Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Terina cu cascaval si carne de pui
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDaca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu am avut cascavalul si sunca de pui feliate, asa ca am feliat subtire doar pieptul de pui afumat. Ungem...Citeste continuarea
Brosa belgiana - Cougnolle (ou...
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,...Citeste continuarea
Muschiulet de porc in foietaj, cu...
Postat de: rocsi_1612 in PorcRulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce,...Citeste continuarea
Tort cu crema de mascarpone, zmeura...
Postat de: diaconta in TorturiBlat tort: Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort. Am preferat sa coc doua blaturi,...Citeste continuarea
Cei mai buni coltunasi moldovenesti...
Postat de: Criss in DulciuriPreparare Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la...Citeste continuarea
Foietaj cu nuca si pasta de macese
Postat de: panacris in Mancaruri de postPe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci pleurotus cu praz
Postat de: panacris in Mancaruri de postPrazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier. Se...Citeste continuarea
Covrigi sarbesti
Postat de: stefy_a in PiineDrojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se...Citeste continuarea
TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere
Postat de: Bucataras in Retete facute de copii1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii; 2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze. 3. Pune zaharul in...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne de porc
Postat de: maria_ilie in Mancaruri cu carneCartofii curatati ii punem la fiert. Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa...Citeste continuarea
Supa de legume cu soia
Postat de: ravanna in Mancaruri de postCeapa se taie cubulete si se pune la calit cu putin ulei. Se adauga morcovut si patrunjelul taiat rondele si se lasa la calit aproximativ 7-10 minute, dupa care adaugam apa. Cand apa incepe sa...Citeste continuarea
Madlene
Postat de: Criss in PrajituriPentru aceste prajiturele, mi-am pus robotul fantastic la treaba. (V-am mai spus ca il iubesc? Isi face treaba perfect.) Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand isi...Citeste continuarea
Sarmalute din quinoa la slow cooker...
Postat de: Valclaudia in Slow CookerOparim frunzele de varza, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet balsamic, le taiem nervurile. Decongelam frunzele de vita de vie. Curatam si spalam legumele. Ceapa o sotam...Citeste continuarea
Prajitura cu nuci, mere si rahat
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se...Citeste continuarea
Placinta dospita, cu rahat
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam. Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: Valclaudia in DulciuriDrojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Briose cu umplutura din nuca de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat. Asadar: Batem spuma albusul cu praful de...Citeste continuarea
Sarmalute de post cu ciuperci...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postTaiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs. Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu...Citeste continuarea
Ciorba de post cu legume si zeama...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postLegumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute. Adaugam telina taiata cubulete mici,...Citeste continuarea
Impletituri dulci
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura. Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi...Citeste continuarea
Negresa cu alune si fruct kaki - de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un vas, se amesteca apa minerala cu sarea si zaharul, pana ce aceasta din urma se dizolva. Se adauga apoi esenta de rom si uleiul. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua....Citeste continuarea
Pogacele cu cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa...Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu nuca de cocos
Postat de: nadea68 in DulciuriPreparam aluatul. Untul il frecam cu zaharul. Adaugam oul si galbenusul, amestecam. Adaugam si nutella.La sfarsit, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam repede pana obtinem un...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu praz si mozzarella
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMai intai, indepartam coditele ciupercilor. Le spalam si le tocam marunt. Tocam marunt si prazul. Punem pe foc prazul si coditele impreuna cu uleiul si cateva linguri de apa. Lasam pe foc pana...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si bezea
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriGalbenusuriile se freaca cu zaharul pana devin o pasta si treptat se pune uleiul. Adaugam treptat si laptele, la fel si faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava, punem hartie de copt,...Citeste continuarea
Rondele de macrou cu usturoi si lamaie
Postat de: Constelatialeu in PesteLasam sa se dezghete pestele, il crestam pe burta si scoatem matele, apoi il spalam bine si-l taiem rondele, presaram sare peste rondele. Separat, radem lamaia, o curatam de coaja si apoi o taiem...Citeste continuarea
Tagliatelle in sos cremos de praz...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteSe fierb tagliatellele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se adauga usturoiul feliat. Se prajeste 1 minut, apoi se...Citeste continuarea
Sandvis cu friptura de vita in stil...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe amesteca toate ingredientele pentru marinada. Se adauga bucata de carne si se lasa la marinat 15 minute. Se taie ardeii si ceapa julienne. Se incalzesc doua tigai la foc mare...Citeste continuarea
Prajitura de post, cu mere
Postat de: Ina in DulciuriPunem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Sandwich-uri din aluat, preparate...
Postat de: Ina in SandvisuriAluatul : Din ingredientele date, framantam un aluat potrivit de tare pe care-l lasam apoi la dospit 30 minute, la loc cald. Volumul bilei de aluat ar trebui sa se dubleze . Impartim...Citeste continuarea
Turta dulce cu cafea turceasca
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriAluat Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic...Citeste continuarea
Colac cu carne si branza
Postat de: panacris in PiinePentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac, dovlecel,...
Postat de: panacris in Mancaruri de postDovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...Citeste continuarea
Supa crema de creveti
Postat de: portiadelumina in SupeE foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă....Citeste continuarea
Tort Oreo de Ziua Romaniei
Postat de: amalia01 in TorturiPe fundul tavii, asezi un suport pentru tort, apoi biscuiti Oreo unul langa celalalt. Bati crema mascarpone impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumoasa. Bati...Citeste continuarea
Placinta domneasca cu branza dulce
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu...Citeste continuarea
Salata de napi cu oua de prepelita...
Postat de: ladydi in SalateFierbem ouale de prepelita si le lasam sa se racoreasca. Intre timp curatam napii si ii taiem cubulete. Curatam si outele si le taiem in forma dorita. Punem napii intr-un bol, adaugam...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu ciolan de porc...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcFasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi, fasolea se...Citeste continuarea
Reteta simpla si usoara de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriCum se prepara reteta simpla si usoara de prajitura cu mere in aluat Intr-un bol, se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga uleiul, scortisoara, coaja rasa de lamaie, apoi...Citeste continuarea
Briose umplute si glazurate
Postat de: Valclaudia in DulciuriMai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat; Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul. Preincalzim cuptorul...Citeste continuarea
Tort Cu Crema De Ciocolata Alba Si...
Postat de: Meea in TorturiPare putin cam complicata lista, dar o sa va lamuresc acum: tortul este compus din 4 blaturi, 2 si 2. Incepem prin a coace primele 2 blaturi (cele de la baza...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem bine cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile, pe care le-am amestecat bine inainte cu uleiul, mai mixam putin si adaugam...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata la cuptor...
Postat de: Valclaudia in PorcPentru rulada de carne, incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem carnea tocata, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, 2 oua, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea
Pandispan cu budinca de vanilie si...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu costita afumata
Postat de: Valclaudia in PorcCuratam cartofii si ii taiem bastonase de grosimea unui deget. Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem cartofii in tava, presaram dupa gust, sare si piper, punem 3-4 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Hrean la borcan
Postat de: mirela0911 in SalatePartea cea mai grea este datul pe razatoare a hreanului. Trebuie sa va inarmati bine cu batiste, geamul deschis si la treaba. Se spala radacinile de hrean (daca sunt pline de pamant), se curata...Citeste continuarea
Cosulete umplute cu budinca de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPunem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar. Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece. Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata,...Citeste continuarea
Gogosi impletite, despletite,...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriUntul și ciocolata se topesc, se omogenizează. Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează. Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de...Citeste continuarea
Tort de biscuiti cu crema de...
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postCrema: Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua. Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu...Citeste continuarea


















