Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert pandispan rapid cu crema de...
Postat de: eumimi in PrajituriAmestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam...Citeste continuarea
Desert negresa cu nuca si ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o...Citeste continuarea
Desert prajitura din foi cu bulion...
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...Citeste continuarea
Tocana cu carnat, ciuperci si lapte
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCeapa se curata si se toaca marunt. Carnatul afumat se taie felii subtiri Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot. Se...Citeste continuarea
Farfalle in sos pesto cu rosii...
Postat de: Satisfyyourcravings in FarfallePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt. Se incalzeste...Citeste continuarea
Aripioare fragede in sos BBQ cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiAripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului. Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu ceapa si ciuperci
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriSe curăță ceapa, se spală bine și se toacă mărunt. Dacă ciupercile sunt mature, puteți îndepărta pielița de deasupra deoarece este tare și dă omletei un gust care s-ar putea să...Citeste continuarea
Oreo Cheesecake
Postat de: deyutzky inCrusta: Zdrobiti biscuitii la robot sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor. Eu am ales a 2-a varianta. Ii puneti intr-un bol si adaugati peste ei untul topit....Citeste continuarea
Supa de rosii cu legume
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert în oală, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea
Tort cu mousse de nuci, portocale...
Postat de: diaconta inPentru blat am folosit o reteta pe care o fac aproape de fiecare data când pregatesc tort. Reteta este foarte simpla si reusita este sigura. Ouale întregi le-am mixat cu un...Citeste continuarea
Carne de iepure cu legume si paste...
Postat de: AdrianUdrea in Slow CookerMai intai pregatim toate ingredientele. Curatam legumele si le tocam cuburi, apoi le punem in vasul crock potului. Peste ele asezam carnea portionata in bucati mai mici. Lasam si grasime pe...Citeste continuarea
Tort cu crema de mascarpone si cafea
Postat de: mirela0911 inBlatul: Intr-un bol se amesteca bine toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, cafeaua instant, sarea si praful de copt. In alt bol se pun ouale, uleiul, iaurtul si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Placinta cu hering afumat si conopida
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie),...Citeste continuarea
Placinta cu branza proaspata de vaci
Postat de: AngelicaDorondoc in PrajituriPentru inceput vom lua o cana in care vom amesteca drojdia, o lingurita de zahar, 2 lingurite de faina si 100 g de apa calduta. Vom obtine o pasta pe care o lasam la caldurica sa creasca. Luam un...Citeste continuarea
Spaghete in sos de pui la tava
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu...Citeste continuarea
Aperitiv cheesecake cu avocado si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriBlatul de biscuiti: se pun biscuitii intr-un robot si se maruntesc. Se adauga untul si putin lapte si se amesteca. Nu este nevoie de adaos de sare deoarece am folosit biscuiti sarati. Crema de...Citeste continuarea
Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in PestePestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie. Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet. ...Citeste continuarea
Quesadillas umplute cu legume...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie 1/2 din ceapa si ardeiul julienne, iar dovlecelul in jumatate longitudinal, apoi in felii subtiri. Se amesteca legumele cu oregano,...Citeste continuarea
Risotto din orzo cu dovlecel copt,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeCeapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici. Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca...Citeste continuarea
Placinte cu cartofi, la tigaie
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMai întâi se face aluatul. Se pune făina amestecată cu sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă...Citeste continuarea
Muschiulet de porc in aluat foietaj
Postat de: ctlina in PorcIncalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, rumeniti muschiuletul bine pe toate partile in uleiul incins. Puneti sare, piper si paprika. Scoateti si lasati sa se raceasca....Citeste continuarea
Bibeleskaes- Branza alsaciana
Postat de: ctlina in Mancare copiiScurgeti branza de zer daca este netransformata. Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul. Este baza garniturii Bibeleskaes. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati marunt ceapa,...Citeste continuarea
Peste alb cu crema de susan- reteta...
Postat de: ctlina in PesteIncalziti cuptorul la 200°C. Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota. Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor. Adaugati chimionul si scortisoara...Citeste continuarea
Desert prajitura invizibila, cu mere
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul. Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si...Citeste continuarea
Tort Castanola
Postat de: andaoana inPregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Intr-un castron inalt albusurile de la cele 7 oua le...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu usturoi...
