Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Rulada de cartofi cu legume (de post)
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui cartofii la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca. Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete mici, iar...Citeste continuarea
Desert briose cu ghimbir si portocala
Postat de: BakeUpArtist in PrajituriÎntr-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul...Citeste continuarea
Aperitiv batoane din mamaliga și...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriÎntr-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie. Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu. Se lasa...Citeste continuarea
Desert placinta dobrogeana cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai...Citeste continuarea
Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe portioneaza carnea si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...Citeste continuarea
Tigaie de post cu mamaliga si ciuperci
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai, curatam ciupercile de pojghita care le acopera si le scoatem branhiie. Le tocam felii marunt si le punem la calit in uleiul incins, impreuna cu usturoiul tocat si el marunt. Adaugam...Citeste continuarea
Salata orientala economica si gustoasa
Postat de: Bunica in SalateFierbe orezul și lasă-l la răcit. Cartofii se spală și se pun la fiert. Cât fierb cartofii, pregătește maioneza. Pune toate ingredientele în blender și pornește-l...Citeste continuarea
Sarmale cu soia si ciuperci
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPentru inceput, pune soia la hidratat în apă caldă, pentru 30 minute. Căt se hidratează soia, curăță ceapa și morcovul. Spală legumele. Toacă ceapa mărunt și pune-o la...Citeste continuarea
Desert Prajitura cu bere Guinness...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm). Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana...Citeste continuarea
Salata (de dieta, ieftina)
Postat de: Valentin68 in Mancaruri de postMai intai, spalam salata frunza cu frunza si scuturam bine de apa. Curatam ceapa si o taiem mai marunt cu tot cu frunze. Curatam si ridichiie, lasam o parte din coaja rosie, apoi le taiem...Citeste continuarea
Placinta de cartofi cu branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCuratam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea
Supa de mazare
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postSpalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa. Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati...Citeste continuarea
Gratin de peste cu legume
Postat de: oanapl in PesteStropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie...Citeste continuarea
Reteta de prajitura cu mere rase,...
Postat de: oanapl in PrajituriPreparare Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma...Citeste continuarea
Sarmale de post in foi de varza
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins, cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras. Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se...Citeste continuarea
Platica cu rosii
Postat de: mihaelar63 in PestePlatica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu...Citeste continuarea
Desert tort aniversar
Postat de: eumimi in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de...Citeste continuarea
Tocanita de vinete si naut
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postDupa cum am spus, nautul se tine in frigider 12 ore in apa. Se poate pune seara si il gatiti a doua zi. Se caleste ceapa (tocata marunt), apoi se adauga apa si naut. Se fierbe 1 ora si...Citeste continuarea
Desert negresa cu lapte de cocos...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol, se pune laptele de cocos (se agita bine înainte de a se deschide cutia), zaharul și sarea și se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaoa, gemul de afine, faina...Citeste continuarea
Paste cu ciuperci de roua
Postat de: Valclaudia in PastePunem la fiert pastele, in apa clocotita cu sare si le fierbem cat scrie pe ambalaj. Le scurgem apoi si le acoperim pana preparam ciupercutele. Spalam prazul, il taiem rondele, il...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere, nuci si stafide
Postat de: oanapl in PrajituriPui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele....Citeste continuarea
Aperitiv frittata cu spanac si telemea
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriTai telemeaua cubulete. Daca este foarte sarata, pui o cantitate mai mica (telemeaua folosita de mine nu era foarte sarata). Tai gogosarii feliute, iar morcovii care sunt mai mari, ii tai in doua....Citeste continuarea
Sarmale de post (cu pasat si ciuperci)
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postVarza o lasi 1 ora in apa rece, dupa care o speli bine si ii desfaci frunzele. Cureti ceapa, o speli sub jet de apa rece si o tai marunt. Ciupercile la scurgi de zeama si le tai...Citeste continuarea
Salata de conopida
Postat de: Bunica in Mancaruri de postConopida curățată de frunze, spălată, desfăcută buchețele, se pune la fiert în apă cu sare. Orezul spălat se fierbe cu 600 ml apă + 1/2 linguriță sare. Orezul fiert se...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu musli, fara zahar
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol, punem untul la temperatura camerei, smantana si le mixam. Adaugam oul, indulcitorul pudra si le amestecam bine. Nucile le tocam cu un cutit, le punem peste compozitia de mai...Citeste continuarea
Mancare de urzici
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1...Citeste continuarea
Винегред - salata ruseasca...
Postat de: Ksenya in SalateSe spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si...
