A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Terina cu cascaval si carne de pui

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu am avut cascavalul si sunca de pui feliate, asa ca am feliat subtire doar pieptul de pui afumat. Ungem...Citeste continuarea

Brosa belgiana - Cougnolle (ou...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,...Citeste continuarea

Muschiulet de porc in foietaj, cu...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Rulourile:  Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.  Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce,...Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone, zmeura...

Postat de: diaconta in Torturi

Blat tort: Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort. Am preferat sa coc doua blaturi,...Citeste continuarea

Cei mai buni coltunasi moldovenesti...

Postat de: Criss in Dulciuri

Preparare Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la...Citeste continuarea

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Pe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier. Se...Citeste continuarea

Covrigi sarbesti

Postat de: stefy_a in Piine

Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se...Citeste continuarea

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

Postat de: Bucataras in Retete facute de copii

1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii; 2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze. 3. Pune zaharul in...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne de porc

Postat de: maria_ilie in Mancaruri cu carne

Cartofii curatati ii punem la fiert. Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa...Citeste continuarea

Supa de legume cu soia

Postat de: ravanna in Mancaruri de post

Ceapa se taie cubulete si se pune la calit cu putin ulei. Se adauga morcovut si patrunjelul taiat rondele si se lasa la calit aproximativ 7-10 minute, dupa care adaugam apa. Cand apa incepe sa...Citeste continuarea

Madlene

Postat de: Criss in Prajituri

Pentru aceste prajiturele, mi-am pus robotul fantastic la treaba. (V-am mai spus ca il iubesc? Isi face treaba perfect.) Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand isi...Citeste continuarea

Sarmalute din quinoa la slow cooker...

Postat de: Valclaudia in Slow Cooker

Oparim frunzele de varza, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet balsamic, le taiem nervurile. Decongelam frunzele de vita de vie. Curatam si spalam legumele. Ceapa o sotam...Citeste continuarea

Prajitura cu nuci, mere si rahat

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se...Citeste continuarea

Placinta dospita, cu rahat

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam. Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat...Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie,...Citeste continuarea

Briose cu umplutura din nuca de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat. Asadar: Batem spuma albusul cu praful de...Citeste continuarea

Sarmalute de post cu ciuperci...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs. Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu...Citeste continuarea

Ciorba de post cu legume si zeama...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Legumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute. Adaugam telina taiata cubulete mici,...Citeste continuarea

Impletituri dulci

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura. Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi...Citeste continuarea

Negresa cu alune si fruct kaki - de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un vas, se amesteca apa minerala cu sarea si zaharul, pana ce aceasta din urma se dizolva. Se adauga apoi esenta de rom si uleiul. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua....Citeste continuarea

Pogacele cu cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa...Citeste continuarea

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Preparam aluatul. Untul il frecam cu zaharul. Adaugam oul si galbenusul, amestecam. Adaugam si nutella.La sfarsit, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam repede pana obtinem un...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mai intai, indepartam coditele ciupercilor. Le spalam si le tocam marunt. Tocam marunt si prazul. Punem pe foc prazul si coditele impreuna cu uleiul si cateva linguri de apa. Lasam pe foc pana...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si bezea

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Galbenusuriile se freaca cu zaharul pana devin o pasta si treptat se pune uleiul. Adaugam treptat si laptele, la fel si faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava, punem hartie de copt,...Citeste continuarea

Rondele de macrou cu usturoi si lamaie

Postat de: Constelatialeu in Peste

Lasam sa se dezghete pestele, il crestam pe burta si scoatem matele, apoi il spalam bine si-l taiem rondele, presaram sare peste rondele. Separat, radem lamaia, o curatam de coaja si apoi o taiem...Citeste continuarea

Tagliatelle in sos cremos de praz...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Se fierb tagliatellele, conform instructiunilor de pe ambalaj.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se adauga usturoiul feliat. Se prajeste 1 minut, apoi se...Citeste continuarea

Sandvis cu friptura de vita in stil...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se amesteca toate ingredientele pentru marinada. Se adauga bucata de carne si se lasa la marinat 15 minute.  Se taie ardeii si ceapa julienne.  Se incalzesc doua tigai la foc mare...Citeste continuarea

Prajitura de post, cu mere

Postat de: Ina in Dulciuri

Punem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie...Citeste continuarea

Sandwich-uri din aluat, preparate...

Postat de: Ina in Sandvisuri

Aluatul : Din ingredientele date, framantam un aluat potrivit de tare pe care-l lasam apoi la dospit 30 minute, la loc cald. Volumul bilei de aluat ar trebui sa se dubleze .  Impartim...Citeste continuarea

Turta dulce cu cafea turceasca

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Aluat   Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic...Citeste continuarea

Colac cu carne si branza

Postat de: panacris in Piine

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac, dovlecel,...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...Citeste continuarea

Supa crema de creveti

Postat de: portiadelumina in Supe

E foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă....Citeste continuarea

Tort Oreo de Ziua Romaniei

Postat de: amalia01 in Torturi

 Pe fundul tavii, asezi un suport pentru tort, apoi biscuiti Oreo unul langa celalalt. Bati crema mascarpone impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumoasa. Bati...Citeste continuarea

Placinta domneasca cu branza dulce

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu...Citeste continuarea

Salata de napi cu oua de prepelita...

Postat de: ladydi in Salate

Fierbem ouale de prepelita si le lasam sa se racoreasca. Intre timp curatam napii si ii taiem cubulete. Curatam si outele si le taiem in forma dorita. Punem napii intr-un bol, adaugam...Citeste continuarea

Fasole scazuta cu ciolan de porc...

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi, fasolea se...Citeste continuarea

Reteta simpla si usoara de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cum se prepara reteta simpla si usoara de prajitura cu mere in aluat Intr-un bol, se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga uleiul, scortisoara, coaja rasa de lamaie, apoi...Citeste continuarea

Briose umplute si glazurate

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat; Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul. Preincalzim cuptorul...Citeste continuarea

Tort Cu Crema De Ciocolata Alba Si...

Postat de: Meea in Torturi

      Pare putin cam complicata lista, dar o sa va lamuresc acum: tortul este compus din 4 blaturi, 2 si 2. Incepem prin a coace primele 2 blaturi (cele de la baza...Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: momo121 in Dulciuri

Separam ouale, albusurile le batem bine cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile, pe care le-am amestecat bine inainte cu uleiul, mai mixam putin si adaugam...Citeste continuarea

Rulada din carne tocata la cuptor...

Postat de: Valclaudia in Porc

Pentru rulada de carne, incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem carnea tocata, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, 2 oua, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Pandispan cu budinca de vanilie si...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Pentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu costita afumata

Postat de: Valclaudia in Porc

Curatam cartofii si ii taiem bastonase de grosimea unui deget. Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem cartofii in tava, presaram dupa gust, sare si piper, punem 3-4 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Hrean la borcan

Postat de: mirela0911 in Salate

Partea cea mai grea este datul pe razatoare a hreanului. Trebuie sa va inarmati bine cu batiste, geamul deschis si la treaba. Se spala radacinile de hrean (daca sunt pline de pamant), se curata...Citeste continuarea

Cosulete umplute cu budinca de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar. Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece. Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata,...Citeste continuarea

Gogosi impletite, despletite,...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează. Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează. Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de...Citeste continuarea

Tort de biscuiti cu crema de...

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Crema: Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua.  Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu...Citeste continuarea