A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pui cu legume la cuptor

Postat de: ctlina in Pui

Curatati si spalati legumele. Taiati cartofii si napii in 6. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati morcovii in 4. Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si reveniti ciocanelele de pui. Puneti...Citeste continuarea

Scarita de porc la cuptor

Postat de: ctlina in Porc

Puneti carnea pe o placa de cuptor si ungeti-o bine cu sosul barbecue. Presarati sare si piper. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul in lamele. Puneti legumele...Citeste continuarea

Paine cu dovleac fara ou

Postat de: antici_gabytza in Piine

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de varza dulce,...

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Mai întâi se pregătesc frunzele de varză dulce, pentru sarmale. Într-un vas potivit, se pune apă la fiert cu 3-4 linguri de sare de bucătărie. Se îndepărtează...Citeste continuarea

Supa de pui cu smantana, taitei si...

Postat de: mihaelar63 in Supe

 Se curata si spala legumele. Se curata si se spala tacamul de si maruntaiele de pui. Se taie cuburi radacinoasele si ardeiul. Din tacamuri de pui, radacinoase,...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic...Citeste continuarea

Duo de fasole boabe cu frigarui de...

Postat de: ladydi in Mancaruri de legume

Spalam fasolea si o punem la inmuiat cateva ore, in vase separate. Dupa ce se umfla, schimbam apa si punem la fiert, tot separat cu cate 2 frunze de dafin si putina sare. Intre timp feliem...Citeste continuarea

Salata de ton cu orez

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati si curatati ardeiul kapia, ceapa si tija de telina. Ardeiul si ceapa se taie rondele. Tija de apio se toca marunt. Desfaceti si scurgeti conserva de porumb. Clatiti...Citeste continuarea

Desert briosa tresata

Postat de: ctlina in Prajituri

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam treptat ouale si laptele amestecand. Framantati 10 minute. Adaugati apoi treptat untul...Citeste continuarea

Desert rondele din foietaj umplute...

Postat de: AdrianUdrea in Prajituri

In timp ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se pregateste umplutura de mere. Se spala merele bine, se curata de cotoare si coaja si se dau pe razatoare. Se caramelizeaza...Citeste continuarea

Desert prajitura cu lapte condensat

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 170 °C. Bateti ouale bine pana-si dubleaza volumul. Adaugati laptele concentrat si amestecati. Incorporati faina treptat, vanilia si la urma untul topit si racit...Citeste continuarea

Slanina cu boia -fiarta cu prune...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici. Limpeziti prunele uscate. Cojile de ceapa se spala. Curatati usturoiul. Se pune la fiert slanina impreuna cu...Citeste continuarea

Desert tort Medovik cu visine si nuca

Postat de: mirela0911 in Torturi

Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc...Citeste continuarea

Tagliatelle cu pui si busuioc

Postat de: mihaelar63 in Paste

Tagliatelele se pun la fiert in apa sarata clocotinda. Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj. Pieptul de pui sarat se taie cuburi cat o imbucatura si se soteaza...Citeste continuarea

Rigatoni cu branza albastra,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Ceapa, usturoiul si ierburile se toaca marunt. Ciupercile se feliaza. Cabanosul se taie in bucati mici.  Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. ...Citeste continuarea

Desert muffins cu ciocolata si vanilie

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu zaharul pana-si dubleaza volumul. Adaugati treptat laptele si uleiul. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Spalati si curatati dovleceii (lasati un pic din coaja lor daca sunt bio de gradina). Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul  de masline. Adaugati dovleceii taiati bucatele. Puneti...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu struguri

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati strugurii, uscati boabele de strguri. Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello. Lasati sa marineze 20 de...Citeste continuarea

Pui in sos de vin rosu cu piure de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se toaca baconul, ceapa, usturoiul si patrunjelul, iar morcovii se taie in bucati nu foarte mici. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie cu fund dublu si se prajeste baconul pana devine...Citeste continuarea

Salata de cartofi si telina

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se pun la fiert, ”în coajă”. Țelina se curăță de coajă, se spală, se porționează și se pune la fiert. Se fierb tari cele patru ouă, se...Citeste continuarea

Desert tort Leo

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat cele 14 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o...Citeste continuarea

Tagliatelle in sos cremos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt.  Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant.  Intre timp, se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu chilli si sos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Ficat

In vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen.  Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca...Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de: trifadalia in Peste

Se fierbe grisul in apa. Dupa racire se amesteca cu icrele date pe razatoarea mica pentru a se elimina pielita de pe icre care ramane pe exteriorul razatoarei. Se adauga treptata din ulei...Citeste continuarea

