A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sapca de cazac

Postat de: babi5 in Prajituri

Se separa ouale  alulbusul de galbenus, punem albusul intr-un castron cu cele 10 linguri de apa si un virf de cutit de sare  si mixam bine  pina  albusurile devin spuma ...Citeste continuarea

Salata de ghebe cu pui si maioneza

Postat de: privatelaura in Salate

Spalam pieptul, ghebele si le punem la fiert, in apa cu sare, in vase diferite. Dupa ce au fiert, le scoatem pe o farfurie si le lasam la racit. Curatam si pisam usturoiul. Pregatim rapid o...Citeste continuarea

Saratele cu telemea

Postat de: eduard_09 in Aperitive / Garnituri

Amestecam margarina cu untura,adaugam telemeaua data prin razatoare,faina cat sa iasa un aluat omogen,invelim coca in folie alimetara si dam la frigider 40 min, Intindem coca intr-o foaie...Citeste continuarea

Sos Jindungo Angolan

Postat de: cristeena20 in Sosuri

- Ardeiul iute se spala bine si se pune intr-un mojar si se piseaza bine pana devine ca o pasta. Trebuie sa folositi ardei proaspeti rosii . Aveti grija ca este foarte iute si sa nu va frecati la...Citeste continuarea

Saratele cu branza telemea

Postat de: mon in Dulciuri

Punem faina intr-un bol,facem o gaura, adaugam oul,  sarea,drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte caldut, punem untura si branza faramitata, seminte chimen, dupa preferinte. Incepem sa...Citeste continuarea

Salata de castraveti

Postat de: Valclaudia in Salate

Castravetii se spala, se curata de coaja si se feliaza foarte subtire cu razatoarea. Presaram praful de salata (condimedntele la plic), busuiocul uscat si amestecam salata foarte bine....Citeste continuarea

Salata de legume

Postat de: Alina26 in Mancaruri de post

1.Am fiert cartofi si morcovi.Cand s-au fiert i-am lasat la racit,apoi i-am curatat si am taiat cartofii cubulete si morcovii rondele. 2.Intr-o alta oala am pus apa cu sare la fiert.Am curatat...Citeste continuarea

Sos "Grecesc"

Postat de: Dea_Dea in Sosuri

Galbenusurile si mustarul se pun in castron si se amesteca. Se toana uleiul incet ca la maioneza, mixand continuu. Usturoiul se piseaza. Castravetii se taie cubulete mici. Usturoiul si...Citeste continuarea

Sos "Chilly"

Postat de: Dea_Dea in Sosuri

Galbenusurile si mustarul se amesteca bine. Se toarna uleiul pe rand in fir subtire, mixand continuu, ca la maioneza. La final se condimenteaza cu sare , piper , chilly macinat si se amesteca....Citeste continuarea

Salata de cartofi cu legume coapte

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Punem cartofii la fiert in coaja si adaugam putina sare in apa. Cand sunt fierti si raciti putin, ii curatam de coaja si ii feliem intr-un bol. Aduagam peste cartofi legumele feliate si...Citeste continuarea

Supa cu galuste si pui

Postat de: bylaura in Supe

Se pregatesc pulpele si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert, se indeparteaza spuma si se adauga legumele tocate. Intre timp se pregatesc galustele : se separa albusurile si se bat...Citeste continuarea

Salata de toamna

Postat de: RuxyRux in Salate

Nu am pus cantitati exacte pentru ca am preparat salata pentru o singura persoana, asa ca va invit sa alegeti fiecare ce cantitate va satisface gustul personal. Bucatile de varza se dau pe...Citeste continuarea

Salata cu seminte, nuci si busuioc

Postat de: ReteteDePoveste in Salate

Se spala bine legumele si se toaca mai marunt decat la o salata obisnuita. Busuiocul se toaca cat de fin se poate, si se adauga peste salata. Se taie si nucile, insa nu foarte marunt, ca sa...Citeste continuarea

Salata asortata cu telemea

Postat de: babi5 in Salate

Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt,ardeiul se curata se spala si se toaca marunt ,la fel  rosiile si castravetii. Se amesteca, se potriveste gustul de sare, se adauga uleiul si...Citeste continuarea

Salata de surimi cu porumb dulce

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

 Pregatim ingredientele : -surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat - porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa...Citeste continuarea

