Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Sandwich amuzant
Postat de: RODIMUR in SandvisuriSe rumenesc feliile de pâine în prăjitor, se ung cu unt, când sunt calde încă, după care se așază feliile de cașcaval, pentru crearea cadrului...Apoi, se ornează...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat, cu caise...
Postat de: Nadyne in DulciuriIntr-un bol incapator, mixam branza de vaci, zaharul si ouale. Adaugam frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi praful de budinca. Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie...Citeste continuarea
Desert chocoflan
Postat de: Nadyne in DulciuriCaramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata. Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam...Citeste continuarea
Desert cupe de ciocolata cu crema...
Postat de: oanapl in DulciuriTopeşti ciocolata pe baie de aburi, in doua vase largi. După ce se topeşte, o laşi câteva minute să se răcească. Pui ciocolata albă intr-o pungă si o găuresti la un colt si o...Citeste continuarea
Rulada de curcan umpluta cu mazare,...
Postat de: oanapl in CurcanTai pieptul de curcan, astfel incat sa nu aiba o grosime mai mare de 1.5 cm si il bati cu ciocanul. (eu am taiat pieptul pe orizontala si am facut 2 rulade). Cu ajutorul unei pensule, aplici...Citeste continuarea
Frigarui de miel si salata asortata
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEITaie pulpa de miel cubulete Taie ceapa rosie in cuburi si apoi pregateste frigaruile, alternand carne de miel cu ceapa si rosii cherry...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu spanac, branza si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFaina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi umpluti (reteta...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat...Citeste continuarea
Friganele servite cu miere
Postat de: Valclaudia in Mancare copiiFeliem bagheta in rondele de 1 cm grosime. Batem ouale cu praful de sare si laptele, punem uleiul la incins in tigaie. Trecem fiecare felie de bagheta prin oul batut, apoi le asezam in tava...Citeste continuarea
Betisoare dulci de post
Postat de: andra001 in Mancare copiiÎntr-o cratiță, se vor pune cei patru cartofi la fiert. Se vor lăsa cu coajă. După ce s-au fiert, se dau la răcit și se curăță de coajă, apoi se pasează. Într-un bol...Citeste continuarea
Ciorba de varza rosie
Postat de: andra001 in CiorbeÎntr-o cratiță înaltă, se va pune uleiul, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se amestecă în continuu, până capătă o culoare aurie și emană o mireasmă dulce....Citeste continuarea
Aperitiv buburuze umplute
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată....Citeste continuarea
Reteta de musaca de cartofi cu...
Postat de: CameliaComan in Mancaruri cu carneIata cum se prepara Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam. Eu am achizitionat de curand un chopper de care sunt tare multumita. Am...Citeste continuarea
Desert rulada cu ciocolata si gem...
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza albusurile spuma. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand devine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza 1-2 minute. Se adauga galbenusurile...Citeste continuarea
Spaghete cu carne de porc, legume...
Postat de: Pungasa_Rogue in SpagheteCarnea se taie cubulete si se pune intr-un wok, impreuna cu uleiul. Se adauga putina sare si un varf de cutit de piper. Se prajeste carnea, dupa care se adauga legumele mexicane (clatite cu apa...Citeste continuarea
Desert prajitura Alba ca Zapada
Postat de: Oana in PrajituriIncepe mai intai cu crema , sa aiba timp sa se raceasca. Pune laptele la fiert si amesteca intr-un castron faina cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, toarna...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde
Postat de: dantes in Mancaruri de postRupem fasolea in bucati mici si o punem la fiert in apa cu sare; cand este gata, o scurgem de apa, intr-o strecuratoare. Punem uleiul la incalzit si calim in el usturoiul taiat marunt si rosia...Citeste continuarea
Desert palmieri cu nuca - de post...
Postat de: Corina33 in PrajituriSe amesteca nuca macinata cu cacaua si zaharul, se adauga 3 linguri de apa si se amesteca bine, iar daca amestecul este prea solid si nu se poate intinde pe aluat, mai adaugam putina apa. ...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si crema...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea
Desert negresa cu capsuni si crema...
