A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Rulada de cartofi cu legume (de post)

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Pui cartofii la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca.  Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete mici, iar...Citeste continuarea

Desert briose cu ghimbir si portocala

Postat de: BakeUpArtist in Prajituri

Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul...Citeste continuarea

Aperitiv batoane din mamaliga și...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie.  Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu.  Se lasa...Citeste continuarea

Desert placinta dobrogeana cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai...Citeste continuarea

Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se portioneaza carnea si se spala.  Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...Citeste continuarea

Tigaie de post cu mamaliga si ciuperci

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai, curatam ciupercile de pojghita care le acopera si le scoatem branhiie. Le tocam felii marunt si le punem la calit in uleiul incins, impreuna cu usturoiul tocat si el marunt. Adaugam...Citeste continuarea

Salata orientala economica si gustoasa

Postat de: Bunica in Salate

Fierbe orezul și lasă-l la răcit. Cartofii se spală și se pun la fiert. Cât fierb cartofii, pregătește maioneza. Pune toate ingredientele în blender și pornește-l...Citeste continuarea

Sarmale cu soia si ciuperci

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Pentru inceput, pune soia la hidratat în apă caldă, pentru 30 minute. Căt se hidratează soia, curăță ceapa și morcovul. Spală legumele. Toacă ceapa mărunt și pune-o la...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu bere Guinness...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm). Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana...Citeste continuarea

Salata (de dieta, ieftina)

Postat de: Valentin68 in Mancaruri de post

Mai intai, spalam salata frunza cu frunza si scuturam bine de apa. Curatam ceapa si o taiem mai marunt cu tot cu frunze. Curatam si ridichiie, lasam o parte din coaja rosie, apoi le taiem...Citeste continuarea

Placinta de cartofi cu branzeturi

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea

Supa de mazare

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Spalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa.  Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati...Citeste continuarea

Gratin de peste cu legume

Postat de: oanapl in Peste

Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie...Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu mere rase,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Preparare Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma...Citeste continuarea

Sarmale de post in foi de varza

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins, cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras. Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se...Citeste continuarea

Platica cu rosii

Postat de: mihaelar63 in Peste

Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu...Citeste continuarea

Desert tort aniversar

Postat de: eumimi in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de...Citeste continuarea

Tocanita de vinete si naut

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Dupa cum am spus, nautul se tine in frigider 12 ore in apa. Se poate pune seara si il gatiti a doua zi.  Se caleste ceapa (tocata marunt), apoi se adauga apa si naut. Se fierbe 1 ora si...Citeste continuarea

Desert negresa cu lapte de cocos...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol, se pune laptele de cocos (se agita bine înainte de a se deschide cutia), zaharul și sarea și se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaoa, gemul de afine, faina...Citeste continuarea

Paste cu ciuperci de roua

Postat de: Valclaudia in Paste

Punem la fiert pastele, in apa clocotita cu sare si le fierbem cat scrie pe ambalaj. Le scurgem apoi si le acoperim pana preparam ciupercutele.  Spalam prazul, il taiem rondele, il...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, nuci si stafide

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele....Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu spanac si telemea

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Tai telemeaua cubulete. Daca este foarte sarata, pui o cantitate mai mica (telemeaua folosita de mine nu era foarte sarata). Tai gogosarii feliute, iar morcovii care sunt mai mari, ii tai in doua....Citeste continuarea

Sarmale de post (cu pasat si ciuperci)

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Varza o lasi 1 ora in apa rece, dupa care o speli bine si ii desfaci frunzele.  Cureti ceapa, o speli sub jet de apa rece si o tai marunt. Ciupercile la scurgi de zeama si le tai...Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Conopida curățată de frunze, spălată, desfăcută buchețele, se pune la fiert în apă cu sare. Orezul spălat se fierbe cu 600 ml apă + 1/2 linguriță sare. Orezul fiert se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu musli, fara zahar

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, punem untul la temperatura camerei, smantana si le mixam. Adaugam oul, indulcitorul pudra si le amestecam bine. Nucile le tocam cu un cutit, le punem peste compozitia de mai...Citeste continuarea

Mancare de urzici

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1...Citeste continuarea

Винегред - salata ruseasca...

