Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort cu 3 mousse-uri
Postat de: Alepaty in TorturiMai intai, topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga ouale pe rand, se...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: Alepaty in TorturiAm inceput prin a pregati blatul. Topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga...Citeste continuarea
Varza calita cu carne de porc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneTocam varza fideluta si o frecam cu putina sare ca sa se inmoaie. O lasam sa se odihneasca, pana pregatim carnea; taiem carnea in bucati mai mici - cca 2/2 cm, o spalam, o scurgem si apoi o punem...Citeste continuarea
Smoothie din fructe de padure cu...
Postat de: Valclaudia in Love SmoothiesScoatem fructele de padure din congelator, le punem in recipientul blenderului, adaugam mierea si apa plata. Infiletam capacul cu lame, conectam blenderul la sursa de curent, apoi blendam...Citeste continuarea
Cartofi pufosi preparati la cuptor
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCartofii se curata de coaja, se spala si se taie betigase groase de 1 cm. Se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 10 minute, din momentul in care incep sa fiarba. Se scurg, se lasa la...Citeste continuarea
Kebab libanez de pui
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite. Intr-un bol, amestecam iaurtul, ketchup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie. Adaugam si restul...Citeste continuarea
Dovlecei sote cu carne de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai, punem carnea de pui la prajit, in ulei incins. Intr-o tigaie incapatoare, punem 50 ml ulei si adaugam ceapa si ardeiul taiate julienne, morcovul si ceapa verde, taiate...Citeste continuarea
Drob umplut
Postat de: medioto59 in PuiTocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate. Condimentam dupa gust, cu sare si piper. Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei....Citeste continuarea
Mancare de urzici cu ficatei de curcan
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam urzicile si le spalam in mai multe ape. Le scurgem, apoi le fierbem cateva minute, in apa cu putina sare. Le scurgem si le tocam marunt, oprind zeama in care au fiert. Curatam ceapa si o...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si crema de...
Postat de: katty in DulciuriPregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua. Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor, un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat...Citeste continuarea
Saramura pui
Postat de: ella87 in PuiCondimentam pulpele (sau un pui, ce aveti), le lasam minim 1h, sa patrunda aromele. Dupa aceea, le frigem pe gratar sau in tigaie grill. Cat timp se frig, preparam saramura. Frigem si legumele....Citeste continuarea
Aperitiv oua coapte cu afumatura
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe ung cu unt formele de ceramica. Se taie afumatura de casa in felii subtiri, eu am considerat cate 4 de fiecare (eu atat am mai avut, insa puteti pune mai mult daca doriti). Se...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu branza si legume
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, se amesteca bine branza data prin razatoare, crema de branza si smantana (eu am folosit branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place) cu frunzele de ceapa...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă adaptata Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: CameliaComan in PrajituriBlat: Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la...Citeste continuarea
Salata Waldorf a la Panacris
Postat de: panacris in SalateȚelina și merele se curăță, se taie cubulețe, se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze. Salata se montează, chiar înainte de servire. Iaurtul se asezonează de...Citeste continuarea
Aripioare cu ciuperci in lapte, la...
Postat de: Valclaudia in PuiAripioarele se spala bine, indepartam partea cea mai subtire si punem aripioarele intr-un vas incapator. Ciupercile le spalam si le impartim in sferturi. Le adaugam peste aripioare in vas....Citeste continuarea
Pizza de casa cu de toate
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaSe cerne faina, intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-le apoi sa se odihneasca pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul,...Citeste continuarea
Desert prajitura Felie de lapte –...
Postat de: madi_marin in PrajituriPentru blat, se separă ouăle. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează...Citeste continuarea
Desert tort Padurea Neagra
Postat de: Ica_mama in TorturiPregatirea aluatului fraged: Pe o placa de lucru, se pune faina, cacao, 3 gr. praf de copt (1 lingurita rasa). In mijloc, se adauga 50 gr zahar, zaharul vanilat si untul rece (se taie...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de afine,...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi o lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea
Desert minitarte cu fructe de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru aluatul de minitarte, am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat ferm pe care l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat pentru 1 ora la rece. Pentru ganache, am topit...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu mere...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele...Citeste continuarea
Pilaf cu pipote si inimi
Postat de: ancutsa in PuiSe spala pipotele si inimile, se curata si se cresteaza. Se pun la fiert intr-o oala de ciorba, de 3 litri, cu apa si sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se adauga legumele spalate si...Citeste continuarea
Smoothie cu lapte de cocos si capsuni
Postat de: gurita_ta2005 in Love SmoothiesSpalati bine capsunile, le curatati si le puneti in robotul de bucatarie. Punem lapte de cocos, iar pentru a fi putin mai dulce, va recomand si putina miere. Mixati pana devine totul pasta....Citeste continuarea
Chiftele de pui cu verdeturi
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se da prin masina de tocat si se pune intr-un castron. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), iar verdeata se toaca marunt. Punem...Citeste continuarea
Pizza cu aluat nedospit, sunca,...
