A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chec de ciocolata si menta

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult. Mixam ouale cu...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand...Citeste continuarea

Iahnie de fasole la slow cooker...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am pus de seara la inmuiat fasolea in apa rece. Dimineata, am dat-o intr-un clocot, am lasat-o sa fiarba 10 min, de cand a inceput sa clocoteasca apa. Ceapa am taiat-o marunt, la fel si ardeiul...Citeste continuarea

Placinta cu mere si blat cu unt

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata...Citeste continuarea

Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blaturi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare, apoi am adaugat nuca macinata, amestecand...Citeste continuarea

Carnaciori cu mamaliga

Postat de: silvianart in Porc

Carnaciorii ii gatim la cuptor, mamaliguta o preparam cu unt din belsug, maslinele le pasam cu ulei de masline, piper si o lingurita de hrean ras. Se asaza pe farfurie. Super simplu. Citeste continuarea

Bilute din cartof cu unt

Postat de: silvianart in Mancaruri cu carne

O simpla gustarica, nu avem nevoie de cantitati in aceasta reteta simplista, o gatim dupa bunul plac. Cartofii ii  punem la fiert cu putina sare, cand este au fiert, ii scoatem, ii pasam si...Citeste continuarea

Branza framantata

Postat de: silvianart in Aperitive / Garnituri

Se framanta toate ingredientele, se asaza in borcane, deasupra se pune o pelicula de untura la temperatura camerei. O lasam in camara si nu umblam o luna, doua la ea, chiar mai mult. Cand dorim sa...Citeste continuarea

Varza murata cu rasol afumat, la...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Rasoalele le parlim putin de par, pe flacara aragazului si le spalam. Le punem la fiert in oala minune, cu foile de dafin si cateva boabe de piper pentru 35-40 de minute. Daca nu aveti oala...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai, curatam coaja cartofilor. Pentru a-i taia perfect, exista o tehnica: incadram cartoful cu 2 furculite si taiam felii pana cand se opreste cutitul in furculite. Astfel, nu vom taia prea...Citeste continuarea

Tagliatelle de casa

Postat de: eumimi in Paste

Mai intai, pregatim tagliatellele: punem faina intr-un bol, adaugam ouale si uleiul si framantam. Rezulta un aluat mai tare. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem jumatate din aluat intr-o...Citeste continuarea

Orez turcesc cu carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu. Adaugam...Citeste continuarea

Pizza cu blat subtire si crocant

Postat de: silvianart in Pizza

Am amestecat 2 linguri faina cu drojdia, apa, uleiul si zaharul.  Am inceput sa adaug faina, cam jumatate din cantitate, apoi am adaugat sarea si restul de faina. Am framantat si am lasat...Citeste continuarea

Briose cu portocala

Postat de: silvianart in Dulciuri

Am amestecat toate ingredientele in prima faza, cu exceptia prafului de copt si-al fainei, pe care le-am amestecat in faza a doua. Am turnat in forme si la cuptor pentru 20 min, la 160 grade C. Citeste continuarea

Mazare cu muschiulet afumat

Postat de: silvianart in Mancaruri cu carne

Am calit ceapa in untura, am adaugat muschiuletul bucatit. Am turnat mazarea. Intr-o oala separat, am fiert apa, iar dupa ce am turnat mazarea, am pus apa, pasta de tomate, sarea si piperul....Citeste continuarea

Reteta de ciorba cu afumatura...

Postat de: silvianart in Ciorbe

Preparare Reteta de ciorba cu afumatura dreasa cu bors si leustean Am calit ceapa, am pus morcovul, telina, ardeiul, oasele, am pus apa pana la jumatate, cand a dat in primul clocot, am pus...Citeste continuarea

Tarta cu somon si legume mexicane

Postat de: oanapl in Somon

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat, si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea

Gogosi pufoase coapte la cuptor

Postat de: oanapl in Prajituri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul...Citeste continuarea

Paris Brest

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul...Citeste continuarea

Pui cu alune si apio

Postat de: andaoana in Pui

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea...Citeste continuarea

Chec cu unt de arahide

Postat de: andaoana in Prajituri

Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la...Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se freaca zaharul cu untul si zaharul vanilat pana se obtine o spuma. Se pun ouale unul cate unul si se bate in continuare. Se spala o lamaie si se da pe razatoare coaja si se stoarce. Se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

