A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cornuri aperitiv

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...Citeste continuarea

Kinder felie de lapte

Postat de: rodica88 in

    Pentru blat eu nu am separat ouale, am mixat ouale intregi cu zaharul tos pana si-au dublat volumul si s-a albit compozitia, iar la ridicarea paletelor de la mixer nu va curge...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de mascarpone

Postat de: rodica88 in

        Pentru pregatirea blatului separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu zaharul, apoi turnam cate o lingura de ulei in compozitie. Adaugam pe rand cate...Citeste continuarea

Tort din turta dulce, cu jeleu de...

Postat de: simona72 in

Pentru turta dulce: intr-un bol se pun ouale si zaharul. Se amesteca cu un tel pana sunt bine incorporate. Se adauga mierea si melasa se amesteca cu telul, se transfera pe foc la flacara cea mai...Citeste continuarea

Salata din icre de crap, cu gris

Postat de: RODIMUR in Salate

Icrele se curăță de pielițe, se pun într-o sită cu un tifon curat și se spală de sânge, la un jet slab de apă. Se lasă icrele în strecurătoare, ca să se scurgă bine...Citeste continuarea

Salata de ton cu fasole

Postat de: Satisfyyourcravings in Ton

Se taie ceapa julienne si se amesteca intr-un bol, cu otetul si putina sare. Se toaca telina si patrunjelul si se adauga peste ceapa. Se amesteca bine.  Intre timp, se scurge fasolea si se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Iaurtul se va pune intr-un vas, adaugam pe rand zaharul, uleiul, ouale, faina si praful de copt amestecand bine cu un tel. Vom pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si vom da la...Citeste continuarea

Tocanita din inimioare de pui cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Cum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi Ceapa, ardeii si rosiile se toaca.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza...Citeste continuarea

Desert baigli cu branza dulce

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca. Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana,...Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de: Pungasa_Rogue in

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, se amesteca cu untul topit (se framanta cu mana), apoi se aseaza pe un platou unde a fost pus un inel de la o tava detasabila pentru tort. Se da...Citeste continuarea

Pasta de ton cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Curatati si spalati ardeii, prazul, usturoiul si patrunjelul. Taiati bucati nu foarte marunte toate aceste legume. Cartofii se taie bucati marisore si se pun in vasul...Citeste continuarea

Fusilli cu legume curcubeu in sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fusilli

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare,...Citeste continuarea

Desert Bounty cupcakes

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Cupcakes-urile: Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, uleiul de cocos topit, zaharul si le mixati. Adaugati ouale, vanilia si le amestecati bine. Incorporati faina cernuta, praful...Citeste continuarea

Desert chec cu nuca si cacao

Postat de: IonGaftoneanu in Prajituri

Margarina se bate cu 100 g zahar farin pana se spumeaza. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet, zaharul vanilat. Se bate in continuare pina la obtinerea...Citeste continuarea

Desert tort rapid cu crema...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta  de...Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare.       Daca aveti impresia ca...Citeste continuarea

Desert placinta cu crema de branza...

Postat de: momo121 in Prajituri

       Intr-o tava de 20/30 cm punem hartie de copt, am ales o tava in care foaie de placinta trebuie sa acopere si marginile inalte.      Peste hartia de copt...Citeste continuarea

Tocanita de porc (reteta ungureasca)

Postat de: momo121 in Porc

      Intr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile...Citeste continuarea

Spanac cu oua ochiuri

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Frunzele de spanac se aleg de codite si se spala, apoi se pun la fiert in 2 litri de apa pentru 10-15 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pun pe un tocator de lemn si se toaca...Citeste continuarea

Ghendermas -cartofi cu paste...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii fierti in coaja se curata, se zdrobesc si se sareaza. Ceapa verde se curata , se spala si se taie rondele . Pastele se fierb in apa sarata  respectand...Citeste continuarea

Friptura de berbecut cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Bucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in...Citeste continuarea

Crap la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti...Citeste continuarea

Tort Red Velvet festiv

Postat de: Veronica22 in

Blat: Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou pe rand in timp ce continuam sa mixam. Amestecam colorantul rosu in laptele batut. Faina se amesteca cu cacaua...Citeste continuarea

Piftie de porc/racituri

Postat de: diaconta in Porc

Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert. Am pus apa în oala....Citeste continuarea

Desert tort Sumegi

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat: 1. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul pana ce bezeaua devine lucioasa si ferma. 2. Adaugati cacaua si nuca in ploaie, amestecand usor cu...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu ciuperci...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în mai multe ape și se feliază. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie...Citeste continuarea

Desert poale-n brau-placinte...

