A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert pandispan rapid cu crema de...

Postat de: eumimi in Prajituri

Amestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam...Citeste continuarea

Desert negresa cu nuca si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o...Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...Citeste continuarea

Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Ceapa se curata si se toaca marunt. Carnatul afumat se taie felii subtiri  Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot. Se...Citeste continuarea

Farfalle in sos pesto cu rosii...

Postat de: Satisfyyourcravings in Farfalle

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt. Se incalzeste...Citeste continuarea

Aripioare fragede in sos BBQ cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Aripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului. Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu ceapa si ciuperci

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Se curăță ceapa, se spală bine și se toacă mărunt. Dacă ciupercile sunt mature, puteți îndepărta pielița de deasupra deoarece este tare și dă omletei un gust care s-ar putea să...Citeste continuarea

Oreo Cheesecake

Postat de: deyutzky in

Crusta: Zdrobiti biscuitii la robot sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor. Eu am ales a 2-a varianta.  Ii puneti intr-un bol si adaugati peste ei untul topit....Citeste continuarea

Supa de rosii cu legume

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert în oală, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea

Tort cu mousse de nuci, portocale...

Postat de: diaconta in

Pentru blat am folosit o reteta pe care o fac aproape de fiecare data când pregatesc tort. Reteta este foarte simpla si reusita este sigura. Ouale întregi le-am mixat cu un...Citeste continuarea

Carne de iepure cu legume si paste...

Postat de: AdrianUdrea in Slow Cooker

Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam legumele si le tocam cuburi, apoi le punem in vasul crock potului. Peste ele asezam carnea portionata in bucati mai mici. Lasam si grasime pe...Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone si cafea

Postat de: mirela0911 in

Blatul: Intr-un bol se amesteca bine toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, cafeaua instant, sarea si praful de copt. In alt bol se pun ouale, uleiul, iaurtul si esenta de vanilie....Citeste continuarea

Placinta cu hering afumat si conopida

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie),...Citeste continuarea

Placinta cu branza proaspata de vaci

Postat de: AngelicaDorondoc in Prajituri

Pentru inceput vom lua o cana in care vom amesteca drojdia, o lingurita de zahar, 2 lingurite de faina si 100 g de apa calduta. Vom obtine o pasta pe care o lasam la caldurica sa creasca. Luam un...Citeste continuarea

Spaghete in sos de pui la tava

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu...Citeste continuarea

Aperitiv cheesecake cu avocado si...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Blatul de biscuiti: se pun biscuitii intr-un robot si se maruntesc. Se adauga untul si putin lapte si se amesteca. Nu este nevoie de adaos de sare deoarece am folosit biscuiti sarati. Crema de...Citeste continuarea

Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Pestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie.  Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet. ...Citeste continuarea

Quesadillas umplute cu legume...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie 1/2 din ceapa si ardeiul julienne, iar dovlecelul in jumatate longitudinal, apoi in felii subtiri. Se amesteca legumele cu oregano,...Citeste continuarea

Risotto din orzo cu dovlecel copt,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Ceapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici. Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca...Citeste continuarea

Placinte cu cartofi, la tigaie

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se face aluatul. Se pune făina amestecată cu sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă...Citeste continuarea

Muschiulet de porc in aluat foietaj

Postat de: ctlina in Porc

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, rumeniti muschiuletul bine pe toate partile in uleiul incins. Puneti sare, piper si paprika. Scoateti si lasati sa se raceasca....Citeste continuarea

Bibeleskaes- Branza alsaciana

Postat de: ctlina in Mancare copii

Scurgeti branza de zer daca este netransformata. Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul. Este baza garniturii Bibeleskaes. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati marunt ceapa,...Citeste continuarea

Peste alb cu crema de susan- reteta...

Postat de: ctlina in Peste

Incalziti cuptorul la 200°C. Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota. Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor. Adaugati chimionul si scortisoara...Citeste continuarea

Desert prajitura invizibila, cu mere

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul. Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si...Citeste continuarea

Tort Castanola

Postat de: andaoana in

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Intr-un castron inalt albusurile de la cele 7 oua le...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu usturoi...

