A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocanita de ardei

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute. Se pune ardeiul, vegeta,...Citeste continuarea

Orez cu pui, mazare si rosii la...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Carnea de pui se taie bucati. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa,...Citeste continuarea

Aripioare picnic

Postat de: Leontina_Costel1970 in Pui

Mai intai curatam de eventualele impuritati aripioarele, apoi le spalam si le punem intr-o oala, acoperim cu apa, adaugam delikat si lasam sa fiarba cca 20 minute. Scoatem aripioarele le lasam sa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie...

Postat de: caroline in Prajituri

Prajitura se face foarte rapid si foarte usor :) Intr-un bol punem frisca lichida si laptele condensat si mixam pana ce obtinem o crema tare. Adaugam sucul de la o lamaie si optional 1...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu salam

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.  Cand cartofii au fiert, ii scurgem foarte bine de apa si ii punem intr-un bol. Curatam...Citeste continuarea

Paste cu dovlecei

Postat de: caroline in Paste

Incepem prin a spala dovleceii, indepartam capetele, apoi ii taiem cuburi. Punem o tigaie cu ulei la foc si cand acesta este incins, punem dovleceii. Presaram sare si lasam la calit pentru...Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor

Postat de: caroline in Pui

Pieptul de pui dezosat se spala si se sterge apoi cu un servet. Se cresteaza si se presara sare.  Dovlecelul il taiem rondele, ardeiul gras il taiem fasii si rosia o taiem rondele, apoi...Citeste continuarea

Aperitiv minuturi reci cu branza,...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Pentru cosulete: se rade cacavalul intr-o tava cu foaie de copt, formand niste cercuri mai mari. Este de preferat sa radeti cascavalul direct in tava pentru ca va fi uniform, iar nu pe o...Citeste continuarea

Pizza de toamna cu aluat nedospit

Postat de: ancutsa in Pizza

  Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu uleiul, sarea, mirodeniile uscate si faina cat cuprinde. Se framanta, pana se obtine un aluat pufos, bun de intins....Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu ghimbir...

Postat de: merisor67 in Supe

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă. Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu,...Citeste continuarea

Desert tort cu nuca, vin alb si...

Postat de: ancutsa in Torturi

    Pentru acest tort am folosit 10 ouă mici: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat. Pentru blat: se...Citeste continuarea

Zacusca de vinete

Postat de: RODIMUR in Zacusca

Se spală ardeii și gogoșarii, se coc, pe toate fețele și după ce sunt luați de pe foc se pun într-un vas acoperit cu capac. După ce se coc toți ardeii și gogoșarii, se curăță...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iuti

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile. Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin...Citeste continuarea

Varza cu ciolan afumat la slow...

Postat de: momo121 in Slow Cooker

Varza o spalam bine in apa rece pentru a elimina excesul de sare, apoi o tocam marunt.       Bucata de afumatura o dezosam si o taiem in bucati mai marisoare.    ...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede, cu rahat

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă făina cu sarea în vasul în care se va face aluatul și în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul și smântâna. Se frămână bine...Citeste continuarea

Desert prajitura de toamna

Postat de: panacris in Prajituri

Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu...Citeste continuarea

Chiftele marinate in sos de zacusca...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se...Citeste continuarea

Paste gratinate cu pui, dovlecei si...

Postat de: panacris in Paste

Se pune la fiert apă rece cu puțină sare într-un vas încăpător, ptr fiecare 100 g de paste, 1000 ml apă. Când clocotește apa. se adaugă pastele și se fierb al dente, mai...Citeste continuarea

Fasole cu carnati de porc afumati

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cu o seară înainte se alege fasolea, se spală cu apă rece, de două-trei ori și se pune la înmuiat, cu multă apă rece, deoarece, înmuindu-se, ea se va umfla. Dacă ați...Citeste continuarea

Slabeste cu chia

Postat de: dantes in Vegan / Raw vegan

Hidratam semintele timp de o ora, aveti grija sa verificati termenul de garantie sa nu fie expirat; cand sunt hidratate semintele isi maresc volumul, apoi le strecuram si le punem in blender...Citeste continuarea

Urși de mamaliga cu branza

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se pune apa cu sare în ceaun și când se încălzește, se adaugă mălaiul grisat, ”în ploaie” și se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe....Citeste continuarea

Desert mini-checuri umede cu cacao,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.  Intr-un castron se pun zaharul, sarea, esenta de rom, apa minerala, uleiul, cacaua, faina si praful de copt si se mixeaza. Se incorporeaza...Citeste continuarea

Salata de cruditati

Postat de: Oana in Salate

Legumele trebuie spalate bine de tot inainte. Poti sa le tai apoi cu un cutit sau poti sa le dai pe razatoare. Taie varza cat mai subtire si da pe razatoarea cu ochiuri mari morcovii si merele,...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare. Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu ouale si indulcitorul. Adaugati uleiul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, bicarbonatul, amestecul pentru turta dulce. Puneti...Citeste continuarea

Dulceata din struguri albi cu vin...

