Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv chec cu legume, carnati si...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriDovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt)...Citeste continuarea
Tocanita de purcel cu orez
Postat de: mihaelar63 in PorcLegumele se curata si se spala. Morcovii se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie rondele. Carnea se spala si se taie cubulete. Sarati carnea si prajiti usor in...Citeste continuarea
Ciorba de porc
Postat de: ancutsa in CiorbeSe spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine. După ce s-a cules spuma, se adaugă o...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu branza si...
Postat de: ancutsa in PorcSe spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc. Miezul din cartofii scobiţi mai devreme...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor,...Citeste continuarea
Salata cu sardine si avocado
Postat de: ctlina in SalateSpalati legumele, scurgeti foile de salata, taiati ardeiul in lamele. Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Scoateti sardinele din...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriIntr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele...Citeste continuarea
Imam Bayildi - Rondele de vinete cu...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumeEu am folosit o bucata de vanata pentru rondele, una am taiat-o in doua. Se spala vinetele apoi se curata de coaja dar nu de tot, se taie in dungi. Una din ele se taie rondele cu grosimea de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune plate
Postat de: Gheorghita_T in PrajituriIntr-un bol se adauga albusurile si praful de sare si se mixeaza cateva minute, pana cand albusurile devin spuma, treptat se adauga cate o lingura de zahar si mixam. Vom proceda astfel pana cand...Citeste continuarea
Dovlecei sotati cu branza ricotta...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIncalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel . Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp. Puneti rosiile date pe...Citeste continuarea
Dulceata din fructe de padure
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă...Citeste continuarea
Desert inghetata cu pepene galben...
Postat de: autodiag in DulciuriFructele curatate se taie in bucati, se stropesc cu zeama de lamaie si se maruntesc la robotul de bucatarie. Se adauga laptele condensat si circa jumatate din frisca usor batuta. Se amesteca in...Citeste continuarea
Vinete rotunde umplute
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati legumele. Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita. Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa. Curatati si tocati marunt ceapa...Citeste continuarea
Somon la gratar cu sos de patrunjel...
Postat de: madi_marin in SomonSe condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se presară cu sare şi se freacă...Citeste continuarea
Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu legume si mix...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriUntul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...Citeste continuarea
Desert tort aniversar
Postat de: Moni_alex in TorturiPentru foi albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet si rezulta o bezea tare. Se adauga in 2-3 reprize nuca si...Citeste continuarea
Desert prajitura aromata cu mere si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriUmplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama,...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu pui si smantana
Postat de: Gheorghita_T in CiorbeSe curata si se pregatesc legumele pentru ciorba: ceapa, morcovii, telina si ardeiul capia se taie cubulete, cartofii se taie in cubulete mai mari, iar leusteanul si patrunjelul se toaca marunt....Citeste continuarea
Salata cu calamar
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si curatati ceapa, ridichile si salata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Ridichile si ceapa se feliaza. Caperele se scot din otet. Maslinele se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la cuptor, cu sos...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe...Citeste continuarea
Salata de fasole rosie cu carnat de...
Postat de: mihaelar63 in SalateCarnatul de porc se feliaza. Fasolea boabe se scurge de lichidul in care a fost conservata si se clateste cu apa rece. Scurgeti intr-o strecuratoare. Ceapa verde se curata, se...Citeste continuarea
Sos alb, din smantana si cascaval
Postat de: RODIMUR in SosuriSe răzuie cașcavalul și se lasă în așteptare, până când va fi adăugat în sos. Se amestecă 50 ml de smântână cu o lingură de amidon alimentar, se...Citeste continuarea
Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii
Postat de: RODIMUR in FicatSe curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă. Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu aia si aia si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAlbusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de...Citeste continuarea
Desert tort rustic de vara cu...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă...Citeste continuarea
Imam Bayildi- vinete umplute,...
Postat de: eumimi in PuiDecupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam...Citeste continuarea
Limba de mare ca-n reteta daneza
Postat de: Constelatialeu in PesteMai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...Citeste continuarea
Gem de prune cu coaja
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si...Citeste continuarea
Carne de vita sotata in stil mongolez
Postat de: ctlina in VitaPuneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati...Citeste continuarea
Desert pana cotta cu lapte si capsuni
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati si curatati capsunile. Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece. Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca puneti la fiert...Citeste continuarea
Desert rulada cu mac si lamaie si...
