Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tarta cu ricotta si glazura de...
Postat de: trifadalia in TorturiSeparam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: trifadalia in PrajituriDrojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca, visine si crema...
Postat de: trifadalia in PrajituriSe face o foaie din igredientele de mai sus care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte. Se face un blat din ingredientele de mai sus si se toarna peste...Citeste continuarea
Mosocoarna cu prune
Postat de: nico_nico in PrajituriDin faina ,apa,sare drojdie+zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute. Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar. Din...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu pastrama de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCarnea se spala, se taie bucati mici si se inabuse in ulei intr-un wok. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Ardeii se curata de cotor si seminte, se spala si...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de nuca si biscuiti
Postat de: trifadalia in DulciuriPentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitorul.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei. Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si...Citeste continuarea
Placinta cu branza, marar si ceapa
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriDizolva drojdia intr-un bol cu apa calda. Adauga 2 linguri ulei de masline si 3-4 linguri de faina. Amesteca bine cu un tel si lasa asa 2-3 minute. Pune restul de faina intr-un bol larg...Citeste continuarea
Placinta impletita cu mere si stafide
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca...Citeste continuarea
Supa de tascute
Postat de: trifadalia in SupeCeapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi pui boaiua si o lingura de faina si 4 litri de apa(se face un fel de rantas) si lasi la fiert. Intre timp faci aluatul(patura) din oua si...Citeste continuarea
Placinta cu foi fine
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute. Branza dulce se amesteca cu zaharul ,zaharul vanilat,oul,stafidele,...Citeste continuarea
Mezes cu crema de nuca
Postat de: trifadalia in DulciuriPui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la bain-mare pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata ,...Citeste continuarea
Prajitura cu dovleac(ludaie)
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem o coca. Se imparte in doua.Se intinde o foaie se pune umplutura de dovleac si deasupra razuim...Citeste continuarea
Placintele pufoase de toamna
Postat de: nico_nico in PrajituriSe amesteca drojdia uscata cu zaharul . Se adauga 1 lingura de faina si aproximativ 100 de ml. de lapte batut, la temperatura camerei; se lasa sa dospeasca drojdia, aproximativ 10 minute....Citeste continuarea
Fluturasi cu gem
Postat de: Nadyne in DulciuriIngredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut. In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul,...Citeste continuarea
Varza dulce calita
Postat de: Nadyne in Mancaruri de legumeVarza se curata de frunzele vestede de la suprafata, apoi se toaca fideluta. Intr-un vas incapator, incingem putin ulei sau untura si adaugam varza, in transe, deoarece este...Citeste continuarea
Painici norisor
Postat de: RuxyRux in PiineReteta prevede 1/4 lingurita cream tartar, eu am inlocuit cu 3 lingurite zeama de lamaie. Eu nu am avut crema de branza dar am preparat-o dintr-o bucatica de branza cremoasa si doua linguri de...Citeste continuarea
Painici umplute cu dulceata de...
Postat de: panacris in DulciuriÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Tarta cu nuca de cocos
Postat de: mirela0911 in PrajituriCrusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat...Citeste continuarea
Merluciu prajit in faina de malai...
Postat de: claudiaO in PesteCum se prepara Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla Mai intai avem grija sa dezghetam pestele- congelat fiind- fara sa il bagam in apa. Dupa ce s-a dezghetat, il spalam cu un jet...Citeste continuarea
Cum se face Painea cu faina integrala
Postat de: Bucataras in PiineDizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de...Citeste continuarea
Zacusca de fasole cu naut si ardei...
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveCeapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin...Citeste continuarea
Tort diplomat cu iaurt si ananas
Postat de: Oana in TorturiScurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie. Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi dulci cu...
Postat de: Oana in SupePune untul intr-o craticioara si lasa-l sa se topeasca Adauga ceapa taiata cubulete si las-o sa se inmoaie Pune cartoful dulce taiat cuburi...Citeste continuarea
Supa de pui cu taietei de casa
Postat de: amalia01 in SupeZarzavatul il cureti de coaja si il speli sub jet de apa rece. Carnea de pui o speli si pui la fiert in apa rece cu putina sare. Cand este fiarta de jumatate adaugi zarzavatul si lasi la foc...Citeste continuarea
Supa crema de broccoli si morcovi...
