Cartofi umpluti cu cabanos la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja si ii spalam. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert. Cand incep sa clocoteasca, adaugam un praf de sare si ii fierbem pe trei sferturi. Dupa ce s-au fiert, ii scurgem...Citeste continuarea
Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de...
Postat de: botcrina in Mancaruri cu carneCuşcuşul Punem uleiul la încins, apoi prăjim puţin cuşcuşul în el, amestecând mereu ca să nu se ardă. Stingem cu apă şi condimentăm cu delikat şi piper, dacă...Citeste continuarea
Căpsunici cu ciocolată
Postat de: LadyCrs in DulciuriEste important ca gustoasele căpșuni să aibă codițe pentru a le putea manevra ușor. Le spălăm și le punem pe un șervet la scurs. Între timp topim ciocolata separat la baie de aburi...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu omleta
Postat de: pusikmea in CiorbeSe curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert. Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt. Cand...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: timea in CiorbeMai intai punem pe foc vasul cu apa. Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carnePainea se imoaie in apa si se stoarce bine bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu...Citeste continuarea
Chifle cu susan
Postat de: diaconta in PiineDrojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol.Se face o adancitura la mijloc in care...Citeste continuarea
Clatite cu Dulce de Leche
Postat de: BuburuzaBubu in DulciuriPunem toate ingredientele intr-un vas si se mixeaza 3-4 minute la viteza maxima pana se omogenizeaza. Se lasa 20 minute sa se 'odihneasca' aluatul.Intr-o tigaie de teflon(nu f.mare) coacem...Citeste continuarea
Cartofi condimentati si lipie cu...
Postat de: aalliinnaa07 in Mancaruri de postLipie; Faina cernuta se pune intr-un castron se adauga o jumatate de lingurita de sare apoi drojdia pe care am dizolvat-o cu ajutorul zaharului. Incepem sa framantam adaugand apa calduta...Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe amesteca cu telul sau mixerul ouale, faina, laptele si un praf de sare, esenta, coaja de portocala si spuma de capsune si 1 lingura de ulei. Se freaca branza de vaci cu smantana, zaharul,...Citeste continuarea
Cotlet la cuptor cu piure de cartofi
Postat de: cocolina in PorcCotletul se taie felii de 1 cm grosime si se condimenteaza cu boia dulce, piper si putina sare. Intr-o tava se pune putin ulei, se aseaza cotletul, se adauga 50ml vin, usturoiul taiat felii si se...Citeste continuarea
Cartofi cu branza, si chives la cuptor
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua. Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de miel
Postat de: ana77 in Ciorbe- speli carnea o tai bucati potrivite si o pui la fiert in apa cu sare si aduni spuma imediat ce se formeaza - cureti, speli si toci marunt morcovii, telina si ceapa uscata apoi le adaugi in...Citeste continuarea
Crostini Miez de Lapte
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriTaiem painea in felii de 1,5- 2 cm , o stropim cu putin ulei si asezam feliile intr-o tava pe o hartie de copt.O dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se rumeneasca pe...Citeste continuarea
Creveti la cuptor cu rosii
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCrevetii se spala cu apa rece, se condimenteaza, fiecare cu ce doreste (eu am pus busuioc, vegeta si piper si ptraunjel marunt). Se stropesc cu ulei de masline si lamaie si se lasa la rece 10...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: adela1981 in DulciuriFaina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si 50 ml lapte caldut, se framanta cu mana si se lasa maiaua...Citeste continuarea
Cookies cu stafide
Postat de: SanatateAcasa in DulciuriSe amesteca fructoza cu margarina si untul. Se adauga cacaua. Se adauga stafidele si putin praf de biscuiti (biscuitii se rup in bucati fine sau se piseaza cu un ciocanel de bucatarie). Se...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCartofii curatati de coaja si taiati cuburi se pun cu apa si sare la fiert. Ceapa se curata si se taie marunt se pune la prajit cu ulei. Se adauga si sare, cand este usor rumena se pune si sunca...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriCartofii spalati si curatati de coaja se cresteaza in latime pana mai jos de jumatate. Se condimenteaza bine, inclusiv in crestaturi, apoi se pun in tava de copt. Se stropesc cu ulei, preferabil...Citeste continuarea
Clatite cu gem de afine si Miez de...
