A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Sfecla coapta cu sos scordolea

Postat de: Xandrinne in Mancaruri de post

Sfecla se coace in cuptor (eu am copt-o in soba). Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat zeama de lamaie, putina sare. Am inceput sa...Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de: oanapl in Oaie

Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie...Citeste continuarea

Ciorba de legume (de post)

Postat de: Reli_B in Ciorbe

Se curata legumele si se taie dupa cum doriti: rondele, julien, cubulete. Ceapa se curata si se taie in doua sau patru. Ciupercile se curata si se taie felii.  Morcovii se pun la calit...Citeste continuarea

Lipie cu legume

Postat de: Reli_B in Mancaruri de post

Se curata cartofii, se taie felii si se prajesc in ulei. Rosia se spala si se taie felii. La fel si ridichea. Ciupercile se curata, se taie felii si se pun intr-o tigaie in putin ulei...Citeste continuarea

Maioneza din pufuleti

Postat de: ladydi in Sosuri

Punem pufuletii intr-o sita mare si ii trecem sub jet de apa rece, astfel incat sa fie toti bine inmuiati. II lasam la scurs cateva minute si apoi...Citeste continuarea

Soia la gratar cu tagliatelle de...

Postat de: costi7hector in Mancaruri de post

Punem apa la fiert, cu sare, frunze de dafin si catelul de usturoi. Intre timp, pregatim legumele, le curatam, apoi le feliem cu mandolina (razatoare), in forma de tagliatelle. Atentie: miezul...Citeste continuarea

Stufat de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, taiem pulpele in 2. Le punem in cratita. Usturoiul il tocam rondele si il adaugam peste pulpe. Adaugam si cartofii taiati mai mare, pasta de tomate si 1-2 cani de apa, cat este nevoie....Citeste continuarea

Friptura de iepure cu usturoi verde

Postat de: eumimi in Iepure

Mai intai spalam bine carnea de iepure sa nu mai ramana fire de par si o dam intr-un clocot. Punem apoi, carnea intr-o cratita, adaugam usturoiul tocat, pasta de tomate ( eu am folosit o pasta...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: Alepaty in Torturi

Eu am inceput prin pregatirea blatului cu o seara inainte, de regula asa fac ca sa se raceasca bine, la temperatura camerei. Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare, apoi treptat se...Citeste continuarea

Rulada de vinete

Postat de: Anett in Mancaruri de legume

Spalam si curatam vinetele, apoi le taiem in felii subtiri. Presaram cu sare si le introducem intr-o tigaie cu ulei incins. Nu trebuie sa folosim mult ulei in acest caz. Prajim feliile de...Citeste continuarea

Risotto cu legume

Postat de: costi7hector in Mancaruri de post

Punem apa la fiert, cu sare si pregatim legumele, le curatam si le tocam cubulete. Calim legumele intr-o tigaie incinsa, pana se evapora apa lasata de ele. Piperam si saram dupa gust. Cand fierbe...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu tofu

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Curatam ciupercile si tocam coditele. Dam tofu pe razatoare si tocam leurda. Amestecam coditele de ciuperci cu tofu si cu leurda si umplem ciupercile, asezate in prealabil intr-o tava...Citeste continuarea

Icre de chia

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Amestecam semintele de chia cu apa. Cat se hidrateaza chia, tocam ceapa. Adaugam peste chia, ceapa, zeama de lamaie si uleiul. Amestecam, potrivim gustul de sare si dam la frigider pana...Citeste continuarea

Dovlecei cu morcovi si ceapa

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cateva minute, in ulei de masline. Se adauga si morcovul taiat rondele. Punem apa, cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba. Cand...Citeste continuarea

Salata cu surimi

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Salata verde se spala bine, se taie fasii si se pune intr-un bol. Ceapa rosie se taie solzisori si se freaca cu putina sare. Porumbul se scurge de zeama, se pune peste salata, impreuna cu...Citeste continuarea

Fasole sote cu broccoli

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Broccoli se spala bine, se rupe in buchetele mai mici si se pune in apa clocotita, la fiert, circa 10 minute. Ceapa se taie feliute, la fel si morcovul si se pun intr-un wok, cu ulei de...Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor cu vin

Postat de: oanapl in Iepure

Speli iepurele transat si il condimentezi cu curry, rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si adaugi cateva frunze de dafin si usturoi taiat feliute. Torni vinul...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu oua de prepelita

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Fierbi tari, ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi, le cojesti. Intr-un bol, mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta,...Citeste continuarea

Desert gogosi de post

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, sare, coaja de portocala. Facem o gaura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam treptat apa (la temperatura camerei), pana rezulta un aluat...Citeste continuarea

Desert clatite de post

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un vas, adaugam faina, zaharul, sare, coaja de portocala, praful de copt; amestecam bine, dupa care facem o gaura si adaugam uleiul si treptat, apa, ca sa nu faca cocoloase, pana rezulta un...Citeste continuarea

Cartofi cu leurda

Postat de: eduard_09 in Mancaruri de post

Cartofii ii curatam, ii spalam, dupa care ii taiem in cuburi (ca la supa). Ii punem intr-un ceaun, in care adaugam uleiul, apa, condimente dupa gust, acoperim cu un capac si punem la foc...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja 20-25 minute. Se curata de coaja si se paseaza. Se adauga ceapa tocata marunt si leurda taiata fin. Se pune sare si piper si se...Citeste continuarea

Paine cu leurda

Postat de: antici_gabytza in Piine

Intr-un vas, cernem faina, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calda, amestecata cu zaharul si o lingura faina, 50 ml ulei si adaugam treptat apa amestecata cu putina...Citeste continuarea

Penne Rigate cu ciuperci de roua si...

