Sapca de cazac
Postat de: babi5 in PrajituriSe separa ouale alulbusul de galbenus, punem albusul intr-un castron cu cele 10 linguri de apa si un virf de cutit de sare si mixam bine pina albusurile devin spuma ...Citeste continuarea
Salata de ghebe cu pui si maioneza
Postat de: privatelaura in SalateSpalam pieptul, ghebele si le punem la fiert, in apa cu sare, in vase diferite. Dupa ce au fiert, le scoatem pe o farfurie si le lasam la racit. Curatam si pisam usturoiul. Pregatim rapid o...Citeste continuarea
Saratele cu telemea
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriAmestecam margarina cu untura,adaugam telemeaua data prin razatoare,faina cat sa iasa un aluat omogen,invelim coca in folie alimetara si dam la frigider 40 min, Intindem coca intr-o foaie...Citeste continuarea
Sos Jindungo Angolan
Postat de: cristeena20 in Sosuri- Ardeiul iute se spala bine si se pune intr-un mojar si se piseaza bine pana devine ca o pasta. Trebuie sa folositi ardei proaspeti rosii . Aveti grija ca este foarte iute si sa nu va frecati la...Citeste continuarea
Saratele cu branza telemea
Postat de: mon in DulciuriPunem faina intr-un bol,facem o gaura, adaugam oul, sarea,drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte caldut, punem untura si branza faramitata, seminte chimen, dupa preferinte. Incepem sa...Citeste continuarea
Salata de castraveti
Postat de: Valclaudia in SalateCastravetii se spala, se curata de coaja si se feliaza foarte subtire cu razatoarea. Presaram praful de salata (condimedntele la plic), busuiocul uscat si amestecam salata foarte bine....Citeste continuarea
Salata de legume
Postat de: Alina26 in Mancaruri de post1.Am fiert cartofi si morcovi.Cand s-au fiert i-am lasat la racit,apoi i-am curatat si am taiat cartofii cubulete si morcovii rondele. 2.Intr-o alta oala am pus apa cu sare la fiert.Am curatat...Citeste continuarea
Sos "Grecesc"
Postat de: Dea_Dea in SosuriGalbenusurile si mustarul se pun in castron si se amesteca. Se toana uleiul incet ca la maioneza, mixand continuu. Usturoiul se piseaza. Castravetii se taie cubulete mici. Usturoiul si...Citeste continuarea
Sos "Chilly"
Postat de: Dea_Dea in SosuriGalbenusurile si mustarul se amesteca bine. Se toarna uleiul pe rand in fir subtire, mixand continuu, ca la maioneza. La final se condimenteaza cu sare , piper , chilly macinat si se amesteca....Citeste continuarea
Salata de cartofi cu legume coapte
Postat de: timea in Mancaruri de legumePunem cartofii la fiert in coaja si adaugam putina sare in apa. Cand sunt fierti si raciti putin, ii curatam de coaja si ii feliem intr-un bol. Aduagam peste cartofi legumele feliate si...Citeste continuarea
Supa cu galuste si pui
Postat de: bylaura in SupeSe pregatesc pulpele si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert, se indeparteaza spuma si se adauga legumele tocate. Intre timp se pregatesc galustele : se separa albusurile si se bat...Citeste continuarea
Salata de toamna
Postat de: RuxyRux in SalateNu am pus cantitati exacte pentru ca am preparat salata pentru o singura persoana, asa ca va invit sa alegeti fiecare ce cantitate va satisface gustul personal. Bucatile de varza se dau pe...Citeste continuarea
Salata cu seminte, nuci si busuioc
Postat de: ReteteDePoveste in SalateSe spala bine legumele si se toaca mai marunt decat la o salata obisnuita. Busuiocul se toaca cat de fin se poate, si se adauga peste salata. Se taie si nucile, insa nu foarte marunt, ca sa...Citeste continuarea
Salata asortata cu telemea
Postat de: babi5 in SalateSe curata ceapa, se spala si se toaca marunt,ardeiul se curata se spala si se toaca marunt ,la fel rosiile si castravetii. Se amesteca, se potriveste gustul de sare, se adauga uleiul si...Citeste continuarea
Salata de surimi cu porumb dulce
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriPregatim ingredientele : -surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat - porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa...Citeste continuarea
Sufleu de branza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriOuale intregi se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga faina si se amesteca usor cu telul sa se desfaca. Branza telemea se da pe razatoarea cu ochiuri mici, cascavalul si branza brie se taie...Citeste continuarea
Spirale din foietaj cu branza si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriDe aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-din-foietaj-cu-branza-41259.html Branza sarata o dam pe razatoare sau o pasam cu furculita si o amestecam cu branza dulce....Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza Univer