Sufleu de branza

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Ouale intregi se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga faina si se amesteca usor cu telul sa se desfaca. Branza telemea se da pe razatoarea cu ochiuri mici, cascavalul si branza brie se taie...Citeste continuarea

Spirale din foietaj cu branza si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-din-foietaj-cu-branza-41259.html Branza sarata o dam pe razatoare sau o pasam cu furculita si o amestecam cu branza dulce....Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza Univer

Postat de: Constelatialeu in Salate

Se coc vinetele,se curata si se lasa la scurs cca 2 ore,apoi se toaca.Se adauga uleiul si sare dupa gust,la final ceapa taiata marunt si maioneza.Se serveste cu rosii.Gata am terminat-o si pe...Citeste continuarea

Sărmăluţe în varză dulce

Postat de: madi_marin in Porc

Carnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine compoziţia de sarmale şi se lasă la odihnit. Se...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de: danakarin in Supe

Am curațat și mărunțit zarzavaturile. Esențial e să aveți morcovi, restul se poate înlocui și cu o lingurița de concentrat de zarzavat, tip cub Maggi. Le-am pus la fiert intr- o...Citeste continuarea

Straturi de dovlecel si pui

Postat de: papabundetot in Pui

Pieptul de pui l-am taiat intai in jumatate si apoi in feliute subtiri pe care le-am marinat in sos soia,curry,ardei iute si putina apa de flori de portocal. Dovleceii i-am taiat felii i-am...Citeste continuarea

Spaghette cu cozze (midii sau scoici)

Postat de: Urlike_Mary993 in Spaghete

Se spala foarte bine scoicile (si de le cumparati congelate sunt bune).Intr-o tigaie mai inalta se pune uleiul de masline apoi se toarna scoicile.Se pune capac si cand incep sa se deschida se pune...Citeste continuarea

Snitele de porc

Postat de: Valclaudia in Porc

Splam carnea, o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele. Condimentam bucatile de carne pe ambele parti si le lasam cca 10 minute,intre timp preparam aluatul pentru pane. Mixam cele 4...Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de: Dya in Crap / Caras

Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu. Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu...Citeste continuarea

Strudel cu mere

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Se intinde  foaia foietaj. Merele se spala si se dau pa razatoare.Eu le folosesc cu coaja cu tot. Stafidele se pun la inmuiat in lapte sau apa calduta cu un pic se esenza rom. Cei 2...Citeste continuarea

Salata asortata cu Vinobrand

Postat de: babi5 in Salate

Se spala gogonelele si ardeii, apoi se taie feliute subtiri. Varza se toaca si ea si intr-o cratita mai mare se amesteca totul. Se pun sarea, piperul, foile de dafin, zaharul si otetul si se...Citeste continuarea

Snitele de pui picante

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Spalam pieptul de pui, il feliem subtire si batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam...Citeste continuarea

Spaghetti Pie

Postat de: camelia75 in Spaghete

1.Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.Dupa ce au fiert,scurgeti-le apa. 2.Puneti spaghetele intr-un vas de yena uns cu putin unt.Amestecati spaghetele cu ouale...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ceapa si usturoi

Postat de: Dya in Salate

Coacem vinetele si le tocam marunt. Le pasam cu cele doua linguri cu ulei, condimentam dupa gust si adaugam ceapa tocata si usturoiul pisat. Le servim cu castraveti la otet. Pofta buna! Citeste continuarea

Saramura de chefal

Postat de: tammar in Peste

Se curata chefalii si se taie coada si capetele, se presara sare, se coc pe gratar pe ambele parti si se stropesc cu zeama de lamaie. Se presara peste ei usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat...Citeste continuarea

Sorbet de capsuni

Postat de: tammar in Dulciuri

Spalam cu grija capsunile si le curatam de codite,le punem intr-un blender impreuna cu zaharul si siropul de la lamaie, apoi le mixam. Punem sorbetul intr-un vas si-l lasam la frigider pentru 30...Citeste continuarea

Sufleu de dovlecei

Postat de: danielaR in Aperitive / Garnituri

Se prepara mai intai sosul. Se topeste untul,se adauga faina si se pune laptele. Se lasa la racit Se da dovlecelul pe razatoare si se pune la calit pana nu mai e zeama in tigaie Se adauga...Citeste continuarea

Sufleu de branza

Postat de: gusti in Dulciuri

Pentru reteta asta de sufleu ne-am inspirat de la TVPaprika.  Am separat intai ouale. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu mierea de albine, dupa care am adaugat crema de branza si...Citeste continuarea

Salata de andive cu somon afumat

Postat de: andaoana in Salate

Andivele ca sa nu fie amare trebuie tinute pentru 20 minute in apa rece . Curatam si feliem morcovii, ceapa, ardeiul , castravetii  . Intr-un bol le punem pe toate si presaram putina sare...Citeste continuarea

Spaghete integrale cu branza de...