Postat de: Oana in SupePune la fiert in 2 litri de apa morcovii, ceapa si tulpina de broccoli, taiate cuburi Cand sunt fierte, adauga buchetele de broccoli spalate si scurse de apa si lasa-le inca 5 minute...Citeste continuarea
Burger cu somon
Postat de: simona72 in SomonPentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam...Citeste continuarea
Placinta impletita cu branza si mere
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Cernem faina intr-un bol. Punem sarea, zaharul, drojdia, amestecam cu o lingura. Incorporam untul topit si usor caldut, oul, apoi punem lapte caldut, treptat si incepem sa...Citeste continuarea
Chec alb cu lamaie
Postat de: privatelaura in DulciuriSe pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iute
Postat de: amalia01 in Dulceata / GemArdeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat mai marunt. Daca vrei poti folosi robotul de bucatarie. Otetul il pui la fiert...Citeste continuarea
Pui crocant la cuptor
Postat de: Nadyne in Aperitive / GarnituriTaiem fasii de pui, potrivit de groase. Le asezam intr-un castron si le acoperim cu lapte, acoperim si apoi le lasam la frigider minim o ora....Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Lapti pane
Postat de: Bunica in PesteSpală lapții și lasă-i pentru 15 minute în apă cu sare. Scurge apa, usucă lapții cu șervețele absorbante. Sărezi, piperezi și condimentezi lapții. Pune făina...Citeste continuarea
Aluat pentru placinte
Postat de: gabriel39 in DulciuriLaptele, uleiul si zaharul se pun pe foc intr-n vas pana aproape clocoteste, apoi se ia de pe foc si se raceste. Intr-un lighenas se pune compozitia rece de lapte,ulei si zahar, apoi se pune...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata...
Postat de: CameliaComan in DulciuriBlat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam...Citeste continuarea
Mamaliga clasica
Postat de: claudiaO in PiinePunem apa la incalzit pe foc si adaugam sarea. Cand e calda dar nu fierbinte, adaugam malai cam 250 de frame si lasam sa fiarba pana dispare spumita alba care se formeaza la suprafara. Din...Citeste continuarea
Porc Sichuan
Postat de: AndrutzaP in PorcIncepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute. Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din...Citeste continuarea
Palarioare cu carne, ciuperci si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini....Citeste continuarea
Mini Dovlecei
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul este cel pe care il pregatesc mereu pentru placinte, pizza si strudele. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga zahar, sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine...Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci si merisoare
Postat de: postavaru in PrajituriMixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam extractul de vanilie si untul topit mixand continuu apoi branza de vaci. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt le adaugam in...Citeste continuarea
Painici la tigaie
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriIncepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga". ...Citeste continuarea
Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut. Adaugam spanacul congelat, untul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Il lasam pe foc 5-6 minute, focul sa fie potrivit, timp in...Citeste continuarea
Biscuiti cu sunca presata si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm. Dăm...Citeste continuarea
Prajitura cu pere si glazura fondant
Postat de: stefy_a in Prajituri- se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat - galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: Nadyne in DulciuriDovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se...Citeste continuarea
Paste fainoase pregatite in casa
Postat de: diaconta in PasteAm pus faina pe blatul de lucru si i-am dat forma unui vulcan. Am spart ouale separat într-un castronel,apoi le-am pus în “craterul” format.Am pus si sarea....Citeste continuarea
Cornulete cu mere si nuci
Postat de: mirela0911 in DulciuriBlatul: Se pune faina intr-un bol , si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa dospeasca...Citeste continuarea
Tort cu bezea de nuca si cafea
Postat de: Alepaty in TorturiAm inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu...Citeste continuarea
Lichior de gutui
Postat de: eumimi in CocktailTaiem gutuile in 4-5 si le punem in apa la fiert. Lasam aprox. 35-40 de min la fiert, pana cand se inmoaie bine si incep sa se sfarame. Strecuram zeama de la gutui, adaugam rachiul, zaharul si...Citeste continuarea
Briose fara oua
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAmestecam zaharul, faina si cacaoa. Dupa adaugam praful de copt si bircabonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam laptele pana se obtine un aluat mai gros ca cel de chec. Mixam bine si adaugam...Citeste continuarea
Piersici umplute
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAluat : Amestecam zaharul, uleiu, praful de sare si apa.Dupa adaugam praful de copt,esenta si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Treptat adaugam faina pana obtinem un aluat usor de modelat (sa...Citeste continuarea


