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe amesteca untul la temperatura camerei, cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Adaugati faina si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Merele se curata de coaja si...Citeste continuarea
Pastravi cu orez si legume
Postat de: dantes in PastravCuratam pastravii, ii spalam si stergem de apa, apoi ii condimentam dupa gust cu sare, piper si ii punem la prajit in ulei. Pentru orez, taiem ardeiul si morcovul in bucatele mici (morcovul se...Citeste continuarea
Friptura de vita cu cartofi in sos...
Postat de: Pungasa_Rogue in VitaSe spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si...Citeste continuarea
Desert briose cu praline in interior
Postat de: gabrielasfechis in PrajituriBatem ouale intregi cu zaharul, apoi adaugam laptele si untul topit si amestecam bine. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie, amestecand cu o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni si bezea
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 175 grade C. Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in sferturi. Separam ouale. Mixam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, praful de copt si zaharul vanilat, pana...Citeste continuarea
Drob de soia cu ciuperci
Postat de: Xandrinne in Mancaruri de postMai intai, am hidratat bine soia in apa fierbinte, am stors-o in pumn si apoi am pus-o la fiert cu o foaie de dafin, cu usturoi si cu condiment; am scurs-o bine de apa, dupa ce a fiert. Cartofii...Citeste continuarea
Chiftele de spanac si piept de pui
Postat de: Adele in Mancare copiiSpanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra. Cand se receste putin, se...Citeste continuarea
Supa thailandeza de legume
Postat de: Ksenya in SupeIntr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe...Citeste continuarea
Supa minestrone
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIPune uleiul intr-o craticioara si adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat fin, morcovul tocat rondele, apoi apio rondele fine si soteaza-le 5 min'...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez si legume de...
Postat de: Oana in Mancaruri de postFierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron. Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si branza...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli merele, le cureti de coaja, le tai in cubulete si le pui la calit intr-un vas cu 2 linguri de zahar brun si apa. Le lasi pana se inmoaie putin. Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu...Citeste continuarea
Cremvusti in aluat
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneDupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne de pui...
Postat de: oanapl in PuiCureti cartofii, ii speli, ii tai feliute si ii pui la fiert, in apa cu sare. Toci ceapa marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi carnea tocata, ciupercile taiate marunt, ardeiul...Citeste continuarea
Desert tort de portocale cu...
Postat de: reisnaor_2006 in TorturiAlbusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia...Citeste continuarea
Sarmalute de post cu ciuperci
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat. Curatam si spalam toate legumele. Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin...Citeste continuarea
Placinta cu carne tocata si bacon
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai, mi-am pregatit ingredientele. Am ras branza intr-un castron. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o in tigaia wok, in care am incins putin ulei, am adaugat baconul, am amestecat, apoi...Citeste continuarea
Salata Fantezie
Postat de: costi7hector in SalateTaiem pieptul de pui felii, il ungem cu ulei, saram, piperam si il frigem in tigaia grill, circa 20 de minute, 10 minute pe o parte, 10 pe cealalta. Il lasam sa se racoreasca un pic, apoi il taiem...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de cirese si...
Postat de: Adele in TorturiE putin de munca, dar nu-i bai 😊👌 Se incepe cu blatul , se mixeaza albusurile spuma cu sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se incorporeaza faina si praful...Citeste continuarea
Desert negresa cu bile de ricotta...
Postat de: Adele in PrajituriPentru inceput, se pregateste compozitia, separat se mixeaza albusurile cu putina sare, pana devin spuma; in alt vas, se mixeaza galbenusurile cu zahar, se adauga ciocolata si untul topit si...Citeste continuarea
Covrigi dospiti cu seminte de mac...
Postat de: Valclaudia in PiineIntr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta. Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da...Citeste continuarea
Desert mini eclere
Postat de: Adele in PrajituriPentru inceput, se pregateste aluatul: intr-o cratita, se pune apa la fiert cu sarea, apoi se adauga untul, iar cand da in clocot, se adauga faina si, cu un tel, se amesteca in continuu, pana cand...Citeste continuarea
Mini pizza din foietaj
Postat de: stefy_a in PizzaFiecare foaie se imparte in doua dreptunghiuri, si apoi, din fiecare foaie, se taie margini de circa 1 cm grosime cu care se inconjoara marginile dreptungiurilor – pentru a...Citeste continuarea
Borzaska - reteta de snitel...
Postat de: Ksenya in PorcCum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi....Citeste continuarea
















