A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort cu 3 mousse-uri

Postat de: Alepaty in Torturi

Mai intai, topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga ouale pe rand, se...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata...

Postat de: Alepaty in Torturi

Am inceput prin a pregati blatul. Topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga...Citeste continuarea

Varza calita cu carne de porc

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Tocam varza fideluta si o frecam cu putina sare ca sa se inmoaie. O lasam sa se odihneasca, pana pregatim carnea; taiem carnea in bucati mai mici - cca 2/2 cm, o spalam, o scurgem si apoi o punem...Citeste continuarea

Smoothie din fructe de padure cu...

Postat de: Valclaudia in Love Smoothies

Scoatem fructele de padure din congelator, le punem in recipientul blenderului, adaugam mierea si apa plata. Infiletam capacul cu lame, conectam blenderul la sursa de curent, apoi blendam...Citeste continuarea

Cartofi pufosi preparati la cuptor

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie betigase groase de 1 cm. Se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 10 minute, din momentul in care incep sa fiarba. Se scurg, se lasa la...Citeste continuarea

Kebab libanez de pui

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Spalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite. Intr-un bol, amestecam iaurtul, ketchup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie. Adaugam si restul...Citeste continuarea

Dovlecei sote cu carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, punem carnea de pui la prajit, in ulei incins.   Intr-o tigaie incapatoare, punem 50 ml ulei si adaugam ceapa si ardeiul taiate julienne, morcovul si ceapa verde, taiate...Citeste continuarea

Drob umplut

Postat de: medioto59 in Pui

Tocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate. Condimentam dupa gust, cu sare si piper. Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei....Citeste continuarea

Mancare de urzici cu ficatei de curcan

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam urzicile si le spalam in mai multe ape. Le scurgem, apoi le fierbem cateva minute, in apa cu putina sare. Le scurgem si le tocam marunt, oprind zeama in care au fiert. Curatam ceapa si o...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si crema de...

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua. Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor, un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat...Citeste continuarea

Saramura pui

Postat de: ella87 in Pui

Condimentam pulpele (sau un pui, ce aveti), le lasam minim 1h, sa patrunda aromele. Dupa aceea, le frigem pe gratar sau in tigaie grill. Cat timp se frig, preparam saramura. Frigem si legumele....Citeste continuarea

Aperitiv oua coapte cu afumatura

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se ung cu unt formele de ceramica. Se taie afumatura de casa in felii subtiri, eu am considerat cate 4 de fiecare (eu atat am mai avut, insa puteti pune mai mult daca doriti). Se...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu branza si legume

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Intr-un castron, se amesteca bine branza data prin razatoare, crema de branza si smantana (eu am folosit branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place) cu frunzele de ceapa...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: CameliaComan in Prajituri

Blat: Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la...Citeste continuarea

Salata Waldorf a la Panacris

Postat de: panacris in Salate

Țelina și merele se curăță, se taie cubulețe, se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze. Salata se montează, chiar înainte de servire. Iaurtul se asezonează de...Citeste continuarea

Aripioare cu ciuperci in lapte, la...

Postat de: Valclaudia in Pui

Aripioarele se spala bine, indepartam partea cea mai subtire si punem aripioarele intr-un vas incapator. Ciupercile le spalam si le impartim in sferturi. Le adaugam peste aripioare in vas....Citeste continuarea

Pizza de casa cu de toate

Postat de: Pungasa_Rogue in Pizza

Se cerne faina, intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-le apoi sa se odihneasca pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul,...Citeste continuarea

Desert prajitura Felie de lapte –...

Postat de: madi_marin in Prajituri

Pentru blat, se separă ouăle. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează...Citeste continuarea

Desert tort Padurea Neagra

Postat de: Ica_mama in Torturi

Pregatirea aluatului fraged: Pe o placa de lucru, se pune faina, cacao, 3 gr. praf de copt (1 lingurita rasa). In mijloc, se adauga 50 gr  zahar, zaharul vanilat si untul rece (se taie...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de afine,...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi o lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea

Desert minitarte cu fructe de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Pentru aluatul de minitarte, am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat ferm pe care l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat pentru 1 ora la rece. Pentru ganache, am topit...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele...Citeste continuarea