Postat de: Constelatialeu in SalateSe coc vinetele,se curata si se lasa la scurs cca 2 ore,apoi se toaca.Se adauga uleiul si sare dupa gust,la final ceapa taiata marunt si maioneza.Se serveste cu rosii.Gata am terminat-o si pe...Citeste continuarea
Sărmăluţe în varză dulce
Postat de: madi_marin in PorcCarnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine compoziţia de sarmale şi se lasă la odihnit. Se...Citeste continuarea
Supa crema de morcovi
Postat de: danakarin in SupeAm curațat și mărunțit zarzavaturile. Esențial e să aveți morcovi, restul se poate înlocui și cu o lingurița de concentrat de zarzavat, tip cub Maggi. Le-am pus la fiert intr- o...Citeste continuarea
Straturi de dovlecel si pui
Postat de: papabundetot in PuiPieptul de pui l-am taiat intai in jumatate si apoi in feliute subtiri pe care le-am marinat in sos soia,curry,ardei iute si putina apa de flori de portocal. Dovleceii i-am taiat felii i-am...Citeste continuarea
Spaghette cu cozze (midii sau scoici)
Postat de: Urlike_Mary993 in SpagheteSe spala foarte bine scoicile (si de le cumparati congelate sunt bune).Intr-o tigaie mai inalta se pune uleiul de masline apoi se toarna scoicile.Se pune capac si cand incep sa se deschida se pune...Citeste continuarea
Snitele de porc
Postat de: Valclaudia in PorcSplam carnea, o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele. Condimentam bucatile de carne pe ambele parti si le lasam cca 10 minute,intre timp preparam aluatul pentru pane. Mixam cele 4...Citeste continuarea
Saramura de peste
Postat de: Dya in Crap / CarasCuratam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu. Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu...Citeste continuarea
Strudel cu mere
Postat de: nadea68 in DulciuriSe intinde foaia foietaj. Merele se spala si se dau pa razatoare.Eu le folosesc cu coaja cu tot. Stafidele se pun la inmuiat in lapte sau apa calduta cu un pic se esenza rom. Cei 2...Citeste continuarea
Salata asortata cu Vinobrand
Postat de: babi5 in SalateSe spala gogonelele si ardeii, apoi se taie feliute subtiri. Varza se toaca si ea si intr-o cratita mai mare se amesteca totul. Se pun sarea, piperul, foile de dafin, zaharul si otetul si se...Citeste continuarea
Snitele de pui picante
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpalam pieptul de pui, il feliem subtire si batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam...Citeste continuarea
Spaghetti Pie
Postat de: camelia75 in Spaghete1.Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.Dupa ce au fiert,scurgeti-le apa. 2.Puneti spaghetele intr-un vas de yena uns cu putin unt.Amestecati spaghetele cu ouale...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ceapa si usturoi
Postat de: Dya in SalateCoacem vinetele si le tocam marunt. Le pasam cu cele doua linguri cu ulei, condimentam dupa gust si adaugam ceapa tocata si usturoiul pisat. Le servim cu castraveti la otet. Pofta buna! Citeste continuarea
Saramura de chefal
Postat de: tammar in PesteSe curata chefalii si se taie coada si capetele, se presara sare, se coc pe gratar pe ambele parti si se stropesc cu zeama de lamaie. Se presara peste ei usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat...Citeste continuarea
Sorbet de capsuni
Postat de: tammar in DulciuriSpalam cu grija capsunile si le curatam de codite,le punem intr-un blender impreuna cu zaharul si siropul de la lamaie, apoi le mixam. Punem sorbetul intr-un vas si-l lasam la frigider pentru 30...Citeste continuarea
Sufleu de dovlecei
Postat de: danielaR in Aperitive / GarnituriSe prepara mai intai sosul. Se topeste untul,se adauga faina si se pune laptele. Se lasa la racit Se da dovlecelul pe razatoare si se pune la calit pana nu mai e zeama in tigaie Se adauga...Citeste continuarea
Sufleu de branza
Postat de: gusti in DulciuriPentru reteta asta de sufleu ne-am inspirat de la TVPaprika. Am separat intai ouale. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu mierea de albine, dupa care am adaugat crema de branza si...Citeste continuarea
Salata de andive cu somon afumat
Postat de: andaoana in SalateAndivele ca sa nu fie amare trebuie tinute pentru 20 minute in apa rece . Curatam si feliem morcovii, ceapa, ardeiul , castravetii . Intr-un bol le punem pe toate si presaram putina sare...Citeste continuarea
Spaghete integrale cu branza de...
