Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert chec cu oreo si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi laptele. Incorporam usor faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam...Citeste continuarea
Friptura de vitel
Postat de: MotanLaOale in VitaCarnea se curata de pielite si se spala bine. Se pune la fiert cu o ceapa si sare in apa rece. Dupa 30 minute se scoate, se arunca ceapa si se pastreaza apa. Se feliaza in bucati groase...Citeste continuarea
Desert tort cu capsuni
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat am topit ciocolata alba cu untul. Am mixat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am copt...Citeste continuarea
Aperitiv rasucite cu branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm intins aluaturl decongelat, am presarat branza rasa pe toata suprafata. Am indoit aluatul pe jumatate, adica am pus o jumatate de aluat peste cealalta jumatate. Am portionat aluatul in fasii...Citeste continuarea
Coaste de porc cu rosii si usturoi
Postat de: MotanLaOale in PorcCoastele se portioneaza, se spala si se lasa la uscat. Intr-o tava se pune uleiul si coastele. Se presara cu vegeta, boia, piper, cimbru si sare pe ambele parti. Se pune un pahar cu apa...Citeste continuarea
Chiftele cu mozzarella la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcAm inmuiat felia de paine in apa. Am amestecat carnea tocata cu oul, painea sfaramata, usturoiul si patrunjelul tocate, mirodeniile si mozzarella rasa. Am pus hartie de copt intr-o tava si am...Citeste continuarea
Desert mini tarte
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru crema de vanilie am mixat galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul. Am adaugat treptat laptele si apoi am pus vasul pe foc, amestecand continuu pana s-a ingrosat crema. Am luat vasul de...Citeste continuarea
Dulceata din cirese de mai
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemIn primul rand mergem la cules de cirese, asta daca ai cires in curte, daca nu, le cumperi, dar farmecul e mai mare cand le culegi cu mana ta...1 cireasa-n cos, 3 in gura, pana seara reusesti sa...Citeste continuarea
Amestecate, ca la tara, branzeturi...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...Citeste continuarea
Conserva ardei pentru umplut -fara...
Postat de: mihaelar63 in ConserveArdeii se curata cu atentie sa nu se rupa de cotorul care se impinge inauntru si se scot semintele. Spalati ardeii atat cei pentru umplut ,cat si cei iuti. Curatati hreanul...Citeste continuarea
Dulceata de ceapa II
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemCeapa se curata si se taie julien. Intr-o cratita se pune uleiul si 5 linguri de zahar. Se pune pe foc mic si se amesteca pana zaharul capata o culoare galbuie, cam 5 minute. Se pune...Citeste continuarea
Dulceata de ceapa I
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemCeapa se curata si se taie julien. Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa pana isi schimba culoarea si se inmoaie, cam 15 ninute. Se presara cu sare, piper, nucsoara, cuisoare,...Citeste continuarea
Supa de salata verde cu omleta
Postat de: eumimi in SupeTocam ceapa verde rondele, iar afumatura o taiem felii mici. Le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam aproximativ 10 minute, dupa care adaugam apa. Adaugam si telina tocata...Citeste continuarea
Supa de naut cu afumatura
Postat de: eumimi in SupeTaiem ceapa rondele, iar afumatura fasii. Le punem impreuna la calit in ulei incins si le lasam sa se patrunda bine, aproximativ 8-10 minute. Adaugam apa, ardeiul taiat julienne si rosiile...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu coaja de lamaie...
Postat de: ctlina in DulciuriTaiati bucatele coaja de lamaie confiata. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm) pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharurile si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa...Citeste continuarea
Ficat de pasare confiat cu quinoa
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti ficatul confiat intr-un pic din grasimea lui. Puneti sare, piper si boia de ardei. Rumeniti-l pe toate partile, adaugati ceapa si...Citeste continuarea
Pulpe de rata caramelizate
Postat de: ctlina in RataPregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat. Puneti pulpele intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul...Citeste continuarea
Placinta Pastilla cu carne de vita...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePrajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra...Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe pun ciupercile intr-o tava, in palarie punandu-se putina sare si unt pentru a se inmuia . Cotoarele se toaca si se calesc cu sare in putin unt. Se da pe razatoare branza, se...Citeste continuarea
Aperitiv grisine in mantou de...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAlegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon. Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat de...
