A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata asortata de vara

Postat de: RODIMUR in Salate

Se taie telemeaua în cubulețe mici. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se spală castraveții, se curăță de coji și se taie feliuțe subțiri....Citeste continuarea

Desert tort cu dovleac, crema de...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, amesteci faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat bati usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugi piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte. In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina...Citeste continuarea

Ciorbita de pastai cu smantana

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Păstăile se aleg tinere, verzi, fragede și fără ațe. Se curăță de codițe, se spală și se taie atât cât să încapă în lingură (să nu atârne). Se pun...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: ancutsa in Salate

Se spala cartofii si se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se fierb ouale tari. Se taie cubulete cartofii si ouale, iar cepele se taie marunt. Se taie maslinele feliute, iar...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti

Postat de: ancutsa in Torturi

Se maruntesc cu cutitul alunele si apoi se dau la rasnita pentru o abtine o pudra fina, care se va folosi la decorat. Se bate cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si cafeaua...Citeste continuarea

Gem de prune (1)

Postat de: RODIMUR in Conserve

Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii. Se dau prunele prin mașina de tocat,...Citeste continuarea

Paste cu legume gratinate

Postat de: caroline in Paste

1.  Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj,amestecand din cand in cand. 2....Citeste continuarea

Pasta de naut cu seminte si patrunjel

Postat de: katty in Mancaruri de post

Intr-o tigaie uscata punem semintele de dovleac si susan. Le punem la foc mic, amestecand   ocazional si le lasam sa se rumeneasca usor. Le mixam, dupa ce am pastrat cateva ptr decor.Intr-un...Citeste continuarea

Potcoave norocoase MenAncutA

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat...Citeste continuarea

Aperitiv budinca de dovlecei cu...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Dovleceii îi razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îi scurgi foarte bine. Mixezi ouăle cu sare, apoi adaugi brânza și o mărunțești cu un mixer vertical, apoi adaugi...Citeste continuarea

Supa de linte cu ciuperci

Postat de: katty in Mancaruri de post

Spalam  lintea in mai multe ape si o lasam la inmuiat pesntru 1 ora. Curatam si tocam ceapa fin. Morcovul il curatam si il taiem semirondele cat mai subtiri. Taiem ardeiul kapia, ardeiul gras...Citeste continuarea

Penne cu piept de pui,ciuperci si...

Postat de: katty in Penne

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Taiem ardeiul gras fasii si ciupercile le feliem fin. Spalam rosiile, le scoatem cotoarele si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la...Citeste continuarea

Desert pancakes

Postat de: caroline in Dulciuri

1.  Separam albusurile de galbenusuri.  2.   Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.  3....Citeste continuarea

Pate vegetal de naut

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

1.  Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.  2.  Rosiile uscate le scurgem bine de uleiul din conserva si le tocam marunt .  3.  Patrunjelul proaspat il...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac (de post)

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade...Citeste continuarea

Ciorba de peste cu chorizo

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata . La fiert se aduga si foaia  de dafin + otetul de mere . Fierbeti 10 minute si strecurati zeama...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim mai intai blatul 1. Mixam bine  untul cu zahar si un praf de sare, apoi adaugam oul, zaharul vanilat si faina. Obtinem un aluat putin mai gros decat cel de chec, pe care il...Citeste continuarea

Desert prajitura cu smochine

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le...Citeste continuarea

Desert pepene galben umplut cu fructe

Postat de: katty in Dulciuri

Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura scoatem  miezul , iar jumatate il taiem cubulete. Piersicile le descojim si le taiem cubulete, banane o taiem felii...Citeste continuarea

Salata calda de fasole alba si...

Postat de: katty in Mancaruri de post

Punem ciupercile in uleiul incins si amestecam ocazional in ele pana ciupercile se inmoaie si zeama a scazut. Adaugam si ceapa si mai lasam cateva minute. Adaugam sare, piper negru macinat si...Citeste continuarea

Cartofi la tigaie cu ciuperci

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam cartofii si ii spalam bine. Ii punem intr-o oala, ii acoperim cu apa, adaugam putina sare si ii fierbem 10 minute.Ii scurgem si ii taiem in bucati potrivite. Intr-o tigaie incintam uleiul...Citeste continuarea

Macrou la gratar cu salata de...