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se pun la fiert apa cu vinul alb şi zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se...Citeste continuarea

Avocado cu ton

Postat de: cristina1985 in Ton

Se  fierbe apa, iar cand da in clocot, se adauga sare si cele doua oua (pe rand, cu ajutorul unei  linguri). Se fierb 10 minute, apoi se lasa la racit. Va dati seama daca un avocado...Citeste continuarea

Bors de cartofi, dres cu oua si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se curăță cepele...Citeste continuarea

Desert tort Fanta

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se...Citeste continuarea

Muratura asortata

Postat de: mirela0911 in Conserve

Se spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se...Citeste continuarea

Branzoaice umplute cu mere

Postat de: mirela0911 in Mancare copii

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu afine, curmale,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Eu am avut afine la congelator, asa ca le-am scos din timp, le-am decongelat si le-am scurs. Se preincalzeste cuptorul. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu biscuiti, crema...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci impreuna cu zaharul si se calesc. Dupa aceea se amesteca cu o lingurita...Citeste continuarea

Ciorba de telina cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida,  Adaugam 2-3 cani...Citeste continuarea

Desert clatite cu mere si sirop de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se mixează bine ouăle cu sarea, zahărul și vanilia, după care se încorporează cu atenție făina, (amestecată cu praful de copt) ca să nu se formeze...Citeste continuarea

Desert bilute cu visine

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Biscuitii se macina. Se fierbe laptele cu zaharul si roscove (imi place mai mult pudra de roscove, decat  cea de cacao-nu este asa de amaruie ). Cand incepe sa fiarba, verificati daca s-a...Citeste continuarea

Cartofi cu mozzarella, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac si crema de...

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai blaturile de mac: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam macul, faina toata odata si praful de copt si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 2...Citeste continuarea

Pizza cu ton si galbiori

Postat de: gaby_d in Pizza

Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia. Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea. Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu...Citeste continuarea

Desert prajitura Rudi cu afine

Postat de: mitinita in Prajituri

Se pun intr-un bol ingredientele pentru aluat si se amesteca cu lingura.  In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune...Citeste continuarea

Desert chec cu visine sau cirese

Postat de: mitinita in Prajituri

Se porneste cuptorul. Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile se amesteca cu cele doua...Citeste continuarea

Orez cu legume

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Orezul se spala si se scurge. Legumele se curata si se taie cubulete.  Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul, dovlecelul si rosia.  Se adauga orezul, apa,...Citeste continuarea

Desert placinta dulce cu branza

Postat de: mitinita in Dulciuri

Aveti nevoie de o tava de 32 x 22 cm. Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, esenta de vanilie si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se...Citeste continuarea

Supa asiatica instanta

Postat de: mitinita in Supe

Se face supa conform instructiunilor de pe ambalaj. Adica puneti taiteii intr-un bol adanc, adaugati condimentele si turnati apa fierbinte. Se lasa deoparte 3 minute. Adaugati oul taiat in...Citeste continuarea

Pide

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si ricotta la...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Amesteca intr-un bol spanacul cu cateii de usturoi tocati fin, parmezanul ras, oul batut si ricotta. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa. Amesteca sosul de...Citeste continuarea

Tocana padurarului

Postat de: simona72 in Mancaruri de legume

Am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei si unt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, am adaugat si usturoiul tocat fin. Am lasat sa se caleasca putin, maxim un minut, sa fiu sigura...Citeste continuarea

Rata umpluta cu mere, gutui,...

Postat de: abetina in Slow Cooker

Se foloseste o rata intreaga, se scot din ea toate maruntaile.   Se taie marul, dovleacul, gutuia si cartoful cubulete, se pun intr-un vas. Se adauga ierburile aromate, sarea si boiaua de...Citeste continuarea

Desert piure de castane - eternul...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Castanele le speli, le increstezi la varf in patru, le stropesti bine cu apa si le dai la cuptorul fierbinte pentru 20 de minute. Cureti castanele de coaja cat sunt calde si le pui la fiert in apa...Citeste continuarea

Desert prajitura N 11 Oct

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Am folosit o tava cu dimensiunile 38/28 cm. Albusurile le-am scos din congelator de seara si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit au fost 360 g. Le-am pus in vasul robotului de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]