Postat de: abetina in Dulciuri

   Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom. In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se...Citeste continuarea

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi. Carnea o spalam o...Citeste continuarea

Arancini cu orez, spanac si surimi...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Orezul rece se pune intr-un bol si se amesteca cu pasta de ardei iute si usturoiul pisat. Gustati si sarati daca mai este nevoie. Curatati surimi de folia ce-i infasoara si-i taiati cm la...Citeste continuarea

Rondele de ardei iuti, in otet

Postat de: vasimur in Conserve

Se spală ardeii iuți și după ce se se scurg de apă, se taie rondele (de grosimea dorită) cu cuțitul, fără să ne străduim să îndepărtăm toate semințele. Se așează feliile de...Citeste continuarea

Ciolan de porc la cuptor

Postat de: trifadalia in Porc

Ciolanul se spala si se pune la condimentat de seara pana dimineata in bait.    Usturoiul se rade pe razatoarea mica, se adauga sarea, cimbrul si piperul, apoi acestea se freaca cu...Citeste continuarea

Papara cu piept de pui afumat

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se feliaza si se pune la prajit in tigaia cu ulei  . Coditele de ceapa se spala si se taie rondele . Ouale se sparg pe rand pentru a le verifica...Citeste continuarea

Fasole alba cu mititei in sos de...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca....Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile:  Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti, de post

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Biscuiții se sfărâmă în bucățele mici, iar rahatul se taie în cubulețe cu laturile de 1 cm. Se amestecă bine zahărul cu cacaua, se adaugă apa și se fierbe...Citeste continuarea

Orez cu spanac - de post

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt. Sotati usor ceapa in ulei fierbinte. Sarati. Atentie frunzele de ceapa se ard foarte usor la prajire. Adaugati peste...Citeste continuarea

Desert tort 1 Decembrie

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat am mixat spuma ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final adaugam si cafeaua fierbinte. Punem compozitia intr-o forma...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu Nutella,...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-un vas larg am sfaramat biscuitii. Intr-un ibric am pus laptele si l-am infierbantat, am topit untul, in el am pus vanilia, romul am amestecat si am turnat totul peste biscuiti. Am rupt...Citeste continuarea

Pastrama de curcan la slow cooker...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Pentru inceput se prepara saramura in care va sta carnea timp de 24 de ore. Intr-un bol se pune apa, sarea, zaharul, piperul boabe si foile de dafin. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si...Citeste continuarea

Desert tort cu crema Oreo si banane

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare. La final seadauga apa rece si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea

Pilaf cu masline

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se spală orezul foarte bine și se pune la fiert cu apă suficientă și o frunză de dafin, la foc mic, timp de 15-20 de minute. Atenție să nu se prindă de fundul cratiței, când scade...Citeste continuarea

Chiroste-aperitiv si desert

Postat de: abetina in Aperitive / Garnituri

 Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga uleiul, ouale, sarea si se framanta cu apa calduta la temperatura camerei, se face un aluat suficient de tare cat se se intinda usor...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu bors

Postat de: madi_marin in Prajituri

Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi  drojdia granule. Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat...Citeste continuarea

Bors de varza cu carne de porc

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

  Se portioneaza carnea, costita si se pun la fiert cu apa, se adauga varza tocata fideluta, cepele tocate marunt, morcovul taiat rondele, telina cubulete, gogosarul tocat, sare, ierburi...Citeste continuarea

Dorada cu piure de cartofi si spanac

Postat de: DianaTrucmel in Peste

Imi place sa gatesc retete rapide si gustoase, asadar astazi am ales o astfel de reteta. In primul rand spalam si curatam foarte bine pestele. Asezonam pestele cu sare si piper, dupa gust....Citeste continuarea

Desert choux a la Cluj

Postat de: amalia01 in

Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea. Adaugi  faina amestecata cu zaharul . Cand apa fierbe iei craticioara de pe foc si adaugi faina, amestecand...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca - cu peste afumat

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. La fel si rosia. Ardeii se taie cubulete. Dovlecelul si cartofii se taie cuburi. Sotati in ulei fierbinte ceapa...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu legume

Postat de: DianaTrucmel in Pui

Se spala bine pieptul de pui si legumele, se curata, apoi se taie pieptul cubulete potrivite, alaturi de morcovii taiati rondele si ceapa taiata julien. Se taie si rosiile cubulete. Se pune...Citeste continuarea

Pui cu legume la cuptor

Postat de: DianaTrucmel in Mancaruri cu carne

Pentru inceput se spala bine pieptul de pui, se curata de pielite. Se taie cartofii in cubulete sau in orice forma doriti, se taie morcovul rondele, ceapa si ardeiul julien. Se asezoneaza...Citeste continuarea

Tort centenar Romania

Postat de: gurita_ta2005 in

Cu o seara inainte se pregateste blatul de tort. Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat. Se pun galbenusuriile si esenta si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]