A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Burgeri

Postat de: Criss in Porc

In cuva masinii de paine, se introduc mai intai lichidele (apa, laptele, uleiul), zaharul si sarea si la final, faina si drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire,...Citeste continuarea

Mancare de urzici cu amaranth

Postat de: blackbeers in Mancaruri de legume

    Urzicile le-am oparit pentru cateva minute, in apa sarata, dupa care le-am pus la strecurat. Am pastrat apa in care au fiert. Intre timp, am calit ceapa si usturoiul in cca....Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute de branza...

Postat de: andra001 in Aperitive / Garnituri

Brânza se mixează cu oul, apoi se adaugă făina. Cu mâna umezită, se formează chifeluțe între palme și se trec prin pesmet cernut. Se prăjesc în ulei și se...Citeste continuarea

Aperitiv melci din foietaj cu...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape si se opareste in apa cu sare. Se lasa la scurs, se toaca marunt si se caleste in ulei de...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală vinetele și se coc. Când sunt coapte, se lasă puțin la răcorit, după care se curăță de coji și se pun pe un plan înclinat (un fund de lemn) pentru a se scurge....Citeste continuarea

French toast cu iaurt in dry cooker

Postat de: VanessaAli in Sandvisuri

Batem oul si albusul cu laptele si sarea. Taiem felia de paine in cuburi si o punem peste ou. Lasam 10' sa se imbibe. Punem dry cooker-ul pe aragaz, taiem telemeaua in cubulete mici si o punem...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu spanac si cascaval

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Decongelezi spanacul si il scurgi bine de apa, iar cascavalul il tai cuburi. Amesteci praful de copt cu sarea, piperul si faina.  Freci ouale cu uleiul, iaurtul si spanacul,...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de caramel

Postat de: cristina1985 in Torturi

Blat : Se amesteca untul cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La sfarsit, se adauga...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: Anett in Supe

Spalam si taiem ciupercile si morcovul, curatam si tocam ceapa. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa si adaugam ciupercile taiate. Prajim pentru cateva minute, apoi adaugam morcovul, cubul de...Citeste continuarea

Desert Reteta de preparare a...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un bol, se amesteca bine branza cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se omogenizeaza bine apoi se adauga grisul si bicarbonatul de sodiu. Se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu naut, dovlecei...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica si ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie. Tai ceapa rondele si ardeii cubulete. Intr-un vas, amesteci ingredientele de mai sus....Citeste continuarea

Desert bilute turmentate

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron incapator, macinam biscuitii si nuca. Separat, intr-o craticioara, punem zaharul, cacaua si apa, amestecam bine, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele, punem pe foc sa dea in...Citeste continuarea

Desert clatite americane din banane...

Postat de: Anett in Dulciuri

Maruntim bananele cu o furculita, adaugam oule intregi, scortisoara, sarea, nuca si ovazul. Amestecam bine ingredientele. Incalzim ulei sau unt intr-o tigaie si turnam o cantitate mica din...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta Picnicoasa

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de: ancutsa in Torturi

  Spuma de capsuni: Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se ia de pe foc si se lasa la...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu sunca si cascaval

Postat de: gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri

Drojdia am pus-o peste laptele cald si am lasat-o sa se dizolve. Intr-un bol, am pus faina, i-am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele cu drojdia si oul si am inceput sa le framant,...Citeste continuarea

Desert prajitura Tavalita

Postat de: gabrielasfechis in Prajituri

Blat :  In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma,...Citeste continuarea

Salata cu fasole rosie

Postat de: ancutsa in Salate

  Fasolea rosie se scurge de zeama si se clateste putin in apa rece. Se feliaza rosiile, se curata maslinele de samburi, se taie ceapa rondele. Intr-un vas incapator, se amesteca...Citeste continuarea

Mamaliguta in paturi

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Pentru inceput, ne apucam de mamaliga. Punem apa cu sarea pe foc si adaugam 100 gr malai. Cand incepe sa dispara spuma alba de deasupra, mai adaugam malai si lasam sa fiarba. Dupa vreo 10 min, mai...Citeste continuarea

Salata de conopida cu maioneza,...

Postat de: Valclaudia in Salate

Conopida se curata de frunze si se spala, apoi se pune la fiert, in apa cu sare. Cand furculita patrunde usor in conopida, o scoatem din apa si o lasam la scurs si la racit. Fierbem un ou,...Citeste continuarea

Desert ochelari cu gem

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si...Citeste continuarea

Budinca de broccoli si branza la...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pui broccoli la fiert, in apa cu sare, pentru 4-5 minute. Intre timp, tai felii subtiri ardeiul si maslinele, muschiul il tai cubulete, iar ceapa o tai rondele. Incingi intr-o tigaie 2 linguri...Citeste continuarea

Gustari simpatice pentru copii

Postat de: oanapl in Mancare copii

Buburuze din rosii: Speli rosiile, le usuci cu un prosop absorbant si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, faci o taietura la unul dintre capete de jumatate de arc de cerc, apoi tai un capac...Citeste continuarea

Desert prajitura Bobițe colorate

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă și, când au început să crească, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, bătând întruna. Se...Citeste continuarea

Reteta simpla de Snitele de porc...

