A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu mere

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Am dat drumul la cuptor.  Am separat ouale. Albusul l-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zahărul treptat si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile pe rând,...Citeste continuarea

Fursecuri cu banane

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mixam margarina cu zaharul,adaugam oul si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam praful de sare,zeama de lamaie,esenta,bicarbonatul,banan pisata si amestecam pana ce se omogenizeaza,...Citeste continuarea

Slanina fiarta cu usturoi, boia si...

Postat de: Mutulica in Aperitive / Garnituri

Sunca se taie in bucati astfel incat sa incapa in oala. Se toarna apa cat sa acopere bucatile de sunca si apoi adaugati  o capatana de usturoi curatata, o lingura de piper (eu am pus macinat...Citeste continuarea

Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Blat: Preincălziti cuptorul la 180 de grade; -Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă impreună cu o...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac pentru Halloween

Postat de: eumimi in Supe

Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si...Citeste continuarea

Prajitura televizor

Postat de: stefy_a in Prajituri

Foi de cacao: - oul se amesteca cu zaharul si cacao - se adauga bicarbonatul de amoniu stins cu putin otet si se amesteca - se adauga laptele, uleiul, esenta de rom si se amesteca bine...Citeste continuarea

Tort cu mere si nuci

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se incepe cu pregatirea frunzelor din fondant deoarece dureaza 1-2 zile pana cand se usuca. Asadar, se taie cate o bucatica din fondant (eu am avut un pachet intreg, dar nu l-am folosit pe tot,...Citeste continuarea

Placinta Monstru cu Mere si...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa...Citeste continuarea

Friganele

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Taiem painea felii, nu foarte subtiri. Batem ouale bine intr-un castron, adaugam laptele si pliculetul cu zahar vanilinat si amestecam Punem ulei intr-o tigaie la incins. Feliile de paine,...Citeste continuarea

Trufe de Ciocolata

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă calitate, pentru un gust mai intens al trufelor; - Puneți pe foc mic...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si crema pufoasa...

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant; - Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;...Citeste continuarea

Supa crema rece de sfecla rosie

Postat de: BakeUpArtist in Supe

-Curățați legumele și le tocați în cuburi; -Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care...Citeste continuarea

Lasagna cu foi de clatite

Postat de: BakeUpArtist in Lasagna

Sos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă; - Se adaugă și carnea...Citeste continuarea

Gutui coapte cu sirop de vin roșu

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele; - Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți...Citeste continuarea

Cupcakes cu Ciocolata

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă împreună...Citeste continuarea

Cruffins

Postat de: diaconta in Dulciuri

Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de  cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata.    ...Citeste continuarea

Lichiu cu smantana si pere

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi....Citeste continuarea

Cozonac cu aluat oparit

Postat de: Nadyne in Dulciuri

       Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca pregatiti-le cu cateva ore bune inainte sau si mai bine, de seara.      Pentru...Citeste continuarea

Paine integrala

Postat de: Nadyne in Piine

     Aluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si...Citeste continuarea

Platou rece

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Luam mamaliga rece din frigider si o feliem, taiem slaninuta feliute mici, telemeaua o taiem in bucati, ceapa o taiem in patru ,o clatim intrun jet apa rece si o presaram cu sare. Asezam totul pe...Citeste continuarea

Biscuiti de Hallowen

Postat de: eumimi in Prajituri

Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam....Citeste continuarea

Placinta cu urda si stafide

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Dam drumul la cuptor.  Pentru umplutura omogenizam toate ingredientele. Aluat: Intr-un castron punem făina ,adaugam restul ingredientelor si frământă un aluat elastic si...Citeste continuarea

Baigli cu nuca

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta...Citeste continuarea

Pui Madras

Postat de: ladydi in Pui

Taiem carnea de pui cubulete si o asezonam cu sare si piper. Intr-un wok sau intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa si prazul tocate marunt si le calim. Apoi...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: Nadyne in Piine

      In vasul robotului de bucatarie, punem faina amestecata cu drojdia si le lasam la odihnit 10-15 minute.      Adaugam apoi oul, zaharul,laptele si apa caldute...Citeste continuarea

Paine

Postat de: Alepaty in Piine

Faina se amesteca cu sarea,drojdia si se toarna peste apa calduta treptat. Se framanta apoi se toarna ulei de masline,incorporand amandoua linguri. Am framantat circa 10 minute,apoi am batut-o...Citeste continuarea

