Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Gogosi berlineze, reteta pentru un...
Postat de: LoreAmbro in DulciuriCum se prepara Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios Intr-un bol încăpător, se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm până la dizolvarea...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu biscuiti
Postat de: RuxyRux in DulciuriIntr-un ibric maricel, se pune apa impreuna cu zaharul si se fierbe pana se leaga siropul, in jur de 10 minute, la foc mic, se adauga romul si vanilia si se trage vasul de pe foc. Se pune...Citeste continuarea
Pavlova cu crema de lamaie
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire. Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început...Citeste continuarea
Chec fara coacere
Postat de: panacris in DulciuriRahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc,...Citeste continuarea
Pui grenoblez cu garnitura de...
Postat de: RuxyRux in PuiSpanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la...Citeste continuarea
Smoothie cu rodie, banana si iaurt
Postat de: oanapl in Love SmoothiesPui în recipientul blender-ului iaurtul, adaugi semintele de chia, mierea, banana taiata cubulete si semintele rodiei și apoi pornesti blenderul. Mixezi totul timp de 1-2...Citeste continuarea
Tarta cu trandafiri din mere si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...Citeste continuarea
Tarta cu broccoli, ardei si ciuperci
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeFrigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti buchetelele de broccoli si le scurgi...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Postat de: Oana in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă rapida Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete. Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana...Citeste continuarea
Desert prajitura negresa
Postat de: Oana in PrajituriPune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul. Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o...Citeste continuarea
Desert clatite cu dulceata de visine
Postat de: Oana in PrajituriMixeaza ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Adauga apoi uleiul. Pune treptat faina alternand cu apa minerala si la final subtiaza cu laptele. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei...Citeste continuarea
Desert chec marmorat
Postat de: Oana in PrajituriSepara galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin...Citeste continuarea
Peste macrou cu legume în cuptor
Postat de: loredanaaa in PesteSărati pestele inainte de a taia legumele, ca sa isi ia gustul de la sare. Tăiați legumele cubulete sau feliute. Într-un vas, puneți un pic de ulei, dupa ce ati asezat legumele...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos si piure
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEICurata ficateii, spala-i bine cu apa rece si lasa-i la scurs intr-o sita. Pregateste legumele si taie ardeiul gras colorat in fasii, ceapa solzisori si usturoiul rondele. Pune uleiul la...Citeste continuarea
Cordon bleu cu salata verde
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEITaie pieptul de pui in doua si apoi, fiecare bucata tai-o pe orizontala, obtinand astfel 4 felii. Bate cu ciocanul de snitele fiecare bucata, intre doua folii de plastic. Condimenteaza dupa...Citeste continuarea
Tort Ferrero Rocher
Postat de: stefy_a in TorturiBlat: Alunele (toate) se prajesc la 170 grade C, pana cand se ia coaja usor de pe ele (circa 10-15 minute) si se lasa la racit si apoi se curata. Albusurile se separa de galbenusuri....Citeste continuarea
Tort cu blat de cacao si piscoturi...
Postat de: katty in TorturiIncepem cu pregatirea blatului. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu gem
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc pana zaharul se topeste si laptele este caldut....Citeste continuarea
Papara (ratota) cu carnat
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine]. Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte. Taiati...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: ela2015 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un vas, amestecam toate ingredientele. Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte...Citeste continuarea
Chec cu piersici din compot
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul rece taiat felii se lasa putin la temperatura camerei, apoi se mixeaza intr-un bol impreuna cu zaharul si vanilia 3 minute. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si iaurt
Postat de: mirela0911 in DulciuriMai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Intr-un bol, se amesteca faina, praful de copt,...Citeste continuarea
Tort rapid cu fructe
Postat de: panacris in TorturiCrema se prepară conform indicațiilor de pe plic. O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară. Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se așează în...Citeste continuarea
Chefal cu praz, ciuperci si rosii...
