Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu mere
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriAm dat drumul la cuptor. Am separat ouale. Albusul l-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zahărul treptat si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile pe rând,...Citeste continuarea
Fursecuri cu banane
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam margarina cu zaharul,adaugam oul si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam praful de sare,zeama de lamaie,esenta,bicarbonatul,banan pisata si amestecam pana ce se omogenizeaza,...Citeste continuarea
Slanina fiarta cu usturoi, boia si...
Postat de: Mutulica in Aperitive / GarnituriSunca se taie in bucati astfel incat sa incapa in oala. Se toarna apa cat sa acopere bucatile de sunca si apoi adaugati o capatana de usturoi curatata, o lingura de piper (eu am pus macinat...Citeste continuarea
Prajitura cu Dovleac si Ciocolata
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriBlat: Preincălziti cuptorul la 180 de grade; -Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă impreună cu o...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac pentru Halloween
Postat de: eumimi in SupeMai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si...Citeste continuarea
Prajitura televizor
Postat de: stefy_a in PrajituriFoi de cacao: - oul se amesteca cu zaharul si cacao - se adauga bicarbonatul de amoniu stins cu putin otet si se amesteca - se adauga laptele, uleiul, esenta de rom si se amesteca bine...Citeste continuarea
Tort cu mere si nuci
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe incepe cu pregatirea frunzelor din fondant deoarece dureaza 1-2 zile pana cand se usuca. Asadar, se taie cate o bucatica din fondant (eu am avut un pachet intreg, dar nu l-am folosit pe tot,...Citeste continuarea
Placinta Monstru cu Mere si...
Postat de: mirela0911 in DulciuriAluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: Nadyne in DulciuriTaiem painea felii, nu foarte subtiri. Batem ouale bine intr-un castron, adaugam laptele si pliculetul cu zahar vanilinat si amestecam Punem ulei intr-o tigaie la incins. Feliile de paine,...Citeste continuarea
Trufe de Ciocolata
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă calitate, pentru un gust mai intens al trufelor; - Puneți pe foc mic...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si crema pufoasa...
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriBlat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant; - Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;...Citeste continuarea
Supa crema rece de sfecla rosie
Postat de: BakeUpArtist in Supe-Curățați legumele și le tocați în cuburi; -Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care...Citeste continuarea
Lasagna cu foi de clatite
Postat de: BakeUpArtist in LasagnaSos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă; - Se adaugă și carnea...Citeste continuarea
Gutui coapte cu sirop de vin roșu
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele; - Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți...Citeste continuarea
Cupcakes cu Ciocolata
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă împreună...Citeste continuarea
Cruffins
Postat de: diaconta in DulciuriEu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata. ...Citeste continuarea
Lichiu cu smantana si pere
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi....Citeste continuarea
Cozonac cu aluat oparit
Postat de: Nadyne in DulciuriIngredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca pregatiti-le cu cateva ore bune inainte sau si mai bine, de seara. Pentru...Citeste continuarea
Paine integrala
Postat de: Nadyne in PiineAluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si...Citeste continuarea
Platou rece
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriLuam mamaliga rece din frigider si o feliem, taiem slaninuta feliute mici, telemeaua o taiem in bucati, ceapa o taiem in patru ,o clatim intrun jet apa rece si o presaram cu sare. Asezam totul pe...Citeste continuarea
Biscuiti de Hallowen
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam....Citeste continuarea
Placinta cu urda si stafide
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Pentru umplutura omogenizam toate ingredientele. Aluat: Intr-un castron punem făina ,adaugam restul ingredientelor si frământă un aluat elastic si...Citeste continuarea
Baigli cu nuca
Postat de: Nadyne in DulciuriCrema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta...Citeste continuarea
Pui Madras
Postat de: ladydi in PuiTaiem carnea de pui cubulete si o asezonam cu sare si piper. Intr-un wok sau intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa si prazul tocate marunt si le calim. Apoi...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: Nadyne in PiineIn vasul robotului de bucatarie, punem faina amestecata cu drojdia si le lasam la odihnit 10-15 minute. Adaugam apoi oul, zaharul,laptele si apa caldute...Citeste continuarea
Paine
Postat de: Alepaty in PiineFaina se amesteca cu sarea,drojdia si se toarna peste apa calduta treptat. Se framanta apoi se toarna ulei de masline,incorporand amandoua linguri. Am framantat circa 10 minute,apoi am batut-o...Citeste continuarea
Pizza de Halloween
Postat de: mirela0911 in PizzaBlatul: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita, se presara 1 lgt zahar, se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se...Citeste continuarea
Chec trufa de ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriAm pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am...Citeste continuarea
Tarta cu branza si struguri
Postat de: sufletista in DulciuriAluat-faina se amesteca cu zaharul,sare,adaugam oul batut,untul taiat cubulete si framantam un aluat omogen,Dam la rece 30 min , Intre timp pregatim umplutura.mixam oaule cu zaharul...Citeste continuarea
Focaccia cu struguri
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam faina,sare,zaharul facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut,2 linguri ulei,amestecam adaugand treptat apa calduta,pana rezult aun aluat...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu carnaciori afumati
Postat de: RuxyRux in PuiPieptul de pui se feliaza si se marineaza minim o ora in ulei de masline, condimente si sare. Carnaciorii se taie in bucati, la fel si ardeiul. Se prepara frigaruile, se infig pe rand carnea,...Citeste continuarea
Piept de pui umplut
Postat de: eumimi in PuiMai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata pentru Halloween
Postat de: Oana in DulciuriAi nevoie de doua castroane mai mari. In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu...Citeste continuarea
Kouneli psito- friptura greceasca...
