Vulcan dulce
Postat de: miha in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi. Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa...Citeste continuarea
Vinete la cuptor acoperite cu...
Postat de: Cristi_Roman in Aperitive / GarnituriAm tăiat vinetele și dovleceii pe din două, le-am crestat cu cuțitul (avînd grijă să nu tai învelișul exterior, de la bază) și am acoperit apoi cele 8 jumătăți cu un...Citeste continuarea
Vacuta in vin pe pat de legume
Postat de: ionix in VitaSe taie muschiul cubulete si se lasa in apa rece cu putina sare. Se unge cu unt o tava in care se aseaza ceapa taiata julien, ardeiul taiat julein, morcovul taiat rondele. Peste...Citeste continuarea
Varza calita
Postat de: liana_geicu in PorcCoasta afumata se da in cateva clocote Se toaca varza marunt si se freaca cu sare ca sa se inmoaie. Se toaca ceapa si se caleste impreuna cu bulionul. Se adauga varza si bucatile de coasta si...Citeste continuarea
Varza acra pentru iarna
Postat de: Michelle in MuraturiIntr-o oala punem bulionul,sarea si apa dupa gust.Adaugam morcovul taiat rondele,conopida buchetele,sfecla rosie feli la fel si telina.Varza o taiem in 8-10 depinde de marimea verzei. Cand...Citeste continuarea
VIDEO: Cum sa prepari pui cu curry...
Postat de: Bucataras in PuiIndian : How To Cook A Chicken Curry In Ten Minutes Curatati usturoiul si taiati-l felii, la fel, curatati ardeiul iute de seminte si taiati-l bucati mici Se...Citeste continuarea
Vinete pane umplute
Postat de: Michelle in Aperitive / GarnituriVinetele se curata de coaja si se taie fasii. Puneti uleiul la foc si puneti vinetele pentru a le inmuia sa fie usor de manevrat: Pregatim umplutura: Branza se amesteca cu mararul...Citeste continuarea
Vinete prajite
Postat de: fluturas in Aperitive / GarnituriSe taie vinetele rondele ,se prajesc in ulei pe ambele parti pana se rumenesc,se face o maioneza de usturoi cu rosii coapte.Este un deliciu alaturi de o friptura de pui sau ce doriti. Citeste continuarea
Varza cu mere, pui oriental si sos...
Postat de: Adinuta in PuiPasul 1 : Am pus pulpele ( cam cu o ora inainte) intr-un vas adanc, le-am amestecat cu ulei de orez , praf de curcuma, curry si sare. Orezul l-am pus la fiert cu putina sare in apa care...Citeste continuarea
Varza Murata
Postat de: ionix in MuraturiMod de preparare varza murata Se curata verzele de frunzele vestejite, se scoate un pic din cotor si se curata de partile manate ale verzei. Indesam varza in butoi astfel incat sa fie cat...Citeste continuarea
Varza cu ciolan afumat
Postat de: Sabina in PorcVarza ...luam cel mai bun cutit si taiem varza pe din doua, apoi cele doua jumatati le taiem tot pe din doua. Obtinem astfel patru bucati egale, pe care incepem sa le tocam de la varf spre cotor....Citeste continuarea
Valurile Dunarii
Postat de: Michelle in PrajituriZaharul + untul se amesteca pana se face o pasta,apoi pe rand se adauga oualele intregi(fara coaja:))).Apoi se adauga faina si praful de copt. Aceasta compozitie se imparte in doua....Citeste continuarea
Varza calita cu bors
Postat de: ionix in PorcVarza de taie fidelute si se freaca cu putina sare. Intr-o oala mare cu capac se pune carnita taiata cubulete la inabusit in uleiul care a fost in prealabil incins. Cand carnea...Citeste continuarea
Varza cu carne de porc
Postat de: miha in PorcVarza tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt si punem totul in vasul roman. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Turnam peste ele sucul de rosii si o cana de apa. Carnea o asezam...Citeste continuarea
Varza umpluta
Postat de: miha in PuiVarza curatata si spalata o scobim, pana raman doar cateva straturi de frunze. Pieptul de pui il tocam impreuna cu ou, verdeata, sare,piper si busuioc. Ceapa o calim in ulei,adaugam sucul de...Citeste continuarea
Varza cu ciolan afumat in vas roman