Pizza de Halloween

Postat de: mirela0911 in Pizza

Blatul: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita, se presara 1 lgt zahar, se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se...Citeste continuarea

Chec trufa de ciocolata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am...Citeste continuarea

Tarta cu branza si struguri

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat-faina se amesteca cu zaharul,sare,adaugam oul batut,untul taiat cubulete si framantam un aluat omogen,Dam la rece 30 min , Intre timp  pregatim  umplutura.mixam oaule cu zaharul...Citeste continuarea

Focaccia cu struguri

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol adaugam faina,sare,zaharul facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut,2 linguri ulei,amestecam adaugand treptat apa calduta,pana rezult aun aluat...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu carnaciori afumati

Postat de: RuxyRux in Pui

Pieptul de pui se feliaza si se marineaza minim o ora in ulei de masline, condimente si sare. Carnaciorii se taie in bucati, la fel si ardeiul. Se prepara frigaruile, se infig pe rand carnea,...Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata pentru Halloween

Postat de: Oana in Dulciuri

Ai nevoie de doua castroane mai mari. In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu...Citeste continuarea

Kouneli psito- friptura greceasca...

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Iepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati . Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio . Se curata legumele si se spala ....Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: gabitsa in Dulciuri

Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut . Intr-un bol punem faina (nu toata) facem o gaura mica si adaugam drojdia dizolvata .Untul l-am incalzit putin la microunde si il amestecam cu zaharul...Citeste continuarea

Placinta cu branza si struguri

Postat de: sufletista in Dulciuri

ALUAT-intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie,amestecam facem o adancitura adaugam untura(rece)galbenusul,apa si incepem sa framantam, un aluat omogen si...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana...Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: andaoana in Prajituri

Aluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: nico_nico in Piine

Intr-un bol mai mare se pune apa calda, zaharul,drojdia si 1 pahar de faina.Amestecati cu telul sa se uniformizeze.Se lasa la dospit cam 10-15 minute ca sa se activeze drojdia, apoi se adauga...Citeste continuarea

Branzoici

Postat de: nico_nico in Prajituri

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: nico_nico in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor  Din branza,oua,faina,zahar,zahar vanilat,sare,unt topit si racit si bicarbonat se face un aluat potrivit care sa nu se prinda de maini.Din...Citeste continuarea

Margarete si cornulete cu dulceata

Postat de: nico_nico in Prajituri

 Din faina,untura,smantana,oua,lapte+drojdie si zahar se pregateste coca.Se amesteca bine pana se dezlipeste bine de maini.Se lasa la rece 2 ore apoi aceasta coca se imparte in patru...Citeste continuarea

Placinta rulada cu branza

Postat de: nico_nico in Prajituri

Aluatul se face astfel: faina (ungureasca) se freaca cu 2 linguri pline de unsoare de porc solida apoi se adauga  ouale , drojdie cat o nuca dizolvata in iaurt +3-4 linguri otet+1 lingura...Citeste continuarea

BAIGLI(Cozonacel cu nuca)

Postat de: nico_nico in Prajituri

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si...Citeste continuarea

PLACINTA CU CARNE

Postat de: nico_nico in Mancaruri cu carne

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).   Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se...Citeste continuarea

Cornulete cu magiun de prune si nuca

Postat de: nico_nico in Prajituri

Intr-un castron cernem faina apoi adaugam  untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem...Citeste continuarea

GOGOSI PUFOASE

Postat de: nico_nico in Prajituri

Intr-un castron punem faina si in mijloc laptele putin caldut,drojdia,zaharul,zaharul vanilat,ouale si untul topit si racit putin. Se amesteca toate foarte bine aluatul pana devine elastic si...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si boti

Postat de: trifadalia in Prajituri

Ingredientele penstru aluat se amesteca toate intr-un vas si se fac doua bile care se pun la rece pana a doua zi. Se bat albusurile spuma cu 150 gr de zahar din cel 250. celelalte ingrediente...Citeste continuarea

Gogosele din aluat pripit

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea

Mini Pizza

Postat de: nico_nico in Pizza

Pentru aluat se amesteca toate la un loc,se framanta bine si se lasa la dospit circa 30 minute.Apoi se intinde in foaie se intinde bulionul cu cimbrul apoi razuim cascavalul,punem ceapa si ardelul...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]