Postat de: katty in Peste

Curatam pestele, ii spalam bine, il scurgem, il crestam oblic de 2-3 ori pe ambele parti si il presaram cu sare si piper.Il lasam la rece 1/2 de ora dupa care il frigem pe gratarul incins ....Citeste continuarea

Sandvis cu pasta de bob, mozzarella...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

 Punem la fiert bobul congelat in putina apa cu sare 4-5 minute. Scurgem zeama, adaugam sare, piper roz macinat,untul si frecam cu o furculita pana obtinem o pasta semifina(putem scoate si...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă,...Citeste continuarea

Desert cu biscuiti, doua creme si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si...Citeste continuarea

Fulgi de rosii cu leustean

Postat de: panacris in Conserve

De obicei cojiile roșiilor rămase după stoarcere pentru bulion, le trimiteam la țară, să le savureze găinile. Acum nu mai avem găini, și prima intenție a fost să le arunc la gunoi,...Citeste continuarea

Desert biscuiti Norisori

Postat de: caroline in Dulciuri

Din cantitatile de mai sus au iesit 30 bucati Norisori :)   1.  Incepem prin a da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170 grade , deoarece prepararea dureaza foarte putin ....Citeste continuarea

Supa de praz cu carne tocata si branza

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curățate și mărunțite se călesc în puțin ulei de măsline și apă. Între timp ciupercile uscate se hidratează, în apă fierbinte cca....Citeste continuarea

Bulion din rosii cherry de diverse...

Postat de: Constelatialeu in Bulion

Mai intai le-am cules, sunt asa dragalase de-ti este mai mare dragul sa le culegi, apoi am turnat apa peste ele si le-am spalat. Am montat masina de separat cojile de pulpa. Pentru ca sunt micute...Citeste continuarea

Limonada de pepene rosu

Postat de: eumimi in Love Smoothies

Mai inatai taiem pepenele in cuburi si il bagam la storcatorul de fructe cu tot cu seminte. Se va separa perfect. Amestecam sucul de pepene cu 400 ml apa plata rece. Puteti adauga dupa...Citeste continuarea

Desert prajitura neagra cu caise

Postat de: katty in Dulciuri

Separam ouale intregi. Mixam untul cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam  cele 2 galbenusuri si romul. Batem albusurile (toate) spuma tare impreuna cu praful de sare. Amestecam...Citeste continuarea

Desert chec cu nuci, caise si visine

Postat de: katty in Dulciuri

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugam uleiul, nuca macinata, omogenizam, apoi faina...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu piept de pui...

Postat de: katty in Pui

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem bine. Taiem pieptul de pui cubulete, pe care le presaram cu sare,...Citeste continuarea

Spata de porc coapta la multicooker

Postat de: katty in Porc

Taiem spata in bucati potrivite. Curatam morcovul si il taiem rondele cat mai subtiri. Asezam carnea intr-un vas, punem morcovii, vinul, cimbru si foile de dafin si le lasam asa macar o ora....Citeste continuarea

Desert Prajiitura turnata cu mere

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Blat: Spargem ouale si le punem intr-un bol. Le batem cateva minute cu mixerul, apoi daugam zaharul si continuam sa le mixam pana zaharul se dizolva complet. Apoi adaugam treptat uleiul si...Citeste continuarea

Papara cu ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala si se feliaza . Muschiul file se taie fasii . Patrunjelul verde se spala si se toaca . Oule se bat bine cu sare si lapte . Uleiul se pune la incins si se prajesc...Citeste continuarea

Pui Valdostana cu ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si...Citeste continuarea

Aperitiv pernite cu cartofi si carne

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu branza, stafide...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Intr-un vas incapator (eu am un bol rosu inalt pentru salata de la Coca Cola, care mi-e foarte util cand framant cozonacul), se amesteca putina faina cu drojdia uscata si se lasa asa 15 minute (de...Citeste continuarea

Bulion din rosii

Postat de: panacris in Bulion

Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii,  zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de...Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute din carne de porc

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa. Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate. Cartofii se curata, se spala si se dau pe...Citeste continuarea

Aperitiv vinete parmigiana

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la...Citeste continuarea

Desert cheescake cu fructe de padure

Postat de: panacris in Dulciuri

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si branza...

Postat de: Oana in Prajituri

Branza de vaci se da prin sita, Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase. Se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte Se...Citeste continuarea

Evantai cu legume

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

1.    Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii ....Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu...

Postat de: katty in Dulciuri

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina  amestecata...Citeste continuarea

Salata de vinete cu legume coapte

Postat de: katty in Mancaruri de post

Punem vinetele pe o plita si le coacem bine pe toate partile. Le dam jos, le descojim si  le scurgem de zeama intr-o sita si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au scurs bine si s-au racit le...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu masline si lamaie

Postat de: katty in Pui

Presaram pulpele spalate, curatate si scurse cu sare, piper si oregano uscat. Le lasam 15 minute la rece, apoi le punem la Multicooker impreuna cu lingura de ulei pe modul Fry. Le lasam pana se...Citeste continuarea

Desert rulouri din aluat de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi aducem toate ingredientele la temperatura camerei cu 40-50 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a cozonacilor. Cernem făina...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]