Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Fursecuri cu mac si telemea
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriDam drumul la cuptor. Intr-un castron punem făina, untul taiat si restul ingredientelor. Framantam pana obținem un aluat elastic si nelipicios. Intindem o foaie si taiem...Citeste continuarea
Fursecuri cu peltea de struguri
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat circa 3 minute. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina si bicarbonatul de...Citeste continuarea
Biscuiti de Craciun cu cascaval si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se amesteca untul sau margarina cu zaharul, sarea, laptele rece. Se bat cele doua oua, se opreste doar putin intr-o ceasca pentru uns, restul se adauga la aluat. Se adauga praful...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol, punem untul moale, zaharul si coaja de lamaie. Mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt. Intr-un vas amestecam faina,...Citeste continuarea
Antricot de vita cu struguri la tigaie
Postat de: Ksenya in VitaCarnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul. Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola,...Citeste continuarea
Tocana de vita la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am taiat carnea in bucatele le-am spalat, le-am uscat cu un servet si apoi le-am pus sa se caleasca cca 15 min. Separat am curatat legumele si le-am taiat mai grosier, asa cu barda... Am...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocala si mac
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron inalt, punem untul (la temperatura camerei sa fie) cu zaharul, mixam bine, adaugam oul, coaja de portocala si macul. Se omogenizeaza bine toate ingredientele, se adauga esenta...Citeste continuarea
Tort de mere cu scortisoara
Postat de: eumimi in TorturiSe curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Salata "mic dejun"
Postat de: ela2015 in SalateIntr-o oala mica, punem ouale si le acoperim cu apa. Dizolvam un praf de sare si cateva picaturi de otet si le dam la foc mic. Fierbem maxim 15 minute (de cand le-am pus pe flacara). Spalam,...Citeste continuarea
Spaghete cu bacon si oua ochiuri
Postat de: Satisfyyourcravings in SpagheteSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga baconul taiat fasii. Se prajeste la...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu praz si sos de rosii
Postat de: ela2015 in FicatPentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie). Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu branza de capra...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Legumele se spala bine si se taie in bastonase, mai putin rosiile, care se taie in sferturi. Se stropesc cu ulei de masline, se prasara sare,...Citeste continuarea
Omleta reinterpretata
Postat de: BakeUpArtist in Aperitive / GarnituriTăiați ciupercile și dovlecelul și căliți cu niște sare și cimbru. Separat amestecați verdeturile tocate cu roșiile cuburi, brânza, puțin ardei iute. Bateți oule bine cu un...Citeste continuarea
Sandwich cu sunca si legume
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriSpalam si punem bucatile de broccoli intr-o tigaie cu putin ulei incins. Lasam pe foc 5-7 minute apoi punem bucatile de broccoli intr-un bol, la...Citeste continuarea
Floricele umplute cu pasta de...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga.Taiem avocado in doua,...Citeste continuarea
Mazare Cu Carnati Vegetali
Postat de: hollye in Mancaruri de postScoatem cărnații din punga de plastic și îi tăiem rondele. Într-o cratițâ încingem uleiul și rumenim ușor bucatile de cârnat. Îi lasăm deoparte......Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata si ghimbir
Postat de: stefy_a in DulciuriSe amesteca faina cu cacao, praful de copt si ghimbirul. Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul, apoi se adauga oul, si faina in ploaie. se amesteca usor cu o...Citeste continuarea
Chiftelute de conopida si broccoli
Postat de: ladydi in Mancare copiiPreparam piureul dupa reteta de mai sus. Dam branza la robot impreuna cu un ou, pana se face o pasta. Tocam prazul marunt. Intr-un vas incapator, punem piureul, pasta de branza, prazul si...Citeste continuarea
Piure de conopida si broccoli
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga.Procedam la fel si cu...Citeste continuarea
Biscuiti integrali cu merisoare si...
Postat de: Nadyne in DulciuriUntul moale se alifiaza si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de scortisoara si se omogenizeaza. La sfarsit, punem...Citeste continuarea
Peltea de struguri
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere). Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama,...Citeste continuarea
Turta Dulce
Postat de: ancutsa in DulciuriSe amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, se adauga si cacaoa, praful de copt, mixul de condimente si faina treptat, nu toata faina odata. Se amesteca si se...Citeste continuarea
Fursecuri mari cu cacao si fructe...