Tocanita picanta de pui cu naut si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Bucatile de pui se presara cu sare, condimentele pentru pui si rozmarinul si se prajesc in putin ulei, intr-o caserola, pana devin aurii.  Intre timp, se taie ardeiul in bucati groase,...Citeste continuarea

Menemen (ghiveci de legume) cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare.  Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul...Citeste continuarea

Spaghete in sos cremos cu varza de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Spaghete

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in 4. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Carnatii se...Citeste continuarea

Salata de naut cu friptura picanta...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Intr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea  umpluturii , ca sa se racoreasca. Dovleacul il dati pe razatoarea mica (merge si pe cea mare). Il puneti intr-o cratita cu untul si zaharul. Transferati cratita pe...Citeste continuarea

Tocanita piperata, de vacuta, cu...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt....Citeste continuarea

Reteta delicioasa de paste cu somon...

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Preparare Reteta delicioasa de paste cu somon si smantana Intr-o cratita se pune apa cu sare, se lasa sa clocoteasca si se pun pastele, se lasa cat scrie pe punga/sau cutie. Cand sunt...Citeste continuarea

Friptura de miel cu ghebe sotate si...

Postat de: simona72 in Oaie

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu struguri

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se...Citeste continuarea

Desert tort cu mere

Postat de: GABRIELAGH in Torturi

   Prima data curatam merele de coaja, le taiem felii subtiri (eu am folosit robotul) si le amestecam cu zeama si coaja de la lamaie. Le lasam deoparte pana cand pregatim aluatul....Citeste continuarea

Desert bomboane de ciocolata neagra...

Postat de: GABRIELAGH in Dulciuri

   Incepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos.   In timp ce se...Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci de padure si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Zacusca

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie, cu galuste...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cele două sfecle se spală și se pun la copt, în cuptor, la foc mediu. Între timp, se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic,...Citeste continuarea

Desert tarta cu mousse de pere...

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...Citeste continuarea

Cubulete cu legume si verdeturi la...

Postat de: antici_gabytza in Conserve

Spalam ardeii, gogosarii, morcovii si legaturile de patrunjel. Ardeii si gogosarii ii taiem in 2, le scoatem samanta si ii taiem felii. După care ii tocam marunt sau cubulete. Morcovii ii...Citeste continuarea

Desert prajitura din biscuiti si nuca

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Blatul -biscuitii ii pisam sau ii dam prin robot. Apoi adaugam margarina si framantam pana se incorporeaza bine biscuitii cu margarina. Pregatim o tava 15*20(eu am pus si folie alimentara pe ea)...Citeste continuarea

Pasta de susan preparata in casa -...

Postat de: merisor67 in Sosuri

Mai întâi rumenim ușor semințele de susan. Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă. Dacă se ard,...Citeste continuarea

Carne de pui marinat in sos de soia

Postat de: GABRIELAGH in Pui

   Se portioneaza carnea si se pune intr-un castron (care are si capac ). Se amesteca cu turmericul, usturoiul pisat si sosul de soia. Se tine in frigider la macerat cel putin doua ore....Citeste continuarea

Snitel de pui umplut cu sunca si...

Postat de: autodiag in Mancaruri cu carne

Se spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan. Se presara sare si piper proaspat macinat pe ea. Se aseaza feliile de sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se...Citeste continuarea

Salata nemteasca cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Bucatarasi celebri

 Cartofii fierti se curata si se feliaza. Rosiile se spala si se taie jumatati. Castravetii murati se taie rondele. Ceapa rosie se curata si se feliaza rondele...Citeste continuarea

Piept de pui cu garnitura de gutui,...

Postat de: RODIMUR in Pui

Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm. În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și...Citeste continuarea

Iepure cu praz si masline, la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Iepure

Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite. O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o spalati bine si o stergeti cu niste servetele. O presarati pe ambele parti cu sare, piper, boia de...Citeste continuarea

Desert placinte cu afine si branza...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Amestecam faina cu zaharul, sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin...Citeste continuarea

Desert waffe cu picaturi de ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam iaurtul cu ouale, zaharul, un praf de sare. Adaugam untul topit, zaharul vanilat, praful de copt amestecat cu zeama de portocala, coaja de portocala. Incepem sa adaugam...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Pentru aluat , se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca....Citeste continuarea

Aperitiv cosulete de mozzarella...

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

    Alegem mozzarella sa fie marisoara (sa aiba cel putin 250 gr una ). Se scurge bine de apa de conservare si se lasa pe un servet de hartie pentru a fi cat mai uscata. Taiem din...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]