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se...Citeste continuarea
Pancakes cu mere si alune
Postat de: mirela0911 in DulciuriInr-un bol, se mixeaza bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul, apoi laptele. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste oua. Se adauga si scortisoara si se...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu alune, bacon,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc...Citeste continuarea
Piept de pui la tigaie
Postat de: RuxyRux in PuiPieptul de pui se spala, se feliaza in fasii care se scurg putin de apa. Se pune ulei in tigaie, apoi fasiile de pui si se trag la tigaie pana se albesc, se pun condimentele, busuiocul, zeama...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reţetă originală
Postat de: rocsi_1612 in TorturiTiramisu reţetă originală Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si esenta. Incorporam cacaua cu praful de copt, apoi faina. Albusurile le batem...Citeste continuarea
Chec in trei culori
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu fructe de padure
Postat de: nadea68 in DulciuriTiramisu reţetă originală Fructele de padure se spala si se lasa la scurs. Intr-o craticioara, punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar vanilat. Fierbem 10 minute. Adaugam 50 g zmeura....Citeste continuarea
Kinder- felie de lapte
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Separam ouale. Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste. Incorporam si galbenusurile unul cate unul. ...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu ciuperci si pui
Postat de: katty in PuiCuratam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins, punem pulpele spalate si scurse la prajit. Dupa ce si-au schimbat culoarea pe toate partile, adaugam ceapa. Lasam ceapa sa se inmoaie si...Citeste continuarea
Smoothie cu kaki si kiwi
Postat de: oanapl in Love SmoothiesPentru smoothie-ul de kaki: tai fructul în bucăți potrivite și îl pui în recipientul blender-ului împreună cu stafidele, banana rupta in bucati si apa. Mixezi bine...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie si mure
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul, cate o lingura pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. La final, trebuie sa obtii o bezea frumoasa. Nuca o...Citeste continuarea
Tagliatelle in sos de rosii cu...
Postat de: katty in PasteCuratam ficateii de pielite, ii spalam si ii taiem cubulete mai mici. Curatam usturoiul si il feliem. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem usturoiul. Il lasam cateva secunde si...Citeste continuarea
Conopida cu ficatei la cuptor
Postat de: oanapl in FicatFierbi ficateii de pui in apa cu sare, apoi ii tai bucatele mici. Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu...Citeste continuarea
Prajitura Lica
Postat de: iri_love in PrajituriBiscuiții se pun intr-o pungă și se sfărâmă cu sucitorul sau se dau prin mașina de tocat carne. Separat, într-un vas, se pune laptele împreună cu zaharul și...Citeste continuarea
Fazan cu sos de vin si tagliatelle
Postat de: katty in Mancaruri cu carneFierbem fazanul taiat in patru, impreuna cu legumele, boabe de piper si foi de dafin pana se inmoaie carnea. Scurgem carnea. Amestecam uleiul de masline cu oregano, busuioc, sare si piper...Citeste continuarea
Supa de fazan cu taitei de casa
Postat de: katty in SupeTaiem fazanul in patru si il spalam bine. Il punem la fiert, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, apoi adaugam morcovii curatati, spalati si taiati rondele, ceapa...Citeste continuarea
Paste de casa
Postat de: katty in PasteIntr-un vas, puneti faina, ouale si putina sare si framantati bine. Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca. Este de...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: stefy_a in DulciuriLaptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva....Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: RuxyRux in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi. Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate: faina cernuta cu praful de...Citeste continuarea
Rulada de carne cu sunca si felii...
Postat de: mirela0911 in PorcIntr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu...Citeste continuarea
Chec cu nuci si stafide
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe pregatesc doua forme de chec, tapetandu-se cu hartie de copt. Se lasa deoparte. Intr-un bol, se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna in fir...Citeste continuarea
Mix de salata cu avocado, oua de...
Postat de: panacris in SalateOuăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa, se lasă cca. 5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în...Citeste continuarea
Chec cu gem de capsuni si migdale
Postat de: oanapl in PrajituriPui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...Citeste continuarea
Gulas de strut
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneLasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat. Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti...Citeste continuarea
Gogosi Floricele
Postat de: ela2015 in DulciuriCernem faina, impreuna cu praful de copt. Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea...Citeste continuarea
Rulouri crocante cu salata ruseasca
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPregatiti Salata boeuf (vezi retele mele cu carne si cu somon ). Pentru fabricarea rulourilor, am folosit forme in inox (puteti face forme suport din hartie in aluminium)....Citeste continuarea
Friganele sau French toast
Postat de: ctlina in DulciuriAm folosit un rest de Brioşă belgiană Incepeti cu garnitura de zmeura. Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe...Citeste continuarea



















