Tort cu banane
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe freaca galbenusurile cu 5 linguri zahar. Peste ele se adauga laptele fiert si racit, esenta de vanilie si faina si se fierb pe baza de aburi pana se ingroasa, apoi crema astfel obtinuta se lasa...Citeste continuarea
Tarta cu carne si legume
Postat de: daniastefania in PorcPentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta . Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un...Citeste continuarea
Tort inima cu banane si madarine
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat : Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare.Se pun galbenusurile , faina esenta de vanilie, coaja de lamaie, cacao, praf de copt si se amesteca de jos in...Citeste continuarea
Tarta cu banane si cocos
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlatul: Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu sare, galbenus ou, faina zaharul, lapte, praf de copt,esenta rom, coaja lamaie.Aluatul obtinut se tine la frigider 2 ore. Se...Citeste continuarea
Tort cu mousse de afine
Postat de: simona72 in TorturiSe imbraca cu folie alimentara o tava cu inel detasabil sau craticioara cu peretii inalti. Pe fundul tavii se pune un strat de piscoturi care au fost inmuiate in amestec de sirop de fructe de...Citeste continuarea
Tortulete cu crema de branza
Postat de: miha in TorturiVom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni , pentru ca necesita mai mult timp. Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand...Citeste continuarea
Tort cu jeleu si crema de clementine
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata -Tuxedo
Postat de: andaoana in TorturiBlat: Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura...Citeste continuarea
Tort cu ananas si mango
Postat de: katty in TorturiPreparam mai intai primul blat. Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt si afine
Postat de: katty in TorturiPentru blat separati ouale ,apoi bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana zaharul se topeste si capata consistenta unei smantani...Citeste continuarea
Tocana de cartofi de post
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste...Citeste continuarea
Ton la gratar cu legume si spanac...
Postat de: Sylvia in TonPreparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si banane
Postat de: mitinita in PrajituriPreparam mai intai budinca. Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Amestecam putin lapte cu continutul plicului de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam budinca de ciocolata si...Citeste continuarea
Tort Napoleon
Postat de: diaconta in TorturiMai întâi am pregatit aluatul pentru foi,iar pâna ce acesta a stat la frigider,am pregatit crema. Ouale le-am batut cu un praf de sare,am adaugat coniacul,oţetul si apa rece...Citeste continuarea
Tort Egiptean
Postat de: mirela0911 in TorturiFoile: Se fac 3 foi de blat impartind cantitatile la 3, astfel: se bat 3 albusuri spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand 3 lg de zahar, mixand bine dupa fiecare iar la final se adauga 60 g...Citeste continuarea
Tagliatelle cu porc in sos de vin
Postat de: ralu_ca in PasteAm taiat carnea felii si am pus-o in bait din ulei masline, 1 lingura mustar, condimente carne porc, rozmarin. busuioc, maghiran, am amestecat f bine si am lasat 1 ora. Intr-o tigaie am pus...Citeste continuarea
Trigoane cu mere caramelizate -...
Postat de: scortisoara in DulciuriRadem merele, adaugam peste ele zaharul, zaharul vanilat, scortisoara apoi amestecam. Intr-o tigaie topim niste unt si adaugam apoi amestecul de mere. La foc mediu, amestecam continuu pana cand se...Citeste continuarea
Tort cu dulceata de trandafiri
Postat de: privatelaura in TorturiSpalam ouale cu apa calda si separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, mixam albusurile cu un praf de sare. Dupa ce amobtinut o spuma densa, adagam zaharul si mixam in continuare....Citeste continuarea
Tarte cu ciocolata
Postat de: daniastefania in DulciuriFaina se amesteca cu untul rece pana obtinem o compozitie nisipoasa.Se adauga oul, sarea si zaharul pudra si se framanta pana se obtine un aluat omogen Se formeaza o bila din aluat, se acopera...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: Anca_Bucataras in DulciuriUmplutura: Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc la foc moderat impreuna cu zaharul, timp de aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand, pana se...Citeste continuarea
Tagliolini cu sos si carne tocata
Postat de: reisnaor_2006 in SpaghetePastele le-am fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare timp de cateva minute. Carnea tocata am rumenit-o separat cu sare si piper. Ceapa am curatat-o, am taiat-o cubulete si am calit-o...Citeste continuarea
Tort "21"
Postat de: Ela68 in Dulciuri1. Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus,...Citeste continuarea
Taietei de casa cu faina integrala
Postat de: cristinutanicolita in PasteIntr-un bol punem 2 lg faina, oul, sarea si apa. Incepem sa amestecam totul, sa adaugam faina pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Il lasasam sa odihneasca 10 min si apoi...Citeste continuarea
Tort cu trei creme
Postat de: eduard_09 in DulciuriBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta pana devine o crema, adaugam amidonul amestecat cu faina, praful de copt, cacao, faina,...Citeste continuarea
Tagliolini cu chiftele si sos dulce
