Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pizza trandafiri
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se lasa la dezghetat. Se intinde aluatul pe blatul de lucru si se taie in 6 fasii pe latime. Se ia o fasie, se unge cu pasta de tomate si se presara cu sare, piper si...Citeste continuarea
Conopida cu mazare in stil indian
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine. Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga...Citeste continuarea
Somon posat in sos de salota
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonSe taie prazul rondele subtiri, iar salota se taie marunt. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga prazul, salota si foia de dafin. Se calesc 4 minute la foc mediu, amestecand...Citeste continuarea
Salata de orez
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe fierbe orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge si se lasa la racit. Se indeparteaza semintele castravetelui, apoi se taie cuburi. Se procedeaza la fel cu...Citeste continuarea
Salata calda de ardei copti si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe curata ardeiul de coaja, daca este nevoie, se indeparteaza cotorul si semintele si se taie cuburi. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mic si se adauga usturoiul. Se...Citeste continuarea
Aperitiv crochete din carne tocata...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa se da pe razatoarea fina si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Painea se inmoaie cateva minute in apa si se stoarce bine. Usturoiul se piseaza bine. Intr-un bol, se amesteca...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu cafea Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere....Citeste continuarea
Salata de pui cu branza
Postat de: MotanLaOale in SalateCeapa, ardeii, rosiile se curata si se taie marunt. Carnea de pui se fierbe cu vegeta, se lasa la racit si se toaca cubulete. Costita se taie cubulete. Branzeturile se taie cuburi....Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi fragede si...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai, pregatim crema : punem laptele, faina, zaharul si ciocolata pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult (aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Lasam la racit, dar mai...Citeste continuarea
Ciorba de praz
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbePrazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si...Citeste continuarea
Desert negresa cu Oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul si laptele. Le lasam sa se racoreasca. Mixam ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Peste oua, adaugam amestecul de ciocolata. Mixam bine. Adaugam alunele...Citeste continuarea
Salata de primavara
Postat de: amalia01 in SalateFideliciosul il prepari conform indicatiilor de pe ambalaj si scoti fideaua. Rucola o speli sub jet de apa rece si o scurgi bine pe un prosop. Ridichile le speli si le tai felii. Intr-un...Citeste continuarea
Desert mucenici moldovenesti
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriAm cenut faina intr-un vas incapator. Am amestecat drojdia cu 3 linguri de lapte caldut, 2 lingurite zahar si 3-4 linguri de faina. Am pus aceasta compozitie in mijlocul fainii din vas si am...Citeste continuarea
Tarta cu legume
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeCureti ardeiul de seminte si dovlecelul de coaja si le tai felii subtiri. Ceapa verde si ciupercile le tai marunt si pui toate legumele intr-un castron si le amesteci. Adaugi telemeaua data pe...Citeste continuarea
Aperitiv oua Benedict
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriScoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru...Citeste continuarea
Ciorba de crap si somon cu smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele. Legumele se curata si se spala. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici. Cartofii se taie cuburi mai...Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti
Postat de: ancutsa in DulciuriIntr-un vas, se amesteca putina faina cu zaharul si sarea, se face un mic spatiu in mijloc, in care se toarna apa calduta (nu fierbinte!), se amesteca bine, adaugand treptat faina si...Citeste continuarea
Merdenele din foi de placinta,...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCum se prepara Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si...Citeste continuarea
Piept de pui cu masline
Postat de: MotanLaOale in PuiPieptul de pui se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina. Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs....Citeste continuarea
Cum se curata o rodie
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasRodia se poate curata in doua moduri: Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si mere...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul...Citeste continuarea
Pulpe de pui pe varza
Postat de: MotanLaOale in PuiVarza se lasa in apa rece 3-4 ore, pentru a se desara. Se toaca marunt, eliminand cotoarele, se stoarce in pumn si se pune intr-un castron. Se pun 50 ml ulei intr-o cratita si se pune...Citeste continuarea
Friptura de porc
Postat de: eumimi in PorcMai intai, taiem carnea si o punem in tava. Usturoiul il taiem marunt . Amestecam pasta de tomate cu usturoiul, apa, sare, piper si condimente dupa gust. Adaugam sosul peste carne si...Citeste continuarea
Mancare de spanac cu orez
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul in ulei incins, pentru 7-8 minute. Adaugam apoi o cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Amestecam...Citeste continuarea
Desert mucenici moldovenesti
Postat de: RuxyRux in DulciuriFaina cernuta se pune intr-un vas, praful de sare pe margine, in mijloc, drojdia uscata. Intr-un vas larg, la foc mic, se pune laptele, in el, zaharul si vanilia si se amesteca pana la...Citeste continuarea
Rulouri de carne la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai, am portionat carnea si am batut-o bine, am presarat sare pe o parte si pe cealalta, apoi am asezat cascaval, am rulat bine si am strans si capetele, apoi am prins cu ajutorul...Citeste continuarea
Desert cupcakes cu vanilie si...