Postat de: postavaru in Spaghete

Spaghetele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le scurgem si le trecem prin jet de apa rece. Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei de masline si adaugam...Citeste continuarea

Salam de mere gutui

Postat de: andaoana in Prajituri

Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete . Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere . Lasam...Citeste continuarea

Sos de branza - Jamie oliver

Postat de: andaoana in Jamie Oliver

  Branza de vaci o maruntim bine cu o  furculita sau cu zdrobitorul de cartofi (daca aveti )  Adaugam smantana, sare, zeama de la o lamaie si coaja rasa de lamaie , verdeata ,...Citeste continuarea

Sufleu de gutui

Postat de: ianculubita in Mancare copii

Gutuile spalate,taiate cubulete le punem la fiert cu zahar si 1cana cu apa;dupa ce au fiert foarte bine le pasam cu blenderul vertical(daca a ramas apa o scurgem);dupa ce piureul s-a...Citeste continuarea

Sufleu de broccoli si branza

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Intr-o oala se fierbe apa cu un praf de sare si se pun buchetelele de broccoli spalate, Eu le-am fiert la  Zepter. Se scot intr-o sita si se scurg de apa foarte bine. Se pune untul impreuna...Citeste continuarea

Stroganoff de manzat in lapte de cocos

Postat de: gurita_ta2005 in Vita

Bucatiile de stroganoff le punem intr-un castron,le condimentam si adaugam laptele de cocos si putin ulei de masline.Se da la frigider pentru 2 ore. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit...Citeste continuarea

Somon cu sos de mustar si miere

Postat de: Irina in Somon

Am pregatit intai vasul de frigere. Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare. In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu...Citeste continuarea

Saleuri cu branza - reteta de la Gaby

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana...Citeste continuarea

Supa de pui cu legume radacinoase

Postat de: merisor67 in Pui

Puiul transat si spalat l-am pus la firt in apa cu putina sare. Dupa ce a atins punctul de fierbere, am inlaturat spuma formata si am mai lasat cateva minute, astfel incat sa se topeasca...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de vinete

Postat de: Irina in Mancaruri de legume

Imi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit. Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb...Citeste continuarea

Sos Tzatziki

Postat de: Luana in Sosuri

Castravetele se spala si se da prin razatoarea cea mai mica ,  Se pune cu putina sare la scurs intr-o sita . Dupa ce s-a scurs de apa adaugam smantana , usturoiul pisat, sarea,piper si...Citeste continuarea

Snitele din piept de pui

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Pieptul se spala,se dezoseaza si se taie felii foarte subtiri. Separat intr-un bol batem ouale spuma,adaugam parmezanul,laptele,sare si piper dupa gust.Amestecam totul bine.Adaugam putin cate...Citeste continuarea

Salata de fructe cu Ceva Fin

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Curatam banana de coaja si o taiem bucati. Spalam perele si le taiem bucati. Fructul de kiwi se curata de coaja si se taie bucati. Asezam toate fructele pe o farfurie. Amestecam...Citeste continuarea

Sandwich fin

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Chifla se taie in doua. Fiecare jumatate se unge cu branza cu mucegai. Se spala strugurele si se iau boabele de pe ciorchine. Peste branza se pun boabe de strugure,stafide si samburi de...Citeste continuarea

Salata de fasole verde

Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw vegan

Pentru a face salata am avut nevoie de cateva pasati de fasole, eu am avut fasole galbena din aceea la sir. Am taiat capetele pasatilor, am taiat apoi tecile pe jumate, le-am spalat si le-am...Citeste continuarea

Salata de pepene rosu

Postat de: Dya in Salate

Ceapa, taiata julien, o stropim cu scul proaspat de lime.  Lasam sucul de lime sa patrunda ceapa, pentru un timp de aproximativ 10-15 minute. Adaugam apoi pepenele rosu, taiat cuburi, miezul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]