A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Drob din carne de curcan cu...

Postat de: oanapl in Curcan

Speli carnea si o pui la fiert, in apa cu putina sare. Cand e fiarta, o lasi sa se racoreasca putin si o tai cubulete. Speli ciupercile, le toci felii mici si le calesti intr-o tigaie cu putin...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Punem stafidele la hidratat, in apa calda cu rom. Dam drumul la cuptor.  Batem cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Incorporam urda, smantana si untul taiat. Omogenizeaza totul...Citeste continuarea

Desert prajitura Visul dulce

Postat de: Meea in Prajituri

          Pentru blat, vom împărți ingredientele în două, pentru că urmează să coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: CameliaComan in Torturi

Blat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta...Citeste continuarea

Desert negresa cu fistic si fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat cuburi si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste. In alt vas, batem ouale cu zaharul, un praf de sare, pana ce isi...Citeste continuarea

Ied la cuptor

Postat de: dantes in Oaie

Spalam bine carnea de ied, o transam, o impanam cu usturoiul taiat in doua. Condimentam cu sare, piper, cimbru, boia afumata dupa gust si masam putin, sa intre aromele in carne.Taiem subtire...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de spanac cu crema...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi spanacul (eu am pus congelat, daca aveti proaspat, trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile. Adaugi faina cernuta cu praful de copt,...Citeste continuarea

Desert pasca

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu untura sau cu margarina ( depinde ce se foloseste). Se adauga sarea, zaharul si zaharul vaniliat, oul, iar la urma, se adauga faina. Se framanta...Citeste continuarea

Sarmale in foi de stevie sau totike

Postat de: trifadalia in Porc

Se oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura de la ele, dintr-o frunza reusind sa umpli 2 sarmale. Carnea impreuna cu ceafa afumata si...Citeste continuarea

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...Citeste continuarea

Supa de stevie cu smantana

Postat de: eumimi in Supe

Mai intai, punem la fiert ceapa taiata julien, impreuna cu morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Adaugam si un praf de sare. Le lasam sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam si stevia...Citeste continuarea

Aperitiv oua rosii

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva). Coaja de la...Citeste continuarea

Supa de sparanghel

Postat de: sufletista in Supe

Intr-o oala, calim ceapa in untul topit, impreuna cu uleiul, pana devine transparenta, adaugam usturoiul pisat, cartofii taiati cubulete, sparanghelul taiat bucati cca. 2 cm. Adaugam apa, sare,...Citeste continuarea

Desert floricele umplute cu pasta...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul. Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina. Aluatul obtinut se...Citeste continuarea

Drob Pascal

Postat de: ancutsa in Ficat

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu bezea, cacao si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Intr-un castronel, se farama drojdia si se amesteca bine cu o lingurita de zahar (care va activa drojdia), putin lapte caldut si putina faina. Pasta obtinuta se lasa la crescut aprox 15...Citeste continuarea

Desert fursecuri (la presa)...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa,...Citeste continuarea

Desert pasca poloneza

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu nutella

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala. La final,...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nutella si fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, o lingurita zahar, acoperim cu un prosop si lasam cca. 10 minute, pana ce apar...Citeste continuarea

Desert pasca

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se...Citeste continuarea

Aperitiv torta Pasqualina

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Aluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator. Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram....Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si cafea

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma ca pentru bezea, se pun 4 galbenusuri (celelalte 2 se vor...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Creierul se curata de pielite si se spala bine. Intr-o craticioara, punem apa cu foi de dafin si otet si oparim creierul; cand apa incepe sa clocoteasca, il lasam cateva minute si lasam sa se...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si smantana

Postat de: Criss in Dulciuri

In cuva masinii de paine, se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si deasupra drojdia uscata. Se...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom. Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si doua creme

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput, se pregateste aluatul, intr-un vas se pun ingredientele, treptat, si se framanta totul foarte bine. Aluatul va fi usor lipicios, dar super fain si usor de folosit. Se imparte in...Citeste continuarea

Rulada din carne tocata cu...

