A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pulpa de miel la cuptor

Postat de: dantes in Oaie

Pulpa de miel se spala bine, se sterge de apa si se impaneaza cu usturoi, apoi se unge bine cu ulei si se asaza in tava. Usturoiul verde si patrunjelul se taie marunt si se presara peste pulpa....Citeste continuarea

Tarta cu pui si ghebe

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Aluatul -intr-un bol amestecam oul cu sarea si untul taiat cubulete, adaugam faina amestecand cu paleta si treptat apa. Framantam un aluat omogen cu mana. Intindem aluatul pe masa infainata....Citeste continuarea

Desert cozonac fara framantare cu...

Postat de: ela in Dulciuri

Lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte ouale, drojdia, faina. Stafidele cu esenta de rom si cu apa calda le lasam la inmuiat din timp, apoi le scoatem si le stoarcem. Pregatim...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu branza la...

Postat de: simona72 in Multicooking

In vasul aparatului se pun tacamul de pui, cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi, apio taiat felii si morcovii taiati rondele. Se adauga 1,5 litri de apa, se pune capacul, inchide...Citeste continuarea

Aripioare pane

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o cratita adaugam legumele curatate si taiate in 4, adaugam apa si aripioarele curatate si taiate varful, (ar fi bine sa le taiem in 2, eu in graba le-am lasat intregi) Lasam sa fiarba,...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si magiun

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam. Adaugam treptat smantana pana aluatul...Citeste continuarea

Aperitiv carnati in foietaj surpriza

Postat de: marianbobosea in Aperitive / Garnituri

Carnatii se taie in bucati potrivite (dupa gustul fiecaruia). Aluatul se lasa la decongelat. Cand aluatul este decongelat, se despacheteaza,se mai intinde cu sucitorul, ca sa nu iasa prea...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu varza rosie calita...

Postat de: Oana in Multicooking

Curata pulpele de rata de grasimea in exces si pune-o deoparte. In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pune uleiul de masline, cubuletul de unt si grasimea oprita...Citeste continuarea

Chilli con carne la Multicooker-ul...

Postat de: Oana in Multicooking

Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul Brown/Sote pentru 15 minute si apasa Start. Pune uleiul in vas si cand s-a incins adauga ceapa si usuroiul si...Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...Citeste continuarea

Salata cremoasa de vinete

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala si se sterg. Puneti vinetele la copt , preferabil pe gratarul cu jar. Sunt mai gustoase. Pentru ca nu este  timp adecvat am pus vinetele la cuptor...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: sufletista in Prajituri

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu coacaze...

Postat de: oanapl in Dulciuri

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are...Citeste continuarea

Desert cozonac cu dovleac

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp...Citeste continuarea

Ostropel de pui la Multicooker...

Postat de: merisor67 in Multicooking

Pregătim toate ingredientele de la început, să le avem gata când pornim aparatul. Porționăm carnea, o spălăm și o uscăm, apoi o condimentăm cu sare și piper. Curățăm ceapa...Citeste continuarea

Stufat de ied cu orez basmati si...

Postat de: simona72 in Multicooking

Pentru stufat: pentru ca am folosit carne congelata, a fost necesar sa las carnea la dezghetat in frigider de seara pana dimineata. Se spala carnea, se curata de pielite, se taie in bucati mai...Citeste continuarea

Aripioare de pui la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine...Citeste continuarea

Salata cu morcov, macrou afumat si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Frunzele de rucola se spala si se zvanta. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Amestecati legumele cu otet si ulei de masline. Pestele se curata de...Citeste continuarea

Desert prajitura Rudy

Postat de: ela in Prajituri

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem...Citeste continuarea

Copanele pane cu cascaval

Postat de: sufletista in Pui

Copanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie,...Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata, mozzarella...

Postat de: oanapl in Porc

Prepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de...Citeste continuarea

Drob mozaic, din ficatei de pui

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul. Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă. Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță...Citeste continuarea

Fructe de mare cu paste si...

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Cum se prepara Fructe de mare cu paste si smantana, o reteta gustoasa pentru mese in familie: Usturoiul curățat îl feliezi și îl călești 1 minut în uleiul încins....Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune faina, zaharul si se toarna laptele apoi in fir subtire amestecand bine pentru a...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu curmale, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala bucata de carne, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii potrivite (mie mi-au iesit 7 felii). Se bat usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea

Orez picant cu pui si ciuperci la...

