Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de rucola cu ton si naut
Postat de: mihaelar63 in SalateRucola se spala si se zvanta frunzele. Rosioarele se spala si se taie jumatati. Sarati usor rosiile. Nautul se scoate din conserva si se spala intr-o sita sub jet usor...Citeste continuarea
Briose de sarbatoare
Postat de: ancutsa inPentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina şi praful de copt. Compoziţia...Citeste continuarea
Desert pandispan cu merisoare si...
Postat de: trifadalia in PrajituriSe storc cele 2 buc de clementine. Coaja lor se rade pe razatoarea cu gauri mici. Zeama de la compotul de visine se incalzeste putin, apoi se pun in ea merisoarele sa se hidrateze, lasandu-le...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: trifadalia in SupePentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si...Citeste continuarea
Desert bezele
Postat de: Leontina_Costel1970 in DulciuriAlbusurile se lasa de seara la dezghetat ( le-am avut la congelator ), dupa ce s-au dezghetat, se pun intr-un castron mai inalt si incapator, se adauga sarea si incepem sa le mixam bine, cand...Citeste continuarea
Merlucius cu bere neagra, in crusta...
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se spala bine si se curata in interior. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si...Citeste continuarea
Ciorba rapida de cartofi cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati cartofii, morcovii si ceapa. Spalati patrunjelul verde si tija de telina. Taiati rondele carnatul unguresc picant. Ceapa se taie cubulete, morcovii...Citeste continuarea
Desert tort Ema
Postat de: Leontina_Costel1970 in TorturiAm folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Blat 1 de cacao : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate bine pana obtinem o bezea tare. Se incorporeaza...Citeste continuarea
Chiftele prajite
Postat de: Leontina_Costel1970 in PorcIntr-un castron incapator punem carnea tocata, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si cartofii rasi pe razatoarea mica si storsi de zeama. Omogenizam tot amestecul, adaugam sare si piper...Citeste continuarea
Mancarica de mazare
Postat de: Leontina_Costel1970 in Mancaruri de postCuratam ceapa, o spalam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un pic de sare, amestecam pana ce devine sticloasa. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: Leontina_Costel1970 in CiorbeMai intai pregatim ingredientele, curatam legumele, ceapa o taiem marunt, morcovul si telina le curatam si apoi le dam pe razatoarea mica. Curatam cartofii si ii taiem cuburi mai mari. Prazul...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce, reteta de post
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCum se prepara Ciorba de varza dulce, reteta de post Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se dau prin răzătoarea mică. Se curăță...Citeste continuarea
Fasole cu paste in stil toscan
Postat de: Ksenya in PastePunem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec. Adaugam cutiile cu...Citeste continuarea
Desert fursecuri ciupercute
Postat de: antici_gabytza in DulciuriMixam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si incepem sa framantam pana rezulta un aluat elastic. Eu l-am dat la rece cca 15 min. Tapetam masa de lucru cu faina, dupa care...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si biscuiti
Postat de: antici_gabytza in PrajituriSpalam merele, apoi le decojim. Dupa ce le-am decojit pe toate, le dam prin razatoare sau prin robot. Punem merele intr-o cratita impreuna cu zaharul si cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branza de burduf
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCiupercile se oparesc in apa clocotita cu sare si se curata de pielite. Coditele ciupercilor se scot si se toaca marunt si se amesteca cu putina sare pudra de nucsoara si cateva...Citeste continuarea
Salata de pui si quinoa
Postat de: MonicaHoroiu in SalatePreincalzim cuptorul la 180 C. Pe o tava de cuptor, punem cubuletele de cartof dulce si ceapa rosie. Adaugam sare, piper, ulei de masline, paprika, oregano si jumatate de lingurita de usturoi....Citeste continuarea
Desert invartita cu nuca reteta de...