Postat de: oana_pisicutza16 in DulciuriIntr-un bol se pune laptele, ouale, zaharul, berea si praful de sare si se mixeaza pana se omogenizeaza Se adauga faina pana se formeaza o compozitie putin vascoasa Se adauga putin ulei in...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: bucatarimcudiana in DulciuriFaina,sarea,zaharul, uleiul, branza de vaci si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt, esenta de vanilie, cacao si coaja de lamaie. Compozitia...Citeste continuarea
Cartofi cu unt si rozmarin
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriSpalam si taiem cartofii in patru sau in doua, in functie de marimea lor Asezam cartofii in tava, turnam peste ei untul topit si presaram rozmarin, sare si piper Dam la cuptorul incins la...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: panacris in PrajituriAlbusurile se bat energic cu un praf de sare, zaharul vanilinat si zaharul tos. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca usor pana se inglobeaza faina. Se adauga stafidele...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeBurta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore. Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand...Citeste continuarea
Cataif cu frisca
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe unge o tava cu unt din abundenta. Se intinde fideaua intr-un strat mai gros ca sa formeze o foaie. (prima greseala a mea ca l-am pus cam subtire) Se pune tava in cuptorul preancalzit...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriSe farama branza intr-o cratita si se pune lapte pana da peste ea si se amesteca cu o lingura branza cu laptele. Se pune pe foc si se lasa pana se infierbanta si se alege zerul.(pana se alege...Citeste continuarea
Chec cu cacao si sos caramel
Postat de: marinicayou10 in DulciuriAmestecam galbenusurile cu uleiul,apoi cu o cana de zahar si 6 lunguri de apa fierbinte.Amestecam bine si lasam deoparte Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam cealalta cana de...Citeste continuarea
Crispy de pui cu sos Thousand Island
Postat de: adriana65 in Aperitive / GarnituriÎntr-un bol se amestecă iaurtul, sosul, uleiul de măsline și fulgii de ardei chilli. Pieptul de pui tăiat fâșii de aproximativ 1,5 cm grosime se amestecă cu ceapa tăiată...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se spala bine si se taie pe lung in doua.Se scobesc la mijloc,se face o adancitura,se condimenteaza cu sare si piper.Morcovul ras,impreuna cu ceapa verde se pune putin...Citeste continuarea
Cosulete cu vanilie si capsuni
Postat de: RuxyRux in PrajituriCrema: Galbenusurile se amesteca la mixer cu zaharul. Se adauga faina si putin lapte sa subtieze compozitia. Laptele se infierbanta si in el se adauga vanilia, Se toarna in fir subtire...Citeste continuarea
Cotlet in crusta de mirodenii
Postat de: grasu64 in PorcNimic mai simplu...rabdare sa aveti!!! Spalam carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Spalam si taiem marunt ceapa, usturoiul verde si uscat. Intr-un castron amestecam bine toate...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu carnati de casa
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriCartofi fierti se curata de coaja, se taie rondele sau cuburi, ( dupa preferinta), ouala se curata si ele de coaja si se taie rondele. Se unge un vas termorezistent cu...Citeste continuarea
Crochete din cartofi
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCartofii spalati si cu apa se pun la fiert acoperit(pentru a se fierbe mai rapid).Cand sunt gata se dau la rece apoi cu pasatorul de piure se zdrobesc,se adauga...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: mirela_sagi in Aperitive / GarnituriSe spara albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile, adaugam branza, smanatana, cubuletele de parizer, salam, sunca, etc. Albusurile le batem spuma si se adauga peste galbenusuri, adaugam...Citeste continuarea
Ciorbă de perişoare de pui
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeOasele se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se scot şi se strecoară supa. De obicei, eu scot şi cărniţa care mai rămâne pe cobii şi o pun în ciorbă în...Citeste continuarea
Cuburi cu branza
Postat de: adriana65 in Aperitive / GarnituriSe pune pe bain-mare (pe aburi) un vas în care avem laptele și untul. Când lichidul începe să fiarbă se ia vasul de pe foc și se adaugă făina. Se amestecă bine apoi se dă...Citeste continuarea
Cremşnit cu frişcă
Postat de: DinDragostePentruGatit in PrajituriCrema Se amestecă ouăle împreună cu zahărul şi laptele; se adaugă în ploaie făina iar compoziţia obţinută se pune pe foc (sau la bain-marie) până se obţine...Citeste continuarea
Chifle chinezesti
Postat de: mitinita in PuiIntr-un bol se pune laptele caldut ,drojdia si zaharul. Dupa 5 minute se adauga faina,untul si sarea si se framanta un aluat ,care se lasa deoparte pana se dubleaza. Intre timp preparam...Citeste continuarea
Cotlete de berbecut cu caponata...