Postat de: Valclaudia in Porc

Ceapa o spalam si o tocam. Ardeii se spala si se taie bucatele. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Carnea tocata se amesteca cu albusul de ou, sare si piper dupa gust. Parte alba de...Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite cu hartie...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se...Citeste continuarea

Ceafa de porc in sos de portocale...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ceafa de porc se condimenteaza pe ambele parti, se pune intr-un vas de ceramica, se stropesc cu ulei de masline. Ceapa se taie rondele si se asaza in tava langa carne. Stoarcem cele 2...Citeste continuarea

Salata proaspata cu fasole

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Salata se spala bine si se taie fasii, dupa care se aranjeaza in castron. Punem ceapa rosie taiata solzisori si rosia rondele. Punem fasolea clatita sub jet de apa si scursa si porumbul....Citeste continuarea

Orez cu mazare si porumb

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si orezul clatit sub jet de apa rece, punem apa cat sa acopere, iar cand scade, completam. Cand e aproape gata, punem...Citeste continuarea

Aperitiv oua de Pasti romanesti

Postat de: andra001 in Aperitive / Garnituri

Anul acesta am adaugat un nou DELICIU DE PASTE! Pentru aceasta reteta, vom degresa ouale cu apa rece si sapun sau detergent de vase, apoi le vom lasa sa se usuce. Intre timp, ne ocupam de...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: andra001 in Salate

Vinetele trebuie sa fie bine coapte. Se lasa sa se scurga de zeama. Se maruntesc cu un tocator din lemn, pana devin ca o pasta. Se fierbe un ou moale, iar celalalt ou se fierbe tare. Intr-un...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat 2

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Separam albusurile de ou intr-un castron, iar in celalalt, punem galbenusurile pe care le mixam cu zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie si branza de vaci. Albusurile se bat spuma cu...Citeste continuarea

Desert prima mea pasca

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida. Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina...Citeste continuarea

Drob de pui cu verdeturi

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Ficatul de pui se curata bine si se pune la fiert intr-o craticioara. Pipotele si inimile se pun la fiert, impreuna cu pulpa de pui. Se lasa sa fiarba bine, dupa care se scurg de apa si se lasa...Citeste continuarea

Desert pasca

Postat de: Adele in Dulciuri

Untul se amesteca cu faina, zahar, sare, praf de copt, arome, dupa care se pun ouale si apa si se framanta aluatul bine. Se lasa la rece, cateva minute. Intr-un vas, se amesteca branza cu...Citeste continuarea

Miel la cuptor cu usturoi si...

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Mai intai, am asezat bucata de miel intr-un castron, am presarat sare si condimentele, apoi am turnat vinul peste, am presarat leurda si am acoperit cu un servet, am lasat pana a doua zi, cand am...Citeste continuarea

Ceafa de porc impanata cu piept de...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai, am taiat bucata de ceafa in 5 felii, dar n-am taiat pana jos, am lasat asa ca un ''acordeon'' si am presarat sare. Aceasta bucata am asezat-o intr-o tigaie si am prajit-o la foc iute,...Citeste continuarea

Desert prajitura Hortansa

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Am folosit o tava cu dimensiuni de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt, am copt 3 foi din compozitia urmatoare. Albusurile cu un praf de sare, le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul putin...Citeste continuarea

Desert tort cu banane si lapte...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : L-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine  a doua zi. Am folosit o forma de tort detasabila de 18 cm diametru. Albusurile cu un praf de sare, se mixeaza bine, apoi adaugam...Citeste continuarea

Desert turn cu ciocolata si mascarpone

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai, pregatim cafeaua si o lasam putin la racit intr-un castron. Mascarponele la temperatura camerei, se pune intr-un bol, adaugam si crema de ciocolata si amestecam cu lingura pana cand...Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat cu sunca si...

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se mixeaza ouale, se adauga pe rand laptele, uleiul si parmezanul, mixand pana se omogenizeaza. La sfarsit, punem faina si praful de copt si asezonam cu sare si piper.  Se adauga...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu curmale

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai, am mixat albusurile de la temperatura camerei cu zaharul, pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Ciorba de fasole rosie cu leurda

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Fasolea se alege, se clateste si se lasa cateva ore la inmuiat in apa rece. Curatam prazul, pastarnacul si ardeiul, le taiem bucatele si le punem la sotat in ulei, pentru 5 minute. Adaugam...Citeste continuarea

Dobos din biscuiti

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Se bat cele două ouă și un praf de sare cu mixerul până când încep să se deschidă la culoare, apoi adăugăm treptat zahărul pudră.Mixăm totul câteva minute, crema...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu broccoli

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat, opă­reşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi...Citeste continuarea

Aperitiv prajitura tricolora

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat...Citeste continuarea

Rulada de porc cu nuci si ardei

Postat de: oanapl in Mezel de casa

Toci nucile si le prajesti intr-o tigaie teflonata. Ceapa si ardeiul le toci cubulete mici si le calesti intr-o lingura de ulei de masline. Amesteci intr-un castron nucile prajite cu ceapa si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]