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Tarta iepuras cu spanac
Postat de: oanapl in Mancare copiiPui faina intr-un vas si adaugi untul topit, oul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da, pentru minim 30 minute, la frigider. Intre timp,...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu crema de branza...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAi nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia...Citeste continuarea
Somon la gratar cu sos exotic
Postat de: costi7hector in SomonIncingem o tigaie cu putin ulei, adaugam ceapa si apio cubulete si lasam circa 10 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Adaugam si avocado tot cubulete si il lasam si pe acesta sa se...Citeste continuarea
Desert prajitura Rocky
Postat de: licurici_lra in PrajituriPentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit. Cand s-a racit, in compozitie se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni si...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPrunele uscate se clatesc cu apa rece si se pun la hidratat in putina apa calduta, pentru 30 minute, apoi se asaza intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Preincalzim cuptorul la 175 grade C....Citeste continuarea
Ciorba de urzici
Postat de: licurici_lra in CiorbeUrzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat, in apa rece. Se pune apa la fiert. Urzicile se oparesc in apa clocotita. Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu capsuni
Postat de: oanapl in DulciuriIncepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop. Separat...Citeste continuarea
Piftie de curcan
Postat de: oanapl in CurcanPui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu naut si spanac
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect...Citeste continuarea
Drob din piept de pui cu verdeata
Postat de: oanapl in PuiSpeli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt. Pieptul de pui spalat, il pui la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il...Citeste continuarea
Desert clatite
Postat de: Meea in DulciuriAmestecăm bine laptele, apa și laptele de soia. Adaugam apoi și ouăle, sarea și făina, amestecând ușor să nu se facă cocoloașe. Ungem tigaia pentru clătite cu puțin ulei,...Citeste continuarea
8 gusturi diferite intr-un singur tort
Postat de: Meea in TorturiPentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei, cu praful de sare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și...Citeste continuarea
Milkshake cu fructe si cacao
Postat de: Meea in Love SmoothiesTaiem banana si portocala. Punem cele doua fructe in blender si adaugam si fructele de padure congelate. Punem iaurtul de capsuni, laptele de migdale (in...Citeste continuarea
Aperitiv drob de pui
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCurata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la...Citeste continuarea
Drob mozaic din ficatei de pui
Postat de: stefy_a in FicatFicateii se curata de pielite, se spala si se pun la fiert. Cele 5 oua fierte se curata de coaja si se taie bucatele (eu am taiat bucatele mai mari pentru a evita sfaramarea lor). Ceapa si...Citeste continuarea
Tocanita de berbecut cu leurda
Postat de: mihaelar63 in OaieLegumele se curata si se spala. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ]. Maruntiti ceapa...Citeste continuarea
Desert musuroi de cartita
Postat de: panacris in PrajituriUntul la temperatura camerei, se amestecă energic cu zahărul, zahărul vaniliat, până se topește. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, sfat-ul lui Teo: ” punând...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si telemea
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci...Citeste continuarea
Unt aromatizat cu leurda
Postat de: Valclaudia in SosuriUntul trebuie sa fie la temperatura camerei. Leurda se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Dupa ce s-a evaporat apa, taiem leurda fasii, o punem in robot impreuna cu...Citeste continuarea
Cozonac de carne
Postat de: oanapl in PuiTapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O ungi cu ulei. Cele 600 g de piept de pui le tai pe lung, in fasii cat mai mari si le bat cu un...Citeste continuarea
Desert pasca cu smantana
Postat de: oanapl in PrajituriPui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o...Citeste continuarea
Desert pasca cu smantana, branza si...
Postat de: oanapl in PrajituriDin cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca, dar ai nevoie de o tava foarte mare si exista riscul sa nu se coaca bine in mijloc. Mai intai...Citeste continuarea
Stufat de miel
Postat de: oanapl in OaieCureti ceapa si usturoiul, le tai in bucati, le calesti in ulei si le scoti apoi pe o farfurie. Calesti verdeata tocata in uleiul ramas. Speli bine carnea, o tai bucatele, o rumenesti putin in...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: oanapl in OaieSpeli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa...Citeste continuarea
Bors cu legume si boabe
Postat de: ela2015 in Supe/CiorbePregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de...Citeste continuarea
Chiftelute de tofu cu sos de morcovi
Postat de: ladydi in Mancaruri de postMaruntim tofu si il punem intr-un castron. Dam migdalele la robot, apoi le adaugam peste tofu, impreuna cu pesmetul. Saram, daca mai este cazul, piperam si amestecam pana...Citeste continuarea
Aperitiv spirale cu branza si masline
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul. Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca...Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: cristina1985 in SalateSe taie fructele in cubulete mici, se scot samburii de la visine. La sfarsit, se taie para si bananele. Cantitatea ajunge pentru 4 boluri de supa sau 8 cupe. Citeste continuarea
Paste cu ciuperci si pesto de...
Postat de: Xandrinne in PastePastele se fierb in apa clocotita, sarata; se scurg. Ceapa se caleste usor in ulei, se adauga apoi si ciupercile taiate, nu foarte marunt. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa pe foc,...Citeste continuarea
Desert cornulete umplute cu pasta...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 175 grade C. Trecem arahidele si nuca prin robot, apoi le amestecam cu restul ingredientelor alocate umpluturii si cu pasta de macese. Amestecam sa se omogenizeze bine...Citeste continuarea











))))