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriPrima data am facut chiftelele:carnea tocata am condimentat-o, am adaugat oule intregi, feliile de paine inmuiate in apa si usturoiul pisat. Am amestecat bine pana s-a omogenizat toata compozitia....Citeste continuarea
Tort Boccacio
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat : Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra.Se adauga 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Eu am pus blatul intr-o forma de tarta cu...Citeste continuarea
Tort aniversar de ciocolata
Postat de: andreea91 in DulciuriPt blat. Intr-un vas batem cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi faina si mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa...Citeste continuarea
Tort cu mere si gris by Corina
Postat de: andaoana in TorturiIncalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt. Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm...Citeste continuarea
Terină de somon
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriPunem la fiert somonul și codul într-o oală cu apă rece și un praf de sare. Se fierb pentru 15 minute, se scot din apă și se lasă la răcit. Curățăm morcovii de coajă, se...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: margo in PrajituriTiramisu reţetă originală In primul rand se prepara cafeaua,pentru a avea timp sa se raceasca.Se face o cafea tare,fara zahar si se lasa sa se raceasca complet. Albusurile se separa de...Citeste continuarea
Tarta cu mazare
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPentru aluatul de tarta cernem faina intr-un castron ,adaugam margarina cubulete si framantam un aluat nisipos.Batem oul cu 1-2 linguri apa rece si sare ,apoi adaugam peste faina.Framantam...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie si ganache...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt,...Citeste continuarea
Tort de mere cu ciocolată
Postat de: elucubratiiculinare in TorturiCurățăm merele de coajă și de căsuța de sâmburi. După ce se curăță fiecare măr se aruncă într-un bol cu apă rece în care am turnat fie zeamă de lămâie, fie...Citeste continuarea
Tarta cu conserva de vita,...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat praful de copt, faina,imediat si untul moale, laptele, esenta, coaja de lamaie si scortisoara pana obtinem o compozitie cremoasa. Merele se...Citeste continuarea
Tartă cu cremă de vanilie, banane...
Postat de: panacris in PrajituriToate ingredinetele pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă până ce se obține un aluat omogen, ce se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Surplusul de aluat de pe margini...Citeste continuarea
Tort Lepa Brena
Postat de: cristina1985 in DulciuriBlatul : freci galbenusurile cu 8 lg zahar, apoi adaugi 3 lg apa, praf de copt, 5 lg faina si 2 lg cacao.Separat bati albusurile cu putina sare, dupa care se amesteca usor cu cealalta compozitie....Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carnati de casa
Postat de: madab in Mancaruri cu carneLegumele le speli, cureti si tai marunt. Calesti ceapa ,morcovii, pastanacul si ardeii ,adaugi cartofii si dupa carnatii si la urma pasta de rosii. Adaugi apa cat sa fie acoperite legumele ,...Citeste continuarea
Tort colorat
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam bananele si ciocolata maruntita fin,se...Citeste continuarea
Tort cu portocale si crema de...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile treptat si mixam dupa...Citeste continuarea
Tocanita de vitel cu paste
Postat de: cristeena20 in Vita- Carnea se taie bucatele potrivite; Tocam ceapa marunt si cu 1-2 catei de usturoi o punem la calit cu ulei de masline intr-o cratita.Adaugam si legumele taiate cubulete . Cand prinde culoare...Citeste continuarea
Tort Papusa
Postat de: Andrews in TorturiDragii mei, blatul eu il prepar asa: Pun ouale intr-un bol, le mixez foarte bine pana isi maresc volumul, adaug zaharul si mixez in continuare pana nu se mai simte zaharul la mixat, apoi...Citeste continuarea
Tarta cu branza si stafide
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie. Framantam usor...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reteta
Postat de: gaby_d in TorturiTiramisu reţetă originală Pentru blat incepeti prepararea mixand spuma untul impreuna cu zaharul. Mixati pana se topeste zaharul. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare....Citeste continuarea
Tochitură
Postat de: elucubratiiculinare in PorcPulpa de porc se taie cubulețe potrivite și de aceeași mărime. Se pun la prăjit în untura topită amestecată cu ulei. Dacă nu există untură ar fi de preferat ca pulpa să fie...Citeste continuarea
Tort stea
Postat de: Criss in TorturiOuale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se...Citeste continuarea
Tochitura moldoveneasca
Postat de: madab in PorcSe taie carnea, carnatul si sunca,se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se prajesc si se sareaza dupa gust. Se face mamaliguta si se prajesc ouale. Pofta buna Citeste continuarea
Tort cu cocos si crema de ananas
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Nuc de cocos si faina se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se...Citeste continuarea
Tort cu mousse de afine
Postat de: margo in TorturiMai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,ca pentru bezea.Se adauga zaharul,treptat,mixand in...Citeste continuarea
Tort Mickey Mouse
Postat de: Andrews in TorturiPentru blat luam cele 4 oua si le batem spuma apoi adaugam cate o lingura zahar si amestecam cu mixerul in continuare pana se ingroasa si adaugam untul topit ( intre timp s-a...Citeste continuarea