Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Dulceata de zmeura
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemPuneti zmeura usor intr-o sita si o treceti pe sub jetul de apa. O invartiti usor, ca sa fie toata trecuta pe sub apa. O lasati la scurs cam o ora. Dupa ce zmeura s-a scurs bine, pregatiti...Citeste continuarea
Pulpe de gasca cu piure, mere...
Postat de: Ina inPulpele de gasca se spala in apa rece si se lasa 1 minut la scurs. Nu condimentam carnea de la inceput pentru a nu se deshidrata carnea. Sarea se va adauga peste carne doar la...Citeste continuarea
Foietaj impletit cu carne si...
Postat de: ancutsa inSe lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Pentru umplutura: carnea tocată de porc se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă...Citeste continuarea
Fursecuri Arici - Reteta delicioasa...
Postat de: RODIMUR in DulciuriCum se prepara Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci Se taie nuca în bucățele mai mari și se pregătește pentru decor. Se face un aluat fraged din:...Citeste continuarea
Ardei copti, in sos de smantana
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeArdeii grași se spală, se șterg de apă și se coc, după care se țin 30 minute într-un vas cu capac. (Astfel, ei vor fi curățați de pielițe mult mai ușor.) Se curăță ardeii...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu lamaie la cuptor
Postat de: Oana inSe condimenteaza pulpele pe ambele parti cu condimentele Delikat si sare si piper dupa gust. Pulpele se prajesc in unt si ulei masline pe ambele parti pana se rumenesc. Se adauga vinul alb si...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi in straturi cu...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriApa si sarea se pun la foc. Se curata cartoful, se spala si se feliaza. Se pun feliile de cartof in apa clocotita timp de 2 minute, la foc mic. Se scurg de apa, se ung cu doua linguri de...Citeste continuarea
Desert briose cu afine
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Oul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie se mixeaza pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga iaurtul, uleiul, faina si praful de copt si...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu mure
Postat de: trifadalia in TorturiSe macina biscuitii si se amesteca cu untul topit, pana la omogenizare. Se pun biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si se preseaza bine. Peste ei pe margine se asaza murele, apoi tava se da...Citeste continuarea
Aperitiv ardei umpluti cu pasta de...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza de vaci cu untul lasat la temperatura camerei,cu mixerul pana devine o pasta fina. Se razuie ceapa pe razatoarea cu gauri mici, se adauga boiaua, chimenul si se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Pide
Postat de: andaoana in PizzaPregatim aluatul astfel: Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul. Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de...Citeste continuarea
Desert tarta cu banane, crema de...
Postat de: privatelaura in PrajituriUntul rece se taie bucatele. Se pune într-un vas, se adauga un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos. Se adaugă oul...Citeste continuarea
Salata de cartofi noi, cu somon...
Postat de: mihaelar63 in SalateSe fierb cartofii, se spala salata si legumele. Se portioneaza legumele. Daca aveti pregatite ingredientele, prepararea dureaza 5 minute cat le amestecati. Amestecati intr-un bol mare, ceapa,...Citeste continuarea
Chiftele marinate cu tagliatele
Postat de: Oana inSe amesteca carnea tocata de vita cu pesto, pesmet, parmezan, condimentele de chiftele Delikat, sare si piper dupa gust si ou. Se framanta bine carnea si se formeaza chiftelutele. Se topeste...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze rosii/negre
Postat de: Corina33 in Dulceata / GemSe îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori. Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop,...Citeste continuarea
Aperitiv turtite cu sunca si cascaval
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm pregatit maiaua din drojdie, o lingurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca. Intr-un vas punem faina, adaugam maiaua crescuta, apa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile, uleiul si iaurtul mixand in continuare. Am adaugat si faina impreuna cu...Citeste continuarea
Salata de cartofi noi cu macrou afumat
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateCartofii noi se curata de coaja si se fierb in apa cu sare 12 minute. Ouale se fierb 5-6 minute. Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru dressing si se indeparteaza...Citeste continuarea
Somon cu legume mexicane si ciuperci
Postat de: Ina in SomonFileul de somon se portioneaza si se condimenteaza dupa preferinte. Eu am folosit condiment pentru peste, sare si piper. Incingem tigaia cu gril, stropim cu putin ulei si asezam fileurile de...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti
Postat de: Gheorghita_T in DulciuriSe rup biscuitii in bucati mai mici. Se pregateste mixul de lapte, zahar si cacao: Se incalzestele laptele, in care se adauga untul taiat cubulete si se topeste, amestecand usor. Se adauga...Citeste continuarea
Desert tort Krem a la Krem cu...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se adauga galbenusurile pe rand si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Ciorba de legume a la Cleme, acrita...