Postat de: privatelaura in PrajituriAlbusurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează spumă, adăugând un praf de sare. Când devin albe și pufoase, se adaugă îndulcitorul. Se mixează în continuare...Citeste continuarea
Desert paleuri cu ciocolata
Postat de: madi_marin in DulciuriSe mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea. Rezultă...Citeste continuarea
Sarmale cu carne mixta si ciuperci...
Postat de: gurita_ta2005 inVarza se clateste, se taie cu grija cotorul, se desfac frunzele si se lasa in apa. Intr-un castron pune carnea tocata impreuna cu condimentele. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe...Citeste continuarea
Pui marinat
Postat de: eumimi in PuiCarnea de pui o spalam si o crestam (optional). Intr-un bol amestecam uleiul cu zeama de lamaie si cu condimentele. Dam fiecare bucata de pui prin marinada, o asezam in vasul in...Citeste continuarea
Cea mai neagra negresa
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm mixat ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat untul topit, mixand in continuare. Am adaugat cacaua si am omogenizat compozitia. Am adaugat si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Desert lasagna de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru baza eu am folosit jumatate dintr-o negresa cu oreo pe care o aveam facuta in casa. Ca baza se poate folosi orice blat sau piscoturi, biscuiti oreo. Am amestecat crema de branza cu un...Citeste continuarea
Snitel de porc cu pesmet panko
Postat de: mitinita in PorcFeliile de carne se bat cu ciocanul de carne. Carnea se strange inapoi in forma initiala. Ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior. Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se...Citeste continuarea
Aperitiv budinca cu dovlecei si branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalati bine dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati cuburi potrivite, ii puneti intr-o sita, ii presarati cu sare si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Branza de vaci o faramitati cu mana,...Citeste continuarea
Desert baclava
Postat de: ancutsa in DulciuriSe aduc foile de plăcintă la temperatura camerei. Fiecare foaie se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu zahăr,...Citeste continuarea
Pui si legume la gratar cu...
Postat de: mirela0911 inCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa la racit, apoi se curata de coaja. Pulpele dezosate se spala bine, se sterg de apa si se lasa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de prune si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se pun apa si uleiul. Se adauga sarea, zaharul si gemul de prune. Se amesteca bine. Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna. Se toarna in bol si se...Citeste continuarea
Bors din mugur de vitel, cu cartofi
Postat de: RODIMUR in CiorbeCarnea de vițel se spală și se pune la fiert, la foc iute, în apă rece. Când se ridică spuma la suprafață, se adună și se aruncă, după care se adaugă în oală,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mac si cocos
Postat de: Meea in PrajituriBlat: batem spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când spuma stă băț. Punem făina și praful de...Citeste continuarea
Salata de farfalle, cu file de...
Postat de: RODIMUR in SalateSe pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele...Citeste continuarea
Ciorba de lascute cu afumatura, o...
Postat de: Reli_B in CiorbeCum se prepara Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca Punem o oala de 5 litri cu apa la fiert. Curatam ceapa, o taiem in patru, dar nu de tot si o punem in oala....Citeste continuarea
Desert placinta creata a la Motan...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai decongelam foile de placinta. Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi...Citeste continuarea
Ciorba cu inimi de pui si menta
Postat de: xana in CiorbePentru paste punem cele 100 gr de faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc, unde adaugam oul batut si uleiul de masline si incepem sa...Citeste continuarea
Scoici cu mazare si grau
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareCuratati si spalati usturoiul verde. Feliati-l rondele. Curatati si spalati rosiile, ceapa verde si verdeata. Se caleste usturoiul usor cu atentie sa nu se arda....Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu broccoli si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Carnea de vitel se lasa sa stea o ora in apa rece. Astfel se va elibera de sange si zeama va ramane clara la fierbere. Intr-o oala cu 4 l apa...Citeste continuarea


