Postat de: simona72 in Supe

Daca aveti o supa de pui gata facuta, o folositi pe aceasta. Daca nu, va spun cum am procedat eu… De multe ori folosesc oala sub presiune atunci cand ma grabesc. Am folosit-o si de data...Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos - de post

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Intr-un bol se amesteca gemul cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna apa. Se omogenizeaza torul. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine apoi se...Citeste continuarea

Desert lava cake

Postat de: DianaTrucmel in Dulciuri

 Se taie ciocolata in bucatele si se pune la bain-marie impreuna cu untul si zaharul, pana se topesc.  Dupa ce s-au topit, luam oala de pe foc si adaugam ouale unul cate unul si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Se dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o  oală pana cand scade zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se...Citeste continuarea

Desert cremsnit

Postat de: Leontina_Costel1970 in Prajituri

Crema : Amestecam zaharul cu ouale, praful de sare, zaharul vanilat si amidonul, apoi subtiem cu laptele. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam...Citeste continuarea

Penne Barilla cu ton si parmezan la...

Postat de: Adrian2016 in Penne

       Pentru inceput punem pastele la fiert in apa cu sare. Le adaugam cand apa fierbe. Le-am tinut 11 minute la fiert.         Separat curatam ceapa si...Citeste continuarea

Sarmale in oala de lut

Postat de: Leontina_Costel1970 in Porc

Mai intai ne pregatim foile de varza cca 40 de foi, restul de varza o tocam marunt. Carnea o tocam. Ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica. Asezam pe foc o tigaie cu putin...Citeste continuarea

Cheesecake cu clementine si lamaie

Postat de: nico_nico in

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: Leontina_Costel1970 in Pui

Pulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete. Intr-o cratita punem untul la...Citeste continuarea

Desert eclere

Postat de: Leontina_Costel1970 in Prajituri

Coji ecler. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea si lasam sa dea in clocot, adaugam faina cernuta si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Tragem cratita de pe foc si lasam sa se...Citeste continuarea

Salata de avocado cu somon sarat

Postat de: Ksenya in Salate

Spalam si curatam avocado, scoatem samburele si-l tocam grosier, stropim cu sucul de lime. Taiem pestele bucatele mici si il adaugam la avocado. Amestecam totul, potrivim de sare. Rosia o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si crema...

Postat de: andaoana in Prajituri

Blat : Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron. Albusurile...Citeste continuarea

Fructe de mare cu orez si spanac

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Curatati si spalati legumele. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase, facute cu...

Postat de: loredanaaa in Dulciuri

Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul. Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine...Citeste continuarea

Prajitura Fantezie cu foi fragede...

Postat de: merisor67 in

Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul. Cernem puțină făină cu praful de copt și...Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de: GABRIELAGH in Mancaruri de legume

  Curatam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in...Citeste continuarea

Dovlecei cu sos tomat

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Dovleceii se spală foarte bine (căci se vor prepara cu tot cu coajă), se feliază în rondele cu grosimea de maxim 1 cm și se sotează la foc mediu pe ambele fețe, în ulei...Citeste continuarea

Desert briose cu branza proaspata...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat....Citeste continuarea

Desert papanasi prajiti

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Branza dulce trebuie sa fie foarte bine scursa. O amestecam cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si semintele din pastaia de vanilie. Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Varza cu smantana si sunca afumata

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati ceapa si morcovul. Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare...Citeste continuarea

Orez cu legume / Biryani

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi, umplutura...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Umplutura de dovleac: Treceti dovleacul prin razatoarea mare. Intr-o cratita puneti uleiul, dovleacul ras si siropul de gutui. Trnsferati cratita pe aragaz, la foc potrivit. Amestecati destul de...Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu mere si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de caise si...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...Citeste continuarea

Ceafa de porc la tigaie

Postat de: ella87 in Porc

Portionam ceafa de porc (asta aveam prin frigider) in cubulete nu foarte mici, o tragem la tigaie in putin ulei, putin pana isi schimba culoarea. Turnam jumatate de pahar cu vin alb si acoperim cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]