Postat de: simona72 in SupeDaca aveti o supa de pui gata facuta, o folositi pe aceasta. Daca nu, va spun cum am procedat eu… De multe ori folosesc oala sub presiune atunci cand ma grabesc. Am folosit-o si de data...Citeste continuarea
Desert tort ciocolatos - de post
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Intr-un bol se amesteca gemul cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna apa. Se omogenizeaza torul. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine apoi se...Citeste continuarea
Desert lava cake
Postat de: DianaTrucmel in DulciuriSe taie ciocolata in bucatele si se pune la bain-marie impreuna cu untul si zaharul, pana se topesc. Dupa ce s-au topit, luam oala de pe foc si adaugam ouale unul cate unul si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: loredanaaa in PrajituriSe dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o oală pana cand scade zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se...Citeste continuarea
Desert cremsnit
Postat de: Leontina_Costel1970 in PrajituriCrema : Amestecam zaharul cu ouale, praful de sare, zaharul vanilat si amidonul, apoi subtiem cu laptele. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam...Citeste continuarea
Penne Barilla cu ton si parmezan la...
Postat de: Adrian2016 in PennePentru inceput punem pastele la fiert in apa cu sare. Le adaugam cand apa fierbe. Le-am tinut 11 minute la fiert. Separat curatam ceapa si...Citeste continuarea
Sarmale in oala de lut
Postat de: Leontina_Costel1970 in PorcMai intai ne pregatim foile de varza cca 40 de foi, restul de varza o tocam marunt. Carnea o tocam. Ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica. Asezam pe foc o tigaie cu putin...Citeste continuarea
Cheesecake cu clementine si lamaie
Postat de: nico_nico inBiscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: Leontina_Costel1970 in PuiPulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete. Intr-o cratita punem untul la...Citeste continuarea
Desert eclere
Postat de: Leontina_Costel1970 in PrajituriCoji ecler. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea si lasam sa dea in clocot, adaugam faina cernuta si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Tragem cratita de pe foc si lasam sa se...Citeste continuarea
Salata de avocado cu somon sarat
Postat de: Ksenya in SalateSpalam si curatam avocado, scoatem samburele si-l tocam grosier, stropim cu sucul de lime. Taiem pestele bucatele mici si il adaugam la avocado. Amestecam totul, potrivim de sare. Rosia o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si crema...
Postat de: andaoana in PrajituriBlat : Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron. Albusurile...Citeste continuarea
Fructe de mare cu orez si spanac
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareCuratati si spalati legumele. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase, facute cu...
Postat de: loredanaaa in DulciuriÎntr-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul. Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine...Citeste continuarea
Prajitura Fantezie cu foi fragede...
Postat de: merisor67 inPentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul. Cernem puțină făină cu praful de copt și...Citeste continuarea
Ciulama de hribi
Postat de: GABRIELAGH in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in...Citeste continuarea
Dovlecei cu sos tomat
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postDovleceii se spală foarte bine (căci se vor prepara cu tot cu coajă), se feliază în rondele cu grosimea de maxim 1 cm și se sotează la foc mediu pe ambele fețe, în ulei...Citeste continuarea
Desert briose cu branza proaspata...
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat....Citeste continuarea
Desert papanasi prajiti
Postat de: Veronica22 in PrajituriBranza dulce trebuie sa fie foarte bine scursa. O amestecam cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si semintele din pastaia de vanilie. Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Varza cu smantana si sunca afumata
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIndepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati ceapa si morcovul. Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare...Citeste continuarea
Orez cu legume / Biryani
Postat de: ctlina in Mancaruri de postSpalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi, umplutura...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUmplutura de dovleac: Treceti dovleacul prin razatoarea mare. Intr-o cratita puneti uleiul, dovleacul ras si siropul de gutui. Trnsferati cratita pe aragaz, la foc potrivit. Amestecati destul de...Citeste continuarea
Desert placinta rulata cu mere si...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de caise si...
Postat de: merisor67 in PrajituriPregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tigaie
Postat de: ella87 in PorcPortionam ceafa de porc (asta aveam prin frigider) in cubulete nu foarte mici, o tragem la tigaie in putin ulei, putin pana isi schimba culoarea. Turnam jumatate de pahar cu vin alb si acoperim cu...Citeste continuarea
