Postat de: Dan_Alexandru in OaieLegumele le spalam si le taiem cubulete , Le punem in tigaia incinsa cu putin ulei de masline , le tragem la tigaie , important e ca legumele sa le sotati in putin ulei, altfel isi pierde...Citeste continuarea
Costiţe de porc cu varză la cuptor
Postat de: DinDragostePentruGatit in PorcVarza se taie fâşii (eu am tocat-o cu ajutorul robotului); se condimentează (cimbru, boia dulce, iute, foi de dafin, piper boabe, puţin ulei, sare), se pune într-o tavă...Citeste continuarea
Ciurigi
Postat de: alinutzika in DulciuriSe framanta bine toate ingredientele. Daca mai e nevoie, adaugati faina sau iaurt, dupa caz. Pe masa infainata intindeti aluatul de aproximativ 1/2 cm grosime si taiati-l patratele sau...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: cocolina in Aperitive / GarnituriSe curata de foi se taie buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert se pune intr-un strecurator ca sa se scurga bine de apa. Se prepara compozitia din 3...Citeste continuarea
Carnati in aluat
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriFaina o amestecam cu zaharul si sarea, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, daca este nevoie...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu aroma de...
Postat de: lia in DulciuriIntr-un bol amestecam praful de portocala in laptele praf. Punem la fiert, intr-o craticioara, apa cu zaharul. Lasam sa dea in clocot cam 5’ sa se formeze siropul, apoi luam vasul de pe...Citeste continuarea
Cartofiori la cuptor
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii de coajă și se spală. Se taie bucățele mai mari. Se asezonează cu condimentele, tocăm usturoiul verde, punem apă cât să îi acopere, puțin ulei și...Citeste continuarea
Choux à la crème
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCojile : Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou...Citeste continuarea
Ciocanele cu legume la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in PuiAm condimentat ciocanelele cu oregano, rozmarin, sare, piper si le-am lasat putin, cat am pregatit legumele. Am curatat si spalat bine toate legumele. Cartofii i-am taiat in doua, morcovul...Citeste continuarea
Cheesecake simplu
Postat de: panacris in PrajituriBiscutii se toaca marunt cu robotul, se amesteca cu untul topit si gemul de pere. Se aseaza pe fundul unei forme termorezistente. Intre timp branza de vaci se amesteca cu galbensurile de ou,...Citeste continuarea
Cocktail tricolor cu capsuni
Postat de: alba_zori in CocktailEste foarte simplu, este necesar doar sa aveti in casa sau sa cumparati o sticla de lichior de capsuni, una de crema de capsuni si una de sirop de menta (care le vom folosi si la dulciuri) si...Citeste continuarea
Cremes Inteligent
Postat de: mimmi in PrajituriTopim margarina si o lasam sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie spumoasa. Se adauga esenta de vanilie, margarina...Citeste continuarea