A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Fursecuri cu mac si telemea

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Dam drumul la cuptor.  Intr-un castron punem făina, untul taiat si restul ingredientelor. Framantam pana obținem un aluat elastic si nelipicios.  Intindem o foaie si taiem...Citeste continuarea

Fursecuri cu peltea de struguri

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat circa 3 minute. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina si bicarbonatul de...Citeste continuarea

Biscuiti de Craciun cu cascaval si...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas se amesteca untul sau margarina cu zaharul, sarea, laptele rece. Se bat cele doua oua, se opreste doar putin intr-o ceasca pentru uns, restul se adauga la aluat. Se adauga praful...Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol, punem untul moale, zaharul si coaja de lamaie. Mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt.  Intr-un vas amestecam faina,...Citeste continuarea

Antricot de vita cu struguri la tigaie

Postat de: Ksenya in Vita

Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul. Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola,...Citeste continuarea

Tocana de vita la slow cooker...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai am taiat carnea in bucatele le-am spalat, le-am uscat cu un servet si apoi le-am pus sa se caleasca cca 15 min. Separat am curatat legumele si le-am taiat mai grosier, asa cu barda... Am...Citeste continuarea

Fursecuri cu portocala si mac

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Intr-un castron inalt, punem untul (la temperatura camerei sa fie) cu zaharul, mixam bine, adaugam oul, coaja de portocala si macul. Se omogenizeaza bine toate ingredientele, se adauga esenta...Citeste continuarea

Tort de mere cu scortisoara

Postat de: eumimi in Torturi

Se curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Dupa ce s-au...Citeste continuarea

Salata "mic dejun"

Postat de: ela2015 in Salate

Intr-o oala mica, punem ouale si le acoperim cu apa. Dizolvam un praf de sare si cateva picaturi de otet si le dam la foc mic. Fierbem maxim 15 minute (de cand le-am pus pe flacara). Spalam,...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon si oua ochiuri

Postat de: Satisfyyourcravings in Spaghete

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.  Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga baconul taiat fasii. Se prajeste la...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu praz si sos de rosii

Postat de: ela2015 in Ficat

Pentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie). Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu branza de capra...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Legumele se spala bine si se taie in bastonase, mai putin rosiile, care se taie in sferturi. Se stropesc cu ulei de masline, se prasara sare,...Citeste continuarea

Omleta reinterpretata

Postat de: BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri

Tăiați ciupercile și dovlecelul și căliți cu niște sare și cimbru. Separat amestecați verdeturile tocate cu roșiile cuburi, brânza, puțin ardei iute. Bateți oule bine cu un...Citeste continuarea

Sandwich cu sunca si legume

Postat de: Meea in Aperitive / Garnituri

          Spalam si punem bucatile de broccoli intr-o tigaie cu putin ulei incins. Lasam pe foc 5-7 minute apoi punem bucatile de broccoli intr-un bol, la...Citeste continuarea

Floricele umplute cu pasta de...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

   Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga.Taiem avocado in doua,...Citeste continuarea

Mazare Cu Carnati Vegetali

Postat de: hollye in Mancaruri de post

Scoatem cărnații din punga de plastic și îi tăiem rondele. Într-o cratițâ încingem uleiul și rumenim ușor bucatile de cârnat. Îi lasăm deoparte......Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata si ghimbir

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Se amesteca faina cu cacao, praful de copt si  ghimbirul. Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul, apoi se adauga oul, si faina in ploaie. se amesteca usor cu o...Citeste continuarea

Chiftelute de conopida si broccoli

Postat de: ladydi in Mancare copii

Preparam piureul dupa reteta de mai sus. Dam branza la robot impreuna cu un ou, pana se face o pasta. Tocam prazul marunt. Intr-un vas incapator, punem piureul, pasta de branza, prazul si...Citeste continuarea

Piure de conopida si broccoli

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga.Procedam la fel si cu...Citeste continuarea

Biscuiti integrali cu merisoare si...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

     Untul moale se alifiaza si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de scortisoara si se omogenizeaza. La sfarsit, punem...Citeste continuarea

Peltea de struguri

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere).  Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama,...Citeste continuarea

Turta Dulce

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, se adauga si cacaoa, praful de copt, mixul de condimente si faina treptat, nu toata faina odata. Se amesteca si se...Citeste continuarea

Fursecuri mari cu cacao si fructe...