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face blatul (chiar cu o zi înainte). Albușurile se mixează bine cu praful de sare și când începe să crească frumos, se adaugă treptat: zahărul tos...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeCartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa. Separat ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi, dreasa cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se taie în forma dorită, după care se pun la fiert, în oala pentru ciorbă, cu 3 litri de apă rece. Se...Citeste continuarea
Shaorma de casa
Postat de: amalia01 in Mancare copiiOul îl bați bine cu telul împreună cu sarea. Adaugi apa minerală amestecând continuu, apoi faina în ploaie. Trebuie sa obtii o consistenta ca a unei smantani....Citeste continuarea
Salata marocana de castraveti
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateCastravetele se taie in rondele subtiri. Se amesteca cu otetul, uleiul, sare, zaharul si za'atar. Se lasa la frigider 30 de minute, inainte de a fi servita cu masline. Delicioasa cu tajine. Citeste continuarea
Mamaliga la cuptor cu Chorizo,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine...Citeste continuarea
Fasole verde cu piept de porc si rosii
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe scoate fasolea verde de la congelator, cu câtva timp înainte, ca să se decongeleze normal. Se spală carnea, se scurge de apă, se îndepărtează șoriciul și eventualele...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu oua
Postat de: rocsi_1612 in SalatePuneti ouale la fiert. Le fierbeti sa fie tari. Le treceti pe sub apa rece si le decojiti. Cartofii ii spalati bine de coaja, ii puneti in apa la fiert. Ii incercati cu furculita si cand sunt...Citeste continuarea
Salata cu naut
Postat de: eumimi in SalateTaiem rosiile cherry pe jumatate, ceapa o tocam rondele, iar salata spalata frunza cu frunza se taie mai mare. Le punem intr-un bol incapator, adaugam maslinele, nautul si mararul tocat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata,...
Postat de: trifadalia in PrajituriSe amesteca 250 gr branza + 50 gr nuca cocos + 50 gr zahar + 2 galbenusuri+ 3 linguri amidon alimentar. Din aceasta compozitie se formeaza bilutele si se asaza intr-o tava cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste
Postat de: AlexTeacher in SupeIncepe prin a taia in 2 aripioarele si apoi pune apa rece peste si pune-le la fiert la foc mediu. Toaca apoi legumele cubulete. Indeparteaza spuma care se formeaza deasupra carnii....Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata cu capsuni...
Postat de: caroline in TorturiBlatul: Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carnePregătirea verzei Varza murată se desface foaie cu foaie și se spală în apă rece, după care se pune la scurs, într-o sită. Varza se toacă fâșii subțiri, sau cum...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem branza si o maruntim cu ajutorul unei furculite. Adaugam apoi faina, margarina ( la temperatura camerei) si oul. Amestecam bine toate ingredientele si formam o bila...Citeste continuarea
Desert prajitura arlechin cu capsuni
Postat de: amalia01 in PrajituriCapsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Pornesti cuptorul. Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca...Citeste continuarea
Desert negresa cu cafea si nuci
Postat de: privatelaura in PrajituriIngredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi. Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe...Citeste continuarea
Desert pandispan cu capsuni
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga faina treptat si esenta de vanilie. Albusuriile se mixeaza separat cu un praf de sare pana se...Citeste continuarea
Papanasi fierti din branza de vaci
Postat de: trifadalia in Mancare copiiBranza de vaci se marunteste bine cu furculita impreuna cu oul, grisul, faina, putina coaja rasa de lamaie, ca sa fie ca o crema. Se ia cate o lingurita din compozitie cam cat o nuca, se pune pe o...Citeste continuarea
Desert rulada cu gem
Postat de: trifadalia in PrajituriSe face un pandispan. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos tot odata si o lingura de zeama de lamaie. Se bate in continuare pana se intareste bine albusul, se pun galbenusurile...Citeste continuarea
Rulada din cotlet de porc
Postat de: ancutsa in PorcSe taie cotletul de porc şi se desface cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele. Se taie în două părţi. Se umple cu şunca...Citeste continuarea
Desert tort Imparatesc
Postat de: ancutsa in TorturiPentru foile de ecler: se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina în ploaie, amestecând bine. Se dă de pe foc...Citeste continuarea
Pui intreg cu legume la cuptor
Postat de: ancutsa in PuiSe pârleşte puiul, se spală, se introduce pe sub piele untul şi se masează. Se pune pe suportul special pentru cuptor. Se unge pielea cu ulei, vinul şi apoi se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu vanilie si...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se transfera intr-o tava cu hartie de copt, se coace la...Citeste continuarea
Desert inghetata de cafea si ciocolata
Postat de: ancutsa in DulciuriÎntr-un vas înalt se bate cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul (mai mult sau mai puţin după gust), zahărul...Citeste continuarea
Salata de legume la borcan, in...
Postat de: merisor67 in SalateFierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine. Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de...Citeste continuarea
Mancarica de carnati cu rosii
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneTaiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime. Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt...Citeste continuarea
Tocanita de pui Yassa
Postat de: ctlina in PuiPuneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8. A 2-a zi scoateti carnea si...Citeste continuarea
Tagliatelle proaspete cu sos cremos...
Postat de: ctlina in PasteGatiti sunca afumata intr-o tigaie fara sa adaugati grasime. Adaugati smantana lichida, puneti piper si lasati sa fiarba 2-3 minute. Puneti branza mozzarella taiata bucati si lasati-o sa se...Citeste continuarea
Desert minitarte cu crema de lapte...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparare coji pentru minitarte. Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am...Citeste continuarea
Desert tort Raisa, cu zmeura si...
Postat de: diaconta in TorturiCele doua blaturi le-am pregatit în acelasi mod, doar în tavi cu diametre diferite. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si...Citeste continuarea


















