postat de: eumimi in VitaCoacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca...Citeste continuarea
Frittatensuppe sau supa de clatite
Postat de: eumimi in SupePregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la...Citeste continuarea
Reteta de mancare de fasole verde...
Postat de: eumimi in PorcPreparare Reteta de mancare de fasole verde cu carne de porc, in suc de rosii Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa impreuna cu carnea de porc portionata la calit in ulei incins....Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese, crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua...Citeste continuarea