Postat de: eumimi in Porc

Cum se prepara Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase: Mai intai, feliem carnea, cat mai subtire posibil. Daca nu este foarte subtire, o mai batem putin cu ciocanul pentru...Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si caramel

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un vas, se pune faina si zaharul pudra si se amesteca. Se adauga untul rece, de la frigider, taiat in bucati si cu varfurile degetelor se amesteca pana cand capata un aspect de firimituri. Se...Citeste continuarea

Friptura de miel aromata la cuptor

Postat de: andaoana in Oaie

Carnea o spalam bine, in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: andaoana in Oaie

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30...Citeste continuarea

Paine bradut

Postat de: claudiaO in Piine

  Punem faina intr-un vas, am presarat sarea, zaharul si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare. Am incalzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molcut si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lapte...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul. Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de...Citeste continuarea

Ciorba de primavara, din legume

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se spală și se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina. Se taie rondele și se pun la fiert. Între timp, se alege mazărea, se clătește și se pune la fiert. După un clocot,...Citeste continuarea

Desert briose cu fructe confiate si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.  Asezam in tava de briose hartiutele. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Peste galbenusuri, punem...Citeste continuarea

Desert briose trandafir

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci drojdia cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizezi compozitia si o lasi la loc caldut, pana se umfla si apar basicute la suprafata. Pui maiaua in castron,...Citeste continuarea

Tarta cu piept de curcan si ciuperci

Postat de: oanapl in Curcan

Lasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt. Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si...Citeste continuarea

Evantai cu ciuperci, ardei si porumb

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza, apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca. Intre timp, tai cubulete...Citeste continuarea

Desert gogosele rapide cu iaurt

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Intr-un castron incapator, punem ouale, sarea si zaharul si frecam cu o lingura pana se dizolva. Adaugam zaharul Bourbon, coaja de citrice si iaurtul si amestecam bine. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea

Rondele de cartofi copti cu crema...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii taiem rondele. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam rondelele de cartofi in tava. Ungem cartofii cu ulei de porumb. Presaram...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Batem ouale spuma cu putina sare si piper. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem laptele batut. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ciupercile le spalam bine, le taiem...Citeste continuarea

Desert prajitura vanilata cu cirese

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli ciresele, scoti samburii, le pudrezi cu zahar si le lasi la scurs. Pentru crema, fierbi laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Freci galbenusurile cu amidonul, torni...Citeste continuarea

Desert tarte cu crema de lamaie si...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Untul rece se taie cuburi. Se cântărește făina. Într-un vas, se pune untul, se adaugă un praf de sare, făina cu un vârf de cuțit de bicarbonat și o lingură cu zahăr....Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu dulceata...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă făina, se...Citeste continuarea

Supa de gaina cu taietei de casa...

Postat de: privatelaura in Supe

Găina de țară se porționează. Se spală, se pune la fiert, în apă rece. Radacinoasele se curăță, se spală. După primul clocot, se aruncă zeama de la carne, se adaugă apa...Citeste continuarea

Spaghete cu crema de spanac si...

Postat de: Anett in Spaghete

Curatam ceapa si tocam, ardeiul taiem julienne, sunca taiem fasii subtiri. Punem apa la fiert, adaugam sarea si cand apa este clocotita, adaugam pastele si gatim pentru 10 minute. Intre...Citeste continuarea

Desert profiterol cu crema de...

Postat de: Oana in Prajituri

Crema de vanilie: Amesteca 400 ml de lapte cu zaharul si pune totul la fiert. Cresteaza pastaia de vanilie, scoate semintele cu ajutorul unui cutit si adauga-le peste lapte. Cand incepe sa...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de curry si ananas

Postat de: Anett in Pui

Spalam carnea si o taiem in cubulete grosute; curatam si tocam ceapa si ghimbirul. Incingem ulei intr-o cratita, introducem ceapa si ghimbirul. Prajim pentru cateva minute, apoi adaugam carnea....Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin si carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai curatam si taiem cartofii in cuburi cat mai mari. Adaugam usturoiul tocat marunt si presaram rozmarin. Punem carnea de pui, adaugam ardei boia dulce, sare si 1 cana de apa si dam...Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu sparanghel

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Curatam sparanghelul, taiem baconul cuburi, punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul de masline si baconul taiat cuburi si il lasam sa se rumeneasca usor, adaugam deasupra usturoiul tocat marunt,...Citeste continuarea

Tocanita cu legume si carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Punem la calit legumele: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat julienne si morcovul dat pe razatoare. Eu am avut morcov amestecat cu ardei ras, de la congelator. Le lasam 6-7 minute la calit, dupa...Citeste continuarea

Lasagna cu legume

Postat de: oanapl in Lasagna

Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]