Postat de: Ksenya in Salate

Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca untul la temperatura camerei, cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Adaugati faina si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Merele se curata de coaja si...Citeste continuarea

Pastravi cu orez si legume

Postat de: dantes in Pastrav

Curatam pastravii, ii spalam si stergem de apa, apoi ii condimentam dupa gust cu sare, piper si ii punem la prajit in ulei. Pentru orez, taiem ardeiul si morcovul in bucatele mici (morcovul se...Citeste continuarea

Friptura de vita cu cartofi in sos...

Postat de: Pungasa_Rogue in Vita

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si...Citeste continuarea

Desert briose cu praline in interior

Postat de: gabrielasfechis in Prajituri

Batem ouale intregi cu zaharul, apoi adaugam laptele si untul topit si amestecam bine. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie, amestecand cu o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in sferturi. Separam ouale. Mixam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, praful de copt si zaharul vanilat, pana...Citeste continuarea

Drob de soia cu ciuperci

Postat de: Xandrinne in Mancaruri de post

Mai intai, am hidratat bine soia in apa fierbinte, am stors-o in pumn si apoi am pus-o la fiert cu o foaie de dafin, cu usturoi si cu condiment; am scurs-o bine de apa, dupa ce a fiert. Cartofii...Citeste continuarea

Chiftele de spanac si piept de pui

Postat de: Adele in Mancare copii

Spanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra. Cand se receste putin, se...Citeste continuarea

Supa thailandeza de legume

Postat de: Ksenya in Supe

    Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam   galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe...Citeste continuarea

Supa minestrone

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Pune uleiul intr-o craticioara si adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat fin, morcovul tocat rondele, apoi apio rondele fine si soteaza-le 5 min'...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez si legume de...

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Fierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron. Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli merele, le cureti de coaja, le tai in cubulete si le pui la calit intr-un vas cu 2 linguri de zahar brun si apa. Le lasi pana se inmoaie putin. Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu...Citeste continuarea

Cremvusti in aluat

Postat de: oanapl in Mancaruri cu carne

Dupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne de pui...

Postat de: oanapl in Pui

Cureti cartofii, ii speli, ii tai feliute si ii pui la fiert, in apa cu sare. Toci ceapa marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi carnea tocata, ciupercile taiate marunt, ardeiul...Citeste continuarea

Desert tort de portocale cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

 Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia...Citeste continuarea

Sarmalute de post cu ciuperci

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat. Curatam si spalam toate legumele. Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin...Citeste continuarea

Placinta cu carne tocata si bacon

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai, mi-am pregatit ingredientele. Am ras branza intr-un castron. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o in tigaia wok, in care am incins putin ulei, am adaugat baconul, am amestecat, apoi...Citeste continuarea

Salata Fantezie

Postat de: costi7hector in Salate

Taiem pieptul de pui felii, il ungem cu ulei, saram, piperam si il frigem in tigaia grill, circa 20 de minute, 10 minute pe o parte, 10 pe cealalta. Il lasam sa se racoreasca un pic, apoi il taiem...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de cirese si...

Postat de: Adele in Torturi

E putin de munca, dar nu-i bai 😊👌 Se incepe cu blatul , se mixeaza albusurile spuma cu sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se incorporeaza faina si praful...Citeste continuarea

Desert negresa cu bile de ricotta...

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput, se pregateste compozitia, separat se mixeaza albusurile cu putina sare, pana devin spuma; in alt vas, se mixeaza galbenusurile cu zahar, se adauga ciocolata si untul topit si...Citeste continuarea

Covrigi dospiti cu seminte de mac...

Postat de: Valclaudia in Piine

Intr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta. Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da...Citeste continuarea

Desert mini eclere

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput, se pregateste aluatul: intr-o cratita, se pune apa la fiert cu sarea, apoi se adauga untul, iar cand da in clocot, se adauga faina si, cu un tel, se amesteca in continuu, pana cand...Citeste continuarea

Mini pizza din foietaj

Postat de: stefy_a in Pizza

Fiecare foaie se imparte in doua dreptunghiuri, si apoi, din fiecare foaie, se taie margini de circa 1 cm grosime cu care se inconjoara marginile dreptungiurilor – pentru a...Citeste continuarea

Borzaska - reteta de snitel...

Postat de: Ksenya in Porc

Cum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]