Postat de: Pungasa_Rogue in Ficat

Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: katty in Porc

Taiem varza pe jumatate si o lasam in apa rece, pentru cel putin o ora. Scurgem varza  si o taiem fideluta. Incingem o lingura untura intr-o cratita si punem varza. Amestecam din cand in ea,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu os afumat

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana...Citeste continuarea

Chec savarina cu frisca si capsuni

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Faina cernuta se  pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se...Citeste continuarea

Paine alba cu susan

Postat de: RuxyRux in Piine

Se cerne faina intr-un lighean, se pune drojdia in mijloc, pe margine sarea, se toarna apa calduta si se framanta aluatul cateva minute. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in...Citeste continuarea

Gogosi cu branza

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un  vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul...Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dulbeaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate cu untul topit si racit, esenta de vanilie,...Citeste continuarea

Gogosi cu ananas

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia,...Citeste continuarea

Gogosi la cuptor

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam laptele caldut, untul la temperatura camerei,coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si mixam adaugand treptat faina (cat este posibil)...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: andaoana in Prajituri

Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca ....Citeste continuarea

Crema de ricotta cu arahide

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Arahidele le-am tocat cu ajutorul unui cutit. Ceapa am dat-o pe razatoarea mica. Ricotta impreuna cu mascarponele si sarea le-am amestecat bine, gustati sa vedeti daca mai trebuie pusa sare....Citeste continuarea

Chec cu dovleac, nuci si ciocolata...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta...Citeste continuarea

Guguluf cu ciocolata

Postat de: andaoana in Prajituri

Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o...Citeste continuarea

Orez cu bob verde

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam orezul si il punem la fiert, in 300 ml apa, cu o lingurita sare la foc mic, amestecand in el ocazional. Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam sare si cand clocoteste adaugam bobul....Citeste continuarea

Chec cu dovleac si ciocolata

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin. Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa. Ciocolata se topeste pe...Citeste continuarea

Chec cu vin, ciocolata si visine

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

 Ouale, zaharul si untul se freaca spuma. Adaugam cacaua, vinul, praful de copt si faina si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se scot visinele din dulceata si se pun in...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne si cascaval

Postat de: flori24 in Porc

Se curata cartofii si se spala. Se pun la fiert, taiat cublete, cu sare. Se lasa 10-15 minute (sa fie prefierti ), se scurg si se lasa la racit. Se curata ceapa, se spala,se toaca marunt la fel si...Citeste continuarea

Tostada cu cascaval si jambon

Postat de: flori24 in Aperitive / Garnituri

Taiem bagheta in 3 si dupa aceea, pe jumatate. Se pun in sendvishmaker pana se rumenesc. Se spala rosiile si se dau pe razatoare. Se pune uleiul si condimentele dupa gust. Se ung feliile de paine...Citeste continuarea

Chec cu fructe confiate si glazura...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda. Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu...Citeste continuarea

Cheesecake Oreo

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema, adaugam oul, sucul, esenta, ciocolata topita, ingredientele uscate amestecate, la final smantana, cu apa fierbinte. Amestecam bine...Citeste continuarea

Mini-choux cu crema de vanilie...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim...Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de: sufletista in Porc

Intr-o tava, adaugam uleiul de masline, adaugam carnea taiata felii. Amestecam sare, piper, coriandu, boia de ardei, ghimbirul ras prin razatoarea mica (1 feliuta am foloist) si presam peste...Citeste continuarea

Clatita coreeana - Haemul Pajeon

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime. Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri. Fructele de...Citeste continuarea

Chec cu mac si gutui

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara. Amestecam cu o paleta...Citeste continuarea

Pizza cu salam frantuzesc si sunca...

Postat de: gabrielasfechis in Pizza

Am pregatit aluatul de pizza asa : https://www.bucataras.ro/retete/pizza-quattro-formaggi-reteta-lui-george-vicecampion-european-la-pizza-79038.html Este o reteta superba si blatul e...Citeste continuarea

Chec cu pere caramelizate

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui zaharul impreuna cu apa, pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie. Cand zaharul e lichid si caramelizat, adaugi perele si amesteci cu...Citeste continuarea

Mini checuri cu portocala si ghimbir

Postat de: oanapl in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.  Faina o amesteci cu praful de copt, sarea...Citeste continuarea

Pui la cuptor

Postat de: gabrielasfechis in Pui

Se spala  bine puiul. Condimentele se amesteca cu uleiul intr-un bol si cu ajutorul unei pensule de bucatarie sau cu mainile, se maseaza/unge puiul foarte bine, atat pe exterior cat si pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]