Postat de: Meea in DulciuriPunem capsunile spalate si curatate intr-un blender. Piureul de capsuni il punem intr-un vas, impreuna cu cele 2 linguri de zahar si lasam amestecul pe...Citeste continuarea
Desert cheesecake zebra cu ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriTopesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu sardine si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriBati ouale pana cand se omogenizeaza compozitia (cca. 1 minut). Adaugi alternativ, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, si laptele. Adaugi parmezanul ras, maslinele verzi...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu lamaie si...
Postat de: privatelaura in TorturiSe pregătește o formă de copt, cu pereți detașabili, diametru 26 cm. Eu am folosit o formă cu diametru mic, de 20 cm, plus trei inele mici, diametru 6 cm. Biscuiții se macină...Citeste continuarea
Desert minitarte cu mere
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAluatul se lasa la decongelat. Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun la calit intr-o cratita, cu zaharul, pana scade toata zeama 25-30 minute. Se amesteca...Citeste continuarea
Coaste la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se fasoneaza si se cresteaza jumatate, dupa fiecare os. Se pune uleiul in tava si se unge bucata de carne bine, pe ambele parti. Se presara pe ambele parti cu vegeta, piper,...Citeste continuarea
Tarta cu legume colorate
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIAluat : Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci si mazare la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerEu am avut in congelator ciuperci de padure, culese asta vara si trebuiau facute. Ciupercile si mazarea se lasa la dezghetat. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: Oana in PrajituriAluat : Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete. Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri, apoi adauga vanilia,...Citeste continuarea
Creveti in lapte de cocos
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCrevetii se curata bine de coada, cap, coaja de deasupra, se clatesc sub apa rece si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron cu ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Lasam la frigider...Citeste continuarea
Slanina fiarta cu boia si usturoi
Postat de: MotanLaOale in Mezel de casaSlanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare. Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic. Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se...Citeste continuarea
Batoane cu miere si mac, de post
Postat de: merisor67 in PiineCernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru. Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia...Citeste continuarea
Desert clatite cu branza la cuptor
Postat de: oanapl in DulciuriAmesteci ouale cu faina. Adaugi zaharul, laptele si sarea si le bati bine impreuna. Adaugi zaharul vanilat si mixezi pana se omogenizeaza. Lasi sa se odihneasca 15-20 minute, timp in care incingi...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca,...
Postat de: CameliaComan in PrajituriBlat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o bezea stralucitoare. Nucile trebuie sa fie maruntite. Eu le-am batut intr-un...Citeste continuarea
Desert mere in foietaj cu sos de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPresaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul. Taiem patru patrate egale. Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul...Citeste continuarea
Desert tort 8 Martie
Postat de: ancutsa in TorturiPandispanul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, pana se obtine o spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma se...Citeste continuarea
Cum se curata un avocado
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasEste important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt, daca atunci cand il apesi, este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor,...Citeste continuarea
Desert strudel cu dovleac si nuca
Postat de: Ksenya in DulciuriPregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute. Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la...Citeste continuarea
Mancare de cartofi la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerCarnea este de la o scarita din care am scos oasele si a ramas carnea dintre ele. Cartofii se curata si se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow...Citeste continuarea
Smoothie - ziua 2
Postat de: carmen in Love SmoothiesAm spalat si curatat fructele. Am adaugat apa. Am mixat cateva secunde - parca nu suficiente azi, am gasit bucatele de nuca bune de strivit in dinti, placerea a fost maxima. Citeste continuarea
Smoothie - ziua 1
Postat de: carmen in Love SmoothiesAm curatat, decojit, spalat bine toate fructele. Am adaugat apa. Am mixat in blender. Am inchis sticla si am fugit la treaba. Citeste continuarea
Aperitiv merdenele din aluat de...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriPachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe...Citeste continuarea
Desert negresa de post cu nuci
Postat de: Oana in PrajituriAmesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul...Citeste continuarea


