Postat de: timea in Dulciuri

Mixam intr-un bol untul cu zaharul adaugand apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa. Acoperim vasul cu folie alimentara si tinem la frigider aprox. o ora sau si...Citeste continuarea

Clatite cu urda si marar

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Clatitele: Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul. Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat...Citeste continuarea

Pastrama din piept de pui

Postat de: ladydi in Mezel de casa

Spalam pieptul de pui si daca este cu os, il dezosam. Il taiem in doua. Intr-un vas incapator punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin.Amestecam pana se dizolva sarea si...Citeste continuarea

Kaizer de casa

Postat de: ladydi in Mezel de casa

Spalam pieptul de porc si il taiem bucati potrivite. Intr-un vas incapator punem apa, sarea, zaharul si mirodeniile si amestecam pana se topesc zaharul si sarea. Punem carnea in vas si dam la rece...Citeste continuarea

Biscuiti cu miere

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Intr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul. Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta...Citeste continuarea

Macrou afumat

Postat de: costi7hector in Peste

Se curata pestele, fara sa ii taiem capul. Preparam o saramura din 2 l apa si 4 linguri sare grunjoasa. Aruncam pestele in ligheanul cu apa sarata si il “uitam” acolo cateva ore,...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne

Postat de: Nadyne in Mancaruri cu carne

Alegem 10-12 ardei frumosi, cat mai rotunzi.  Taiem  cu un cutit capacelele, scoatem semintele si spalam ardeii bine, apoi ii lasam la scurs.     ...Citeste continuarea

Tort cu mere

Postat de: ella87 in Torturi

Separăm cu atenție albușurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase.  Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare.   La final trebuie...Citeste continuarea

Gratar de pui cu sos Satay

Postat de: Zamfira in Sosuri

Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare,...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu crema de...

Postat de: Ina in Torturi

Intai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte...Citeste continuarea

Prajitura cu fructe si nuca de cocos

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Punem fructele din compot sa se scurga, apoi le taiem bucati mai mici. Mixam untul cu zaharul si praful de sare. Adaugam si ouale si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam nuca de cocos, apoi...Citeste continuarea

Biscuiti cu dulceata

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute....Citeste continuarea

Trandafiri din foietaj si mere

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Spalam cele 3 mere. Le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Taiem jumatatile in feliute subtiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem...Citeste continuarea

Tort cadou

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blatul de bezea mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul....Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Fursecuri cu ness

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina se cerne si se amesteca cu zaharul, sarea, ness-ul si esenta de rom. Se adauga oul si se amesteca pana se obtine un aluat.  Daca este nevoie, se mai adauga faina....Citeste continuarea

Cheesecake cu lapte condensat

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Macinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece....Citeste continuarea

Salata de fasole pastai

Postat de: Zamfira in Salate

Fasolea verde se alege, se spală bine în mai multe ape reci, se scurge și se rup capetele. Punem fasolea la fiert în apă cu sare.După ce fasolea a fiert o strecurăm şi lăsăm...Citeste continuarea

Sandwich cu Ou Posat si Guacamole

Postat de: BakeUpArtist in Sandvisuri

Guacamole   - Rețeta originală este și cu roșie, însă am preferat să folosesc roșia întreagă la sandwich, așa că în guacamole nu am mai folosit; -...Citeste continuarea

Paste cu creveti

Postat de: Zamfira in Paste

Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute. Creveţii îi trecem printr-un  jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă....Citeste continuarea

Orez cu Haddock afumat - Kedgeree

Postat de: ctlina in Peste

Fierbeti orezul  al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa. Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea...Citeste continuarea

Creveti pane

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou...Citeste continuarea

Aperitiv de fite cu branza Camembert

Postat de: Mutulica in Aperitive / Garnituri

Pana si specialistii lasa la latitudinea consumatorilor mancatul cojii groase de deasupra(cea mai puturoasa, ba chiar o interzic in anumite cazuri, ca la branza luata de mine. Nu va faceti griji,...Citeste continuarea

Supa de praz gratinata

Postat de: ctlina in Supe

Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit. Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze. Puneti...Citeste continuarea

Fursecuri cu scortisoara si rodie

Postat de: amalia01 in Prajituri

Aprinzi focul la cuptor. ( ha-ha!). Ouale, praful de sare si zaharul le mixezi pana cand devin spuma ( cca 1 minut la viteza 2). Adaugi uleiul si mai mixezi putin. Adaugi faina amestecata...Citeste continuarea

Draniki cu pui

Postat de: cristina1985 in Pui

Va recomand sa faceti draniki intr-o tigaie de ceramica. Altfel vi se vor lipi. Ceapa se taie si se caleste. Peiptul de pui se taie fasii si se prajeste in putin ulei, cu capac 1 ora sau 1...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Fasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am...Citeste continuarea

Tochitura cu mamaliga

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Se pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]