Postat de: Oana in PorcVasul roman se pune in apa la inmuiat 20 de minute. Ceapa si ardeii se curata si se taie cubulete si se inabusesc in putin ulei si o cescuta de apa. Se adauga varza taiata fideluta si se...Citeste continuarea
Varza a la Bucuresti
Postat de: gabielle88 in PuiSe prajeste carnea de pui dezosata impreuna cu ceapa si cu ardeiul, se pune apa sa se inabuse, dupa care se adauga varza si morcovul dat pe razatoare si se pune la fiser acoperit cu capacul. Cand...Citeste continuarea
Varza murata pentru iarna
Postat de: Bunica in MuraturiCurat varza de frunzele deteriorate ,ii scot cotoarele si o pun in bidon. O las o zi fara sa pun nimic peste ea pentru a se inmuia. A doua zi pun mararul, hreanul, gutuia sau sfecla rosie si...Citeste continuarea
Varza murata pentru ciorbe
Postat de: Bunica in MuraturiSe curata varza, se taie in 4 sau in 8 si se aseaza in borcan impreuna cu mararul, cimbrul si hreanul. Peste ea se toarna o saramura facuta din 1l apa si o lingura de sare (depjnde de borcan cat...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriVinetele se curata de coaja(altfel sunt mult prea grele) se taie felii cam de grosimea jumatate de centimetru, se sareaza bine si se lasa cca 30-35 minute astfel ele isi trag sare si-si mai lasa...Citeste continuarea
Vinete si dovlecei cu usturoi...
Postat de: Bunica in ConserveSe curata vinetele pe lungime (1cm da, unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 minute. In acest timp se curata dovleceii de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se spala si se...Citeste continuarea
Vinete cu maioneza
Postat de: iulisigeo in Aperitive / Garniturise coc vinetele..se decojesc se pun sa scurs..intre timp se face maioneza...se adauga vinetele tocate.se adauga peste maioneza se taie ceapa se pune si ea peste ingrediente putina sare si...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: rivka in VitaVarza se toaca marunt , se freaca cu sare si se pune intr-o oala cu putin ulei(eu folosesc ulei de floarea soarelui) impreuna cu jumatate de cana de apa,1 lingurita de cimbru , acoperita la...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: meosiris in Porc-Spalam vinetele,apoi le taiem in 2 pe lung.Miezul il scoatem cu ajutorul unei linguri si il tocam marunt.Ceapa si ea va fi tocata marunt iar impreuna cu miezul de vanata se pune la calit in putin...Citeste continuarea
Varza a la cluj
Postat de: sandytza in Mancaruri cu carneSe taie varza fasii si se pune intr-o cratita incapatoare cu un pic de ulei si o cana de apa.Se adauga sare si oregano si se lasa la calit . O sa scada foarte mult varza. Se amesteca mereu sa nu...Citeste continuarea
Varzari cu varza dulce
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriAm pregatit intr-un castron ingredientele pentru paine. Am amestecat apa calduta cu ouale, zaharul, sarea, uleiul, laptele praf si drojdia pana s-au dizolvat complet, apoi am pus acest amestec in...Citeste continuarea
Vinete si ardei umpluti
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriVinetele se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie si ei in jumatate si se curata de seminte. Se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei,...Citeste continuarea
Visine la borcan
Postat de: Oana in Sirop / CompotVisinele se spala si se scot samburii. Se pun intr-un vas mare impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand sa se topeasca zaharul. Se lasa asa 24 de ore, amestecand din cand in cand. Se pun...Citeste continuarea
Vaffe cu mere si scortisoara
Postat de: Lily_Musat in DulciuriAmestecam untul, zaharul, ouale, amidonul si laptele cu mixerul. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Adaugam si marul razuit cu scrortisoara. Aparatul de vaffe se...Citeste continuarea
Varza cu piept de rata
Postat de: Lily_Musat in RataPunem pieptul de rata la fiert in oala, sa fiarba bine 1 ora. Varza o taiem fin, o frecam cu sare sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Calim ceapa cu sucul de rosii si cu bulionul,...Citeste continuarea
