A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv placinta cu mozzarella si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de...Citeste continuarea

Aperitiv cald cu ou de prepelita

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele. Sarati si presarati deasupra oregano uscat. Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se...Citeste continuarea

Desert prajitura Duo cu zmeura si...

Postat de: andaoana in Prajituri

Blatul : Am folosit o tava mai mica, 24 x 20 cm, in care am pus hartie de copt Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt,...Citeste continuarea

Friptura de miel cu tarhon

Postat de: Bunica in Oaie

Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă, într-un castron.  Carnea de miel pârlită la flacăra aragazului, curățată de grăsime, spălată și zvântată cu un...Citeste continuarea

Idee pentru un pranz de post

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare. Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de...Citeste continuarea

Sandvis cu salam banatean si cascaval

Postat de: autodiag in Sandvisuri

Se pregatesc legumele: frunzele de salata se spala, li se indeparteaza baza groasa si se zvanta de apa. Se spala o rosie mare si se taie doua felii rontunde din ea. Se taie o bucata de castravete,...Citeste continuarea

Desert minitarte cu ciocolata

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Rupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il...Citeste continuarea

Desert minitarte cu ganache de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Aluat tarte: Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga...Citeste continuarea

Desert tort Lela

Postat de: ancutsa in Torturi

  Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider, pana la utilizare....Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Pentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc. Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la...Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: CameliaComan in Vita

Umplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin. Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam...Citeste continuarea

Desert minitarte -reteta pentru...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se...Citeste continuarea

Desert cozonaci moldovenesti

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Aluatul Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, se pune drojdia, o ceșcuță de zahăr tos fin și puțin lapte cald. Se amestecă drojdia cu...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mascarpone...

Postat de: Geanina87 in Torturi

Incepem cu blatul care trebuie pregatit cu o zi inainte. Separam ouale. Albusurile si praful de sare se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi, treptat, jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul:   Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste, se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Spalam ardeiul, il uscam, il taiem in jumatate pe lungime (scoatem cotorul) si il taiem fasii lungi. Pe foile de tortillas, intindem cate 2 lingurite de branza cu verdeata, 2 felii de sunca si...Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute,...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cascaval

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Intr-o cratita mai mare, punem apa la fiert. In momentul in care incepe sa clocoteasca, punem cascavalul cu tot cu ambalaj si il lasam vreo 10-15 min sa se topeasca. Pe blatul de lucru, asezam...Citeste continuarea

Aperitiv bilute de branza cu struguri

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol incapator, radem cascavalul, amestecam apoi cu branza de burduf si luam cate putin, in palma. Presam, punem in mijloc cate un bob de strugure si formam o biluta pe care o rostogolim...Citeste continuarea

Sarmale

Postat de: cristinutanicolita in Porc

Punem carnea tocata intr-un castron.  Curatam, spalam si tăiem ceapa mărunt.  Orezul il spalam.  Intr-o tigaie incinsa, punem pisatura si călim ceapa 5 min. Adăugăm...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuca

Postat de: andra001 in Dulciuri

Într-un bol, se va lăsa drojda pentru dizolvare în 100 ml lapte călduț, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Se va lăsa pentru 10 minute, la dospit.  Se pun...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de maioneza

Postat de: cristinutanicolita in Porc

Tocam carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si 1 felie de paine.  Amestecam carnea tocata cu rosiile. Formam chiftelutele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din...Citeste continuarea

Desert chec cu lamaie

Postat de: momo121 in Dulciuri

  Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem...Citeste continuarea

Bilute din biscuiti umplute cu...

Postat de: momo121 in Dulciuri

   Cum se prepara Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei Biscuitii ii maruntim la blender sau masina de tocat.    ...Citeste continuarea

Desert pasca super fina

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.  Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma,...Citeste continuarea

Mini tarte cu ton si spanac

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas pui untul moale (la temperatura camerei), oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider....Citeste continuarea

Friptura de miel cu vin

Postat de: eumimi in Oaie

Mai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam...Citeste continuarea

Paine impletita

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam.  Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si...Citeste continuarea

Desert tort de mere caramelizate

Postat de: Nadyne in Torturi

 Curatam si scobim merele. Caramelizam zaharul, la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele, punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul...Citeste continuarea

Desert tort cu mure, nuci si crema...

Postat de: oanapl in Torturi

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu ton si masline

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Dezgheti aluatul de foietaj, la temperatura camerei. Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita. Mixezi toate ingredientele in robotul de bucatarie si intinzi aceasta...Citeste continuarea

Aperitiv minitarte spiralate cu legume

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios,...Citeste continuarea

Desert chec cu cacao si nuci

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri, punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi, cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam...Citeste continuarea

Desert briose cu vanilie

Postat de: dantes in Dulciuri

Intr-un vas, amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si esenta de vanilie si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfaramicios, deoarece este o...Citeste continuarea

Aperitiv minicheesecake sarat

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se pregateste blatul de biscuiti sarati: se sfarma biscuitii cu un sucitor, se topeste untul si se adauga peste biscuiti, se amesteca bine cu o lingura. In paharele de plastic mici, se pune cate...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de carne tocata cu...

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se pregateste carnea pentru rulada: se amesteca  carnea tocata cu sare, piper, oua, usturoi pisat, usturoi verde si ceapa verde tocata marunt, feliile de paine inmuiate in lapte, scurse si...Citeste continuarea

Snitele din pleurotus in fulgi de...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legume

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, cca. 20 nimute pana patrunde furculita usor in ei. Se scurg de apa, se adauga putin ulei de masline,...Citeste continuarea

Desert tort cu mac si crema de...

Postat de: Anett in Torturi

In primul rand, amestecam faina, praful de copt, zestul lamaii cu macul macinat. Cu un mixer, amestecam bine untul cu 50 gr zahar, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul.  Batem...Citeste continuarea

Desert tort cu caramel

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, esenta. Adaugam...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: ancutsa in Pui

  Se spala pieptul de pui si se pune la fiert, in apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este gata, se da de pe foc si se...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu ciuperci sotate

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ardeii se spala si se curata de cotoare, apoi se taie fasii. Prazul curatat si spalat se taie rondele. Ciupercile le spalam si le taiem...Citeste continuarea

Friptura de pui la cuptor

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi...Citeste continuarea

Desert semilune cu ciocolata, alune...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt,...Citeste continuarea

Desert tort cu cirese

Postat de: sufletista in Torturi

Blatul Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apa si esenta, adaugam spuma de albusuri,...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si fructe...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat Intr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de portocala si amestecam, facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, drojdia dizolvata in putin lapte caldut,...Citeste continuarea

Aperitiv cuburi cu spanac si crema...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru blat, separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat marunt. Adaugi smantana si faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusurile spuma tare si le...Citeste continuarea

Rulada de carne

Postat de: privatelaura in Mezel de casa

Carnea se taie cuburi potrivite, apoi se toacă la mașină/robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare, piper, boia. Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si biscuiti

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o...Citeste continuarea

Desert budinca din resturi de cozonac

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm.  Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]