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata...Citeste continuarea
Supa cremoasa de pui si porumb
Postat de: madi_marin in SupeÎntr-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă. Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit. Când carnea a fiert mai...Citeste continuarea
Desert tort Unicorn cu crema de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma, apoi se adauga apa. Se mai mixeaza putin....Citeste continuarea
Desert rulada turnata
Postat de: rodicaspring in PrajituriSe bat ouale ca pentru rulada, albusurile separat cu zahar, apoi se adauga galbenusurile si la urma faina. Fructele se spala, se feliaza si se asaza pe foaia pergament unsa cu unt, pe tava, se...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeSe pun cartofii in coaja la fiert. Ouale se pun si ele la fiert 10 mnute. Se curata ouale si cartofii. Se taie cuburi sau felii. Carnatul se taie cubulete, apoi se pune la prajit. Intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg...Citeste continuarea
Paste la cuptor cu praz, fenicul si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se toaca usturoiul fin. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se adauga maslinele si usturoiul. Se soteaza...Citeste continuarea
Risotto din paste cu naut si scoici...
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareSe incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut,...Citeste continuarea
Paste cu Chorizo si dovlecel
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteSe taie Chorizo in cuburi mici, ceapa si usturoiul se taie marunt, iar dovlecelul in cuburi. Tulpinile de busuioc se toaca marunt, iar frunzele se pastreaza in apa rece. Se fierb pastele...Citeste continuarea
Tortilla umplute cu linte si pui...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie morcovii rondele, ardeiul, ceapa si proteina cuburi, lintea se clateste sub jet de apa rece, iar branza se rade. Se...Citeste continuarea
Somon Katsu (Somon la cuptor in...
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana...Citeste continuarea
Penoni giganti in sos simplu de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea
Budinca de cartofi, cu telemea si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire. Cartofii se curăță, se spală și se taie...Citeste continuarea
Desert tarte cu mascarpone si zmeura
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: se amesteca faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Adaugati untul, oul si framantati. Puneti apa si amestecati pana rezulta un aluat usor de modelat. Se tine la frigider 30...Citeste continuarea
Desert negresa cu visine si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam untul moale cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si omogenizam. Tocam bucati ciocolata si o adaugam in compozitie. La...Citeste continuarea
Sarmale in foi de vita de vie si...
Postat de: mihaelar63 inPentru inceput, rupeti coditele la frunzele de vita de vie si de hrean. Se pune la clocotit o oala cu 1 l apa sarata in care adugati otetul. Se opreste focul cand apa ajunge...Citeste continuarea
Ciolan cu fasole boabe rosie
Postat de: mihaelar63 inSe pun la prajit in ulei bucatile de ciolan afumat. Carnea va fi condimentata cu condimentele pentru porc de la Delikat. Lasati sa se rumeneasca carnea si adaugati ceapa si...Citeste continuarea
Creveti, surimi, mazare si taitei...
Postat de: mihaelar63 inRosiile se spala si se taie jumatati. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu sos de mustar
Postat de: Constelatialeu in VitaAm taiat carnea de vitel in bucatele mici, am pus in tigaia wok unt si apoi am adaugat bucatelele de carne si le-am calit 5-6 min, apoi am transferat totul in oala Crock-pot-ului, am presarat sare...Citeste continuarea
Desert cozonac cu rahat si stafide
Postat de: Constelatialeu in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul robotului am cernut faina. In alt bol am sfaramat drojdia, am adaugat 2 linguri de zahar din cele 200 g de zahar, 2 linguri...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu galuste din porumb
Postat de: katty inSpalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba...Citeste continuarea
Risotto cu mazare, ardei gras si somn
Postat de: katty inSpalam capetele de peste si le punem la fiert la foc mic intr-o oala cu apa, putina sare, foile de dafin, boabe de piper si ienibahar. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: RODIMUR in ConserveVișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori, în apă rece și se lasă apoi să se scurgă. Se pune zahărul într-o oală încăpătoare și...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza
Postat de: Corina33 in PrajituriSe mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul. Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina,...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Corina33 in Supe/CiorbeAm făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...Citeste continuarea
Visine la borcan, pentru prajituri
Postat de: RODIMUR in ConserveVișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine. Când vișinele s-au scurs de apă, se scot...Citeste continuarea
Pastrav cu cimbrisor
Postat de: mihaelar63 inPastravul se curata de solzi si in cavitatea abdominala, apoi se spala bine. Se stropesc pastravii cu zeama de lamaie si se sareaza. Condimentati cu cimbrisor uscat....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu loboda de gradina...
Postat de: mihaelar63 inTacamul de pui se curata bine, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spalati bine planseta, cutitul, chiuveta si mainile dupa ce ati manipulat puiul. Curatati, spalati...Citeste continuarea


