Postat de: MonicaHoroiu in DulciuriCum se prepara Desert invartita cu nuca reteta de post de placinta delicioasa cu nuca Într-un vas punem făina și presărăm sarea. Dizolvăm drojdia în apă...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea
Desert clatite de post, cu dulceata...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se amestecă bine ingredientele uscate (făina cu: sarea, bicarbonatul, vanilia și zahărul.) Se adaugă apa de flori de portocal, uleiul și apoi apa minerală, puțin...Citeste continuarea
Pasta de fasole cu sos de ceapa...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postFasolea, bine spălată, se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, ținută la frigider. A doua zi, se scurge apa, se clătește fasolea cu apă rece și...Citeste continuarea
Salata calda cu legume
Postat de: andaoana in SalateIn primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine. Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa. Varza de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni, crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol puneti doua oua intregi si 4 galbenusuri. Mixati si adaugati treptat zaharul. Puneti uleiul, laptele, vanilia, amestecati. La final adaugati faina cernuta cu praful de copt....Citeste continuarea
Chiftele in crusta de susan
Postat de: merisor67 in PorcCurățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc. Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe...Citeste continuarea
Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postDovleceii se spală foarte bine și se taie rondele, cu tot cu coajă, după care fiecare felie se taie în câte patru bucăți. Se curăță usturoiul se spală și se taie foarte...Citeste continuarea
Chiftelute cu susan - la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PorcCateii de usturoi si ceapa se curata si se toaca foarte marunt. Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea. Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen,...Citeste continuarea
Desert tort Batman
Postat de: claudiaO in TorturiPentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si afine
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriMixam zaharul cu untul. Adaugam pe rand ouale si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie. Punem restul ingredientelor: laptele,...Citeste continuarea
Tort G
Postat de: Constelatialeu inBlat cu nuca : Am folosit o forma patrata 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu perisoare
Postat de: andaoana in CiorbeLegumele le spalam si curatam bine. Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati...Citeste continuarea
Supa de conopida
Postat de: simona72 in SupeSe pune la incins in oala in care urmeaza sa faceti supa, uleiul si untul. Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoil taiat felii, se calesc impreuna pentru 1...Citeste continuarea
Aperitiv la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriPentru inceput batem ouale cu putina sare si piper. Tapetam o tava cu hartie de copt. Fiecare felie de paine o trecem prin oul batut si o asezam in tava. Cascavalul...Citeste continuarea
Desert tort surpriza - 5 ani de...
Postat de: claudiaO in TorturiPentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina...Citeste continuarea
Desert baclava rulouri
Postat de: sufletista in DulciuriFoile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime. Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul,...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si prune
Postat de: sufletista in PrajituriAluat: intr-un bol batem oul cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si untul, adaugam faina treptat. Framantam un aluat omogen si invelim in folie alimentara, il dam la rece 1...Citeste continuarea
Turtite picante, la tigaia grill
Postat de: RODIMUR in PiineFăina albă cernută se pune în vasul pentru frământat și în ea se adaugă: sare. piper, boia, oregano, ierburi de grădină și chimen măcinat. După ce s-au amestecat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gutui
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am pus zaharul pudra si am mixat pana au devenit tari ca o bezea. Am pus galbenusurile, uleiul,...Citeste continuarea
Desert briose cu fructe de padure...
Postat de: Retetegg in PrajituriIntr-un bol se mixeaza 2-3 minute ouale pana devin spumoase. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza inca 3-4 minute pana se topeste complet. Se pun laptele si uleiul, apoi...Citeste continuarea
Rulada de pui cu legume
Postat de: caroline in PuiBatem feliile de piept de pui sa le intindem bine si le asezam pe o folie alimentara. Ardeiul copt il curatam bine si il taiem in trei parti si le asezam peste carne. Peste ardei...Citeste continuarea
Pizza vegetariana
Postat de: GABRIELAGH in PizzaIncepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina....Citeste continuarea
Lasagna cu carne de pui si ciuperci
Postat de: Pungasa_Rogue in LasagnaCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu sunca si...
Postat de: momo121 in PuiPieptul de pui il taiem in 2, ii batem usor pana obtinem 2 felii, condimentam dupa gust cu sare si piper si presaram pe toata suprafata cu frunze de ceapa verde, apoi pe...Citeste continuarea
Desert Banana bread (Chec cu...
Postat de: momo121 in PrajituriCum se prepara Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa: Decojim bananele si le pasam cu o furculita sau cu ustensila de facut piure. Punem bananele pisate intr-un...Citeste continuarea
Dovlecei zucchini cu ciolan afumat...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatile de ciolan afumat impreuna cu pancetta cuburi se pun intr-o cratita cu putin ulei de masline cateva minute pana se rumenesc putin. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Se...Citeste continuarea
Orez cu carne de vitel si legume
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se taie fasii si se rumeneste in vasul teflonat. Spre sfarsit se pune si putin patrunjel verde tocat. Morcovul se curata, se spala si se taie rondele cu...Citeste continuarea
Platou - aperitiv
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFeliati branza cu busuioc. Taiati felii pieptul de pui afumat. Daca este necesar taiati rondele salamul cu piper. Curatati si spalati legumele. Taiati rondele...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu cartofi, salam...
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriSe curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele...Citeste continuarea
Paste capunati cu ton, masline si...
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Scurgeti pastele de apa in care au fiert, pastrand o cana de lichid. Se curata, se spala si se toaca...Citeste continuarea
Slanina afumata de mangalita,...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaSlanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale. Spalati bucatile de slanina cu apa calda. Increstati usor slanina formand mici patrate. Prin increstare se...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul se curata, se spala si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Ceapa verde se taie rondele si se caleste usor impreuna cu morcovul in ulei. Adaugati...Citeste continuarea




