Postat de: AdrianUdrea in Multicooking

Mai intai pregatim toate ingredientele pe masa de lucru. Portionam carnea si o asezonam cu sare si piper, tocam ceapa si morcovul, dam usturoiul pe razatoare, clatim orezul, scurgem roșiile...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu fructe...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Măsurăm cantitățile ingredientelor și le punem în boluri separate. Untul de cacao, fiind solid, ca un săpun de casă, îl dăm pe răzătoare și îl punem într-un vas....Citeste continuarea

Desert negresa cu visine si ciocolata

Postat de: stefy_a in Prajituri

Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi...Citeste continuarea

Colac impletit in 4

Postat de: RODIMUR in Piine

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu fructe de...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr măcinat până își dublează volumul și se albesc, iar zahărul se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga

Postat de: cristina1985 in Ficat

Ficateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg. Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ardei copti la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Ficateii ii spalati bine, indepartati toate pielitele si ii puneti intr-o sita la scurs. Ardeii galbeni si kapia ii coaceti, pe toate partile. Ii puneti intr-o cratita si ii acoperiti cat...Citeste continuarea

Desert tort Inima de cafea cu...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Cu o zi înainte, se pregătesc decorațiunile: se topesc cele două tipuri de ciocolată pe baie de abur și se toarnă în două poșuri sau se pun ciocolatele în pungi...Citeste continuarea

Tigaie picanta de pui

Postat de: cristinutanicolita in Pui

Pieptul de pui îl tăiem cubulete.  Ardeiul iute il tăiem mărunt.  Gogosarul îl tăiem mare, ciupercile le feliem.  Piperam si saram pieptul de pui si...Citeste continuarea

Desert Tiramisu la pahar

Postat de: ela in Dulciuri

Cafeaua o pregatim din timp sa aiba timp sa se raceasca. Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, 1lingurita esenta de rom si laptele le mixam pana isi tripleaza volumul si se topeste...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Blatul:  Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, omogenizezi, apoi torni laptele. Separat, amesteci...Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt și ananas

Postat de: CristinaCrs in Torturi

Se bate iaurtul cu zahărul. Se bate frișcă,apoi adăugăm iaurtul si cu zaharul peste frișcă. Gelatina o topim la foc mic cu zeama de la ananas,apoi o racim putin. Ananasul se taie cubuleţe...Citeste continuarea

Desert rulouri

Postat de: CristinaCrs in Dulciuri

Intindeţi foietajul cu ajutorul unui sucitor,apoi îl tăiați fâşii (2-3 cm), iar apoi incepeti sa luați cate o fâşie și să o rulați pe forma de rulou. Dupa aceea...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de capsuni

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare, zahărul și zahărul Bourbon. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, făina și praful de copt,...Citeste continuarea

Desert fursecuri (sugarcookies) cu...

Postat de: AndreeaGiurgea14 in Dulciuri

Prima data se fac fursecurile. Se ia untul la temperatura camerei si se bate cu mixerul bine. Se inglobeaza cu zaharul si dupa ce se amesteca totul bine se adauga oul si esenta de vanilie. Intr-un...Citeste continuarea

Desert briose (cupcakes) cu...

Postat de: AndreeaGiurgea14 in Dulciuri

Se pregatesc mai intai briosele. Se amesteca mixul de briose cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de vanilie

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza,adaugam faina,praful de copt,zaharul...Citeste continuarea

Aperitiv oua panirate cu sos de...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm...Citeste continuarea

Macrou afumat la cuptor

Postat de: sufletista in Peste

Pestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi. Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust....Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de mure

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat- mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam...Citeste continuarea

Tocana verde-rosie

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mi-am pregatit ingredientele, curatat ceapa si usturoiul apoi le-am taiat marunt, ardeiul l-am taiat cubulete mai marisoare. Intr-o cratita de fonta smaltuita am pus uleiul l-a incins, am spalat...Citeste continuarea

Plachie de crap

Postat de: vasimur in Crap / Caras

Pas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm,...Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac cu mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Merele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem...Citeste continuarea

Desert tort cu lapte de cocos

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire....Citeste continuarea

Salata din icre de crap, reteta...

Postat de: RODIMUR in Crap / Caras

Icrele se pun într-o strecurătoare în care s-a întins în prealabil o bucată de tifon. Se spală icrele sub jetul de apă, până ce dispare orice urmă de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]