Postat de: postavaru in SpagheteSpaghetele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le scurgem si le trecem prin jet de apa rece. Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei de masline si adaugam...Citeste continuarea
Salam de mere gutui
Postat de: andaoana in PrajituriMerele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete . Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere . Lasam...Citeste continuarea
Sos de branza - Jamie oliver
Postat de: andaoana in Jamie OliverBranza de vaci o maruntim bine cu o furculita sau cu zdrobitorul de cartofi (daca aveti ) Adaugam smantana, sare, zeama de la o lamaie si coaja rasa de lamaie , verdeata ,...Citeste continuarea
Sufleu de gutui
Postat de: ianculubita in Mancare copiiGutuile spalate,taiate cubulete le punem la fiert cu zahar si 1cana cu apa;dupa ce au fiert foarte bine le pasam cu blenderul vertical(daca a ramas apa o scurgem);dupa ce piureul s-a...Citeste continuarea
Sufleu de broccoli si branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriIntr-o oala se fierbe apa cu un praf de sare si se pun buchetelele de broccoli spalate, Eu le-am fiert la Zepter. Se scot intr-o sita si se scurg de apa foarte bine. Se pune untul impreuna...Citeste continuarea
Stroganoff de manzat in lapte de cocos
Postat de: gurita_ta2005 in VitaBucatiile de stroganoff le punem intr-un castron,le condimentam si adaugam laptele de cocos si putin ulei de masline.Se da la frigider pentru 2 ore. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit...Citeste continuarea
Somon cu sos de mustar si miere
Postat de: Irina in SomonAm pregatit intai vasul de frigere. Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare. In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu...Citeste continuarea
Saleuri cu branza - reteta de la Gaby
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriUntul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana...Citeste continuarea
Supa de pui cu legume radacinoase
Postat de: merisor67 in PuiPuiul transat si spalat l-am pus la firt in apa cu putina sare. Dupa ce a atins punctul de fierbere, am inlaturat spuma formata si am mai lasat cateva minute, astfel incat sa se topeasca...Citeste continuarea
Spaghete cu sos de vinete
Postat de: Irina in Mancaruri de legumeImi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit. Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb...Citeste continuarea
Sos Tzatziki
Postat de: Luana in SosuriCastravetele se spala si se da prin razatoarea cea mai mica , Se pune cu putina sare la scurs intr-o sita . Dupa ce s-a scurs de apa adaugam smantana , usturoiul pisat, sarea,piper si...Citeste continuarea
Snitele din piept de pui
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPieptul se spala,se dezoseaza si se taie felii foarte subtiri. Separat intr-un bol batem ouale spuma,adaugam parmezanul,laptele,sare si piper dupa gust.Amestecam totul bine.Adaugam putin cate...Citeste continuarea
Salata de fructe cu Ceva Fin
Postat de: Valclaudia in DulciuriCuratam banana de coaja si o taiem bucati. Spalam perele si le taiem bucati. Fructul de kiwi se curata de coaja si se taie bucati. Asezam toate fructele pe o farfurie. Amestecam...Citeste continuarea
Sandwich fin
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriChifla se taie in doua. Fiecare jumatate se unge cu branza cu mucegai. Se spala strugurele si se iau boabele de pe ciorchine. Peste branza se pun boabe de strugure,stafide si samburi de...Citeste continuarea
Salata de fasole verde
Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw veganPentru a face salata am avut nevoie de cateva pasati de fasole, eu am avut fasole galbena din aceea la sir. Am taiat capetele pasatilor, am taiat apoi tecile pe jumate, le-am spalat si le-am...Citeste continuarea
Salata de pepene rosu
Postat de: Dya in SalateCeapa, taiata julien, o stropim cu scul proaspat de lime. Lasam sucul de lime sa patrunda ceapa, pentru un timp de aproximativ 10-15 minute. Adaugam apoi pepenele rosu, taiat cuburi, miezul...Citeste continuarea