Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cornulete din iaurt cu umplutura de...
Postat de: panacris in DulciuriFăina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la...Citeste continuarea
Supa-crema de ciuperci
Postat de: Pungasa_Rogue in SupeCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare. Se spala ciupercile si...Citeste continuarea
Iahnie rapida de fasole manastireasca
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de postFasolea se scurge intr-o sita. Se caleste ceapa tocata impreuna cu morcovul si telina razuite in 3 linguri ulei si se inabusa, adaugand cate o lingura doua de apa, se tine pe foc pana se...Citeste continuarea
Salata Caprese
Postat de: RuxyRux in SalateBranza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele. Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si glazura de...
Postat de: oanapl in PrajituriCureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: oanapl in PuiPui carnea intr-o tava la cuptorul preincalzit, condimentata cu sare si piper, pentru cca. 40 de minute. Intre timp, calesti ceapa tocata solzi in 2 linguri de ulei, pentru 5 minute si adaugi...Citeste continuarea
Salata cu spanac, ridichi si cas de...
Postat de: oanapl in SalateSpeli frunzele de spanac, le scurgi bine de apa si le tai fasii. Ardeiul il tai felii scurte si subtiri, iar ridichile le tai in doua si le feliezi. Tai casul cubulete mici. Toate...Citeste continuarea
SALATA CU INELE DE CALAMAR SI RUCOLA
Postat de: mihaelar63 in SalateIntr-o tigaie anti-aderenta, se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Cand uleiul este incins, se reduce intensitatea caldurii. Se prajesc la foc mediu, inelele de calamar,...Citeste continuarea
Salata de porumb cu telemea si iaurt
Postat de: gurita_ta2005 in SalatePorumbul se scurge bine de zeama si se pune intr-un castron. Taiem ceapa cat mai marunt. Branza telemea o dam pe razatoarea mica. Amestecam toate ingredientele, punem sare si piper si...Citeste continuarea
Salata de toamna
Postat de: katty in SalateCuratam marul, sfecla si gulia, le spalam si le taiem fasii cat mai subtiri. Le asezam intr-un castron. Punem deasupra maioneza, sare, nucile si amestecam usor. Lasam salata 10 minute la rece,...Citeste continuarea
Salata de rosii, avocado si creveti
Postat de: katty in SalateCuratam mai intai crevetii, ii spalam si ii scurgem bine. Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie, asezam crevetii, ii presaram cu sare si piper negru macinat si ii prajim 2-3 minute,pe ambele...Citeste continuarea
Supa de telina picanta cu afumatura
Postat de: RodicaTako in SupeSe spala bine costita afumata, se taie bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu 2-3 foi de dafin. Se lasa pe foc pana ce este bine fiarta...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu busuioc in blanita...
Postat de: RodicaTako in PuiSe amesteca intr-un castron, cam trei sferturi din cascavalul razuit prin razatoarea mica, toata branza feta, un catel zdrobit de usturoi, 150 ml de smantana si...Citeste continuarea
Tort de turta dulce si visine
Postat de: ladydi in DulciuriPrimul pas este sa scoatem visinele din congelator si sa le punem sa se dezghete intr-o strecuratoare. Modul de preparare pentru turta dulce il gasim aici: ...Citeste continuarea
Sarmale cu varza murata
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare. Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand...Citeste continuarea
Muffins cu Nutella, reteta rapida...
Postat de: deyutzky in DulciuriCum se prepara Muffins cu Nutella, reteta rapida si delicioasa: Amestecam intr-un bol, ingredientele uscate: faina, zaharul si praful de copt. In alt bol, batem cu un tel oul,...Citeste continuarea
Friptura de porc cu cartofi mici la...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneAmestecati toate ingredientele pentru marinata. Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform....Citeste continuarea
Tort Primavara
Postat de: madi_marin in TorturiPentru forma detaşabilă de 18 cm diametru. Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în...Citeste continuarea
Budinca de melcisori cu branza de...
Postat de: ladydi in DulciuriFierbem melcisorii, conform instructiunilor de pe pachet, apoi ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam la scurs. Punem merisoarele in apa calduta, cu esenta de rom, pentru cel...Citeste continuarea
Banana Bread
Postat de: ladydi in DulciuriBatem bine untul cu zaharul,ncirca 8-10 minute, apoi adaugam ingredientele lichide si bananele strivite cu furculita. Adaugam si ingredientele solide: faina, praful de copt, nucile si...Citeste continuarea
Salata de castravete si ridichi
Postat de: ela2015 in SalateIntr-o salatiera, amestecam toate ingredientele. Condimentam dupa gust. O servim simpla sau insotita de diverse preparate (gratar, piureuri, pilafuri, paste, etc.). Citeste continuarea
Negresa cu gem de caise si crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriPui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de branza si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de...Citeste continuarea
Briose cu nuci si branza cu mucegai
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPui nucile, taiate marunt, la prajit in cuptor, pentru 5 minute. Intr-un bol, mixezi ouale cu laptele, uleiul de masline si branza de burduf, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si...Citeste continuarea
Salata de legume si verdeata, cu ton
Postat de: ela2015 in SalateSpalam frunzele de salata, in mai multe ape reci si le lasam la scurs pe prosoape absorbante. Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Curatam maslinele de samburi, scurgem boabele...Citeste continuarea
Caracatita baby cu sos rosu
Postat de: oanapl in Fructe de mareCureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află...Citeste continuarea
Supa italiana de legume
Postat de: Pungasa_Rogue in SupeCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca. Tija de apio se spala...Citeste continuarea
Inimi si ficatei de pui a la...