Postat de: Valclaudia in Penne

Punem pastele la fiert, in multa apa clocotita cu sare, le lasam la fiert cca. 7 minute. Le trecem apoi scurt, sub jet de apa calda si le scurgem de apa. Punem uleiul in tigaie, adaugam...Citeste continuarea

Desert rapid

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pe baie de aburi, pana se ingroasa. Apoi, le amestecam cu mascarponele si frisca batuta. Piscoturile le inmuiem in siropul de la visine, doar le scufundam...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure si ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un...Citeste continuarea

Desert napolitane bengoase

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, pregatim nucile, le spargem, le alegem si le prajim in cuptor, apoi le taiem grosier. Margarina la temperatura camerei, o frecam cu 250 g zahar pudra si adaugam oul si galbenusurile....Citeste continuarea

Supa crema de cartofi

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Legumele curățate, tocate grosier, se pun la fiert într-o oală, de 3 l. cu apă. Când sunt fierte, le scoatem din supă și le lăsăm la răcit. Punem legumele fierte,...Citeste continuarea

Desert gogosi braziliene

Postat de: auragiuverdea1990 in Dulciuri

    Intr-un bol, mixez cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana isi schimba culoarea. Adaug esenta de rom, coaja de lamaie si apa. Amestec si apoi, adaug faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu lamaie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Ciorba de primavara

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda, stevia si leurda se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea

Desert Briosa Leopard

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul . Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.    Puneti pe...Citeste continuarea

Aperitiv saratele rapide

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele. Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora. Pe...Citeste continuarea

Desert placinte poale-n brau...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,...Citeste continuarea

Placinte cu varza

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Din făină, drojdie, un praf de sare și apă călduță, se face un aluat potrivit de moale și se lasă la dospit. Varza murată se stoarce, se taie fideluță si se călește la foc mic,...Citeste continuarea

Pilaf cu legume

Postat de: ella87 in Mancaruri de post

Spalam orezul., Legumele, dupa ce au fost taiate marunt, se pun intr-o cratita si se calesc in putin ulei, dupa care adaugam si orezul si il amestecam si pe el pentru cateva secunde. Acoperim...Citeste continuarea

Desert chec de post cu banane, nuci...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Curatam bananele de coaja si le pasam intr-un vas, cu ajutorul pasatorului pentru cartofi. Taiem nucile grosier. Peste banane, adăugăm uleiul, zahărul, esența de vanilie si coaja de...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu masline

Postat de: constantinescudorel85 in Mancaruri de post

Curatam, spalam si tăiem cartofii cuburi.  Ceapa o curatam, spalam si o tăiem.  Intr-o cratiță, punem uleiul la incins si calim ceapa cca. 5 min. Adăugăm cartofii si acoperim...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: autodiag in Salate

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa, cat sa ii acopere. Se mai adauga apa, daca este necesar pe parcursul fierberii. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se...Citeste continuarea

Desert melci cu ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Incalzim putin laptele.Punem zaharul  in lapte si amestecam pana se topeste.Adaugam si dojdia si omogenizam bine. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in faina, adaugam ouale...Citeste continuarea

Aperitiv spirala cu spanac

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput, pregatim spanacul. Eu am avut congelat si l-am lasat sa se decongeleze, apoi l-am calit putin. Am amestecat spanacul cu cascavalul si branza rase, pesmetul si un ou. In functie de...Citeste continuarea

Desert pachetele cu nutella si banane

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Intr-un bol, adaugam faina, zaharul, sare, drojdia si amestecam bine, adaugam uleiul de masline si treptat apa, pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la...Citeste continuarea

Desert gris cu lapte

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se lipeasca. Cand incepe sa...Citeste continuarea

Desert strudel cu mere, migdale si...

Postat de: oanapl in Dulciuri

Cureti merele de coaja, scoti semintele si le tai cubulete pe care le pui intr-un castron. Presari merele cu 50 g de zahar pudra si scortisoara, dupa gust, si amesteci bine. Pui migdalele si...Citeste continuarea

Placinta impletita cu carne de pui

Postat de: oanapl in Pui

Lasi aluatul la dezghetat.  Cureti ceapa, o tai marunt si o pui la calit in ulei 3-4 minute.  Adaugi carnea tocata si o amesteci sa nu se prinda, pana lasa zeama. ...Citeste continuarea

Pulpa de porc in sos de rosii,...

Postat de: Adrian2016 in Porc

      Carnea o taiem felii pe care le punem intr-un castron, impreuna cu uleiul de masline, vinul, sare, piper. Lasam la marinat 30 de minute, la frigider....Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu stevie

Postat de: sufletista in Ciorbe

Fasolea se alege, se spala si se pune in apa cu sare,1 lingurita bicarbonat si se pune la fiert cca. 10 min, dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune din nou la fiert, in apa calda, cu sare....Citeste continuarea

Aperitiv cu ficatei

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Spalam bine ficateii de pui, apoi ii fierbem. Taiem marunt ardeiul si patrunjelul. Amestecam bine ouale, adaugam ficateii taiati bucatele, ardeiul, faina, pesmetul, condimentele si patrunjelul....Citeste continuarea

Desert cheesecake cu oreo

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Punem cei 200 gr de biscuiti in blender si ii maruntim. Untul il punem pe baie de aburi pana se topeste. Amestecam biscuitii macinti cu untul topit. Pe un platou, asezam un inel detasabil cu...Citeste continuarea

Varza calita

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de post

Se toaca varza fideluta si se freaca cu sare si putin piper. Se lasa asa la odihnit pana se pregatesc celelalte ingrediente. Se toaca ceapa solzisori si se caleste in ulei incins, pana...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]