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaSe da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Faina, praful de copt, sarea, uleiul si apa calduta se amesteca si se framanta, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se intinde apoi cu ajutorul...Citeste continuarea
Focaccia din fulgi de cartofi cu...
Postat de: Valclaudia in PiinePreincalziti cuptorul la 200 grade C. Drojdia se pune intr-un castron incapator, impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, lasam 1 minut, sa se umfle fulgii de cartofi. Adaugam...Citeste continuarea
Desert banane cu ciocolata
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe taie varfurile bananelor, apoi in bucati de 4-5 cm lungime. Se fac gauri in fiecare bucata (doar pe o parte). Eu am facut cu un cutit, cu varf ascutit (vedeti ca se rup usor). Se pune...Citeste continuarea
Aperitiv clatita (galette) de cartofi
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare. Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul...Citeste continuarea
Desert prajitura Marlenka
Postat de: cristina1985 in PrajituriFoi: Se pun mierea si zaharul pe foc, pana face spume (dar sa nu capete culoare de caramel). Se inchide focul si se adauga untul. Apoi, ouale, sarea, praful de copt si faina. Se imparte aluatul in...Citeste continuarea
Desert tiramisu reteta cu capsuni...
Postat de: ctlina in DulciuriTiramisu reţetă originală Se separă albusurile de gălbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Adăugați crema de mascarpone si amestecati. Se bat albusurile spuma si...Citeste continuarea
Desert cozonac evantai
Postat de: medioto59 in DulciuriIntr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam. Separat, punem zaharul ramas si zaharul vanilat peste restul de lapte caldut. Adaugam...Citeste continuarea
Desert cozonac Floare
Postat de: dantes in DulciuriSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus, timp de 15-20 minute si se lasa la dospit circa o ora, apoi se imparte in 4 bile. Se intinde fiecare bila si se ia o farfurie, se asaza peste...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu cartofi
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se...Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu capsuni...
Postat de: oanapl in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa. Separat, freci galbenusurile cu...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea
Ceafa la cuptor aromatizata cu ulei...
Postat de: Valclaudia in PorcIncingem cuptorul la 200 grade C. Ceafa de porc feliata se pudreaza, dupa gust, cu condimente de porc, din comert. Adaugam feliile in tava, apoi picuram ulei de trufe peste carne....Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji. Ouăle se fierb tari și se curăță de coji. Se unge cratița cu ulei, după care se pun...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la...Citeste continuarea
Desert tort cu mascarpone, mure si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si green sugar, adaugat pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri...Citeste continuarea
Desert tort 3 ani de Bucataras
Postat de: cristinutanicolita in TorturiPunem gelatina la inmuiat. Batem frisca spuma cu zaharul si iaurtul. Topim gelatina si o adaugam peste frisca, mixand. Punem jumatate din frisca intr-un castron si...Citeste continuarea
Pui cu sos de arahide - reteta...
Postat de: ctlina in PuiTaiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti. Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui. Aruncati grasimea lasata. Puneti untul de...Citeste continuarea
Desert crochete/gogosi africane-du...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele. Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ness si iaurt
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiMixam ouale cu un praf de sare, cele 180 g zahar si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adaugam biscuitii macinati, faina, amidonul si praful de copt. Omogenizam bine. Turnam compozitia...Citeste continuarea
Ciorba de ied cu leustean
Postat de: amalia01 in CiorbeOsul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei sa prepari ciorba, impreuna...Citeste continuarea
Orez pilaf jollof - Ghana
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIncalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta. Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte. Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si...Citeste continuarea
Desert chec marmorat
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe aleg albușurile de gălbenușuri și se bat, până încep să crească, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin, bătând întruna. Se adaugă și un plic de...Citeste continuarea
Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIntr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul....Citeste continuarea
Desert briose de vanilie cu sos de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se unge o tava de briose...Citeste continuarea











))))