Postat de: ladydi in FicatSpalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de...Citeste continuarea
Pulpe de rata la cuptor cu sos de...
Postat de: ladydi in RataSpalam pulpele de rata si le stergem bine cu servetele absorbante. Le saram si le piperam pe ambele parti si le introducem in punga speciala pentru cuptor, impreuna cu doi catei de...Citeste continuarea
Salata de fructe cu cocos si busuioc
Postat de: RuxyRux in SalateSe curata, se taie pe rand fructele. Se amesteca fructele intr-un bol, se adauga uleiul de cocos, vanilia, fulgii de cocos, mierea si se amesteca bine. Se decoreaza cu frunzulite de busuioc. Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: licurici_lra in CiorbeCarnea de vita se spala, apoi se pune la fiert cu sare. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o 50 min de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa,...Citeste continuarea
Placinta de linte la cuptor
Postat de: VanessaAli in Mancaruri de legumePunem lintea la inmuiat cu o seara inainte. Ziua urmatoare, o spalam bine si daca se desprind in timpul spalarii "pielitele" boabelor de linte, le luam cu o sita. Punem lintea pe foc...Citeste continuarea
Prajitura Brownie ciocolatos
Postat de: loredanaaa in PrajituriDati cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca. Intr-o cratita, se pune 120 g de ciocolata rupta in bucatele, 100 g de margarina si cafeaua. Se topeste la foc mic, amestecand...Citeste continuarea
Salata cu piept de pui si branza feta
Postat de: katty in SalateSpalam salata, o uscam bine si o rupem fasii. O asezam intr-un castron. Adaugam rosia taiata cubulete, branza sfaramata, nucile prajite putin pe o tigaie uscata, carnea de pui fiarta, sare, piper...Citeste continuarea
Tarta cu branza dulce si mandarine
Postat de: katty in DulciuriPregatim mai intai crusta. Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul pudra si oul si amestecam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o folie de plastic si il dam la...Citeste continuarea
Tocanita de miel cu cartofi si mazare
Postat de: katty in OaieSpalam carnea de miel, o curatam de pielite si o portionam. O punem intr-un vas, adaugam vinul, piperul boabe si foile de dafin. Lasam carnea la rece pana a doua zi. O intoarcem din cand in...Citeste continuarea
Gogosi simple
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La...Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: dantes in SalateSpalam, curatam si taiem fructele in bucati mici, le amestecam cu doua linguri de miere, le asezam in boluri si punem deasupra boabe de struguri. Citeste continuarea
Madlene cu ciocolata si portocale
Postat de: Criss in PrajituriSe bat ouale impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga untul topit, ciocolata topita, faina amestecata cu cacao si praful de copt, sucul si coaja rasa de...Citeste continuarea
Homemade Raffaello
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriPunem untul la topit la foc mic, peste care adăugăm zahărul și amestecăm constant. După ce s-a topit zahărul, oprim focul și încorporăm laptele praf. Acum adăugăm 150 de grame de...Citeste continuarea
Hering cu smantana acra
Postat de: ctlina in PesteTaiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung. Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering. Amestecati smantana cu mustarul,...Citeste continuarea
Pui cu lamaie si parmezan
Postat de: RuxyRux in PuiSe spala carnea, se zvanta, se bate ca pentru snitel, se sareaza usor. Se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie, praful de busuioc si putina sare. Se pregatesc doua platouri unul cu...Citeste continuarea
Salata italiana cu creveti si parmezan
Postat de: RuxyRux in SalateCrevetii se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline si unt, se tin pana se rumenesc, se adauga un praf de busuioc, un praf de sare, un praf de usturoi, un praf de piper. Salata se...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneSimplu si rapid facem acesti cheeseburgeri. Intai de toate, condimentam carnea tocata si apoi formam 2 chiftele mai maricele si mai groase. ...Citeste continuarea
Drob de vinete
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureti vinetele, le tai cubulete si le fierbi 15 minute, in apa usor sarata. Le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Calesti ceapa, apoi adaugi ardeiul taiat cubulete, mararul tocat si...Citeste continuarea
Wiener schnitzel -snitel vienez
Postat de: mihaelar63 in Bucatarasi celebriBucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor. Pregatit doua farfurii...Citeste continuarea
Inimi de foietaj cu carne si susan
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se...Citeste continuarea
Ecleruri-inimi cu vanilie,...
Postat de: ancutsa in DulciuriEclerurile: Intr-o craticioara, se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe...Citeste continuarea
Prajitura Dragobete
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: Se preincalzeste cuptorul. Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine....Citeste continuarea


