Pilaf cu pipote si inimi

Postat de: ancutsa in Pui

  Se spala pipotele si inimile, se curata si se cresteaza. Se pun la fiert intr-o oala de ciorba, de 3 litri, cu apa si sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se adauga legumele spalate si...Citeste continuarea

Smoothie cu lapte de cocos si capsuni

Postat de: gurita_ta2005 in Love Smoothies

Spalati bine capsunile, le curatati si le puneti in robotul de bucatarie. Punem lapte de cocos, iar pentru a fi putin mai dulce, va recomand si putina miere. Mixati pana devine totul pasta....Citeste continuarea

Chiftele de pui cu verdeturi

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se da prin masina de tocat si se pune intr-un castron. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), iar verdeata se toaca marunt. Punem...Citeste continuarea

Pizza cu aluat nedospit, sunca,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Pizza

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Faina, praful de copt, sarea, uleiul si apa calduta se amesteca si se framanta, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se intinde apoi cu ajutorul...Citeste continuarea

Focaccia din fulgi de cartofi cu...

Postat de: Valclaudia in Piine

Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Drojdia se pune intr-un castron incapator, impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, lasam 1 minut, sa se umfle fulgii de cartofi. Adaugam...Citeste continuarea

Desert banane cu ciocolata

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Se taie varfurile bananelor, apoi in  bucati de 4-5 cm lungime. Se fac gauri in fiecare bucata (doar pe o parte). Eu am facut cu un cutit, cu varf ascutit (vedeti ca se rup usor). Se pune...Citeste continuarea

Aperitiv clatita (galette) de cartofi

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare. Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul...Citeste continuarea

Desert prajitura Marlenka

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Foi: Se pun mierea si zaharul pe foc, pana face spume (dar sa nu capete culoare de caramel). Se inchide focul si se adauga untul. Apoi, ouale, sarea, praful de copt si faina. Se imparte aluatul in...Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu capsuni...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Se separă albusurile de gălbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Adăugați crema de  mascarpone si amestecati. Se bat albusurile spuma si...Citeste continuarea

Desert cozonac evantai

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam. Separat, punem zaharul ramas si zaharul vanilat peste restul de lapte caldut. Adaugam...Citeste continuarea

Desert cozonac Floare

Postat de: dantes in Dulciuri

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, timp de 15-20 minute si se lasa la dospit circa o ora, apoi se imparte in 4 bile. Se intinde fiecare bila si se ia o farfurie, se asaza peste...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se...Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu capsuni...

Postat de: oanapl in Prajituri

Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa.  Separat, freci galbenusurile cu...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea

Ceafa la cuptor aromatizata cu ulei...

Postat de: Valclaudia in Porc

Incingem cuptorul la 200 grade C. Ceafa de porc feliata se pudreaza, dupa gust, cu condimente de porc, din comert. Adaugam feliile in tava, apoi picuram ulei de trufe peste carne....Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji. Ouăle se fierb tari și se curăță de coji. Se unge cratița cu ulei, după care se pun...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la...Citeste continuarea

Desert tort cu mascarpone, mure si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si green sugar, adaugat pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri...Citeste continuarea

Desert tort 3 ani de Bucataras

Postat de: cristinutanicolita in Torturi

Punem gelatina la inmuiat.  Batem frisca spuma cu zaharul si iaurtul.  Topim gelatina si o adaugam peste frisca, mixand.  Punem jumatate din frisca intr-un castron si...Citeste continuarea

Pui cu sos de arahide - reteta...

Postat de: ctlina in Pui

Taiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti. Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui. Aruncati grasimea lasata. Puneti untul de...Citeste continuarea

Desert crochete/gogosi africane-du...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele.  Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ness si iaurt

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Mixam ouale cu un praf de sare, cele 180 g zahar si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adaugam biscuitii macinati, faina, amidonul si praful de copt. Omogenizam bine. Turnam compozitia...Citeste continuarea

Ciorba de ied cu leustean

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei  sa prepari ciorba, impreuna...Citeste continuarea

Orez pilaf jollof - Ghana

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta. Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte.  Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si...Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat, până încep să crească, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin, bătând întruna. Se adaugă și un plic de...Citeste continuarea

Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Intr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul....Citeste continuarea

Desert briose de vanilie cu sos de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.  Se unge o tava de briose...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]