Postat de: mihaelar63 in IepureIepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati . Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio . Se curata legumele si se spala ....Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: gabitsa in DulciuriDrojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut . Intr-un bol punem faina (nu toata) facem o gaura mica si adaugam drojdia dizolvata .Untul l-am incalzit putin la microunde si il amestecam cu zaharul...Citeste continuarea
Placinta cu branza si struguri
Postat de: sufletista in DulciuriALUAT-intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie,amestecam facem o adancitura adaugam untura(rece)galbenusul,apa si incepem sa framantam, un aluat omogen si...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: andaoana in PrajituriAluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: nico_nico in PiineIntr-un bol mai mare se pune apa calda, zaharul,drojdia si 1 pahar de faina.Amestecati cu telul sa se uniformizeze.Se lasa la dospit cam 10-15 minute ca sa se activeze drojdia, apoi se adauga...Citeste continuarea
Branzoici
Postat de: nico_nico in PrajituriPentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: nico_nico in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Din branza,oua,faina,zahar,zahar vanilat,sare,unt topit si racit si bicarbonat se face un aluat potrivit care sa nu se prinda de maini.Din...Citeste continuarea
Margarete si cornulete cu dulceata
Postat de: nico_nico in PrajituriDin faina,untura,smantana,oua,lapte+drojdie si zahar se pregateste coca.Se amesteca bine pana se dezlipeste bine de maini.Se lasa la rece 2 ore apoi aceasta coca se imparte in patru...Citeste continuarea
Placinta rulada cu branza
Postat de: nico_nico in PrajituriAluatul se face astfel: faina (ungureasca) se freaca cu 2 linguri pline de unsoare de porc solida apoi se adauga ouale , drojdie cat o nuca dizolvata in iaurt +3-4 linguri otet+1 lingura...Citeste continuarea
BAIGLI(Cozonacel cu nuca)
Postat de: nico_nico in PrajituriDizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si...Citeste continuarea
PLACINTA CU CARNE
Postat de: nico_nico in Mancaruri cu carnePentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi). Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun de prune si nuca
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron cernem faina apoi adaugam untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem...Citeste continuarea
GOGOSI PUFOASE
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron punem faina si in mijloc laptele putin caldut,drojdia,zaharul,zaharul vanilat,ouale si untul topit si racit putin. Se amesteca toate foarte bine aluatul pana devine elastic si...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si boti
Postat de: trifadalia in PrajituriIngredientele penstru aluat se amesteca toate intr-un vas si se fac doua bile care se pun la rece pana a doua zi. Se bat albusurile spuma cu 150 gr de zahar din cel 250. celelalte ingrediente...Citeste continuarea
Gogosele din aluat pripit
Postat de: trifadalia in PrajituriSe pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea
Mini Pizza
Postat de: nico_nico in PizzaPentru aluat se amesteca toate la un loc,se framanta bine si se lasa la dospit circa 30 minute.Apoi se intinde in foaie se intinde bulionul cu cimbrul apoi razuim cascavalul,punem ceapa si ardelul...Citeste continuarea


