Vinete pane cu sos de usturoi
Postat de: kryky_55 in Aperitive / GarnituriCuratati vinetele de coaja,le spalati apoi le taiati felii groase de 1 cm ,sarati si piperati dupa care le asezati intr-un bol si lasatile sa stea asa aproximativ o ora. Intre timp pregatiti...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles gratinata
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriPunem varza in apa fierbinte sa se opareasca pt cca 10 minute, apoi o lasam la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un ibric punem untul la topit si adaugam amidonul, stingem cu lapte si smantana....Citeste continuarea
Vinete pe grill
Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri-Am taiat vinetele rondele,le-am presarat cu sare si le-am lasat la scurs. -Le-am pus pe grill-ul incins si am asteptat sa se faca. Cu un mujdei sunt exceptionale! Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: miha in PuiVanata o taiem in 2,pe lungime. Scobim miezul si presaram cu sare. Lasam cateva minute,apoi clatim vanata de zeama lasata. Intre timp pregatim umplutura. Tocam pieptul de pui,impreuna cu...Citeste continuarea
Vareniki
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSe face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, dupa aceea se intinde o foaie subtire si se taie in...Citeste continuarea
Vafe cu ciocolata si cafea
Postat de: Sabina in PrajituriAmestecam mai intai ingredientele uscate si separt cele lichide. Combinam cele doua tipuri de amestecuri omogenizam bine. Coace in formele de vafe. Forma este dreptunghiulara, insa eu pun mai...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: ala_oancea in Mancaruri de postVinetele se spala, se taie in jumatate pe lung si se scobeste interiorul. Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei de masline, se adauga miezul tocat de la vinete, ciupercile si rosiile...Citeste continuarea
Vinete umplute cu pui
Postat de: Oana in PuiVinetele se taie transversal, se scoate miezul cu o lingura, apoi se pune sare peste ele si se lasa deoparte. Miezul se toaca la robot (sau cubulete) si se lasa intr-un bol cu putina sare...Citeste continuarea
Varza noua calita cu marar si ciolan
Postat de: Bunica in PorcCiolanul afumat se spala bine, se lasa 30 de minute in apa calduta pentru a se curata de fum bine. Se taie varza fideluta si se freaca bine cu sare. Ardeiul gras se taie cubulete si se...Citeste continuarea
Varza noua cu taietei si smantana
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriMai intai spalam varza, ceapa si ardeiul capia. Varza o bagam rapid la robot si o tocam fideluta, in 3 minute e gata :) Ceapa o tocam rondele iar ardeiul cubulete. Intr-o craticioara cu...Citeste continuarea
VITEL MILANEZ
Postat de: Roda in Vita1.Carnea de vitel se spala ,se curata de pielite si se usuca cu un servet de bucatarie. 2.Ceapa, morcovul si telina se curata , se spala si se taie felii.Usturoiul se curata si se...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: Raluca in Mancaruri cu carneSe taie varza fideluta, si se inabusa in putin ulei, impreuna cu condimentele. Eu sunt mare fan condimente, asa ca nu concep o mancare fara condimente. Daca va place gustul, puteti sa puneti si...Citeste continuarea
Varza cu ciolan si scaricica afumata
Postat de: Oana in PorcCiolanul de porc il spalam bine, il dam intr-un clocot, aruncam apa si apoi il spalam cu apa rece. Il punem apoi la fiert cu foi de dafin, sare si piper. Cand e pe jumatate fiert punem si...Citeste continuarea
Varză călită cu cîrnaţi
Postat de: Bunica in PorcO varza acra de marime medie se desface foi si se spala pentru a fi curatata astfel de sare. Se taie fideluta si se adauga ulei, piper boabe, cimbru, o foaie de dafin si bulion. Apoi se pune in...Citeste continuarea
Vitel stroganoff cu orez basmati
Postat de: Oana in VitaMuschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si...Citeste continuarea