Postat de: timea in DulciuriMixam intr-un bol untul cu zaharul adaugand apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa. Acoperim vasul cu folie alimentara si tinem la frigider aprox. o ora sau si...Citeste continuarea
Clatite cu urda si marar
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriClatitele: Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul. Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat...Citeste continuarea
Pastrama din piept de pui
Postat de: ladydi in Mezel de casaSpalam pieptul de pui si daca este cu os, il dezosam. Il taiem in doua. Intr-un vas incapator punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin.Amestecam pana se dizolva sarea si...Citeste continuarea
Kaizer de casa
Postat de: ladydi in Mezel de casaSpalam pieptul de porc si il taiem bucati potrivite. Intr-un vas incapator punem apa, sarea, zaharul si mirodeniile si amestecam pana se topesc zaharul si sarea. Punem carnea in vas si dam la rece...Citeste continuarea
Biscuiti cu miere
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul. Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta...Citeste continuarea
Macrou afumat
Postat de: costi7hector in PesteSe curata pestele, fara sa ii taiem capul. Preparam o saramura din 2 l apa si 4 linguri sare grunjoasa. Aruncam pestele in ligheanul cu apa sarata si il “uitam” acolo cateva ore,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne
Postat de: Nadyne in Mancaruri cu carneAlegem 10-12 ardei frumosi, cat mai rotunzi. Taiem cu un cutit capacelele, scoatem semintele si spalam ardeii bine, apoi ii lasam la scurs. ...Citeste continuarea
Tort cu mere
Postat de: ella87 in TorturiSeparăm cu atenție albușurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase. Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare. La final trebuie...Citeste continuarea
Gratar de pui cu sos Satay
Postat de: Zamfira in SosuriGrătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare,...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu crema de...
Postat de: Ina in TorturiIntai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe si nuca de cocos
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPunem fructele din compot sa se scurga, apoi le taiem bucati mai mici. Mixam untul cu zaharul si praful de sare. Adaugam si ouale si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam nuca de cocos, apoi...Citeste continuarea
Biscuiti cu dulceata
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute....Citeste continuarea
Trandafiri din foietaj si mere
Postat de: CameliaComan in DulciuriSpalam cele 3 mere. Le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Taiem jumatatile in feliute subtiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem...Citeste continuarea
Tort cadou
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blatul de bezea mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul....Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Fursecuri cu ness
Postat de: licurici_lra in DulciuriFaina se cerne si se amesteca cu zaharul, sarea, ness-ul si esenta de rom. Se adauga oul si se amesteca pana se obtine un aluat. Daca este nevoie, se mai adauga faina....Citeste continuarea
Cheesecake cu lapte condensat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMacinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece....Citeste continuarea
Salata de fasole pastai
Postat de: Zamfira in SalateFasolea verde se alege, se spală bine în mai multe ape reci, se scurge și se rup capetele. Punem fasolea la fiert în apă cu sare.După ce fasolea a fiert o strecurăm şi lăsăm...Citeste continuarea
Sandwich cu Ou Posat si Guacamole
Postat de: BakeUpArtist in SandvisuriGuacamole - Rețeta originală este și cu roșie, însă am preferat să folosesc roșia întreagă la sandwich, așa că în guacamole nu am mai folosit; -...Citeste continuarea
Paste cu creveti
Postat de: Zamfira in PasteTopim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute. Creveţii îi trecem printr-un jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă....Citeste continuarea
Orez cu Haddock afumat - Kedgeree
Postat de: ctlina in PesteFierbeti orezul al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa. Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea...Citeste continuarea
Creveti pane
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou...Citeste continuarea
Aperitiv de fite cu branza Camembert
Postat de: Mutulica in Aperitive / GarnituriPana si specialistii lasa la latitudinea consumatorilor mancatul cojii groase de deasupra(cea mai puturoasa, ba chiar o interzic in anumite cazuri, ca la branza luata de mine. Nu va faceti griji,...Citeste continuarea
Supa de praz gratinata
Postat de: ctlina in SupeSpalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit. Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze. Puneti...Citeste continuarea
Fursecuri cu scortisoara si rodie
Postat de: amalia01 in PrajituriAprinzi focul la cuptor. ( ha-ha!). Ouale, praful de sare si zaharul le mixezi pana cand devin spuma ( cca 1 minut la viteza 2). Adaugi uleiul si mai mixezi putin. Adaugi faina amestecata...Citeste continuarea
Draniki cu pui
Postat de: cristina1985 in PuiVa recomand sa faceti draniki intr-o tigaie de ceramica. Altfel vi se vor lipi. Ceapa se taie si se caleste. Peiptul de pui se taie fasii si se prajeste in putin ulei, cu capac 1 ora sau 1...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneFasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am...Citeste continuarea
Tochitura cu mamaliga
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneSe pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de...Citeste continuarea


















